Şu anda Büyük bi firmanın isg muh. yapmkaltayım...
deneyimli yada bilgili arkadaşlardan ellerinde bulunan yönergeleri yada sahip oldukları döküman ve bilgileri bana mail yolluyla ulaştırmasını rica ediyorum...
ahmetguraslan@hotmail.com
Odamız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 3 Mayıs 2007 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, maden kazalarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde iş güvenliği eğitimleri yapılması planlanmıştır.
Kampanyanın amacı "Kazaların en sık görüldüğü iş kollarından bir olan madencilik sektöründe, işverenler ve çalışanların; ilgili İSG mevzuatı, uygulamaları ve karşılaşılacak muhtemel riskler konusunda bilinçlenmelerini sağlayarak iş kazası sayısını ve kaza sonucunda meydana gelen maddi ve manevi zararları azaltmak, çalışanların meslek hastalıklarından korunmalarını sağlamak dolayısıyla sektördeki mevcut iş sağlığı ve güvenliği durumunu iyileştirmek amacıyla çeşitli araştırma ve eğitim faaliyetlerinde işbirliği yapmak" olarak belirlenmiştir.
Bu kapsamda; Maden Mühendisleri Odası ve İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü‘ nün birlikte yapacakları " İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri " nin sekizincisi 03 - 04 Temmuz 2008 tarihlerinde Soma / Manisa‘ da yapılacaktır.
Bilgilerinize sunarız.
TMMOB
MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI
YÖNETİM KURULU
06 Haziran 2008, Ankar
Kaynak:http://www.maden.org.tr/genel/bizden...tipi=46&sube=0
Şu anda Büyük bi firmanın isg muh. yapmkaltayım...
deneyimli yada bilgili arkadaşlardan ellerinde bulunan yönergeleri yada sahip oldukları döküman ve bilgileri bana mail yolluyla ulaştırmasını rica ediyorum...
ahmetguraslan@hotmail.com
Çalışma Bakanlığının İSG sertifikalı kurslarının tekrar ne zaman başlıyacağı hakkında bir bilginiz varmıdır?
İSG uzmanının bir işletmedeki günlük haftalık veya aylık mesai saatleri nelerdir? ücretlendirme neye göre yapılmaktadır. standart bir ücretlendirme varmı? yoksa işletmelere göre farklılık gösterebilmektemidir?
Çok soru içerikli oldu kusura bakmayınız
Teşekkür ederim..
Emrah EROL
emraherol01@hotmail.com
15 Ağustos 2009 sayılı Resmi Gazete'de İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ yayımlandı.şuan için bir eğitim verilmiyor.gelişmeleri takip ediniz.çünkü bu yönetmeliğin uygulanamaz olduğu konusunda endişeler var ve davalar açıldı.iptal olacağı söylentileri var.yinede inceleyiniz.çalışma süresi işçi sayısına dakika olarak hesaplanmıştır.ücretlendirme ise yayınlanacak asgari bir tarifeye göre uygulanacağı belirtiliyor.
Bu konuda kesin bilgilerin olması lazım aslında. uzun zamandan beri askıda , çözüm bekleyen bir konu. çözüm üretememeleri ve bilgilendirme yapmamaları ayrı bir durum.
O zaman İSG uzmanlarınında mesaileri dakika esas alınarak hesaplanıyor. doğru anlamışmıyım
evet, iş güvenliği uzmanlarının mesaileri dakika hesaplanarak bulunacak, yönetmelikte böyle diyor.Yönetmeliğin ilgili maddesi:
MADDE 36 – (1) İş güvenliği uzmanlarından;
a) (A) sınıfı belgeye sahip olanlar bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde,
b) (B) sınıfı belgeye sahip olanlar tehlikeli ve az tehlikeli sınıflarda yer alan işyerlerinde,
c) (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde,
görev yaparlar.
(2) İşyerinde birden fazla iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesi halinde, en az bir iş güvenliği uzmanında birinci fıkrada belirtilen şartlar aranır.
(3) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:
a) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine; ayda en az 12 saat, buna ilave olarak da işçi başına ayda en az 5 dakika,
b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine; ayda en az 24 saat, buna ilave olarak da işçi başına ayda en az 5 dakika,
c) Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine; ayda en az 36 saat, buna ilave olarak da işçi başına ayda en az 10 dakika.
(4) Az tehlikeli sınıfta yer alan ve 1000’ in üzerinde (1000 dahil) işçi çalıştırılan işyerlerinde tam gün çalışacak bir iş güvenliği uzmanı ile üçüncü fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı eklenir.
(5) Tehlikeli sınıfta yer alan ve 750’nin üzerinde (750 dahil) işçi çalıştırılan işyerlerinde tam gün çalışacak bir iş güvenliği uzmanı ile üçüncü fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı eklenir.
(6) Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 500’ün üzerinde (500 dahil) işçi çalıştırılan işyerlerinde tam gün çalışacak bir iş güvenliği uzmanı ile üçüncü fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı eklenir.
eğitimlerin 2010 başlarında tekrar açılabileceğini duymuştum bir ara.
neden bu kadar uzattılar ki bu belirsizliği!!
Bu konuda bir sorum daha olacak. Cevaplayan olursa çok teşekkür ederim.
Bilindiği gibi maden işletmelerimiz çok tehlikeli sınıfta yer alıyor ve işletmelerde iş güvenliği uzmanlığı yapabilmek için (A) sınıfı belgeye ihtiyacımız var. Peki ben yeni bir maden mühendisi olarak (A) sınıfı belgeye sahip olabilmek için ;
-ilk olarak (C) sınıfı belge almak
-2 yıl sonra (B) sınıfı belge almak.
-5 yıl sonra (A) sınıfı belge almak koşuluyla mı görev yapabilecek hale geleceğim?
Sorumun cevabını buldum.
B sınıfı için,
(C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az iki yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyerek eğitim kurumları tarafından düzenlenen iş güvenliği uzmanlığı eğitim programlarına katılanlardan Genel Müdürlükçe yaptırılan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendis veya teknik elemanlara
A sınıfı için,
(B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az beş yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyerek eğitim kurumları tarafından düzenlenen iş güvenliği uzmanlığı eğitim programlarına katılanlardan Genel Müdürlükçe yaptırılan (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendis veya teknik elemanlara,
Konu selfcontrol tarafından (27-01-2010 Saat 15:31 ) değiştirilmiştir.
kursu nerden almalı? casgem denmi yoksa özel kuruluşlardan mı...