Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Stajerlikten Mühendisliğe...

YAVUZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Stajerlikten Mühendisliğe...

Stajerlikten Mühendisliğe...
    benımde staj yapacak arkadaslara tavsiyem, staj yapmadan önce sektörü biraz tanımaları, araştırmaları ve hangi madencilik noktası kendilerine uygunsa bu tür yerlerde staj yapmalarıdır. örneğin türkiyede madencilik kömür ve dogal tas üzerinde yoğunlaşmıstır. son yıllarda ıse doğal taş grubundan mermer ve bej üretimi artmaktadır. kömür yada doğal tas secmenin avantajı herhangı bır sebeple fırma degıstırmek zorunda kaldıgınızda daha kolay ıs bulursunuz. mezun oldunuğunuz da buyuk bı ıhtımalle özel sektorde calıscagınızı dusunursek ozel sektorde staj yapmanız daha mantıklıdır. cunku calısacagınız ınsanları onceden tanıma fırsatınız olur. devlet ısletmelerı ıle ozel sektoru karsılastırdıgınızda farklılıklar goreceksınızdır. ozel ısletmelerde muhendısler nasıl calısır bunu ozellıkle gormelısınız! ve stajlarda her aklınıza gelenı sorun cunku mezun olduuktan sonra artık sadece cevap vereceksınız soru sorma sansınız yok stajlarda yapılan ıslerın yanında bır muhendısın yada bır yonetıcının nasıl olması gerektıgını de gozlemleyın cunku bunlar maalesef okullarda ogrenemezsınız ve staj yaptıgınızı unutun ancak orda gercekten calısıomus gıbı hıssetmeye basladıgınızda orda yapılanları anlayabılırsınız.
    sunu da eklemek ısterım mezun olduktan sektorun hangı noktasında calısırsanız calısın madencılıgın resmı prosedurlerını ogrenmeye calsın faydasını gorecekınız...
    ve madencılıgı yada maden muhendısını sadece santıye yada fabrıkalara kapatmayın ben ıstıyorum kı bu ısın ofıs kısmında da maden muhendıslerı olsun,
    yanı ıhracat-ıthalat gıbı ısllerdede calısma fırsatınız oldugunu unutmayın. demek ıstedıgım madencılıkle ılgılı ne varsa orda bır maden muhendısı olsun..
    herkeze sımdıden basarılar..
    -------------------------

Buyuk Fırmaların Staj Kontenjanları..
    buyuk yerde staj yapmak ısteyen arkadaslarıma yada staj yapacak yer arayan arkadaslarıma tavsıyem kendı bolumlerıne basvurmalardır. cunku buyuk fırmalar ozellıle cayırhan ve yurt madencılıgı gelıstırme vakfı her okula bellı kontenjanlar ayırır ve bunu maden muhendıslıgı bolumlerıne goonderırler bolumde bunu panoya asar, maden muhendıslıgı panonuzu takıp edın ordakı seyler sızın ıcın asılır oraya, eger panoda dedıgım turden seyler yoksa muhakkak bolumunuze sorun neden olmadıgını acaba?

Nerede Staj Yapmalı...

arkasımızın bırı adını hatırlayamıyorum ıstanbulda staj yapmak ıstıyor bence cok guzel bır noktaya dıkkatımızı cekmıs. tabı eger maddı sebeplerden ise stajını yakın yerde ıstemesı normal... ben o arkadasıma sunu soyleyecegım bu ısı yapmak ısteyen varsa gıtsın en kotu yerde stajını yapsın o zman bu meskegın sıze uygun olup olmadıgını yada bu meslegın hangı noktasının sıze uygun oldugunu anlayabılırsınız...
    saygılarımla...
    ------------------------

