-
TMMOB ANKARA ŞUBESİ BAŞKANLIĞI VE YÖNETİM KURULUNUN DİKKATİNE.
Ben 5 ay önce İstanbul’dan Diyarbakır ve Mardin bölgesine teknik nezaretçilik hizmeti vermek için geldim. Burda görüşmelere gittiğim tüm açık işletme maden ocaklarında (patlatmalı-patlatmasız) şu olay dikkatimi çekti. Ruhsat sahipleri maden danışmanlık bürolarından anlaştıkları maden mühendislerine Odanın her yıl belirtmiş olduğu ücretin çok altında bir ücret ödediklerini gördüm.
örneğin: Gittiğim patlatmalı bir açık işletme maden ocağında ruhsat sahibi görev yapan mühendise normalde odanın belirlemiş olduğu 850 tl yerine 550 tl verdiklerini söylediler ve hiç utanmadan bana taş atıpta kolunuz mu yoruluyor diye dalga geçtiler. Bu durum beni çok üzdü. Eğitimsiz, deneyimsiz geri kafalıların benimle ve benim durumumdaki binlerce arkadaşımla bu şekilde alay etmesi kabul edilir bir durum değil.
Anlamadığım, RUHSAT sahipleri bize mecbur iken neden bizler kendimizi bu kadar ucuzlatıyoruz anlamış değilim. Madencilik bürolarının RUHSAT sahiplerinin önlerine sadece ODA’nın belirlemiş olduğu yıllık ücret listesini koyduğu zaman onlarında bunun başka alternatifi olmadığını anlamaları gerekir. Neden onlara boyun eğiyoruz anlamış değilim ve hiç kimsenin 18 yılık emeğime saygısızlık etmesine müsaade etmem mümkün değil.
Siz saygıdeğer başkanımız sayın Mehmet TORUN’dan bu duruma kalıcı bir çözüm getireceğini saygılarımla umut ediyorum.
Çözüm ne olabilir:
1- Gerçek ücret üzerinden 4 nüsha sözleşme, bunlardan biri ODA’ya biri MİGEM’e biri RUHSAT SAHİBİ’NE biri de BİZDE kalacak şekilde imzalanması ve takibinizin altında olması.
(bu yolla hem madencilik bürolarının piyasayı bozan bu tarz haksız kazançlarının önü kesilmiş olur hemde ruhsat sahiplerinin de ellerini taşın altına koymalarının gerektiğinin farkına varmalarını sağlamış olur.)
2- bu şartlara uymayan mühendis ve madencilik büroları hakkında yasal işlem yapılması.
MADEN MÜH. ŞÜKRÜ KAYA
NOT: ARKADAŞLAR SİZLERDE BENİM GİBİ BU DURUMA DÜŞEBİLİRSİNİZ BUNUN İÇİN BU MESAJIMI SİZLERDE KENDİNİZE GÖRE UYARLAYIP TMMOB ODASINA, ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞINA GÖNDERİNİZ.BU ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUN VE EMEĞİNİZİ YILDA TRİLİYONLAR KAZANIP MÜHENDİSE EMEĞİNİN KARŞILIĞINI VERMEYEN RUHSAT SAHİPLERİNİN BİZLERE KARŞI DAHA SAYGILI DAVRANMASINI SAĞLAMIŞ OLURUZ UMARIM...
-
slm arkadaslar ben zku maden teknolojısı 2. sınıf ogrencısıyım
-
Slm arkadaşlar ben zkü maden programından mezunum...aktif surpac,netcat,logplot kullanıcısıyım...hepinizin bu tarz program kullanıcısı olmanızı tavsiye ederim..
-
Arkadaşlar maden ve maden açma makinaları hakkında çalışma yapmak arkadaşlar için uygun olabilecek bir firma. [URL="http://www.e-berk.com"]www.e-berk.com [/URL] adresini ziyaret ediniz.
-
Firmamızın Eskişehir şantiyesindeki açık işletme maden ocağında sürekli çalıştırılmak üzere, şantiyede kalacak maden teknikeri arkadaşlar arıyoruz.
İlgilenenlerin [email]barbarakann@hotmail.com[/email] adresine meillerini bekliyorum
-
Merhaba arkadaşlar bende maden teknikerliği bölümünden yeni mezun oldum ve bayan olduğum için is bulamıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
-
Bir arkadaş iş ilanı paylaşmış iş arayan başvurabilir.
[URL="http://www.madenciyim.com/forums/showthread.php/10254-Maden-Teknikeri-%C4%B0%C5%9F-%C4%B0LANI?p=22579#post22579"]http://www.madenciyim.com/forums/showthread.php/10254-Maden-Teknikeri-%C4%B0%C5%9F-%C4%B0LANI?p=22579#post22579[/URL]