Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Maden Mühendisleri Odası Eleman İlanları Yayınlanması Hakkında...

Site Yöneticisi Rok Stone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Standart Maden Mühendisleri Odası Eleman İlanları Yayınlanması Hakkında...

Soru: 18.01.2012 Fırat Öz

Maden mühendisleri odası yönetim kurulunda çalışanlarına merhaba demek isterim ilk önce. Benim sorum şu olacak oda sayfasındaki kariyer ilanları geçiçi bi süreyle mi kaldırldı yoksa devamlı mı kaldırıldı? Bu konu hakkında oda sayfasında bir bilgilendirme notu yada yazısı bulamadım. Eğer devamlı kaldırıldıysa tekrar konulmasını rica ediyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler.

Cevap:18.01.2012 Maden Mühendisleri Odası

Sayın Üyemiz, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olan Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) internet sitesinde iş ilanlarının yayınlanması ve üyelerin iş bulmaları için yardımcı olunması işlemine karşı 12 bin lira para cezası kesmiş, Çalışma Bakanlığı’nın ihbarı üzerine İŞKUR Ankara İl Müdürlüğü imzasıyla gönderilen yazıda, Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO); Türkiye İş Kurumu Kanunu’na aykırı olarak, kurumdan izin belgesi almadan iş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetinde bulunduğunun tespit edildiği belirtilerek bunun karşılığı olarak 12 bin 327 TL idari para cezası verildiği bildirilmiştir. Yazıda, “Hakkınızda uygulanan idari para cezasına rağmen Kurum’dan özel istihdam bürosu izin belgesi almadan iş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetinde bulunduğunuzun tekrar tespit edilmesi halinde fiilin her bir tekrarında 24 bin 656 TL idari para cezası tahakkuk ettirilecektir” denilmektedir. EMO bu cezaya karşı Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açmış ancak itiraz reddedilmiş ve para cezası kesinleşmiştir. Bu nedenle Odamızın da aynı cezayı almaması için üzülerek sayfadaki bu hizmetimizi kaldırmak zorunda kaldık. Yorumu sizlere bırakıyoruz.

Kaynak: http://www.maden.org.tr/uye_gorusler...leri_liste.php

Site Yöneticisi

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Yuh diyorum ve ekliyorum, o zaman TİK'nun yonetmeliğini değiştirsinler. Ben şirketime Muhendis alacaksam TRİK e mi bildirmem lazım bana adam lazım diye. Boyle bir sacma uygulamayı Sulh Ceza Mah. neden sonuca baglamamış acaba? Uygulama cok sacma.. O zaman forum sayfalarının bile ceza alma ihtimali doğar. Böyle şey olmaz...

Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

tek kelime ile burası türkiye,,,,,,,,,,

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

Türkiye'de herkes kanunları biliyor sayılıyor malesef. Resmi gazete her köşe başında satılıyormuki herkes kanun bilsin uygulasın. Ben okudum ilgili kanun maddesini bu açıklamadan sonra bu sebeple kapatılan siteler var. Bizde iş ilanı yayınlamıyoruz. 12bin TL para cezası bizim altından kalkabilceğimiz bir durum değil. Kanunlar koyuluyor kimsenin haberi yok, cezayı yedikten sonrada ben bilmiyorum deme hakkıda yok malesef. Birde şu husus var kuralları koyan devlet ama uymayan yine devlet kurumları. Ama milleten uyması isteniyor. Kırmızı ışık, emniyet şeridi ihlali yapan araçların%90'ı resmi plakalı araçlar değil mi? Minibüslere ayakta yolcu taşıma yasağı getirip, belediye otobüslerinde insanları camlara yapıştırarak götüren yine kamu araçları değilmi?
    Konu MiNeR tarafından (21-01-2012 Saat 21:31 ) değiştirilmiştir.
    Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
    Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
    Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
    Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/

İndirilme
    0
    Uploads
    0

exc Yetkililere çağrı

Böyle saçmalık olur mu?..meslek kuruluşu uyelerine iş bulmada yardımcı olamayacaklar mı.
    Yetkililer bu konuda düzeltmeye gidebilirler.