Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 33 sonuçtan 1 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Bayan Maden Mühendislerinin İş Sıkıntıları

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

Standart Bayan Maden Mühendislerinin İş Sıkıntıları

*Genç ve Dinamik
    *Şantiyede kalacak
    *Mermer ocağı tecrübesi bulunan
    *Ehliyeti olan ve aktif olarak araç kullanabilen
    *Teknik nezaretçi belgesi olan (Belgesi olmayanların başvurusu dikkate alınmayacaktır)
    *Askerliğini yapmış

Sitemizde yukarıdaki şartlara haiz bir Maden Mühendisi ilanı vardı. Bu konu ile ilgili bir fikir alışverişi oluştu. Konunun geri kalan kısmını burada tartışıyoruz...
    Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
    Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
    Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
    Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

İş ilanlarını alırken, firmaları uyarsanız iyi olur, bay-bayan ayrımı yapmasınlar. Hepimiz aynı sıralarda okuduk ve Maden Mühendisi olduk.

Birde bayan meslektaşlarımızın yerine düşünen, onların yerine karar veren erkek meslektaşlarım varki bunu hiç ama hiç anlayamıyorum, bırakalım bayan meslektaşlarımız kendileri karar versinler nerede çalışacaklarına...

İndirilme
    18
    Uploads
    19

Hakkı Bey size bu konuda hak veriyorum. Önerilerinizi dikkate alırım.
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/

ametist.hgm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı helbir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş ilanlarını alırken, firmaları uyarsanız iyi olur, bay-bayan ayrımı yapmasınlar. Hepimiz aynı sıralarda okuduk ve Maden Mühendisi olduk.

Birde bayan meslektaşlarımızın yerine düşünen, onların yerine karar veren erkek meslektaşlarım varki bunu hiç ama hiç anlayamıyorum, bırakalım bayan meslektaşlarımız kendileri karar versinler nerede çalışacaklarına...
    Hakkı hocama , tüm bayan maden mühendisleri adına çok teşekkür ediyorum. Bizim yerimize karar veren bazı bay meslektaşlarımız konusundada hak veriyorum ve o tür bay meslektaşlarımıza da hepimizin birer birey olduğumuzu unutmamalarını tavsiye ediyorum. Tabi bazen de bayan maden mühendisi aranıyor diye ilanlarda çıkıyor,bunlarında olmaması gerekir. Ayırıma gerek yok, birlik olmalıyız. Madenciyim.com olarak sizede görev düşüyor zannediyorum,şimdiden teşekkürler.

skadkyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı şeyma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakkı hocama , tüm bayan maden mühendisleri adına çok teşekkür ediyorum. Bizim yerimize karar veren bazı bay meslektaşlarımız konusundada hak veriyorum ve o tür bay meslektaşlarımıza da hepimizin birer birey olduğumuzu unutmamalarını tavsiye ediyorum. Tabi bazen de bayan maden mühendisi aranıyor diye ilanlarda çıkıyor,bunlarında olmaması gerekir. Ayırıma gerek yok, birlik olmalıyız. Madenciyim.com olarak sizede görev düşüyor zannediyorum,şimdiden teşekkürler.
    merhabalar..öncelikle hakkı beye ve şeyma hanıma teşekkür ediyorum...yıllardır gündemden düşmeyen ve her defasında biz bayan maden mühendislerinin en büyük sorunlarından biri olan şantiyede çalışma koşullarının uygunsuzluğu, iş ilanlarında her defasında askerliğini tamamlamış bay maden mühendisi aranıyor ilanları v.s nedenlerden ötürü maalesef biz bayan maden mühendislerinin iş bulma konusunda her zaman sıkıntımız olmuştur. burada ayrımcılığın yapılması elbette doğru değildir. en az bay maden mühendisi meslektaşlarımız gibi bizlerde istediğimiz iş alanlarında çalışma hakkına sahibiz. bu gerek büro, şantiye, fabrika v.s. olabilir. kişinin tercihine kalmıştır. burada hepimize düşen görev birlik ve beraberlik içerisinde bu kıt ayrımcılık düşüncesini ber taraf etmek olacaktır. burada site yöneticisi arkadaşa ilgisinden ve iş ilanlarında ayrımcılığın önüne geçmek adına firmalara uyarıda bulunacağından dolayı teşekkür ediyorum...saygılarımla...

