Toplam 24 sonuçtan 1 ile 24 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: 5995 Sayılı Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

İndirilme
    2
    Uploads
    0

Standart 5995 Sayılı Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

KANUNUN WORD HALİNDEKİ METNİNİ BURAYA TIKLAYARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLİRSİNİZ:

Açılınca Şifre İsterse SALT OKUNUR diyerek açabilirsiniz...

Maden Kanunu, Maden Kanunu Metni, Maden Kanunu Tam Metni
    Mehmet BERBER
    Maden Yüksek Mühendisi
    mberber@enfa.com.tr
    www.enfa.com.tr

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Emeğe saglık.. Çok Guzel Olmus.. Saolun..
    Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

yakuprai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

teşekkürler...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

okuyup anladığım kadarıyla madencilik faailyetlerine girmek isteyenlerin bürokratik engelleri arttırılımış.. madenciliğin yaygınlaşıp istihdam yaratılmasına birkaç şart daha koyarak sözüm ona madencilği güvenli hale getirmişler!! yanlışım varsa düzeltir misiniz? tecrübeli büyüklerimizden yasayla ilgili yorum almamız mümkün müdür?

İndirilme
    2
    Uploads
    0

Standart www.enfa.com.tr

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki kanunu onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün 5995 sayılı "Maden Kanunu'nda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile 5998 sayılı "Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun"u onayladı. Gül, iki kanunu da Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. (Cihan Haber Ajansı) 6 dakika önce..
    Konu enfa tarafından (23-06-2010 Saat 19:16 ) değiştirilmiştir.
    Mehmet BERBER
    Maden Yüksek Mühendisi
    mberber@enfa.com.tr
    www.enfa.com.tr

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı soprano0626 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tecrübeli büyüklerimizden yasayla ilgili yorum almamız mümkün müdür?
    yeni kanun çıktığından bu yana kimse görüş beyan etmiyor.sanırım herkes memnun.yada farkında değil olanlardan.
    herkes teminatlar 10.000 liradan az olamaz ifadesine kitlendi.başka bir şeyle ilgilenen yok.
    2.grup madenler için bu kanunun iyi olmadığı görüşündeyim.çünkü 4.grup madenler zaten bu teminatın fazlasını veriyordu.
    2.grup madenlerde 100 er hektar verildiğinden dolayı bir adet ruhsat o bölgedeki rezervi kapatmaya yetmediğinden genelde yanyana bir kaç ruhsat alınma ihtiyacı vardır.her ruhsat için 10.000 liralık teminat ağır oluyor dolayısıyla.türkiyede çalışan 6000 dolaylarında işletme var ve yarısından çoğu 2.grup madenler.yani madenciliğin nasıl etkileneceği ortada.
    işletme projesinde taahüt edilenlerin dışında çalışılması veya iş güvenliği yönünden sakıncalı görülen işletmelerin faaliyetleri durdurulur bir diğer önemli husus.
    arama döneminin kısımlara ayrılması ve zor süreci 130 kişilik bir istihdam yapmaya itti.istihdam yönünden iyi oldu elbette.ama arama dönemine yönelik sıkıntıları gidermediğini düşünüyorum.aramayı zorlaştırma ve işletmeyi kapatmaya yönelik anlayışla sorunlarımız çözülemez.
    teşvik bekleyen madenciye yeraltı madenciliğini yüreklendirme ve kendi fabrikasında işleyene indirim sözü yetmedi.
    yeraltı işletmelerinde ve 15 işçi çalıştıran işletmelerde maden mühendisi çalıştırma şartı getirildi.odamızın başarısıdır.oda ne iş yapıyorki diyenlere kapak olsun.
    teknik nezaretçi ücretlerinin ödendiğine dair belgeler nisan ayında verilen evraklarla beraber verilecek..odamızın başarısıdır.oda ne iş yapıyorki diyenlere kapak olsun.
    yeni çıkan kanun üstünde tartışılacak çok konu olduğunu düşünmekteyim.lakin bu sessizlik beni düşündürmekte.bu kanunun 2 yıl içerisinde tıkanacağını düşünmekteyim.
    bu arada orman izinleri açıldı açılmak üzere.fakat orman izin vermeden önce çed isteyecek buda farklı bir gelişme.
    saygılar.
    Konu irfansayar tarafından (26-06-2010 Saat 15:49 ) değiştirilmiştir.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    1
    Uploads
    0

orman izin vermeden önce çed isteyecek buda farklı bir gelişme
    Orman izin başvurusunda çed ile ilgili yazıyı zaten istiyordu.

Kanunu henüz detay okumadım ama ? Ne demek İstediniz?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

irfan abi başarıdan öte bu zaten odamızın sorumluluğu ve görevi değilmidir ha odamız kendini aştı diyosanız bu bir başarıdır ayrıyetten teknik nezaretçilik 2005 yılından beri var biraz geç olmadı mı bu tür konuların yasa içersine sokulması neyse artık bundan sonra birazda olsa rahat edebilecek madenciler....

İndirilme
    0
    Uploads
    0

sanırım eksik yazdım.ruhsat arama döneminde iken orman izni alındığında çed istenecek.
    odanın görevleri arasındadır doğru.yanlız uğraşmayada bilirlerdi.sivil toplum örgütleri hiç bişe için zorunlu değildir.herşey yavaştır burada .siz nerede yaşıyosunuz.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

irfan abi ne demek zorunlu değil orasını anlayamadım ne diye varlar o zaman kuruluş amaçları laf olsun diye mi yazılıyor bizim her türlü hakkımızı savunmaları lazım doğru burası türkiye işler yavaş yürür ama o dediğim zaman zarfı arasında 2 tane seçim gördü bu ülke bilmem anlatabildim mi....

İndirilme
    0
    Uploads
    0

odanın herhangi bir yerinde faaliyette bulunmadığın çok açık.hiç kimse hiç bişe için mecbur değil.onların oluş sebebi biziz.ama biz onlara yardımcı oluyormuyuz?sivil toplum örgütü diyorum tekrar.polis öğretmen veya bir doktor değilller.hepsi gönüllü.anlıyormusun?önce işleyişine bir bakıp ondan sonra eleştirmek gerek.burada bu konuyu tartışmak istemiyorum.isim vermeden yazı yazan arkadaşlara birebir cevap vermicem bundan sonra.iyi çalışmalar....
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    1
    Uploads
    0

sanırım eksik yazdım.ruhsat arama döneminde iken orman izni alındığında çed istenecek.
    Arama Ruhsatlı Mermer saham olduğunu kabul edelim. Burada arama döneminde üretim yapmak için ÇED, Arazi Mülkiyeti ve GSM olmadan Migem zaten arama döneminde üretim izin belgesi düzenlemiyordu ki?

Ben en iyisi kanunu
    detay bir daha okuyayım. Ne demek istediğinizi anlamadım İrfan Bey. Değişiklik nerede Kanun Maddesi olarak da söylerseniz sevinirim.

Saygılarımla...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı sevket_sevket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arama Ruhsatlı Mermer saham olduğunu kabul edelim. Burada arama döneminde üretim yapmak için ÇED, Arazi Mülkiyeti ve GSM olmadan Migem zaten arama döneminde üretim izin belgesi düzenlemiyordu ki?

Ben en iyisi kanunu
    detay bir daha okuyayım. Ne demek istediğinizi anlamadım İrfan Bey. Değişiklik nerede Kanun Maddesi olarak da söylerseniz sevinirim.

Saygılarımla...
    mermer ruhsatınızda karot yaptırmak isterseniz...üretimden bahsetmedimki.işte o zaman ced istenecek.nasıl anlatacagımı şaşırdım.maden kanununda bu yazmıyor.orman izinleri açacagı zaman bunu yönetmeliğe sokacak diyorum duyumlarım bu yönde..
    Konu irfansayar tarafından (28-06-2010 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı irfansayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    odanın herhangi bir yerinde faaliyette bulunmadığın çok açık.hiç kimse hiç bişe için mecbur değil.onların oluş sebebi biziz.ama biz onlara yardımcı oluyormuyuz?sivil toplum örgütü diyorum tekrar.polis öğretmen veya bir doktor değilller.hepsi gönüllü.anlıyormusun?önce işleyişine bir bakıp ondan sonra eleştirmek gerek.burada bu konuyu tartışmak istemiyorum.isim vermeden yazı yazan arkadaşlara birebir cevap vermicem bundan sonra.iyi çalışmalar....

ne demek istiyosun abi tam anlamış değilim ne demek mecbur değil benim haklarımı korumakla mükellefler yoksa ne işleri var orda yapamıyolarsa yapacaklara devretsinler laf olsun diye kurulmadı ya bu oda bilidğim kadarı ile sizin göreviniz var adana mmo da ne için görev aldınız merak ettim dediğin doğru abi hiçbir yerinde faaliyette bulunmadım seneye inşallah....

mehmet akif özdamar....

