Toplam 18 sonuçtan 1 ile 18 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Bu Bir Rekormu??? Ayna 35 Metre

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Bu Bir Rekormu??? Ayna 35 Metre

İşaretlediğim blokların yüksekliği 2.5m ben gpsle kot farkına baktım ayna 35m(cihazın verdiği tahmini doğruluk 9m). Bir mermer dehası yapımı(1980'ler). Ocak farklı bir ağızdan aynı sistemle çalışıyo, nerde nezaretçileeer Saygılarımla.

Konu vacs1024 tarafından (22-04-2008 Saat 01:48 ) değiştirilmiştir.

ahmet yıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Neyi Sorguluyorsun

Sorguladığınız kimdir? Serbest veya ücretli çalışan mühendis kimi denetleyecek, kendisine para veren patronunu mu? Sistem baştan çarpık. Siz kendi ocağınızın resimlerini koyun buraya da, bir mühendis patronun ne kadar bilinçli olduğunu da görelim. Hem bilgi hemde imkanlar elinizde malum.

İndirilme
    1
    Uploads
    0

İkinci çalışmaya başladığım kalker ocağı zamanında taş ocaklarındaki galeri atımları sebebiyle 200m ye yakın ayna yüksekliğine sahipti. Şimdi soruyorum size bu kimin suçu?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bu adam 35m'de, diğeri 200m'de mutlu mutlu çalışıyo. Acaba bu güvenlik sınırlarımı hatalı? konuyla alakalı tez yazan veya araştırma yapan varmı? Asıl önemlisi daha yüksek aynalar oluşturup bunlarda güvenle çalışabiliceğimiz yeni teknolojiler varmı? Yani klasik 50beygirle kes, katoyla yık, sayala dışında bir sistem!
    Ocağa gittiğimde son fotoları alıp yayınlarım söz.

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Hitap tarzlarınızı dikkatle seçmeniz konusunda sizi uyarıyorum. konulara yazılanları yorumlamayın. Yorum yapılması gerekirse mutlu mutlu mu yoksa sıkıntılı mı çalışıldığını belirtirim zaten. Orda bir soru var soruya cevap verirseniz paylaşım yapmış oluruz. Yanlış ve hoş olmayan tarzınızı devam ettirirseniz sadece tartışırız.
    Saygılar.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Hitabette bi muhattap belirtmediğim için bir tartışma ortamı yarattığımı düşünmüyorum. Sorunuzda suçlu kim demişsiniz ama ortada bence bir suçlu yok, kabahat olabilir ama bununda ucu ekonomik nedenlere dayanmaktadır. Asıl gelmek istediğim nokta bu kadar yüksek aynalar, özellikle 200m örneğiniz, pratikte mümkünken neden teoride hatalı? Bu hatayı nasıl bertaraf edebiliriz, kısaca ekipman sınırlamalı çalışmalar yerine güvenlik önlemlerini ekipman sınırları dışında geliştirmek mümkün değilmi? Bu konu benim için gerçekten önemli, çünkü üretimi arttırırken kimsenin veya malzemenin zarar görmesini istemiyorum. Kendinizden katacağınız artılar veya bilme şansımızın az olduğu tavsiye edebileceğiniz kaynaklar varsa paylaşımınızı rica ederim. İyi çalışmalar.

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Alıntı vacs1024 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu adam 35m'de, diğeri 200m'de mutlu mutlu çalışıyo.
    Burda muhattap gayet belirli neyse sizinle muhattap olmamak konusunda kararlıyım. Özür dilemeyi değil Yaptığınız yanlışı veya rahatsız olduğum tarzınızı savunuyorsunuz. Size başarılar dilyorum.
    Saygılarımla.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

[QUOTE=sevket_sevket;2193] Orda bir soru var soruya cevap verirseniz paylaşım yapmış oluruz.

Zaten benimle muhattap olmanıza gerek yok gibi anlıyorum bu satırı. Tavrınızı da çözemedim, ama bahsettiğim adam siz değilsiniz, o ocağı o hale getiren kimse o. Amacına ulaşınca mutlu olmasıda son derece normal. İyi çalışmalar.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

