Toplam 17 sonuçtan 1 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Maden Mühendisi Olmak....

ametist.hgm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Maden Mühendisi Olmak....

Arkadaşlar maden mühendisi olduğumuza sevinelimmi üzülelim mi? Madde 1 den başlıyor
    1-Maden mühendislerinin işyeri asla şehrin göbeğinde değildir. Dağın tepesinde bir yerdedir.
    2-Maden mühendislerinin bir çoğunun aile hayatı olmaz.
    3-Maden mühendisi isen ben sinemaya, tiyatroya gitmeden duramam tenis oynamam lazım, kulüplere üye olmalıyım gibi şeyler düşünmeyeceksin.
    4-İş hayatında iş kazalarına, zor şartlara alışacaksın. Çok sık rastlanılan şeylerdir.
    5-Her madencinin bir şantiye geçmişi vardır
    6-Madenciliğin en güzel yanıysa işçisiyle mühendisiyle tüm madencilerin arasında inanılmaz bir bağ vardır.
    7-Bu bölümü bitiren bir çok kişi madencilik şartlarına 1 sene bile dayanamıyor. Sonunda gidip bankacı filan oluyor.
    8-Kafasını çalıştıran insanların ölümüdür Maden Mühendisliği..
    İşin esprisi bir tarafa, başka madde eklemek isteyenler ekleyebilir...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Biraz da olumlu şeyler ekleyelim:
    1-Maden mühendisliği zeka işidir.
    2-Maden mühendisliği organizasyon yeteneği işidir.
    3-Maden mühendisliği aynı anda bir çok şeyi düşünebilme ve bunlar arasında doğru karar verme yeteneğidir (1. maddeye atıf).
    4-Maden mühendisliği doğa güzelliklerini yaşamadır.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

..........
    Konu ametist.hgm tarafından (19-01-2012 Saat 10:09 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

MADEN MÜHENDİSİ olmak ayrıca;
    *Makina bilgisi
    *Elektrik&Elektronik bilgisi
    *Bilgisayar bilgisi
    *İşletme&Ekonomi bilgisi
    *Jeoloji&Jeofizik bilgisi
    gerektirir.Diğer mühendislik dalları Maden Mühendisliği yapamayacaklar ama bizler az da olsa diğer mühendislik dallarını kullanırız.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Maden mühendisi olmak, madenciliğe karşı olan jeoloji, çevre, kimya, metalurji, orman, ziraat mühendisleri odalarıyla mücadele etmek demektir.
    Maden mühendisi olmak, hele bir de altın işletmesi söz konusuysa cümle alem solcu tayfasıyla kısır tartışmalara girmek demektir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

..........
    Konu ametist.hgm tarafından (19-01-2012 Saat 10:10 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı şeyma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sinan bey sizin yazdığınız doğanın güzelliklerini yaşama konusundaki 4.maddeye özellikle sıcak yaz günlerinde akrep çıkabilir dikkat, diyerek uyarı eklemek isterim.Akrep yüzünden hastaneye götürülen madenci arkadaşlarımızla da karşılaşmaktayız.
    Şeyma Hn, Türkiye'nin bir uçtan bir uca neredeyse bütün dağlarını gezdim. Her türlü yabani hayvan ile de karşılaştım ama nedense (yoksa kendilerinden biri gibi mi gördüler!) hiç biri bana dokunmadı. Doğayı, canlıları seversen onlar da bu sevginin karşılığını veriyorlar. Bu yüzden maden mühendisi olmak doğayı, canlıları sevmek, korumak demektir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

ihsanbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

bir sürü fen edebiyat, eğitim mezunu öğretmen olmayı bekleyen ve bunlar gibi işsiz bi sürü üniversite mezunu varken, maden mühendisinin en kötü dağbaşında işi hazırdır ama tabi bi süre bahsedilen zorluklara göğüs germek gerekir
    Cumhuriyet Maden

İndirilme
    0
    Uploads
    0

..........

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bölümü gerçekten büyük bir istekle yazdım şuan selçuk üniversitesi 1.sınıf öğrencisiyim ancak bir soğukluk oluştu içimdi bölüm diğer bölümlere göre çok sönük kalıyor gibi geldi..Bilmiyorum ilk sene diyemi böyle bazı mühendislerlede konuştum hepsi büyük şirketlerde çalışmaya bak yoksa dağ başında harap olursun diyor

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı hasansafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bölümü gerçekten büyük bir istekle yazdım şuan selçuk üniversitesi 1.sınıf öğrencisiyim ancak bir soğukluk oluştu içimdi bölüm diğer bölümlere göre çok sönük kalıyor gibi geldi..Bilmiyorum ilk sene diyemi böyle bazı mühendislerlede konuştum hepsi büyük şirketlerde çalışmaya bak yoksa dağ başında harap olursun diyor
    Mühendislik bölümleri içinde en düşük puanla alması zaten bunun bir göstergesidir. Madenciliğin çok gelişmiş olduğu Avustralya'da yılda sadece 110 adet öğrenci maden mühendisliği bölümüne alınmaktadır. Ve hiç bir zaman da 111 olmamaktadır. 1979 yılında üniversite sınavına girdiğimde 6 adet (İTÜ,Zonguldak, Hacettepe, ODTÜ, Ege, Eskişehir) maden mühendisliği bölümü vardı. Ve sınırlı sayıda öğrenci alınırdı. Popülist politikalarla şimdi hemen hemen her üniversitede bölüm olarak var ve de öğrenci sayısını artırdılar. Maden mühendisliği ve ziraat mühendisliği ele ayağa düştü, böylece. Gerçi başbakanın dediği gibi "her üniversite bitiren iş bulacak (kendi bölümünde) diye bir kural yok".
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

microfar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Çok hoşuma giden bi cümlenin tam buraya layık olduğunu düşünüyorum.
    İlkerufukfil abiden alıntıdır....
    Madencilik sadece bir meslek değildir,bir asi ruhtur madencilik.Kimseye cennet bahçeleri vaat etmez,isteyen gelir istemeyen gelmez...
    Ömer Faruk KAPUSIZOĞLU
    MADEN MÜHENDİSİ