Maden Y.Müh.
    Şenay KADIKÖYLÜ

FENER MADENCİLİK MÜHENDİSLİK & MÜŞAVİRLİK BÜROSU

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı skadkyl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar..öncelikle hakkı beye ve şeyma hanıma teşekkür ediyorum...yıllardır gündemden düşmeyen ve her defasında biz bayan maden mühendislerinin en büyük sorunlarından biri olan şantiyede çalışma koşullarının uygunsuzluğu, iş ilanlarında her defasında askerliğini tamamlamış bay maden mühendisi aranıyor ilanları v.s nedenlerden ötürü maalesef biz bayan maden mühendislerinin iş bulma konusunda her zaman sıkıntımız olmuştur. burada ayrımcılığın yapılması elbette doğru değildir. en az bay maden mühendisi meslektaşlarımız gibi bizlerde istediğimiz iş alanlarında çalışma hakkına sahibiz. bu gerek büro, şantiye, fabrika v.s. olabilir. kişinin tercihine kalmıştır. burada hepimize düşen görev birlik ve beraberlik içerisinde bu kıt ayrımcılık düşüncesini ber taraf etmek olacaktır. burada site yöneticisi arkadaşa ilgisinden ve iş ilanlarında ayrımcılığın önüne geçmek adına firmalara uyarıda bulunacağından dolayı teşekkür ediyorum...saygılarımla...

Maden Y.Müh.
    Şenay KADIKÖYLÜ

FENER MADENCİLİK MÜHENDİSLİK & MÜŞAVİRLİK BÜROSU
    Bende size teşekkür ederim Şenay hanım, fikrinizi burada ve zamanında paylaştığınız için. Dün bu ilanla ilgili, bana özel mesaj geldi. Bayan bir meslektaşımız bu ilana nasıl başvuracağını sordu. Başvurmanıza gerek yok diyemedim. Oysa biliyorum ki;
    bay maden mühendisi aranıyor=askerliğini yapmış maden mühendisi aranıyor=şantiyede kalacak maden mühendisi aranıyor

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bazı meslek dallarında bayanlara pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Madencilik sektöründe bayanların istihdamı için; bir kaç firma hariç henüz fiziki şartlar uygun değildir. Bununla birlikte sektörde satın alma, planlama, maden hukuku gibi ofis birimlerinde bile görev almaları büyük bir gelişmedir. Ayrıca Ankara'da bulunan madencilik bürolarda istihdam edilmeleri de tamamen ucuz iş gücü içindir. Bir mühendise temizlik, çay-kahve servisi iş için nasıl yaptırılır? Ve bunu da işinin bir parçası olarak nasıl sunulur anlamış değilim. Küçük bir ofiste ofisi ayakta tutmak için tüm çalışanların özveri sunmaları gerekir. Ama ucuz iş gücü için yapılması çok kötü bir davranıştır diye düşünüyorum.
    Konu sinan_dinler tarafından (11-12-2009 Saat 07:29 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

burada cinsiyet ayrımcılığı yok bence.erkek ibaresi kullanılmamış.şantiyede kalacak maden mühendisi kelimesinden de erkek anlamı cıkmıyor.şantiyede çalışan bayan arkadaşlar var.askerliğini yapmış derken "erkek adaylar için" askerliğini yapmış denilmektedir.aslında parantez içerisinde bu ibare yer alsaydı bunu burada tartışmıyor olacaktık.hiç bir firma kişinin önünde engel olmasını istemez.uzun soluklu düşünür.ben biraz daha iyimser yaklaşılması taraftarıyım.site yönetici arkadaşlarım en azından ilanlardaki bu hassasiyete uyarlarsa diğer ilanlardada kişiler bu şekilde yayınlarlar.
    www.fenermadencilik.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

İrfan bey, baya bi iyimser düşündünüz bence. Hem askerliğini yapmış,hemde şantiyede kalacak diye özellikle belirtilmiş. Tamam askerlik sorunumuz yok diyelim, ama şantiyede kalmayı bayanlar tercih etmeyeceği için, yine benim dediğim yere gelinir. Şantiyede çalışan ve şantiyede kalan bayan arkadaşlar varmı bilmiyorum. Şantiyede çalışabilir ama şantiyede kalmaz gibime geliyor.