vacs1024!
    tarzınızdan herkes şikayetçi okudugum kadarıyla.diger başlıklarda başka meslekdaşlarımızla tartıştınız ve konuları yarıda bırakıp başka başlıklar altında başkalarıyla tartışmaya devam ediyosunuz.
    basamak boyları ocakta kullanılan iş makinasının bom kolu uzunlugu kadar olması gerektiği yapılan çalışmalar sonucu ortaya konulmuştur.bunun mantığını anlamak zor degildir.basamak eğimi kayacın yapısına bağlı olarak degişmektedir.mermerde basamak sevleri 90 derece oldugundan basamak yuksekligi 6 metre olarak ongorulmustur.yani hepsinin bir mantıgı vardır.
    sizin bahsettiğiniz basamak boyları ruhsat sahiplerinin nezaretçinin tebliğ etmesine ragmen bu kadar yuksek basamak boylarında ısrarcı olmalarıdır.yani burada nezaretcinin sucu yoktur.suc ruhsat sahibinin yani sizindir.nezaretcinizin faaliyetinizi neden durdurup durmadıgını sorgulamanız yerine bu basamagı bu kadar yuksek neden yaptırdım ve nezaretcımın parasını neden odemedım diye kendinizi suclamak varken siz nezaretcinin elinde bişe yok gibi bir konuda takılıp buradaki meslekdaşlarımızla polemiğe girmek için cabalıyorsunuz.buradan oda sicil numaranızı ve ruhsat numaranızı ogrenmek isteyenlerden biriyim.siz bunları yazın.fikirlerinizi sonra buradan tartışırız.elimizde yapabilecegimiz şeyler var mı yokmu bu bilgileri verdikten sonra konuşuruz.hepinize saygılar...
    Konu elmas tarafından (27-04-2008 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart teknik nezaretcilik ve inisiyatifler.

Arkadaşlar
    Yargılamak için,yeterli veriler yok.

Teknik nezaretciler madenlerin, tekniğe uygun ve ÜLKE ÇIKARLARINA UYGUN çalışması için,devleti temsilen çalışan kişilerdir.(Ücretin iş verenden alınması yanlış ta olsa bu sonucu değiştirmez)
    (çünkü maden hukuku özel hukuk olup madenlerin mülkiyeti devletindir.Ruhsatlar bir tür kira sözleşmesidir).

Teknik nezaretci-sorumluluğu kendine ait olmak üzere,yasal suçu üstlenmek üzere- kendi deneyim ve birikimlerine gvenerek,eldeki verileri değerlendirir.
    Eğer gerekiyorsa işletmede değişiklikler yapabilir.
    Kayaçların sağlamlık katsayıları biliniyorsa,güvenli şev eğimleri yeniden hesaplanır.Basamaklar yeniden değerlendirilir.
    Örnek olarak dev boom ları olan süper bir makina ile çalışıyorsanız,mutlaka basamaklar değişecektir.
    Kayaç çok sert ve sağlamsa çalışma şekli ona göre biçimlendirlebilir
    Bazan yeraltında,gaz değerleri risk sınırını aşsa da kontollü düzeltme ve kurtarma çalışmaları yapılır.

Teknik nezaretci elindeki verileri yeterli buluyorsa ,sorumluluk kendine ait olmak üzere teknik değişiklikler yapabilir.
    Tabii elindeki bilgi ve mataryellere güveniyorsa.

İlk verilen 200 metrelik örnek,biraz marjinal aşırı bir örnek.
    Böyle bir çalışma için tel kafes alınarak,çalışılabilir diye düşünüyorum.Kayaç çok sağlam görünüyor. Ama bir kazada kendimi savunmam zor olurdu.Kesin suçlu bulunurdum.
    Ama riske girmem için oradaki şartları ÖLÇMEM ve İncelemem gerekir.
    Yani bir fotoğraf yeterli değil görüş bildirmek için.

Mühendislik ;ölçme ve değerlendirme ile başlar.
    Eğer veriler şüpheli ise tüzük ve mevzuatı harfiyen uygulamak uygulatmağa çalışmak ve kaydetmek, görevimizdir.

Tartışmalar görüşlerin ufkunu açar.
    Bazan hızlı yazmaktan kırıcı ve yakışmayan anlamlar ortaya çıkarsa;anlayşla karşılamak gerekir.

Heyecan madencinin kanında vardır .ama centilmenlikte,çok yakışır.
    selamlar saygılar

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Resmin üstünede yazdığım gibi yıl 1980'ler, gps izlemeli ekskavatörler, 120m tel bağlanabilen tel kesmeler, 30 tonun üzerinde loaderler yok sadece kötü 955, hilti benzeri tabancalar var ama ayna 35metre. Yıl 2008 teknoloji hep lehimize çalışmış ama ayna sınırı 6 metre. Sizede tuhaf gelmiyomu? Sadece şunu öğrenmek istemiştim: bildiğimiz yöntemler dışında hem işçi güvenliğini sağlayacak hem üretim kapasitemizi arttıracak yeni bi yöntem yokmu? Eğer varsa bunu teknik nezaretçi bilmeyecekte kim bilecek? Örnek su ile şişen metal yastıklar bence süper bi icat, titano yerleştirmek artık çok daha basit ve hızlı. Bunun gibi. Veya patozun yaptığı işi yapacak daha güvenli ve yasal bişi. Bu arada Tel kafes nasıl bir uygulama? Hangi tür madenlerin çıkartıldığı ocaklarda kullanılmakta? Detaylı anlatır veya kaynak gösterirseniz çok sevinirim. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
    Not:Odaya kayıtlı olmadığımı daha öncede yazmıştım.
    İyi çalışmalar.

