Kimsede döküman yokmu yaw........
Merhaba arkdaşalar.
Ben tezimi "Madencilikte patlatma delikleri ve tasarımı" üzerine aldım.
Elinde döküman olan varsa paylaşabilirmi acaba.
Kimsede döküman yokmu yaw........
dokuman var dostum yuardımcı olabılırım sana nitromakdnx fırmasının semınerı ve ali kahriman hocanın notları var elımde
erkan bey bizede yardımcı olurmusunuz?
ayrıca bir sorum daha var. patlayıcı madde ihtiyaç raporlarında dinamit miktarı ile anfonun oranı nedir? yani anfoya göre dinamit miktarı nasıl hesaplanır.
şimdiden teşekkürler
patlayıcı deposunun kapasitesine göre dinamit ve anfo alımı yada sipariş miktarı farklı oluyo...
jandarma nezaretinde tek atımlık patlatmalar için gerekli alım farklı oluyor.
kanun ve yönergelerde bu hususlar daha net olarak bahsi geçmektedir.
açık işletme atımlarında patlatma paternine bağlı olarak dinamit,kapsül ve anfo miktarını belirlersiniz,ayda kaç atım yapıyorsunuz ona göre 15 günlük yada 1 aylık patlayıcı alımı yaparsınız.
bir de özel ekipmanlarıyla gelip bizzat şarjını yapıp patlattıktan sonra giden özel şirketlerde mevcuttur.
erkan bey ilginize tesekkurleri. ama ben sunu sormak istemistim.diyelimki yıllık anfo ihtiyacınız 500 kg. dinamit ihtiyacı anfonun %20 simi yoksa paternde 30 delik var 30 dinamit mii bunun hakkında bir oran varmı.
elinizdeki dokumanlardan imkan olursa faydalanmak isterim.
simdiden tesekkurler
kaç deliğimiz varsa anfoyu tetiklemek için okadar adet dinamite ihtiyacımız var.
delik başı kaç kilo hangi çapda oldugu ise delik çapı ve anfo miktarına bağladır.
osmangazi üniversitesi yayınlarının "açık işletme madenciliği" kitabı var. Güzel bilgiler var içerisinde.
merabalar. kalker ocagı ıcın patlatla programı yapmam gerekıor yardımcı olursanız sevınırım.
patlatma programı derken yazılım manasında mı, yoksa iş programı mı?