İndirilme
    18
    Uploads
    19

Konu artık bu iş ilanı olmaktan çıktı başka bir başlık altında açıp tartışmak daha iyi olabilir. İş ilanını ben yayınlamıştım. Firma özellikle bay istiyorum diye belirtmedi. Askerliğini yapmış yerine, erkek adaylar için askerliğini yapmış olarak yazmam gerekirdi. Ancak şantiyede kalması şart. Bayan mühendis arkadaşlarımızda eğer şantiyede kalabilmeyi göze alırlarsa cv lerini gönderirlerse (gönderen arkadaşlarımız var) hafta sonu tüm cv leri firmaya göndereceğim. Ancak genelde mermer ocaklarının şantiyelerinde bayan mühendislerinin kalabileceği ortam yok. Buradaki öncelikli sorunun kalabilecekleri bir ortamın oluşturulması olduğunu düşünüyorum.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bence sonuç olarak eğer yerleşim birimlerine yakınsa şantiye, hem bayan hem erkek istediğinde şantiyede kalmadanda çalışabilir. Sorunumuz; yerleşim birimlerinden uzaksa şantiye, bayanlar için şantiyede kalabilecekleri ortam bulunmamaktadır.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bence sonuç olarak eğer yerleşim birimlerine yakınsa şantiye, hem bayan hem erkek istediğinde şantiyede kalmadanda çalışabilir. Sorunumuz; yerleşim birimlerinden uzaksa şantiye, bayanlar için şantiyede kalabilecekleri ortam bulunmamaktadır.
    merhabalar...bu konu gerçekten iş ilanı formatından çıkıp üzerinde çok tartışılan bir konu haline dönüştü...yanlış anlaşılmasını asla istemiyorum ama bir ayrımcılık var ancak bu tamamıyle her yerde değil...birde şunu eklemek istiyorum burada ayrımcılığı yapan meslektaşlarımız değil firma sahipleridir. nihayetinde şantiyede çalışan maden müh. bayan arkadaşlarımızı biliyoruz...burada önemli olan firma sahiplerinin iş ilanlarında neden bir takım" askerliğini yapmış maden müh. aranıyor v.s. "nitelikleri sıralamasıdır. şu gerçeğide kabullenmekte fayda var...bir bayan için eğer şantiyede kalabilecek yer yoksa bu büyük bir problemdir... bu nedenle öncelikle firma sahiplerini bu yönde bilgilendirmek gerektiğini düşünüyorum. şartlar yerine getirildiğinde bu tür serzenişler ortadan kalkacaktır. birde bayan arkadaşlar alınmasın ama eğer şantiyede çalışacak isek ya da en basiti teknik nezaretçilik yapıyor ve sahaya gidip geliyorsak orada bir bayan olduğunuzu unutacaksınız. şöyle ki eğer siz saçlarınız yapılı eliniz ojeli ve giyiminiz sahaya uygun değilse karşınıza bir sürü problemler çıkabilir...ve hiçbir firma sahibide bunu istemez diye düşünüyorum...şantiyede ve sahada işçi gibi görünecek ve onlardan biri gibi davranacaksınız...aksi halde bu koşullarda çalışmanız zor olacaktır...bu da benden size bir tavsiye...herkese iyi çalışmalar diliyorum...

