Toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Ohsas Eğitimi

sukrutur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Ohsas Eğitimi

27-28 Şubat 2010 OHSAS 18001:2007
    Eğitimi düzenlenecektir.

Occupational Healty and Safety ManagementSystems
    ( İş Sağlığı ve İş Güvenliği )
    İç Denetçi Sertifika Eğitimi
    BİLGİLENİN
    BELGELENİN
    HAYATA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAYIN

15 Haziran 2004 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 25493 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 50 ve üzeri kişi çalışan ağır işkollarında OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği uygulama zorunluluğu gelmiştir.
    OHSAS18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi konusundaki gereklilikleri belirleyen uluslararası bir standart dır. OHSAS 18001, kuruluşların kalite, çevre ve iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemlerini entegre edebilmelerini sağlamak amacıyla ISO9001 (QMS) ve ISO14001 (EMS) standartlarıyla uyumlu olacak şekilde geliştirilmiştir. Ulusal sağlık ve güvenlik standartlarına uyum tüm kuruluşlar için zorunludur.OHSAS 18001 bir yandan kuruluşların yasal standartlarla olan uyumunu gösterirken öte yandan iş ortamının sürekli iyileştirilmesi sayesinde işyerindeki üretkenliği ve verimi arttırır.
    Sizler İçin OHSAS 18001:2007 Gerekliliği
    Çalışacağınız iş yerinde çalıştırılma amacınız, İşverenin sizden talepleri olan altta bulunan maddelerdir siz bunlara hakim olacaksanız. Uluslar arası düzeyde sistemi kontrol etmeye de Uluslararası OTT numaralı yetki belgenizle ( OHSAS 18001 İç Denetçi Başarı Belgesi) diğer iş başvurusunda bulunan rakiplerinize göre fark yaratarak bir adım önde olacaksınız.
    OHSAS 18001 NE VERİR.
    1. Ana üreticilerin, ihalelerde ve tedarikçi değerlendirmelerinde rakiplerine göre avantaj sağlar, öne geçmesini sağlar
    2. Olası Kaza ve Hatalara karşı önlem alır Karlılığı arttırır
    3. ISG çalışmalarını diğer faaliyetlere entegre ederek kaynakların korunmasını sağlar
    4. Çalışanlara Yönetimin taahhüdünün sağlandığını gösterir
    5. Motivasyon ve katılımı arttırır
    6. Ulusal yasa ve dünya Standartlarına uyum süresini ve maliyetini azaltır
    7. Paydaşların istek ve beklentilerini karşılayarak rekabeti arttırır
    8. Kuruluşlar tarafından sürdürülmekte olan ISG faaliyetlerinin sistematik olarak yayılımını sağlar ve sistemi uygular. OHSAS 18001 bir yandan kuruluşların yasal standartlarla olan uyumunu gösterirken öte yandan iş ortamının sürekli iyileştirilmesi sayesinde işyerindeki üretkenliği ve verimi arttırır.
    UYGULAMA ALANLARI : OHSAS 18001 Mal ve hizmet üreten, tüm Kamu, Kurum, Kuruluş ve Şirketlerde Uygulanmaktadır. Buda sayısal olarak yaklaşık 650.000 iş yeri demektir. Henüz Türkiye’de uygulamaya geçişin yeni ve OHSAS 18001 İç Denetçi belgesine sahip az oranda kişi oluşu sizlerin şansını daha çok artırmaktadır.
    AYRICALIKLI OLUN.
    KENDİ KALİTENİZİN BELİRLEYECİSİ OLUN.

YER: Afyon Kocatepe Üniversitesi Kongre Merkezi

Garanti bankası Akü Şb. Şb. Kod. 1090
    IBAN TR91 0006 2001 0900 0006 6968 18 Katkı payı ücreti: 100TL.

Son başvuru: 24 şubat 2010
    iletişim : sukruagacsapan@gmail.com GSM : 0532 734 83 84

İndirilme
    0
    Uploads
    0

öncelikle merhaba.
    tecrübesizim bu konuda ilginç sorularım gelebilir, şimdiden belirtmekte fayda var.

OHSAS'ın bu eğitimi ile bakanlığın verdiği eğitim arasında geçerlilik konusunda olsun diğer konularda olsun, ne fark var acaba!

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Alıntı selfcontrol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle merhaba.
    tecrübesizim bu konuda ilginç sorularım gelebilir, şimdiden belirtmekte fayda var.

OHSAS'ın bu eğitimi ile bakanlığın verdiği eğitim arasında geçerlilik konusunda olsun diğer konularda olsun, ne fark var acaba!
    Bakanlığın vermiş olduğu eğitim, İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelik gereği verilecek eğitimdir.
    Bu Yönetmeliğin amacı, işyeri sağlık ve güvenlik birimi ile ortak sağlık ve güvenlik birimlerinde görevlendirilecek işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, sayısı, işe alınmaları, görev, yetki ve sorumlulukları, çalışma şartları, eğitimleri ve belgelendirilmeleri, görevlerini nasıl yürütecekleri, işyerinde kurulacak işyeri sağlık ve güvenlik birimleri ile ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin nitelikleri, yetkilendirilmesi, bu birimlerde bulunması gereken personel, araç, gereç ve teçhizat, görevlendirilecek personelin eğitim ve nitelikleri ile ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alınmasına dair usul ve esasları düzenlemektir.

Bu eğitimden geçenler ancak İş Güvenliği Uzmanı olabiliyorlar...
    Konu helbir tarafından (12-01-2010 Saat 17:03 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

lightbulb

Şükrü Bey,

Ohsas sertifika aşamaları nelerdir? Baş denetçi (Lead Auditor) olabilmek için alacağımız eğitimler nelerdir?