Atanan arkadaşlara hayırlı olsunAncak alımlar çok az değilmi kamuda çalışmak zorlaşıyor sanırım ....
3026327 ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.GEN.MD. MÜHENDİS( ANKARA MERKEZ) 0 1 4679
3026361 ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI MÜHENDİS( ANKARA MERKEZ) TH 8 8 4679
3026377 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS( ANKARA MERKEZ) 0 2 4679 7111
3026579 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS( BALIKESİR -BİGADİÇ TAŞRA) 0 1 4679
3026661 İL ÖZEL İDARESİ (DİYARBAKIR) MÜHENDİS( DİYARBAKIR ) TH 8 1 4679
3026765 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS( ESKİŞEHİR -SEYİTGAZİ TAŞRA) 0 1 4679
3026907 DEVLET SU İŞLERİ GN.MD. MÜHENDİS( KAHRAMANMARAŞ TAŞRA) TH 5 1 4679 7257
3027009 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS( KÜTAHYA -EMET TAŞRA) 0 4 4679
3027021 TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS( KÜTAHYA TAŞRA) 0 2 4679
3027095 İL ÖZEL İDARESİ (ORDU) MÜHENDİS( ORDU ) TH 8 1 4679 7257
3027109 İL ÖZEL İDARESİ (SAKARYA) MÜHENDİS( SAKARYA ) TH 5 1 4679 7257
3027155 ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.GEN.MD. MÜHENDİS( SİVAS -KANGAL TAŞRA) 0 1 4679
3027317 TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS( ZONGULDAK TAŞRA) 0 12 1101 4679
36 Arkadaşa şimdiden hayurlı olsun...
Saygılar
[B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi
Atanan arkadaşlara hayırlı olsunAncak alımlar çok az değilmi kamuda çalışmak zorlaşıyor sanırım ....
Kamuya alım cok az.. DSİ, Karayolları, Migem, MTA alım yapmıyor dogru duzgun.... Ben daha bunları yazmaktan bıktım.. Uğraşılmıyor... Hep Jeologlar alınıyor.. Ama kamuda hem maden muh. hem jeoloji muh. neredeyse aynı işlere gönderiliyor.. Neden Maden Muh. bu adar az alınıyor.. ben çözemedim. Çözebilen varsa söylesin...
Enerji bakanlığı 18 jeoloji mühendisi alırken 8 tane maden mühendisi alıyor. ama aynı işi yaptırıyorlar. bu durum neden byle acaba neden jeoloji mühendisi alımları her zaman daha fazla.........
özelde de işverenin imsafına kalmış durumdayız...
Maden Müh. 2 Sınıf Öğrencisiyim ve bu durumu gordukce nasıl bir gelecek beni bekliyor sorusunu sormadan edemiyorum..Bir türlü hakettiği değeri gören bir mühendislik-sektör olamadık..Kendi sektörümüzde bile başka mühendislere öncelik veriliyor..Maden Odamız bile son yaptığı basın açıklamasında sektörde çalışma oranının gerilediğini söylüyor..Karamsar olmak istemesemde gerçekler kişiyi buna itiyor...Gerçekten üzücü bir durum....
Bu şekilde neden oluyor? sorusunun cevabı siyasiidir.. Başka hiçbir nedeni yok.. Gucu olan bastırır aldırır meslektaşını kamuya.. Ben kendi kurumumda kaç defa soyledım dilimde tüy bitti ama nafile.. Ben 5. yılıma girdim kurumumda ancak temsilci kimdi rnedir bilmem.. ben bırkac defa aradım goruselım dıye ama ses yok.. şimdi sanırım değişmiş yeni arkadaşıda arıycam bakalım ne diycek.. Birlik olmadan olmaz. bir kişi soylemesi ile olmaz. bunu topluluk soylemeli.. Boş beleş işlerle uğraşmak yerine bunlarla uğraşılmalı. Jeoloji muh. neden mi bizden her zamna fazla.. cunku devlette coklar ve sesleri gür cıkıyor..
Saygılar
Elimden gelen neyse yapmaya hazırım..Hakkım olan sektörde daha doğrusu bir maden müh. olarak hakim olmam gereken sektörde başka mühendislere öncelik tanınıyorsa burda büyük bir sorun var demektir...Şayet arayabileceğimiz yada mail atabileceğimiz bir adres var ise sitede genel bir konu açıp herberaber birşeyler yapmak gerekir..Yoksa yakın gelecekte 36 kişi olan alımlar çok düşük rakamlarla ifade edilicek...
Evet ne yazıkki durum bu arkadaşlar bende 48. sırada kaldım ve 36 kişilik kadroya girmek konusunda pek ümidim yok ama yinede yazacam. Biliyorsunuz bir kaçı tercih döneminden önce kurumların yayınladığı ilanlarddan atanmış olsa umut veriyor. Pekala şunu sormak istiyorum bizlerin bu kadrolar harici yazabileceği başka kadro yokmu benim bildiğim 4001 kadroları var yani düz memurluk çoğumuzun bildiği şekliyle. Bunlardan başka yazabileceğimiz biyer yokmu? maden mühendisleri kadrolarını yazıp versem atanamasamda mayıs atamalarında şansım bi hayli artacak o zamana kadar özelde biyere girer çalışırım diye düşünüyorum..