ametist.hgm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Yeni kanuna göre migem nisan ayı evrakları tesliminde, bizim teknik nezaretçi makbuzlarınıda istemekte. Bu makbuzları oda asgari ücret tarifesine uygun kesme mecburiyetimiz varmı? Migem asgari ücret tarifesine uygun olmayan makbuzlarıda alırmı acaba? bunun gibi sorular.
    Bu kanunla ücret konumuz çözüldü mü yoksa yine bir yolu bulunup eski tas eski hamam mı olur bizim ücretler...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı madenci_87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne demek istiyosun abi tam anlamış değilim ne demek mecbur değil benim haklarımı korumakla mükellefler yoksa ne işleri var orda yapamıyolarsa yapacaklara devretsinler laf olsun diye kurulmadı ya bu oda bilidğim kadarı ile sizin göreviniz var adana mmo da ne için görev aldınız merak ettim dediğin doğru abi hiçbir yerinde faaliyette bulunmadım seneye inşallah....

mehmet akif özdamar....
    adana mmo da bir görevim yok.geçmişte yedek üyeydim.odanın avukatıda değilim.ben bildiğimi yazıyorum.neden anlamak istemiyorsunuz anlamadım.çalışmalara katıldığım için bu konuyu tartışıyorum sizinle.siz katılmamışsınız neyi tartışıyosunuz benle o zaman.kime devredecekler.sizemi?siz ilgilenmiyorsunuzki.memnun değilseniz taşın altına elinizi koyarsınız.koymadığınız gibi birde eleştirmek hiç bir yarar saglamaz.burada sizi örnek göstererek genele konuştum aslında.biz fikir sahibi olmadan söz sahibi oluyoruz.kelaynakları koruma derneği değil odamız.kuşların bizi koruyun bir talebi varmı?yok.işte insanın bir farkı olmalı talebiniz ne ise gelip söliceksin.bu çalışmalara katılacaksın.oda şunu yapmıyor bunu yapmıyor la olmaz.bu başlık altında bu konuyu tartışmayalım ayrıca.konumuz yeni maden yasası.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı şeyma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni kanuna göre migem nisan ayı evrakları tesliminde, bizim teknik nezaretçi makbuzlarınıda istemekte. Bu makbuzları oda asgari ücret tarifesine uygun kesme mecburiyetimiz varmı? Migem asgari ücret tarifesine uygun olmayan makbuzlarıda alırmı acaba? bunun gibi sorular.
    Bu kanunla ücret konumuz çözüldü mü yoksa yine bir yolu bulunup eski tas eski hamam mı olur bizim ücretler...
    şeyma hanım makbuz fatura borçu yoktur kağıdı banka dekontu bu gibi bir evrak henüz kesinleşmedi.bekleyecez ve görecez.ama fatura isterler ise odanın belirlemiş oldugu fiyattan kesmek gerekecek.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

adana mmo da bir görevim yok.geçmişte yedek üyeydim.odanın avukatıda değilim.ben bildiğimi yazıyorum.neden anlamak istemiyorsunuz anlamadım.çalışmalara katıldığım için bu konuyu tartışıyorum sizinle.siz katılmamışsınız neyi tartışıyosunuz benle o zaman.kime devredecekler.sizemi?siz ilgilenmiyorsunuzki.memnun değilseniz taşın altına elinizi koyarsınız.koymadığınız gibi birde eleştirmek hiç bir yarar saglamaz.burada sizi örnek göstererek genele konuştum aslında.biz fikir sahibi olmadan söz sahibi oluyoruz.kelaynakları koruma derneği değil odamız.kuşların bizi koruyun bir talebi varmı?yok.işte insanın bir farkı olmalı talebiniz ne ise gelip söliceksin.bu çalışmalara katılacaksın.oda şunu yapmıyor bunu yapmıyor la olmaz.bu başlık altında bu konuyu tartışmayalım ayrıca.konumuz yeni maden yasası.
    taşın altına elimizi koyacağız abi merak etmeyin ama daha zamanı yeni geldi ayrıyetten o zaman sizde oda çalışmıyor diyenlere kapak olsun gibi bir cümle sarfetmeyin odanın kuruluş amaçlarında ne için kurulduğu çok açık ve bunların yerine getirilmemesi bizi bu duruma itiyor ama bizde önümüzdeki yıldan itibaren ülke madenciliğine azami derecede katkı sağlayacağız kimsenin şüphesi olmasın....

ametist.hgm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

teşekkür ederim irfan bey. bekleyelim hayırlısı...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı madenci_87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    taşın altına elimizi koyacağız abi merak etmeyin ama daha zamanı yeni geldi ayrıyetten o zaman sizde oda çalışmıyor diyenlere kapak olsun gibi bir cümle sarfetmeyin odanın kuruluş amaçlarında ne için kurulduğu çok açık ve bunların yerine getirilmemesi bizi bu duruma itiyor ama bizde önümüzdeki yıldan itibaren ülke madenciliğine azami derecede katkı sağlayacağız kimsenin şüphesi olmasın....
    sorun yok o zaman anladığına sevindim.tekrar söylüyorum.oda ne iş yapıyor diyenlere kapak olsun.yapmadığı zamanlarda acımasızca eleştiren yine ben ama başardığı bir şeyide bangır bangır söyleyen yine ben olarak mutluyum.sizlerin fikirleriyle daha iyi bir geleceği olacak ülkemin.saygılar...
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

sorun yok o zaman anladığına sevindim.tekrar söylüyorum.oda ne iş yapıyor diyenlere kapak olsun.yapmadığı zamanlarda acımasızca eleştiren yine ben ama başardığı bir şeyide bangır bangır söyleyen yine ben olarak mutluyum.sizlerin fikirleriyle daha iyi bir geleceği olacak ülkemin.saygılar...
    o zaman başarıları daim olsun diyerek esas konuya dönelim abi....

hidayet karayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

bu kanunun aynı zamanda çantacıları saf dışı etmek gibi bir lüksü varmı bazı kisilerde bin bin beşyüz tane sahaları var kurulmuşlar baş köşeye madencilik yapmak isteyenlere sahamız var ama eeeelirada yetmiyor bin dolarlardan bahsediyorlar hele hele kütahya bölgesimi haa len.. kütahyanın her yeri maden dağını köyünü yaa barajını dahi çevirmişler el insaf ben kütahyalıyım madenciyim dekabajcıyım aynı zamanda ben kendi bölgemizdeki dağları geziyorum senelerce bir iki maden rezervi buluyorum sahayı sorgulatıyorum saha dolu iyi güzel ama sahayı çeviren maden olduğu için çevirmemiş nasıl olsa beş sene var biri emek verir o sahada maden varsa beni arar bulur milyon dolara satarım nasıl olsa dilin kemiği yok yani demek istediğim konu şu bu tip insanları yok etmeye yenelik kanunmu bu kusura bakmayın çok doluyum arkadaşlar böyle zihniyet olmaz olsun

İndirilme
    2
    Uploads
    0

Merhaba ;
    Arkadaşlar anlamadığım bir durum var. Aslında bu bizim bir ayıbımız ve eksikliğimiz. Neden kendi onurumuzu ve meslek onurumuzu illaki kanun ile korumaya gereksinim duyuyoruz. Böyle saçmalık olmamalı. Kardeşim ben nezaret paramı alamadım ya da oda fiyatından alamadım. Neden alamazsın arkadaşım böyle şey olur mu hiç? Sözleşmen anlaşman vs. yok mu senin?
    He tamam her şeyin var ama ruhsat sahibi sürekli ağlıyor olmadı gelmedi..... bi sürü hikaye.
    Yaz bir sayfa güvenlik eksikliği ver valiliğe ve genel müdürlüğe.
    Bak o zaman senden değerlisi olmaz.
    Biz bu işten evine ekmek götüren insanlarız.
    Bizim mesleğimize saygısı olmayana kusura bakmayın ama benim hiç tahammulum ve toleransım olamaz.
    Her arkadaş aynı şekilde davransa malum ruhsat sahipleri ( iyilerini tenzih ederim) her yıl onlaraca arkadaşı dolandıramazlar.
    Unutmayalım Alacağını alamayan insan borcunu ödeyemez.
    bu sefer biz dolandırıcı konumuna düşeriz.
    al kardeşim dosyanı git başka bi yere diyecen gerektiğinde.
    saygılarımla
    Mehmet BERBER
    Maden Yüksek Mühendisi
    mberber@enfa.com.tr
    www.enfa.com.tr

İndirilme
    3
    Uploads
    0

Alıntı sevket_sevket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orman izin başvurusunda çed ile ilgili yazıyı zaten istiyordu.

Kanunu henüz detay okumadım ama ? Ne demek İstediniz?
    kanunda bazı kriterler var arama için mesela 5000 m.ye kadar çed dışıdır. Cevre orman'dan çed kapsamı dışındadır diye yazı almanız yeterli olacaktır.