Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Maden Mühendisleri! Değerli Fikirlerinize İhtiyacım Var..

DogukanKos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Öncelikle merhaba
    Benim bu mesleği seçme sebebim aslına bakarsanız Avustralya'da yaşayan ablam.İçine girdikçe sevdim aslına bakarsak.Fazla uzatmadan aklımdaki bazı pürüzlere geleyim;

Ufak çaptaki araştırmalarıma gore Avustralya'nın 1.geliri Maden'lerden 2.geliri de dışarıdan veya içerden öğrencilermiş.Ben büyük ihtimalle Master'ı da burada yapacağım fakat şöyle birşeye takıldım.Şimdi ben yazları ingilizcemi ilerletmek adına Avustralya'ya mı gitmeliyim yoksa iş tecrübesi adına staj amaçlı maden firmalarında mı çalışmalıyım??

Benım yapacağım Master'ın bana ileride artıları ne kadar ve nasıl olur?

İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümü diğer üniversitelerdekine göre(Çukurova olsun Zonguldak olsun) ne kadar prestijli?

Türkiye şartlarında maaşlar yenı mezunlar için 1000 lira civarı olduğu soylenıyor ne kadar doğru?

Biraz fazla soru sordum ama yardımcı olursanız sevinirim
    Konu DogukanKos tarafından (15-03-2015 Saat 02:51 ) değiştirilmiştir.

microfar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı DogukanKos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhaba
    Benim bu bölümü seçme sebebim aslına bakarsanız Avustralya'da yaşayan ablam.İçine girdikçe sevdim aslına bakarsak.Fazla uzatmadan aklımdaki bazı pürüzlere geleyim;

Başta da söylediğim gibi ablam Avustralya'da yaşıyor ve ufak çaptaki araştırmalarıma göre buranın 1.geliri Maden'lerden 2.geliri de dışarıdan veya içerden öğrencilermiş.Ben büyük ihtimalle Master'ı da burada yapacağım fakat şöyle birşeye takıldım.Şimdi ben yazları ingilizcemi ilerletmek adına Avustralya'ya mı gitmeliyim yoksa iş tecrübesi adına staj amaçlı maden firmalarında mı çalışmalıyım??

Benım yapacağım Master'ın bana ileride artıları ne kadar ve nasıl olur?

İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümü diğer üniversitelerdekine göre(Çukurova olsun Zonguldak olsun) ne kadar prestijli?

Türkiye şartlarında maaşlar yenı mezunlar için 1000 lira civarı olduğu soylenıyor ne kadar doğru?

Biraz fazla soru sordum ama yardımcı olursanız sevinirim
    NEDEN Avustralya da staj yapıp hem ingilizceni geliştirip hemde yurt dışı stajı yapmış olmayasınki??

Prestijden kastını biraz daha açarsan ilgili abi/ablalar daha kolay yanıtlayabilirler sanırım...

Forumda defalarca tartışılmış bu unsur...http://www.madenciyim.com/forums/sho...t=maa%FElar%FD

Umarım yardımcı olur....
    Ömer Faruk KAPUSIZOĞLU
    MADEN MÜHENDİSİ

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı microfar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    NEDEN Avustralya da staj yapıp hem ingilizceni geliştirip hemde yurt dışı stajı yapmış olmayasınki??

Prestijden kastını biraz daha açarsan ilgili abi/ablalar daha kolay yanıtlayabilirler sanırım...

Forumda defalarca tartışılmış bu unsur...http://www.madenciyim.com/forums/sho...t=maa%FElar%FD

Umarım yardımcı olur....

Bende düşündüm bunu tabiki.. Ama olayın bir de ingilizce kısmı var.Şu an ki ingilizcemin staj yapmam için yeterli olduğunu düşünmüyorum.Tamam temel olarak iyi sayılabilecek bır ıngılzcem var ama yeterli olmayabılır.

Şöyle söyleyeyim mesela Bilgisayar Mühendisliğini atıyorum İzmir Ege de okuyacağıma daha da saygın olduğundan dolayı İTÜ de veya odtü de okuyabilirim gibi.

O başlığa da baktım ama işler o kadar farklı yerlere gitmişki bazı yerlerde, konuyu biraz daha açarsınız belki diye yazmıştım
    Konu DogukanKos tarafından (18-09-2011 Saat 21:58 ) değiştirilmiştir.

microfar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

1- Sonuç itibariyle yurt dışına gitsende inglizcen temel seviyede olacaktır Yine aynı hesaba geliyo hee ama dersenki ben Avustralya da sadece inglizceye yüklencem kursa felan gitcem o zaman tabi ki inglizce cihetiyle daha yararlı olacaktır...
    2- Üniversite hakkında bi bilgim olmadığından fikir sahibi olmak ve seni yanlış bilgilendirmek istemem konuyla ilgilenen abi/ablalarımız en kısa zamanda cevaplayacaklardır umarım...
    3-Sanırım somut birşey istiyorsun mesela işe girince X kadar para alırsın gibi ancak her sektörde olduğu gibi bizim sektördede çok göreceli ücretler söz konusudur... Firmasına göre değişir ücretler... Z firmasında Q işini yaparsın sana 3x kadar para verir T firmasında aynı işi yaparsın sana x kadar bile para vermez... Birazda sana bağlı Mühendislik bilgi satmaktan ibarettir... Sen bilgini iyi pazarladığın sürece müşterin bol olacaktır merak etme
    Ömer Faruk KAPUSIZOĞLU
    MADEN MÜHENDİSİ

İndirilme
    0
    Uploads
    0

ilgin için teşekkür ederim microfar , üniversiteler hakkında bılgısı olan var ise yazabilirmi acaba konuya