Maden Y.Müh.
    Şenay KADIKÖYLÜ

İndirilme
    18
    Uploads
    19

Bu konu bir iş ilanından çıktı ancak tartışmanın yerinin orası olmadığına kanaat getirerek konuyu buraya taşıdık. Buradan yazışmalarımıza Bayan Meslektaşlarımızın sıkıntılarını dinlemeye devam edebiliriz.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı skadkyl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar...bu konu gerçekten iş ilanı formatından çıkıp üzerinde çok tartışılan bir konu haline dönüştü...yanlış anlaşılmasını asla istemiyorum ama bir ayrımcılık var ancak bu tamamıyle her yerde değil...birde şunu eklemek istiyorum burada ayrımcılığı yapan meslektaşlarımız değil firma sahipleridir. nihayetinde şantiyede çalışan maden müh. bayan arkadaşlarımızı biliyoruz...burada önemli olan firma sahiplerinin iş ilanlarında neden bir takım" askerliğini yapmış maden müh. aranıyor v.s. "nitelikleri sıralamasıdır. şu gerçeğide kabullenmekte fayda var...bir bayan için eğer şantiyede kalabilecek yer yoksa bu büyük bir problemdir... bu nedenle öncelikle firma sahiplerini bu yönde bilgilendirmek gerektiğini düşünüyorum. şartlar yerine getirildiğinde bu tür serzenişler ortadan kalkacaktır. birde bayan arkadaşlar alınmasın ama eğer şantiyede çalışacak isek ya da en basiti teknik nezaretçilik yapıyor ve sahaya gidip geliyorsak orada bir bayan olduğunuzu unutacaksınız. şöyle ki eğer siz saçlarınız yapılı eliniz ojeli ve giyiminiz sahaya uygun değilse karşınıza bir sürü problemler çıkabilir...ve hiçbir firma sahibide bunu istemez diye düşünüyorum...şantiyede ve sahada işçi gibi görünecek ve onlardan biri gibi davranacaksınız...aksi halde bu koşullarda çalışmanız zor olacaktır...bu da benden size bir tavsiye...herkese iyi çalışmalar diliyorum...

Maden Y.Müh.
    Şenay KADIKÖYLÜ
    Doğru... Ayrımcılığı firma sahipleri yapıyor. Ancak Hakkı hocamızın dediği gibi; bizim yerimize çalışamayacağımıza karar veren ,bay meslektaşlarımızda bulunmaktadır. Ancak iş sahibi pozisyonunda olmadıkları için, söyledikleri sadece fikir bazında ayrımcılıktır.
    Konu ametist.hgm tarafından (10-12-2009 Saat 19:01 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Doğru... Ayrımcılığı firma sahipleri yapıyor. Ancak Hakkı hocamızın dediği gibi; bizim yerimize çalışamayacağımıza karar veren ,bay meslektaşlarımızda bulunmaktadır. Ancak iş sahibi pozisyonunda olmadıkları için, söyledikleri sadece fikir bazında ayrımcılıktır.
    merhabalar...her ne kadar bizlerinde şantiyede ya da sahada çalışamayacağımızı söyleyen bay meslektaşlarımız olsa da bu düşüncenin dışında daha birçok bayan maden müh. lerinin sıkıntılarının ve sorunlarının tartışılması gerektiğini düşünüyorum...burada önemli olan bu sorunların çözümlerinin tüm meslektaşlarımız tarafından önerilerini paylaşmasıdır...birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunlarımızın çözüleceği kanaatindeyim...saygılarımla...

Maden Y.Müh.
    Şenay KADIKÖYLÜ

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Eğer ülkemizde eşit eğitim hakkı varsa eşit çalışma hakkıda olmalıdır. Fakat dikkat ettiyseniz kpss alımlarında bile bu şekilde ayrımcılık yapılmaktadır. Benim dikkatimi çeken ttk alımları olmuştu belki başka alımlarda da vardır. Hazır burda kanayan bir yaraya merhem olmaya çalışılıyor o zaman bu durumunda odamıza bildirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu ayrımcılığa ilk olarak devlet son verirse devamı özel sektörden gelebilir. Personel alımlarında erkek olmak şartı kaldırılmalıdır.

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

2.Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu için Adana'ya gittiğimde, bir bayan meslektaşımla karşlaştım, kendisi Aladağda bir krom firmasının zenginleştirme tesislerinde 8 aydır çalıştığını, şantiyede tek bayan olduğunu, işinden çok memnun olduğunu ve bir aydır da ilk defa Adana'ya inidiğini söyledi..
    birkaç hafta öncede yanlarındaki başka bir krom işletmesine de üç bayan mühendisin geldiğini ve işe başladıklarını söyledi...
    Bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim..Bayan meslektaşlarımızda bizler gibi dağ başlarında çalışabilir..Önemli olan onlara fırsat tanımak, yardımcı olmaktır diye düşünüyorum..

merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

bu konudan ben de cok dertliyim haklarımızı tam olarak savunamadıgımızı düsünüyorum.arkadasım özlemin mailini size okutmak isterim bence cok anlamlı bir mail...

