Hazırlayacağın işletme projesi için:
1-Yeraltı mı, açık işletme mi?
2-Madenin cinsi (kömür, metalik, endüstriyel hammadde, mermer/granit gibi)
3-Rezerv ve tenör miktarı (cevherin geometrisinin belli olması)
gibi temel bilgiler gereklidir.
Arkadaşlar bitirme ödevim için yeraltı işletme projesi örneği hazırlamam gerekiyor. Aradım taradım elle tutulur bir kaynak bulamadım. Elinde bana örnek teşkil edebilecek örnek varsa paylaşırmısınız, şimdiden teşekkürler...
Hazırlayacağın işletme projesi için:
1-Yeraltı mı, açık işletme mi?
2-Madenin cinsi (kömür, metalik, endüstriyel hammadde, mermer/granit gibi)
3-Rezerv ve tenör miktarı (cevherin geometrisinin belli olması)
gibi temel bilgiler gereklidir.
Konu sinan_dinler tarafından (07-10-2010 Saat 09:22 ) değiştirilmiştir.
yeraltı ocağı, krom, rezerv ve tenör gibi birimler bana bırakıldı kendim uydurucam yani![]()
arkadaşlar elinde kömür,krom,mermer işletme projesi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum çok lazım teşekkürler
İşletme projesi için standart bir proje olmaz. MİGEM'in web sayfasında format mevcut. Buraya bir proje eklenirse nesinden faydalanacaksınız merak ediyorum. Her ocak için veriler bilgiler değişir.
Projede takıldığınız yerler var ise yardımcı olmaya çalışalım ama tam bir proje paylaşımından yana değilim.
Saygılar...
beni ararmısın?A.Gülhan tel: 0535 8602012
[QUOTE=sevket_sevket;13949]İşletme projesi için standart bir proje olmaz. MİGEM'in web sayfasında format mevcut. Buraya bir proje eklenirse nesinden faydalanacaksınız merak ediyorum. Her ocak için veriler bilgiler değişir.
Projede takıldığınız yerler var ise yardımcı olmaya çalışalım ama tam bir proje paylaşımından yana değilim.
Saygılar...[/QUOTE
[QUOTE=fatma yılmaz;16752] siz böyle mi yardımcı olucaksınız şimdi bize yani şu okulda bitane bile proje hazırlattırılmamış,yeraltı ocağı görmemiş yerüstü bile görmemiş herşey internetten ,kitaptan ,herşey teorik öğrenim görmüş insanlara. burda insanlar birbirleriyle ne paylaşıyorlar proje mi tecrübelerini mi elimize geçen projenin aynısı nı yazmıcaktık zatende belki ufkumuz açılırdı.birbirinden proje isteyen tüm arkadaşlarım ve ben migemin sayfasında formatının olduğunu biliyoruz yine de sağolun vakit ayırıp cevap vermişsiniz bundan sonra onada gerek yok hevesim kaçtı.herkese kolay gelsin
ben proje konusunda yardım isteyen öğrenci arkadaşlarıma yardımcı olabilirim , bende şuan tez yazıorum çok fazla zamanım yok , yer altı ocağıysa damar eğimini ve hocanın senden zorunlu olarak istediklerini benimle paylaşman lazım , sanırım damar eğimini ve bazı koşulları hocanız belirlemiş olsa gerek
Gökalp Çağlar
Maden Müh.
Fatma Hanım sanırım sevket_sevket abimizi yanlış anladınız.Amaç kimsenin şevkini kaçırmak yada bi şekilde kestirip atmak değil.
Kastedilen mevzu o projenin sizin tarafınızdan yapılması gerektiğini belirtmekti.Bi proje örneği vermek yada bi şekilde paylaşmak cok komplike bi mevzu değil ama bunun size ne kazandıracağı muamma...
Ömer Faruk KAPUSIZOĞLU
MADEN MÜHENDİSİ