gri renkte görünür diyebilirim yer yer siyahımsı...bilinen ocakların görüntülerini incelerseniz fikir edinebilirsiniz...
arkadaşlar ben çevre mühendisiyim madenciliğede ilgim çok fazla sizden öğrenmek istediğim krom sahası uydu görüntülerinden veya earth google gibi programlardan baktığımızda hangi renkte görülür eminim benim gibi bu işe ilgi gösteren çok fazladır
gri renkte görünür diyebilirim yer yer siyahımsı...bilinen ocakların görüntülerini incelerseniz fikir edinebilirsiniz...
aslında google earthten çok net şeyler çıkaramazsınız, krom damarları Elazığ bölgesini saymazsak türkiyede çok geniş yapıda değillerdir...krom mostraları da aynı şekilde düşündüğünüzde dağlık alanları özellikle daha düşük çözünürlükte resimleyen google earth da saptamak çok zor, hatta bana göre imkansızdır...ancak bir açık işletme varsa belki bazı kısımlar görülebilir ki krom madenciliği büyük oranda kapalı işletme ile yapılır.
ben kendi çalıştığım ocakları google earthden baktığımda krom olarak göremiyorum mesela...
ancak krom kömüre çok benzeyen koyu siyah-gri renkli bir cevherdir, bu da biraz cevap olur sanıyorum..