Maden arama donemınde de ÇED istendigine dair bir değişiklik var ama onunda şartları var.. her arama yapılacak alana degıl.. başkada bır değişiklik yaypıldıgını ben duymadım..
saygılar
Maden kanununda bazı değişiklikler yapıldığını duydum.Şu an geçerli olan son kanunu formda yayılarmısınız.ruhsat müracaatları açık mı?
Selam ve sevgilerimle.
emekliliğimde sevdiğim hobim olan madenciliği seçtim.
Maden arama donemınde de ÇED istendigine dair bir değişiklik var ama onunda şartları var.. her arama yapılacak alana degıl.. başkada bır değişiklik yaypıldıgını ben duymadım..
saygılar
[B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi
Maden Kanununda değişiklik yapılmadı, ama değişiklik çalışmaları var.
19 Aralık 2009 da, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelikle Arama Faaliyetlerine de ÇED Raporu istenecek.
Bu yönetmeliği " Kanun ve Yönetmelikler " bölümüne koydum, oradan bakabilirsiniz..
yeni maden kanunu ne zaman çıkacak bilen var mı? sürekli taslakları çıkıp duruyor ama kendisi gözükmüyor. umarım bu sefer gerçekten sektörün sorunlarına odaklanan bir kanun olur.
YÖNETMELİK
Çevre ve Orman Bakanlığından:
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 1 – 17/7/2008 tarihli ve 26939 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin Ek II’sinde yer alan Seçme-Eleme Kriterleri Uygulanacak Projeler Listesinin 47 nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 48 inci madde eklenmiştir.
“48. Arama Faaliyetleri:
a) Hektar başına 500 m3’ün üzerinde yapılan yarmalı aramalar,
b) Ruhsat alanı içerisinde toplam 5000 m.’nin üzerindeki maden arama sondajları,
c) Ruhsat alanı içerisinde toplam 10 000 m.’nin üzerindeki jeotermal arama sondajları,
ç) Ruhsat alanı içerisinde hektar başına 10 adet sondaj ve üzerinde yapılan Petrol ve doğalgaz arama sondajları.”
MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Orman Bakanı yürütür.
bu şekilde artık maden arama döneminde de ÇED gerekli olduğunu duydum, ancak helbir hocam çalışma aşamasında dediğine göre öyledir, hocam daha yakından takip ediyodur..
Cumhuriyet Maden
Bilgi veren sayın yönetim ve üyelere teşekkür ederim.
emekliliğimde sevdiğim hobim olan madenciliği seçtim.
Cumartesi, 30 Ocak 2010 21:09
Eneri ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca İncelenmek ve Meclise sevk edilmek üzere
Başbakanlığa gönderilen tasarı aşağıdaki linkten indirilebilir.Tahminim Şubat ayı
içinde tasarı TBMM ye gönderilecek.
LİNK YENİLENDİ
http://www.scribd.com/doc/25938309/M...lağı-Ocak-2010