Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Teknik Nezaretçi Ücretleri ve Ödemelerin Belgelendirilmesi

CaNs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Teknik Nezaretçi Ücretleri ve Ödemelerin Belgelendirilmesi

Şimdi yeni çıkıcak olan Uygulama Yönetmeliğinde "Teknik Nezaretçi Ücretlerinin Ödenmesi " şu şekilde tanımlanmış :

"Ruhsat sahası ile ilgili bir önceki yıla ait teknik nezaretçilik
    ücretinin ödendiğine dair belgelerin her yıl Nisan ayı sonuna kadar ve ayrıca çeşitli
    nedenlerle görevi sona eren nezaretçilerin ise görevin sona erdiği tarih itibarı ile bir
    önceki yıl ve içinde bulunulan yılın çalışılan aylarına ait teknik nezaretçilik ücretlerinin
    tam olarak ödendiğine dair belgelerin, 29 uncu madde evrakları ekinde Genel
    Müdürlüğe verilmesi zorunludur. Ödeme belgelerinin, verilmemesi durumunda Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan hata ve noksanlık kapsamında değerlendirilir."

" Teknik nezaretçi ücretinin ödendiğine dair ibra sözleşmesi, teknik nezaretçi
    tarafından kesilen serbest meslek makbuzu, banka dekontu, fatura, teknik nezaretçi
    tarafından imzalanmış maaş bordrosundan herhangi birinin Genel Müdürlüğe verilmesi
    zorunludur. "

Şimdi ben mesela son 9 aydır bir şirkette çalışıyorum "Tek.Nez." olarak .Bu şirkete ilk girdiğim zamandan itibaren şirket yetkililerine ve şirket politikalarına hiç düşünmeden , hiç sorgulamadan tam olarak güvenmiş , " nasıl olsa durumlar düzelir " diye düşünüp , aylarca maaş alamadan ve sorgulamadan çalışmışım .Maaş alamadığım gibi , maaş bordromu bile görememiş durumdayım normal olarak.Bu hataların hepsinin benim insalara fazla güvenmemden kaynaklanan hatalar olduğunun farkındayım , ama çoğumuz sevgili meslektaşlarım bu tip hataları hayatımızın belirli kısımlarında yapmışızdır diye düşünüyorum.Kısaca hikayemi özetledikten sonra , 1-2 konu ve sorunla ilgili olarak sizlerin de değerli fikirlerini ve eğer varsa çözüm önerilerinizi öğrenmek istiyorum.

Örneğin şu an istifa ettim.Bugün hemen şu an hemde..Kanun kısaca diyor ki Şirkete "Sen bu çalışanının maaş bordrolarını Migem'e 29. Madde Evraklarıyla beraber en geç Nisan Ayın'da yolla." Ee ben istifa etmişim Eylül'de , Nisan'a kim öle kim kala ?? Nisan'da kimbilir nerede ne yapıyor olacağım .Adamlar benim yerime Maaş Bordromu imzalayıp gönderseler veya çok iyi taklit edip gönderseler ruhum duyucak mı ? O imzaların kontrolü vs. nasıl yapılacak .Hadi oldu araştırdım , öğrendim yerime imza atılıp gönderildiğini en kısa sürede , hadi diyelim Migem'de çalışan yetkililer bana çok yardımcı oldular hemen çıkardılar , baktılar 29.Madde belgeleri ile gönderilen Eylül'e kadar olan maaş bordrolarına ve ben itiraz ettim "Bu benim imzam değil " diye peki ondan sonra ne olacak ? nasıl bir süreç olucak vs .. yıllar süren sahtecilik , çalışan ücretinin ödenmemesi vs. gibi davalarla uğraşıp mı alacağım yine ücretimi . Ee eğer böyle olucaksa Çasgem'e şikayet edip yine yıllarca iş mahkemelerinde sürünmekten bir farkı olur mu sizce ?
    Yok hadi 29.Madde evrakları için benim imzam zorunlu olsa , hadi orada paramı verin bende Yıllık İşletme faaliyet bilgi formu vs. belgeleri imzalıyım desem , adamlar ben Eylül'de işten ayrıldıktan sonra yeni bir nezaretçi atayıp , Üretimi Eylül sonrası gösterip o nezaretçiye imzalatabilirler herşeyi .
    Yani düşününce işveren niyeti bozduktan sonra yapamayacakları şey yok gibi geliyor bana . Yani zormuydu gerçekten şu bordroları Tek.Nez.'in istifasından hemen sonra istemek .

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Muhtemelen sigortanda yatmamıştır hatta girişin bile yapılmamış olabilir(sgkdan sorgulayabilirsin). Eğer öyle ise basit bir şahıs işletmesi kur (300 - 400 tl maksimum masraf) çalıştığın dönem için faturanı kes işletmeye taahhütlü olarak gönder, 15 gün içinde ödemez ise icra yoluyla alırsın (maden dairesinden birde hizmet dökümü gibi bişi alman gerekebilir). Bu yol ile iş mahkemeleriyle falan uğraşmazsın, harcını yatırırsan ertesi gün icra gönderebilirsin. Teknik nezaretçilere sadece yol göstermek olsa bile yardım edeceğim hiç aklıma gelmezdi İyi çalışmalar

not: yinede iyi bi muhasebeciyle konuşmak lazım, firma kurmadan hizmet sattığın için bi usulsuzluk cezası yiyeceğin kesin ama meblası çok düşük oluyo. Tam meblağları bilmek gerek. Yani attığın taşta ürküttüğün kurbaya deysin.

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

teknik nezaretçiye ücretini ödemeyen bir şahıstan gerçekten sahtekarane bir cvp olmuş sizi kutlarım.ama kazın ayağı öyle değil.sen teknik nezaret işini o adamın bünyesinde çalışırken vermişsin.şirket kurup sonradan faturalandırarak hiç bir hak idda edemezsin.o zaman herkes birbirine gıcıklığına fatura kessin herkes ödesin dursun.yok öle bişe.
    sevgili meslekdaşım kanun ve yönetmelikler ne kadar iyi çıkarsa çıksın birileri mutlaka bir açığını bulup değerlendireceklerdir.onun için bu neden böle olmuş diye dövünmeyi bırakacaksın.9 ay beklemişsin.biraz daha bekle.veya beklemenede gerek yok.her durumda eski nezaretçininde maaşlarının ödendiğine dair evrakların verilmesi gerek.nisan ayı geldiğinde " Teknik nezaretçi ücretinin ödendiğine dair ibra sözleşmesi, teknik nezaretçi
    tarafından kesilen serbest meslek makbuzu, banka dekontu, fatura, teknik nezaretçi
    tarafından imzalanmış maaş bordrosundan
    herhangi birinin Genel Müdürlüğe verilmesi
    zorunludur. "

senin yerine kimse imza atamaz merak etme.atarsa yapılacak bişe yok.mahkeme denen bişe bunun için var.
    başarılar. kolay gelsin.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

9 aylık çalışmanızın oda fiatından hesaplayıp noterden ihtarname çekin.aynı ihbarnameyle çalışma bakanlıgına şikayet edin.atama belgenizi ekliyerek.6 ay içinde çalışma bakanlıgı kanalıyla sizi çagırırlar ve paranızı bakanlıkta öderler.yoksa iş müfettişleri teknik nezaretciyi ücretinden çalıştırmadıgı için 85000 tl ceza ve birsürü açıgını bulabilirler.aynı ihtarnameyi migemede gönderin.paranızı alırsınız.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

sigortanız yatmadıysa atama belgenizle ve istifa tarihinizle iş mahkemesine başvurarak sigortalarınızı yatırtırın.tazminat talepinizi saklı tutarak davada açabilirsiniz.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı irfansayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teknik nezaretçiye ücretini ödemeyen bir şahıstan gerçekten sahtekarane bir cvp olmuş sizi kutlarım.ama kazın ayağı öyle değil.sen teknik nezaret işini o adamın bünyesinde çalışırken vermişsin.şirket kurup sonradan faturalandırarak hiç bir hak idda edemezsin.o zaman herkes birbirine gıcıklığına fatura kessin herkes ödesin dursun.yok öle bişe.
    sevgili meslekdaşım kanun ve yönetmelikler ne kadar iyi çıkarsa çıksın birileri mutlaka bir açığını bulup değerlendireceklerdir.onun için bu neden böle olmuş diye dövünmeyi bırakacaksın.9 ay beklemişsin.biraz daha bekle.veya beklemenede gerek yok.her durumda eski nezaretçininde maaşlarının ödendiğine dair evrakların verilmesi gerek.nisan ayı geldiğinde " Teknik nezaretçi ücretinin ödendiğine dair ibra sözleşmesi, teknik nezaretçi
    tarafından imzalanmış maaş bordrosundan
    herhangi birinin Genel Müdürlüğe verilmesi
    zorunludur. "

senin yerine kimse imza atamaz merak etme.atarsa yapılacak bişe yok.mahkeme denen bişe bunun için var.
    başarılar. kolay gelsin.
    "sahtekarane" doğru bir tanımlama olmuş e malum çoğu tüccar gibi bizimde arasıra böyle yöntemlere başvurduğumuz oluyo, kanunsuz olmaması koşulu ile! SGK girişi yapılmadıysa verdiğiniz hizmet karşılığı olarak fatura tutarlı bir yöntem, gıcıklık için kesilenin hizmet karşılığı olmadığından anlamına olmaz tabiki! Ancak benim atladığım ssk girişi yapılmasaydı oda onayını alamazdı zaten dimi? Yazılan diğer yöntemler benimki karşısında daha tutarlı ve düzgün, önerimi geri çekiyorum Yine kısmet olmadı bi nezaretçiye fayda sağlamak!