Değerli Forum Üyeleri;
Uluslararası işletme alanında yüksek lisans yapmaktayım, aynı zamanda da bir maden şirketinde çalışmaktayım ve yaklaşık dört yıldır maden sektöründeyim (Dış Ticaret ve lojistik konusunda da 5 yıllık iş deneyimim bulunmakta).
Eğitimim ve bilgim madenciliğin mühendislik yada teknik alanlarında değil, daha çok ekonomik, işletme ve pazarlama alanlarında. Ve niyetim hazırlayacağım tezin sadece bir zorunluluğu yerine getirmesinden çok aynı zamanda da birilerinin işine yaramasıdır. Bu nedenle özellikle çalışma alanımda bulunan madenler üzerinde (kurşun, çinko, mangan, grafit, antimuan vs.) pazarlamaya yönelik bir tez hazırlamak. Aklımdan geçen konular ise;
- Türkiyede manganez madenciliği ve mangan cevherinin uluslararası pazar potansiyelinin değerlendirilmesi (özellikle pazarlama konusunu da içine alarak yapılmış bir araştırmaya rastlamadım)
- Grafit cevheri, geleceği ve uluslarası pazar olanakları (bu konuda da teknik ve mühendislik araştırmaları dışında fazla bir çalışma bulunmamakta)
Yukarıda da belirttiğim gibi, madencilerimizin de işine yarayacak bir araştırma yapmak istiyorum, ve siz forum üyelirininde tavsiyelerine açığım, eğer madenciliğin benim uzmanlık alanımda değerlendirilmesi ve araştırılması gerektiğini düşündüğünüz konular varsa, tavsiyeleriniz bekliyorum. Tezimi tamamladığımda elbette bu tezi aynı zamanda forum üyelerimizle de paylaşacağım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler