Toplam 19 sonuçtan 1 ile 19 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Madenciler Sahipsiz...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

unhappy Madenciler Sahipsiz...

Merhaba arkadaşlar.Soru şu. MADEN İşletme ruhsatı almak neden bu kadar zor....? Maden sahaları ya ormanlık alanda yada meralarda. Meradaysa ayrı bir dert. Ormanlık alandaysa tam bir muamma. Ruhsatlı sahana tesis kuramıyorsun, saha içine yol yapamıyorsun, yola çıkış izni alamıyorsun. Peki ne yapalım? Tek başına 20 milyar doları hedefleyen bu sektor neden bu kadar sahipsiz? Arkadaşlar yokmu biz madencilerin bir deneği,odası?

ahmet yıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Bu gidişle

Arkadaşım orman bölgelerinde izinler tamamen durduruldu. Bu çok yeni bir olay (danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararından sonra orman işletmeleri evraklarlar ilgili kalem oynatamaz oldu). Bizim odadan çıt bile çıkmadı. Nedir bu ülkenin 3"......tay" dan çektiği. Karamsarlığı hiç sevmem ama insanın içini karartıyor bu bürokratik oligarşi.

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

odadan çıt bile çıkmıyor derken odanın ne yaptıgını biliyomusunuzki böyle söylüyosunuz.yanlızca orman büroları imza atabilir diye yönetmelik değiştiğinde oda mahkemeye vermişti.nasıl durduruldu sanıyosunuz...
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Tarih 3.4.2008 www.maden.org.tr. da yayınlanmıştır.Odamız mücadele ediyor fakat bu ülkenin bürokrasisi ülkenin menfaatlerinin önüne geçiyor.

"Orman Genel Müdürlüğünün 05.02.2008 tarihli “Orman Sayılan Alanlarda Maden İşletmeleri İçin Rehabilitasyon Projesi” öngören düzenleyici işleminin YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI ve İPTALİ istemi ile dava açılmıştır"

"Orman Genel Müdürlüğünün, Orman Sayılan Alanlarda Maden İşletmeleri İçin verilecek olan Rehabilitasyon Projesinin Ormancılık Bürolarınca hazırlanacağını öngören işleminin iptali için Odamızca dava açılmıştır."
    Konu i.sertan tarafından (17-04-2008 Saat 12:44 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Mevzu Rehabilitasyon değil Efendim

Mevzu Rehabilitasyon değil Efendim
    Burada bir karışıklık var bunu düzeltmeyi borç biliyorum. Karıştıran ben değilim, yorum yapan iki arkadaşım; (i.sertan ve irfansayar)
    Efendim durum şudur; Danıştay 8. dairesi Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinlere Dair Yönetmeliğin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Davayı Ankara Barosu açmıştır. Yönetmeliğin ilgili maddeleri (4/C,4/R, 12/I ve Geçici 2/2,2/6 ve 2/7 maddeleridir)

Madde 4/c: Altyapı tesisi,kanalizasyon,sanat yapıları, köprü, yeraltı kablosu gibi tesisler ile madencilik faaliyetleri için zorunlu, ruhsat süresi ile sınırlı olan, yol, su, haberleşme, enerji nakil hattı, trafo, teleferik, şantiye binası, yemekhane, atölye, kantar tesislerini ve çevre kullanım alanını, (arkadaşlarım diğer maddelere ogm.gov.tr adresinden bakabilirler)

Sadece bu madde sistemi kilitliyor..

Ramazan Bey konu ile ilgili demokratik tepkimizi göstermek için neler yapabiliriz. Meslektaşlarımızın konu ile ilgili bilinçlendirilmesi ve ilgili daireye mail atılabilir.

Saygılarımla

İndirilme
    0
    Uploads
    0

mevzu,sizin oda hiç birşey yapmıyor demeniz.bilinçlenmesi gerekenleri uzakta aramayınız.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

post Bilgilerinize

Alıntı irfansayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    odadan çıt bile çıkmıyor derken odanın ne yaptıgını biliyomusunuzki böyle söylüyosunuz.yanlızca orman büroları imza atabilir diye yönetmelik değiştiğinde oda mahkemeye vermişti.nasıl durduruldu sanıyosunuz...

Lütfen sapla samanı birbirine karıştırmayalım. Rehabilitasyonla alakalı dava farklı, bu konu farklı. Şu anda Orman ile ilgili bütün madencilik faaliyetleri durduruldu. Oda bu konu ile ilgili ne yaptı bana söylermisin.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

odanın açtığı davadan dolayı durdurulmadı diyemi bu kadar laf.yani başkasının davasından dolayı durduruldu diye oda hiç bişe yapmamışmı oluyor?
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

siz harikasınız, ben burada "ne yapabilirizi" sorgularken sen neyle uğraşıyorsun. Kardeş sen birde madencilik firmalarına danışmanlık yapacaksın vah çok yazık..Sen önce okuduğunu anlamaya çalış sonra cevap ver. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışma canım kardeşim..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

olur abicim!
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Madenciler sahipsiz

Arkadaşlar esas sıkıntışu.Akdeniz bölgesi hariç ülkmizde şantiye sezonu çok kısa. Bu yüzden elimizi çabuk tutmamız gerekiyor. Bütün mkinaları almışsın,ekip kurmuşsun , hata bağlantılar yapmışsın,birde üstüne borçllanmısın sonra birileri olmazdiyor. Zaten yeteri kadar zor bir işle uğraşıyoruz bildiğim kadarı ile kimsenin mefaati ile çakışmayan çalışmalar yapıyoruz. Peki bütün bunlar neden? Onun için diyorum ki; bu sektördeki sorunları bu işin içindeki insanlar bilir.Maden mühendisleri odası olsun. Saygı duyarım.Maden mühendisi olmayan biz maden işletmecileri sorunlarımızı madencilik forumunun mesaj sayfalarıylamı paylaşalım?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart En erken Haziran

Edindiğim son bilgilere göre en erken haziran ayında bu dava sonuçlanacak. Yönetmeliğin ilgili maddeleri ya iptal edilecek yada dava lehimize sonuçlanacak. Haziran ayına kadar orman sayılan alanlardaki izinlerle ilgili orman bölge müdürlükleri bir şey yapamayacak. Bizim izinler bekleyecek.
    Amaç sistemi kilitlemek. Gün gibi aşikar, başka izahı yok..

skadkyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

merhaba madenchi arkadaşım. şimdi okudum yazmış olduğun yorumları. ve bu konuda orman bakanlığının hazırlamış olduğu taslağı okudum. orman izinlerinin askıya alınmış olması biz madenciler için oldukça kötü bir durum. buna bir itirazım yok. ama bu taslak orman izinlerinin ve rehabilitasyon projelerinin orman mühendislerince yapılmasına yönelik hazırlanmış bir tasarıdır. tabii ki madde 4/c nin olmasıda bizim için sakıncalı bir durum . tasarı bu şekilde onaylanırsa hem mesleğimizin yetkileri elimizden alınmış olacak hemde artık orman izinlerinde epey bir sorun yaşayacağız. benim buradaki eleştirim maden mühendisleri odası ne yaptı ki demenizdir. oda bu konuda dava açmıştır ve ankara barosuda buna müdahale etmiştir. görünürde oda hiçbirşey yapmadı demeniz doğru değildir. bu konuda oda dava açmanın yanısıra gerekli tüm çalışmaları yapmaktadır. amacımız burada tüm maden mühendislerinin bu konuda ya da başka konularda birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır. ortaklaşa bir platform oluşturup düşüncelerimizi ve önerilerimizi dile getirmeliyiz ki haklarımıza sahip çıkalım. benim önerim gelin hep birlikte bir platformda maden müh. odası adana şubesi yöneticisi olarak odamızda buluşalım ve bunun gibi birçok konuda düşüncelerimizi ve önerilerimizi dile getirelim. saygılar...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Anlatamadım Galiba

Bu yürütmeyi durdurma ile rehabilitasyon olayının hiç alakası yok bunu nerden çıkarıyorsunuz. Oda'nın açtığı dava farklı bu dava farklı. Yürütmeyi durdurma ve iptal davasını bir kere Odamız değil Ankara Barosu açtı.. Sayın S.Sakatoğlu ile diyaloğunuz varsa size izah eder. Bu meselenin size izahı burada mümkün gözükmüyor. Bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeyelim lütfen..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

tolga bey siz fikir yurutun biz okuruz!
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

arrows irfan kardeş

Senin bu tavırların beni gülmekten öldürecek. Polemiğede gerek yok. Gündemi takip etmekte fayda var, bugün bana yarın sana. Hem madenciler üretim yapamazsa sende bu işten ekmek yiyemezsin. Sağlıcakla kalın..
    Tolga bey kim?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

ölde kurtulalımbak kardeşim.senin maden muhendisleri odası hiç bir şey yapmıyor demeni eleştirdik.odaya senede 1 sadece işin düştüğünde değil sahip cıkarsan destek olursan orada meslekdaşlarınla beraber olursan neler konuşuldugunu neler yapılmaya çalışıldıgını gorursun.belki bazı şeyler degiştirilemiyor,belki sadece konuşuluyor,ama bu hiç bişe yapmadan oturmaktan iyi degilmi?sen ikide bir bilmediğiniz konuda fikir beyan etmeyin diyosunda sende aynı şeyi yapıyosun.senin kim olduğunu biliyorum.öyle başka rumuzlar altında ona buna sataşma yapma.bizim alnımız acık.ismimiz belli yaptıgımız iş belli.kimseden daha cok şey biliyoruz diyede hava atmıyoruz.ama kimseyide yanıltmıyoruz.bizim bu işi yapıp yapamayacagımıza sen karar verecek degilsin.yani sana guluyorum sana yazık vah vah gibi sozlerin kimin seviyeli kimin olmadıgını gosteriyor.neyse diger meslekdaşlarımdan ozur diliyor ve bir daha bu sahsa ne derse desin cvp vermeyecegımı bildirmek istiyorum.fazla uzattım diyecegim su:farklı dusuncelerin olması gayet normal ama kapasiteye zihniyete yaptıgı işe ekmegine karakterine kimse laf soylemesin ve eleştirirken once eleştirecegi kurum veya kişiyinin yaptıklarına baksın.tabi once kendine baksın!

sadede gelelim.orman muhendisleri arkadaslara hic bir dusmanlıgımız yok.senelerdir omuz omuza calıstık.tıpkı jeoloji muh.,harita muh.,vs gibi..ama maden işletmelerinde yapılacak orman projelerinde hepimizin yetkisi olması gerekir diye dusunmekteyim.yonetmeliğin durdurulması hic kimsenin işine yaramaz.ama hıc kımsenın.ulkemizde surec cok yavas işliyor malumunuz...surekli yonetmelikler degişiyor.ornegin CED yonetmeliği hemen hemen her hafta degişiyor.ya bişeler ekleniyor yada bişeler kaldırılıyor ama degişiyor.nedenini sordugumda yetkili memurlardan duydugum'' yonetmelikleri dışarıdan aldıgımız için bu oluyor'' deniyor.saygılar...
    Konu irfansayar tarafından (18-04-2008 Saat 21:39 ) değiştirilmiştir.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    1
    Uploads
    0

4c) Altyapı tesisi: Kanalizasyon, sanat yapıları, köprü, yeraltı kablosu gibi tesisler ile madencilik faaliyetleri için zorunlu, ruhsat süresi ile sınırlı olan yol, su, haberleşme, enerji nakil hattı, trafo, teleferik, şantiye binası, yemekhane, atölye, kantar tesislerini ve çevre kullanım alanını,
    4r) Katı atık bertaraf tesisi: Evsel, endüstriyel, tıbbi, tehlikeli atıklar ile inşaat yıkıntı ve artıklarının usulüne uygun olarak geri kazanıldıkları, bertaraf edildikleri ve düzenli depolandıkları tesisleri,
    12 –1 Maden ruhsat ve sertifikası ile petrol ruhsat sahalarında, yapılacak faaliyetler için Devlet ormanlarında yapılması zorunlu tesislere ruhsat sahası içinde, altyapı tesislerine ruhsat sahası içinde veya kesin zorunluluk halinde bitişiğinde izin verilebilir.
    Geçici (2-2) 8/11/2003 tarihinden önce Bakanlıkça turizm kesin izni verilmiş tesislerin işlemleri; Bakan tarafından görevlendirilecek bir başkan ve üç üyeden teşekkül eden değerlendirme komisyonunca değerlendirilir. Komisyonun sekreterya görevini Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı yürütür. Komisyon en az ayda bir defa, üye tam sayısının katılımı ile toplanır. Kararlar oy çokluğu ile alınır. Komisyonun görevi; Bakanlıkça verilen turizm izinlerine ilişkin değerlendirmeyi yapmak, kararını ve varsa farklı görüşlerini bakanlığa arz etmektir. Komisyon kararları Bakanlıkça uygun görüldüğü taktirde onaylanır.

