kriz nedeniyle vs anlattığınız ocak için %10 ödenir.
Arkadaşlar nezaretçisi olduğum 2 sahadan birinin çed sorunu nedeniyle 2009 yılı üretim yapılamadı, diğeri ise kriz nedeniyle üretim projede belirtilenin %10 nundan az yapıldı.Bu iki sahanın devlet hakkını projede belirtilen yıllık üretimin %10'u olarakmı ödücez yoksa mücbir sebep olduğu için devlet hakından muafmı olcaz.her iki saha için yardımcı olursanız sevnirim
kriz nedeniyle vs anlattığınız ocak için %10 ödenir.
peki diğer ocağımızı özel idare durdurdu cedinde eksiklik var diye süreç tamamllanana kadar çalışmamızı durdurdu onada devlet hakkı verecekmiyiz.
kum ocağı mı? çedinde ne gibi eksiklik vardı? Özel idare durdurana kadar 2009 yılı faal olduğunuz çalışma süresi nedir?
kum ocağı ced kapsamı dışındaydı eski ocak olduğundan .Özel idare tamamen kendi yorumuyla 3. kez çed devrini kabul etmiyoruz deyip(biz ocağın 3. sahibiyiz ) yeniden çed izni almmızı söyledi 2009 ylında hiç çalışmadık çalışmamızı çed eksikliği nedeniyle durdurdular.Şimdi biz ne yapmalıyız üretim yok çed süreci hala devam ediyo ...
sayın meslektaşım. İşletme izin ruhsatı olsun veya olmasın( gerekli izinlerin alınmış veya alınmamış olması gibi). İşletme ruhsatınız kesildiği tarihten itibaren üretim olmasa bile %10 üzerinden devlet hakkını verirsiniz. sizin ced izin olayınız mücbir sebep olarak kabul edilmez. bilginize. sahada 2009 yılında üretim yapıldımı. yapılmadıysa yada projede belirtilen yıllık üretim miktarının %10 dan az üretim yapıldıysa %10 üzerinden devlet hakkı hesaplanır. eğer %10 dan fazla üretim yapıldıysa yapılan üretim miktarına göre devlet hakkını belirlersiniz. iyi çalışmalar.
ocak çed kapsamı dışında değerlendiriliyodu 1993 den önce çalışan bir ocak ozaman ÇEd yönetmeliğ. kapsamnda değilmiş ve Ruhsat devam ettiğinden bizden bişey istemiyorlardı.Çevre ve ormandan gelen heyetle görüştüm bu çed devri konusunda bizde böyle bişey yokdediler bu ocağın aslında çed almasına gerek yok dediler fakat özel idareler bazen kendi insiyatiflerini kullanrak bunu yapıyorlarmış bizde mecburen baştan proje hazırlattık bide buda doğa korumada eklendi iş uzadıkça uzadı anlıyacağınız.Özel idareye göre 3. kez Devirde yeniden çed kapsamında değerlendirme isteniyomuş.Bu özel idarelere bazen akıl sır ermiyo
eğerki sahanın koordinatlarda da değişiklik yok ise , gereksiz bir uğraştırma olmuş. 1993 yılında çed belgesi diye birşey yoktu. Çed işleri bir yazı ile yapılıyordur zannedersem, o zamanlar.Özel idarenin bunun hakkında size bir kanun yada yönetmeliği dayanak göstermesi lazım .
93 yılından bu zamana da ocak olarak faaliyette ise, neye istinaden özel idare istiyor.2 olur 3 olmaz nerde yazıyor acaba.
Konu ametist.hgm tarafından (03-04-2010 Saat 07:44 ) değiştirilmiştir.
Bende bi bilsem karşı çıksan bu sefer özel idareyle ters düşmek istemiyosun hep bunlar özel idarelde meslektaşlarımızın olmamasından kaynaklanıyor.Neyse yapacak bişey yok artık izin çıkmak üzere ...