İstanbulda Staj...
    acık işletme stajını buralarda yapabilirsin. yanılmıyorsam kemerburgaz tarafındada komur ocakları olacaktı. sılıvrı tarafındada bazı ocaklar var. ayrıca soyak beton a staj basvurusunda bulunabılırsın. fabrıkalarıda var eger unıversıten kabul ederse buraya da basvurabılırsın...ayrıca soyak buyuk bır fırmadır sansın da yaver gıderse okul bıttıkten sonra burada calısma ımkanı da bulabılırsın. sanıyorum ıstanbulda ıkamet edıyorsun buda aılene yakın olma sansını saglayacaktır sana ama oncekı yazılarımda dedıgım gıbı madencılık daha cok sehırdısında ama ofıs kısmında calsımak ıstıyorsan dıger konularda kendını gelıstırmen gerekır. gelecekte hangı departmanda calsısacaksan ona gore staj yerı sec yada ona yonelık kendını gelıstır.. bu forumda fabrıka yonetıcılerınden ocak muhendısıne teknık nezaretcıye muhendıslık hızmetlerıne pazarlama-ithalat-ihracatcısına yabancı fırmalarla calısan muhendıslere resmı kurumlarda calısan muhendıslere
    kadar madencılıgın her noktasında calsan tecrubelı muhendısler var onlardan yardım alabılırsın...
    burda ınsanlarla sadece yazısma onlarla tanıs nerde hangı ısı yaptıklarını sor bunun cok buyuk faydası olacaktır emınım...
    sımdıden basarılar sana..
    Konu YAVUZ tarafından (31-03-2008 Saat 13:30 ) değiştirilmiştir.

hakanciftci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

MERHABA
    size bir sorum olacaktı.ben daha yeni öğrenci olduğumdan sorularım daha da çok olacak bu forumda büyük bir paylaşımı gördüğüm için herkese teşşekkür ederim öncelikle.staj yapılacak şireket konaklama yeri stajyerlere veriyor mu yoksa bize mi ait?. birde staj müddetince stajyerlere belli bir maaş veriliyor mu?

demkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

devlet işletmesinde yaparsan kısmen kalacak yer sorun olmuyoo.zonguldak ttk hariç,kalacak yeri tahsis etmiyooo.özel işletmelerde de birçogu kalacak yeri tahsis eder.büyük firmalar hariç.örnegin çayırhan-kömür,çayeli-bakır gibi işletmeler kalacak yeri tahsis etmiyoo.bu işletmelere yakın yurt veye pansiyon var.buralarda kalabilirsin.ücret konusuna gelince devlet işletmelerinde ücret verilmiyo.özel işletmelerde staj yaparsan bazı işletmeler ücret veriyo.bazıları da hiç vermiyoo.örnegin cayeli bakır işl. mesi,kayseri dedeman,ve bi kaç işletme stajerlere ücret veriyolarr..yanlız oturdugun yerde ücret vermiyolar staj süresi boyunca bir fiil calıstırıyolar..haberin olsunnn.basarılarrr..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

underconT Antalyada Staj Yerı

Ben Maden Muhendıslıgı Ogrencıyım.zonguldakta Okuyorum ılk Stajımı Ttk UzulmeZ Muessesınde Yaptım.2.stajımı Antalyada Bı Setkette Yapmak ıstıyorum.yonlendırırsenız Cok Sevınırım.

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Madenciliğin hangi alanında staj yapmak istediğinizi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışalım.
    Saygılar.

HeNDeSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Merhabalar.Bende mermer ocagında staj yapacagım nasipse yarın başlıyorum bana da staj defterimi doldurmak için föyler gerekiyor veya defterimi nasıl doldurabilirm? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler
    (Bu arada site muhtesem olmus biz mühendis arkadaslar birbirimize yardımcı olmamız gerek hele ki yeraltı zenginliği bu denli fazla olan bir ülkede mühendislik yapıyorsak...)
    Memleketimizin henüz keşfedilmemiş servetlerini birer birer keşfetmek zorundayiz. Madencilik bize çok önemli sürprizlerde bulunacaktır.
    K. Atatürk