Saygıdeğer site yöneticileri ve değerli meslektaşlarım öncelikle sitenizde paylaşmış olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.Eminim bu dayanışma sayesinde bilgilerimiz artacak ve sanal ortamda olsak dahi hakkımız olan mevcut imkanları öğrenme fırsatı bulacağız.
Gözetim-Labaratuvar Analizleri yapan uluslararası bir firmada 1 yıla yakın süredir çalışmaktayım. İngilizce konusunda pek sorun yaşamıyor,meslek icabı yurtdışı seyahatlerinde bulunuyorum.Ayrıca yüksek performansımla çalışmakta olduğum şirkete gün be gün yeni değerler katıyorum.
Takdir edersiniz ki Maden Mühendisi olarak Türkiye koşullarında aldığımız ücretler çokta tatmin edici değil. Dolasıyla bu konudaki sıkıntılarımı müdürüme iletmeden önce yıl sonu maaş artışı konusunda bir araştırma yapmaktayım.
Yukarıdaki vasıflara sahip bir maden mühendisinin alması gereken maaş hakkında siz değerli büyüklerimin öneri ve görüşlerini bekliyorum..
Saygılarımla...
Ahmet SAVCI
Maden Mühendisi
Odamızın asgari ücret tarifesi aşağıdadır..
SERBEST MADEN MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİ ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (2011)
TEKNİK NEZARET HİZMETİ (Bir Ruhsat Sahası İçin)
Ia. Grubu Madenler 500.- TL/AY
Ib. Grubu Madenler 650,- TL/AY
Açık İşletme 750.-TL/AY
Açık İşletme (Patlatma Gerektiren) 1.000.-TL/AY
Yeraltı İşletmesi 1.350.- TL/AY
Yeraltı İşletmesi (Grizulu) 1.700.- TL/AY
SÜREKLİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ
a. Büro 1.800.- TL/AY
b. Şantiye - Açık İşletme, Tesis 2.200.- TL/AY
c. Şantiye - Açık İşletme, Tesis (Daimi Nezaret Hizmeti de Yapıyorsa) 2.500.- TL/AY
ç. Şantiye - Açık İşletme, Tesis (Teknik Nezaret Hizmeti de Yapıyorsa) 2.900.-TL/AY
d. Yeraltı İşletmesi 2.700.- TL/AY
e. Yeraltı İşletmesi (Daimi Nezaret Hizmeti de Yapıyorsa) 3.200.- TL/AY
f. Yeraltı İşletmesi (Teknik Nezaret Hizmeti de Yapıyorsa) 3.650.- TL/AY
g. Tünel - Metro 2.700.- TL/AY
h. Sondaj ( Maden, Su ) 1.850.- TL/AY
ı. Sondaj ( Jeotermal, Mineralli Sular ) 2.100.- TL/AY
i. Sondaj ( Petrol, Doğalgaz ) 2.300.- TL/AY
devamına buradan ulaşabilirsiniz.. (http://www.maden.org.tr/genel/bizden...tipi=53&sube=0 )