Toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Taş Ocağındaki Patlamada 3 İşçi Öldü

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

post Taş Ocağındaki Patlamada 3 İşçi Öldü

KİLİS'in Musabeyli İlçesi'ne bağlı Karbeyaz Köyü yakınlarındaki bir taş ocağında, kayalara yerleştirilen dinamitin kepçe çalışırken patlaması sonucu, kepçe operatörü ile 2 işçi öldü, 2 işçi de yaralandı.Olay bugün saat 13.30 sıralarında Musabeyli'nin Karbeyaz Köyü'ne 2 kilometre uzaklıktaki Kaptan adlı şirkete ait taş ocağında meydana geldi. İddiaya göre, mıcır üretimi yapılan ...Haberin Devamı İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
    Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
    Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
    Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
    Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Eğitim gene şart oldu. Artık şart boyutunu aştı farz oldu. "Bir şey olmaz", "ben bilirim", vb. mantıkla hareket eden işçi, ateşçi, mühendis, işletmeci, maden sahibi olursa daha bu tür haberleri çok okuruz. Ölenlere rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Beterinden ancak ciddi ,uygulanabilir eğitimle kurtuluruz.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

ateşçi ehliyeti vermek için istenilen şartları ağırlaştırmaları gerekiyor.maden veya mermer teknikerlerine verebilirler.lise mezunu olmalıdır en azından.ve maden sahipleride eğitilmelidir.oda, üniversite , iş veren, madenci arasındaki bağı güçlü kılmak gerek.diyalog ve eğitim şart.bir ateşçi olarak bunu ifade etmek istedim.bu haberle beraber 2009 da ölen madencilerin sayısı 79'a çıktı.herkes üstüne düşen görevi yapmalı.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Alıntı irfansayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ateşçi ehliyeti vermek için istenilen şartları ağırlaştırmaları gerekiyor.maden veya mermer teknikerlerine verebilirler.lise mezunu olmalıdır en azından.ve maden sahipleride eğitilmelidir.oda, üniversite , iş veren, madenci arasındaki bağı güçlü kılmak gerek.diyalog ve eğitim şart.bir ateşçi olarak bunu ifade etmek istedim.bu haberle beraber 2009 da ölen madencilerin sayısı 79'a çıktı.herkes üstüne düşen görevi yapmalı.
    İrfan, haklısın sana katılıyorum, ateşçilerin şuanki gibi ilköğretim mezunu olmalarına bende karşyım.Odamızda kurulan ve benimde içinde olduğum bir komisyonda " Patlayıcı madde ateşleyici yeterlilik belgesinin verilmesi esas ve usullerinin belirlenmesi hakkında yönetmelik " değişikliği görüşülmüş ve ateşleyici eğitiminin zorunlu olması, eğitimin Odamız tarafından verilmesi, sınavın gene Emniyet tarafından yapılması, katılım için Meslek Yüksek Okulu mezunu (Maden Teknikeri) şartı getirilmesi gibi değişiklikler öngörülmüştü..
    Bu öneriler Emniyete götürüldü ama öncelikle tüzükte değişiklik yapılacak sonra buna bakarız dendi ve öylece kaldı bildiğim kadarıyla..
    Ama vakit geçirilmeden bu değişiklikler gerçekleştirilmeli...