bu soruya cevap verecek kimse yokmu ?
arkadaşlar örneğin 10 hektar 1 a işletme ruhsatımız var belediye sınırları içersinde GSM bedeli nedir raiç bedel m2 üzerindenmi alınıyo , hesaplamada ruhsat alanının tamamınımı ele alıyorlar ??
bu soruya cevap verecek kimse yokmu ?
Bu konuda bir işletme için (kömür sahası) belediye mücavir alanlarında kaldığından belediyeye gsm başvurusunda bulunulmuştu. Belediyenin almış olduğu karar gereği m2 başına birim fiyat koymuşlardı ki orda mantık organize sanayi bölgesi için idi. Derdimizi anlatana kadar neler çekmiştik tahmin edin. Onlarda bi karar var bunun dışında bi işlem yapamayız diyorlar. Sonunda belirli şartlarda orta yol bulunup alınmıştı.
Bu konuda çok ciddi boşluklar olduğundan kim ne söylerse yanılır. Bağlı olduğu belediye ile görüşün. Görüşme yaptıysanız daha detay bilgi verirseniz yorumlamaya çalışalım.
Saygılarımla...
Aynı şekilde bazalt ocağımız belediye mücavir alanı sınırları içerisinde kalmıştı. Zabıtaya yönlendirildim , gerekli evrakları tamamladım ve daha sonra raiç bedeli olarak 5000 tl Gelir Müdürlüğüne yatırdım..GSM ruhsatını aldım. Ama Syn Sevsek Sevket in de belirttiği gibi aslında bu konu hakkında belediyelerdekilerinde çok fazla bilgisi yok.. Şimdiden kolay gelsin..