Toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Bakır

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Bakır

Merhaba,

Maden ve madencilik hakkinda bilgim yok. Yurtdisinda bir ulkede bakır madeninin bol oldugunu ogrendim. Ve tabii durumlara gore yatirim yapmayi planlamaktayiz bu konuda. Simdi asil sorum su:
    1- Bu alanlar minimum ne kadar buyuklukte olmali?
    2- Sifirdan arastirma maliyeti nedir?
    3- Faaliyete gecme masraflari nedir?
    4- Cikaracagimiz maden bakir cevheri mi olacak? Sanirim evet. Bakir cevheri ise, bunu isleme makine vs techizat ekipman maliyetleri nedir?

Simdiden yardimci olan arkadaslara tesekkurlerimi sunarim.

Hosca kalin.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı greens Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Maden ve madencilik hakkinda bilgim yok. Yurtdisinda bir ulkede bakır madeninin bol oldugunu ogrendim. Ve tabii durumlara gore yatirim yapmayi planlamaktayiz bu konuda. Simdi asil sorum su:
    1- Bu alanlar minimum ne kadar buyuklukte olmali?
    2- Sifirdan arastirma maliyeti nedir?
    3- Faaliyete gecme masraflari nedir?
    4- Cikaracagimiz maden bakir cevheri mi olacak? Sanirim evet. Bakir cevheri ise, bunu isleme makine vs techizat ekipman maliyetleri nedir?

Simdiden yardimci olan arkadaslara tesekkurlerimi sunarim.

Hosca kalin.
    merhabalar..
    cevap 1.
    minimum yada maksimum ne kadar olur diye bir cevap veremeyiz bence..cevher sahası ne kadarlık bir alanda oluşum içindeyse o kadarlık alanda olur..
    cevap 2.
    yurt dısında bir ülke demişsiniz..oranın şartlarına göre sondaj,fizibilite,laboratuvar,pilot cevher hazırlama testleri,işçilik vb gibi maliyetler olacaktır..
    cevap3.
    alanın genişliğine,kullanacağınız makinalara,üretim şeklinize,cevher hazırlama yönteminize,tonajınıza,işçi ve mühendis gderlerine,taşıma maliyetlerine göre masraflarınız o ülkenin şartlarına göre değişecektir..
    cevap 4.
    büyük bir ihitmalle çıkaracağınız cevher sadece bakırdan oluşmayacaktır.genel olarak bakır yatakları sadece bakır içermez. chalcopyrite, galena, sphalerite, pyrite in yanına altın ve gümüş de bulunabilir yada sadece silisium, pyrite ve chalcopyrite da olabilir..zaten %25 tenörle çalışan bakır madeni yoktur sanırım..yada ben duymadım..sahayı almadan önce ortalama tenörü hesaplatın. Türkiyede en az 0.65 lik bakır işlenebiliniyor cevher hazırlama tesisinde(artvin,murgul)..cevher hazırlama yönteminize göre ve tonajınıza göre maliyetiniz değişecektir..

kısacası oturduğumuz yerden sordugunuz sorulara bir cevap veremeyiz..zaten muhendisliğin temellerine aykırıdır deney yapmadan herhangi bir çıkarım yapmak..
    size tavsiyem güvendiğiniz,tecrübesine inandığınız bir mühendisle (yada mühendis grubuyla(jeoloji,maden,cevher hazırlama mühendisleri)) sahayı gezip saha verilerini incelemelisiniz..daha sonra maliyetleri o ülke koşullarına göre çıkartıp sahayı işletmeye alıp almayacağınıza karar vermelisiniz..
    saygılarımla