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

http://www.madenciyim.com/forums/sho...highlight=jibs linki inceleyin.
    yeni yontemler var.fantini veya garrone bunlardan bir kacı.çok ocagımızda çalışmakta.resimini gonderiyorum.

telle kesme yok.fotoda gördüğünüz gibi makina yatayda kesim yapıyor.bıcak boyu 7 metre(ama 6-6.5 metre kesebiliyor)bıçak degiştirilebiliyor.acılan boşluktan hava yastığı veya suyla şişen saç başka bir işlem yapılmadan kolaylıkla yerleştiriliyor.uzaktan kumandalı ve taban kesim dahil yan kesimler yapabiliyosunuz.bu foto daki makina şuan antalya demredeki bir limra ocağında çalışıyor.fotoyu bizzat ben çektim.
    alıştığımız yöntemleri bırakmak zor geliyor.yoksa Türkiyede herşey var.nezaretçileri suçlamayı bırakın.RİCA EDİYORUM.
    Konu irfansayar tarafından (28-04-2008 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Teşekkür ederim, aynı bölümde bir konu daha var, kırakit kullanımı ile ilgili, sorduğum soruların cevapları sizin linkini gönderdiğiniz ve bahsettiğim konularda varmış. Biraz daha forumu kurcalamam gerekliymiş, yine tembellik etmişim. Gerçi fantininin çalışması için düzgün bir zemine ihtiyacı olduğu için gördüğüm halde üstünde durmamıştık, açılışta pasa üstünde çalışamıyodu malum. Ayrıca nezaretçileri suçlamıyorum, sadece bu sistemlerin maden cenneti ülkemizde keşfedilip dünyaya satılmasını istediğim için biraz daha gayret sarf edilmesi adına tabiri caizse gıdıklıyorum. E bunuda mühendisliğe gönül vermiş ve işini yapan meslektaşlarımdan beklemek şahsımın ve ülkemin doğal hakkı. Takdir edersinizki en değerli şey bilgi. Sürçi lisanlar affola.
    İyi çalışmalar.

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

Sayın Ahmet Bey;

Sitede güzel bir paylaşım ve tartışma ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz. Hiç tanımadığınız bir kişi hakkında yorum yaparken "sen" diye lütfen hitap etmeyiniz. Herkes bildiğini paylaşabilir. Lütfen hitap tarzlarımıza dikkat edelim. Zaten konuyu açan üyemizde mermer konusunda bilgili birisi.
    Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
    Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
    Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
    Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı ahmetbatal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen o aynaların insan yapıtı olduğunu ne biliyorsun belki jeolojik yapı itibariyle oyle oluşmus işaretlediğin bloklarda belki delme patlatma sayesinde yere dusen buyuk bir parcaydı sonra kamalama yada sayalama dediğimiz şey kullanark 2.5 e dusurulduyse orda basmak +basamak yaparsın merdiven şeklinde olur yani yerden v şekli cıkararak ama orada sağlıklı bir şekilde çalışma ortaya cıkacagına inanmıyorum oraya gitmeden de bişey solenemez kesin olarak
    Yıl 1980'ler diye yazmışım zaten, o zaman sayalama daha dizayn aşamasında. Tabiki delma ve patlatma kullanılmış, hatırlarmısınız bilmem eskiden kompresör tabancalarla birbirine yakın delikler delinir, sonra ufak bir doz patlayıcı blok ayrılırdı. Ocağı açanın ismini önce yazmıştım ama sonra msjda değişiklik yaparak sildim, çünkü izni olmadan yayımladım bu fotoları, belki hukuki bi sıkıntı olabilir düşüncesiyle yine yazmıycam, ama Türkiyenin gelmiş geçmiş en büyük mermer duayeni, hani kılığı kıyafeti yüzünden otele alınmıyorda oteli satın alıyor ya o zat. Yapı tamamen tek damar şeklinde oluşmuş, kaliteli Oniksi almak için o şekilde oluşturulmuş. İyi çalışmalar.

MaDMaX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

rekor mu değil mi bilmem ama ben 50 metreden daha yüksek olduğu kesin, tam olarak söylemeyecem yükseklikte aynayı gördüm.
    Crazy_immortaL

İndirilme
    0
    Uploads
    0

2 metre olsun bizim olsun 50 metrede gözümüz yok))))

hidayet karayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

wink

kromun türkiyedeki üretimi işleyen firmaya getirisi nedir bu birinci sorum ikincisi eğer getirisi iyi ise yeni sahaların ihaleye çıkması mümkünmü aynı zamanda orman izinleri ne zaman açılıyo hafriyat şirket sahibi olarak öğrenmek istiyorum ve tartıştığınız olay bize göre yarma 6metre yüksekliginde şevli olarak ondan sonra seki bırakılır tekrar şevli olarak 6metre inilir fakat derinlik arttıgında sekilerin mesafesi genişletilmeli makina üzerine veya işçi üzerine heyelan yaparsa ne sigortadan para alabilirsin nede kendini kurtara bilirsin teşekkürler