Geçici (2-6) Orman sayılan alanlarda, izin verilen proje dışında tesis yapılamaz. İzin verilen tesislerde yapılacak ilave ve tadilat projelerinden uygun görülenlere, Bakanlıkça izin verilebilir. İzinsiz yapılan tesislere 6831 sayılı Orman Kanunu hükümlerine göre orman idaresince el konulur.
    Geçici (2-7) Daha önce verilmiş kesin izin veya irtifak hakkına dönüştürülmüş alan üzerinde gerçekleştirilen veya gerçekleştirilecek olan tesislerin tür, sınıf veya kapasitelerinde artışa gidilmesi durumunda, bakan oluru alınması kaydıyla yapılan bu tür sınıf veya kapasite değişikliği dikkate alınarak, bu Yönetmelik hükümlerine göre tespit edilecek toplam proje bedeli üzerinden hesaplanacak ek arazi izin bedeli, orman köylüleri kalkındırma geliri ve ağaçlandırma ve erozyon kontrolü gelirinin ödenmesi ve bu bedellere ilişkin olarak noter tasdikli ek taahhütname ve teminat verilmesi zorunludur. Kapasitenin düşmesi halinde bedellerde bir indirime gidilmez.

Şu anda Maden işletme Alanı dışındı altyapı yol pasa döküm izni gibi izinlere izin verilmemektedir. Ve her geçen gün Genel müdürlükten bir emir gelmektedir. Son durumda izin dosyalarının çoğaldığı ve süre uzatım talepleinde dosyaları birleştirlmesi gibi.
    Bu prosedürlerler uğraşmak zorunda bırakıldıkça müteşebbis iş imkanı sağlamakdan vazgeçecek, istihdam yapmayacak vs. Bunu çözecek zihniyet bizler olacağız. Tüm meslektaşlarımıza bu konuda büyük görevler düşmektedir. Neden derseniz Kurumlardaki Teknik personel yetersizliği ve taşralardaki personele yeterli altyapının verilmemesi sebiyle sorun yokkken sorun çıkabiliyor.
    Yazılacak belki çok şey var ama Bütün gün GSM ruhsatı alabilmek için istenen TAD raporu denilen Tarım Arazilernin Değerlendirilmesi Raporu ve aklınızın alamıyacağı cehalette bir makam sahibiyle uğraştım... Sonuç elbette olumsuz ama yılmadım
    davalar açılır sonuçlanır vs. hiçbirşeyin takibini yapmayan devlet izinle yapma izinsiz yap diyor işte bunun farklı bir izahı var mı?
    Sevgi ve saygılarımla.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

exclamat

"sadede gelelim.orman muhendisleri arkadaslara hic bir dusmanlıgımız yok.senelerdir omuz omuza calıstık.tıpkı jeoloji muh.,harita muh.,vs gibi..ama maden işletmelerinde yapılacak orman projelerinde hepimizin yetkisi olması gerekir diye dusunmekteyim.yonetmeliğin durdurulması hic kimsenin işine yaramaz.ama hıc kımsenın.ulkemizde surec cok yavas işliyor malumunuz...surekli yonetmelikler degişiyor.ornegin CED yonetmeliği hemen hemen her hafta degişiyor.ya bişeler ekleniyor yada bişeler kaldırılıyor ama degişiyor.nedenini sordugumda yetkili memurlardan duydugum'' yonetmelikleri dışarıdan aldıgımız için bu oluyor'' deniyor.saygılar..."

Arkadaşım cevap vermeme hakkınıda kullanabilirsin. Şevket Bey'in iletisindeki konuyla alakalı yönetmelik maddelerinde, orman mühendisinin imzası diye birşey görüyormusun. Konu farklı, eee ben şimdi ne diyeyim. Sadece "uyanda balığa gidelim" diyorum.

Meslektaşlarımdan ricam; Danıştay ilgili dairesine mail atarak bu davanın biran önce sonuçlanmasını istemek.