Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Madencilik Programları

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Madencilik Programları

Öncelikle sorum çalışan abilerimize-ablalarımıza Bu soru bu aralar aklıma çok takılıyor ve herkes farklı birşey soyluyor..Sanırım en iyi cevabı çalışanlardan alabilirz..Sitedede belirtildiği gibi birkaç tane madencilik programı var Ülkemizde bunlar ne derece kullanılıyor?Şuan çalıştığınız iş yerinde bu programlarla uğraşıyormusunuz?Geleceğe yönelik düşündüğümüzde sizce programlar madencilik sektöründe daha fazla yer kaplarmı?Son olarak hangi programlar daha çok tercih edilmekte

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

İndirilme
    0
    Uploads
    0

soruna ilk cevabı vereyim ben netcad kullanıyorum ve bu programla yeraltı projemi çiziyorum.Eğer programı öğrenirseniz bi çok şey yaparsınız.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Cevabınız için teşekkür ederim netcad programını birkaç hocamda bilirsem bana büyük bir artı katacağınız söylemişyi..Sizde birkez daha onaylamış oldunuz Peki autocad bizim bölümümüzle nekadar alakalı?Bilginiz varmı ?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

autocad biliyorum biraz ama madencilik uygulamalarında kullanmadım.Ama ruhsat sahası çizimi ve bir kısım madencilik uygulamalarında kullananlar olduğunu biliyorum...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

hasan bu ara görüşemedik o surpac işini şimdilik sizin sınıfa kadar inemediler 4ler ve yüksek lisans öğrencileri öncelikliymiş ama şimdi almama daha iyi olacak daha hocalrda pek tecrübeli değil ilerki dönemlerdede bana kalırsa fiyatları düşecektir olmazsa okulda tekrar görüşürüz....

İndirilme
    0
    Uploads
    0

hamdi_ozkan arkadaşımında dediği gibi netcad çok geniş alanlı kullanım sağlamakta...fakat benim kurumum yavaş yavaş surpac a geçiş yapıyor ben hem surpac hemde netcad kullanıcısıyım...surpac ta daha hassas çalışabiliyorsun üstelik kömür madenciliğinde damarlar arası ara kesmeleri temizleyip net bir rezerv hesabı mümkün zaten netcad ti yardımcı program olarak sık kullanıyor.netcad nokta...surpac sondaj tabanlıdır...surpac ıda şiddetle tavsiye ederim.

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Bu önemli konu biraz yarım kalmış Maden Mühendisleri olarak piyasada işimize en çok yarayacak proğramlar hakkında daha çok bilgi alabilirsek güzel olur. Banug nikli arkadaş surpacı önermiş yararlı bir proğrama benziyor başka önerecek arkadaşlar varmı acaba.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Arkadaslar ıyı gunler oncelıkle...
    Bu konu forumunuzda en cok tartısılan konulardan bırısı old. gordum ve benımde bıraz katkım olsun ıstedım.
    Ben surpac kullanıcısıyım.Türkiye şartlarında karsılastırırsak netcad netpro, surpac'a rakip olamayacagını dusunuyorum. Zaten netcad GIS'e dayalı programdır kullanan varsa bilir netcad sadece madencilik değil mimarlık , haritacılık , insaat vs gibi alanları da kapsamaktadır. Demek istediğim netcad sadece madencilik programı değildir.
    Bence netcad'le vakit harcıyacağınıza autocad öğrenin ve geliştirin derim...Türkiye şartlarında ise Surpac diye duşunuyorum..Şuan manuel olarak ve surpac kullanarak aynı veriler üzerinde bi açık ocak tasarımı yapmaktayım aradaki farkı göreyim diye...Dünya standartlarında ise madencik programlarında Minesight daha kapsamlı oldugunu dusunuyorum.Hatta bu konuyu arastırırken programlar hakkında bilgili bi kaç kişiyle konustum bana dedikleri ' Minesight'i bil diğer programları saten basit bi şeklde çözersin ' dediler. Minesight bilmiyorum ama ogrenmeye baslıyacagım ki bu soyledıklerım arkadaslarımla bilgi alış-verişi sonucu karar verdığim ve doğru oldugunu düşündüğüm sonuçlardır.