Sevgili meslektaşarım;
    Biz de en az 4 yıl bu mesleğin her türlü zorluklarına rağmen severek ya da sevmeyerek bu uğurda harcadık yıllarımızı,burada sorunun temelinde birazda hemcinslerimi görüyorum,açılış törenlerinde emeği sadece kurdela tepsisi tutmaktan ibaret olan ve ya fuarlarda sadece görsel bir nesne olmaktan teye gitmeyen kadının hiç mi suçu yoktur?
    Erkek egemen toplumuz diyip klişe yazmak kolayımıza gelebilir ama dünya erkek egemen değil mi zaten,herkesin rolleri vardır fakat erkek mesleği kadın mesleği diye bir şey olamaz,fizyolojik özelliklerin gereği bir takım sıkıntılar her meslekte vardır.
    Kadınların her yerde kendini aciz göstermesi,stajlarda ben bunu yapamam demesi,bana göre değil demesi,tabiri caizse buluttan nem kapmamız hangi baskının sonucudur ki ?Ben sorunu sadece dış etkenlere bağlamıyorum bizler de de suç olduğunu,kadın olarak kendimizi ikinc plana attığımızı düşünüyorum(devletin bizi atayıp atamaması açıkçası benim açımdan önemli değil,ben ortam bulduğum her yerde mesleğimi seve seve yapmaya hazırım)
    Devletin bize imkan vermemesi ise sadece bir SONUÇTUR,sonuçlar üzerinden çözüm getirilemeyeceği kanısındayım.
    Şöyle bir etrafıma bakıyorum da kadının kendini düşürdüğü durumdan hiç hoşnut değilim ben,kadın kolları ,kadın dernekleri vs vs..nedir bunlar allahaşkına,biz insanız önce...
    Bize bu meslekte engebe olan bay meslektaşlarımızın her zaman karşısında oldum ama ben bu işi yapamam da demedim,kendimi önce bir insan olarak görüyorum ,önceliğim cinsiyetim değildir.
    Evet diplomalarımız pembe olabilir,istediğimiz her renkte de olablir,zaten bu şartlar altında kapkara bir diploma almak bana daha cazip geliyor nedense,
    Hepinize sevgi ve saygılarımla.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Einstein’ın deyişiyle, “Önyargıyı ortadan kaldırmak, atomu parçalamaktan daha zordur”
    Bu zoru aşabilenler, cins kafalardır Bunlardan biri olan Schiller, bir mektubunda şöyle der:
    “Bulunduğumuz yerler ayrı, gerçek dünya ilişkilerinin gerektirdiği ayrım da büyük olunca, DÜŞÜNCE ALANINDA ÖNYARGILARA SAPLANMAYAN düşüncelerinizle aynı sonuçta buluşmamız, benim için ne beklenmedik bir sevinç olacak! Şöyle diyebilirmiyiz bu konu hakkında:Bazımız önyargıyı tamamıyle yenebiliyor,bazımız kısmen başarıyor, bazımız da önyargıyı yenemiyor
    Konu ametist.hgm tarafından (14-12-2009 Saat 16:53 ) değiştirilmiştir.

merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

ben yeraltı stajımı kömür ocağında yapmış biri olarak işverenlerin erkek tercih etmesini bir turlu anlamıyorum.ben bayan olarak hem de ikinci sınıf bir kömür ocagına girip stajımı tamamlamama rağmen aynı ocakta bir dönem önce staj yapan erkek arkadaslarımın cesaret edip ocağa giremediklerini maden muhendisinden bizzat duydum.Ayrıca bizi cesaretemizden dolayı tebrik etti ama ben bunu bir artı olarak görmedim çünkü bu benim yapmam gereken birseydi,görevimdi ve yaptım.Bunları zaman zaman duyduk ve yasadık.Gel gör ki iş ilanlarında askerlik şartı gibi sadece erkekleri ilgilendiren şartları gördügüm zaman üzülüyorum.Bu alanda bizler de varız...

İlkerUfukFİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

malesef ne söylersek söyleyelim cinsiyet ayrımı insanların iş yaşamını olumlu veya olumsuz etkiliyor..mesela satış pazarlama gibi işlerde daha yetenekli olmasada bir bayan bir erkekten daha fazla satış yapabiliyor ve tercih edilebiliyor..erkek olmak ve bayan olmak malesef avantaj olabiliyor

bayanlarda erkekler kadar her alanda başarılı olabilirler..ancak işveren böyle düşünmüyorsa saygı duymak gerek..elden hiçbirşey gelmez..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bizim sektörümüzde birtakım önyargılara sahip çoook işveren var. Neye ,ne için saygı duyacağız. Bayanın çalışma koşulunun uygun olmadığı işletme, muhakkak erkek meslektaşlarımız içinde uygun değildir.Erkek meslektaşlarımız; uyum sağlayarak çalışmalarını sürdürüyorlar. En son kaza olan Bursada; ocağın bazı noktalarında sürünerek yüründüğünü, ayakta yürüyecek kadar yükseklik bulunmadığını duyduk. Birçok ocakta bunlar hala bulunmakta. Tutup ta böyle bir ocağa bayan mühendis almaz zannedersem işveren . Bay bayan ayırımı yapmıyorsa işveren; bu tür firmalara saygı duyalım.

İlkerUfukFİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

erkekleri de askerlik yapmamışsa işe almıyorlar..o zaman yeni mezun olup askere gitmeden azıcık tecrübe edinmek isteyen veya türlü sebeplerle para kazanması gereken erkekler içinde aynı oranda tepki gösterilsin..askerlik neden bir engel..çünkü günün birinde 6 ay askerlik var ve 6 ay işverene hizmet edemeyecek erkek kişi..peki aynı mantıkla iş veren bayanın gebelik dönemini veya evlenince işi bırakabilecek olma olasılığını düşünüyor olamaz mı?öyleyse 2 si aynı şeydir..bu gibi sebepler olabilir..bizi üzse dahi herkesin düşüncesine,tasarrufuna saygı duymak gerekir..

ayrıca müşteri herzaman haklıdır..sonuçta bir mühendislik hizmetini belirli bir süre belirli bir ücret karşılığı satın alıyor...istediği kişiden alır...adı ayşe,fatma olanlar başvurmasın diyebilir...peki buna kim ne diyebilir...saçma olabilir ama böyle bir hakka sahiptir..

ben maden mühendisi düşmanı değilim..mesleğini herkes sever,biz ölürüz..ama meslek savunması böyle yapılmaz...gerçekten haksızlık varsa yapılan savunmayı herkes takdir eder..

ayrıca bende bayanlara işverilmesinden yanayım,keşke ayrımcılık olmasa..burda yapılacak tek iş ya zihniyet değişir ki bu çok zor hatta imkansız..yada işverenlerin ileride profili değişir..yani mesleğin erbapları işveren olur ve ayrımcılık yapmaz..burada bize görev düşüyor müteşebbis olmalıyız...

bunlar benim düşüncelerim..hatalıda olabiirim..saygılar

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

bayan maden mühendisi arkadaşlar eğer erkeklerle aynı şartlarda şantiyelerde çalışırız diyemiyolarsa lütfen bu tartışmayı daha fazla uzatmasınlar.şantiyelerdeki şartlar erkekler içinde zor.baylar zorlanıyorsa bayan arkadaşların bu şartlar altında daha fazla ezileceğini bildiğimiz içindir biraz olsun hak verişimiz.yoksa sistemi beğendiğimiz için değil.şantiyede kalacak erkek mühendis dediğinde karşı çıkıyorsak, ofiste çalışacak bayan mühendis söyleminede karşı çıkmalıyız.tekrar etmek istiyorum.tartışılan ilanda erkek kelimesi geçmemektedir.askerliğini yapmış demekle bay adaylar için askerliğini yapmış manası çıkmaktadır.ülkemizde madencilikte işçi ve mühendisler ihmallerden ölürken şantiyedeki şartların düzeltilmesi (sosyal olarak) sanırım çok sıra sonrasında gelir.desteklediğim manası çıkmasın gerçeğimiz bu ben kestirme söylüyorum.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Türkiye Maden Mühendisleri Odası Zongudak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Huriye Güney'in maden kazalarında ölen ilk kadın mühendis olduğunu söyledi.

Kastamonu Azdavay'da Deka Madencilik'e ait sahada vefat eden Maden Muh. Bayan Arkadaşım...

Bayanlar da calısır..
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu