Aşağıda özellikleri belirtilen işletme ruhsatlı fluorit saham satılıktır:
YER :Şefaatli-Yozgat
KALİTE :70-85% CaF2, 3-15 % SiO2 (tüm diğer safsızlıklar kabul edilebilir değerdedir)
REZERV :Kanıtlanmış 200.000 mton asgari
RUHSAT GEÇERLİLİK :2017 (60 yıla kadar uzatılabilir)
ÜRETİM KAPASİTESİ :500-1.500 mton/aylık
PAZAR :Fluorit, tabiattan flor elde etmenin tek yoludur. Kimya sanayinden metalurjiye kadar pek çok alanda kullanılan fluoritin en yaygın kullanıldığı yer demir-çelik sanayidir. Türkiye’ nin yıllık 150.000 mtonun üzerinde tüketimi vardır ve yerli üretim bunun ancak onda birini karşılayabilmektedir. Bu her zaman büyük bir fluorit talebi olacağı anlamına gelmektedir. Dünyanın kanıtlanmış fluorit rezervi de ancak 40 yıllıktır.
Ruhsat saham Türkiye’ de üretim yapan üç sahadan biridir ve yüksek kaliteye sahiptir.
Bugünlerde ithal fluoritin tonu 400 ABD doları, yerli üretimin ise 400 TL dolayındadır.
Türkiye’ nin yanı sıra Ukrayna, Rusya, Mısır da çok büyük oranlarda fluorit ithal etmektedir.
Daha önceleri ihracatçı olan Çin’ in üretimi artık kendisine yetmemektedir ve yakında Çin de ithalata başlayacaktır, bu durumda fiyatın kısa süre içinde hızla artacağına kuşku yoktur.
Ruhsatın hiçbir sıkıntısı yoktur, teminatı hiçbir zaman irat kaydedilmemiştir. Aylık 20.000 TL kar eden bir işletmedir ve yatırım yapılarak bu rakamın çok üzerinde kar elde etmek mümkündür. Sahada kurulu düzenle yarın üretime başlayıp bir ay sonra mal sevk etmek mümkündür.
Müşterisi ve satış bağlantıları hazırdır.
Ruhsat 650 hektar büyüklüktedir ve muhtemel epitermal altın sahasıdır. Mücavirini Kanadalı Alldridge firması kapatmıştır.
Sıkışıklıktan değil tamamen özel nedenlerle satılıktır.
İlgili kişi: 0 532 5249922 Yusuf Seckin