İndirilme
    0
    Uploads
    0

..........

İlkerUfukFİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı sinan_dinler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mühendislik bölümleri içinde en düşük puanla alması zaten bunun bir göstergesidir. Madenciliğin çok gelişmiş olduğu Avustralya'da yılda sadece 110 adet öğrenci maden mühendisliği bölümüne alınmaktadır. Ve hiç bir zaman da 111 olmamaktadır. 1979 yılında üniversite sınavına girdiğimde 6 adet (İTÜ,Zonguldak, Hacettepe, ODTÜ, Ege, Eskişehir) maden mühendisliği bölümü vardı. Ve sınırlı sayıda öğrenci alınırdı. Popülist politikalarla şimdi hemen hemen her üniversitede bölüm olarak var ve de öğrenci sayısını artırdılar. Maden mühendisliği ve ziraat mühendisliği ele ayağa düştü, böylece. Gerçi başbakanın dediği gibi "her üniversite bitiren iş bulacak (kendi bölümünde) diye bir kural yok".
    Sinan bey,yaşınız ve siteden takip ettiğim kadarı ile aktif meslek yaşantınız dolayısıyla saygı duyduğum birisiniz fakat yukarıdaki mesajınıza darıldım biraz...

Ben Cumhuriyet Ünv. mezunuyum..Hocalarımın hepsi sizin üniversite sınavına girdiğiniz dönemde var olan o 6 maden fakültesinden mezun kişilerdi.Onlarda bizim haytalığımızdan veryansın ederlerdi.Fakat biz orada onları dinlemesek ne iş yaparlardı bilemiyorum.Kaldıki görevleri veryansın etmek değildi.Eldeki malzeme ile çıkarabilecekleri en iyi ürünü ortaya koymak olmalıydı görevleri.Diyelimki un kötü şeker kötü.Ne veryansın ediyorsun senin görevin helva yapmak.Yapabiliyorsan yap,yapamıyorsan bırak.Sizin akranlarınızdı hocalarım.Ben değildim demeyiniz.Siz de olabilirdiniz.Ben kişi olarak ele almıyorum kuşak olarak yaklaşıyorum olaya.

Ayrıca malumunuz her yeni nesil bir öncekinden zeki oluyor.Yine malumunuz teknoloji ve bilgi çağındayız.Aynı zamanda imkanlar iyileşti,bilgiye erişim kolaylaştı çağımızda.Demem o ki bence bugün en kötü maden bölümünden mezun olan maden mühendisi sizin zamanınızda mezun olan İTÜ,ODTÜ mezunundan daha donanımlı mezun oluyor.Kaldıki ben üniversitedeyken bahsettiğiniz üniversitelerden mezun,bana ders veren adamların ''bazılarının'' aklına şaşardım ve nasıl bu kadar saf olabiliyor diye düşünürdüm.

Maden mühendisliği ayağa düşmez.Düşse bile sizin gibi birinin ''siz geldiniz böyle oldu'' demesi hoş değil bence.Bu mesleği icra ediyorsanız senelerdir, bu mesleğe olan herşeyde imzanız vardır. Biz geldiğimiz için böyle olduysa bizi almasaydınız içinize efendim.

Siz üniversite sınavına girdiğinizde ben dünyada değildim Sayın Sinan Hocam.Eğer bu meslek söylediğiniz gibi ayağa düştüyse Buna neden izin verdiniz.Sizden sonra gelen madenci kuşağa mesleği böyle mi teslim edeceksiniz.Siz öncekilerden böylemi emanet almıştınız.Lütfen ben yapmadım,onlar yaptı,ben bilmem demeyiniz.Çığ düştüğünde de hiçbir kartanesi kendini sorumlu hissetmezmiş ama siz hissedin lütfen.

Evet Maden Mühendisi olarak iş bulmadım..Zaten aramadım da çünkü yok..Malum ülkemizde insanlar çalışamaz duruma gelinceye kadar yaşlanıp işi öyle bırakıyorlar,gençlere şans tanımıyorlar..Dolayısı ile hiçbir belgede,dökümanda Maden Mühendisi İlker yazmıyor..Ama kendime bir mermer mezar taşı yaptıracağım ve Maden mühendisiydi diye yazdıracağım..Sadece orada yazsa bile bana yeter..Bu mesleğe ait olmak beni mutlu ediyor,heyecanlandırıyor.Bu meslek benim hemde kimsenin olmadığı kadar benim..

Maden mühendisliği ele ayağa düştüyse bence sorumlusu sizlersiniz..Onu yüceltecek biri varsa o da bizleriz..Lütfen bizi kırmayınız...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı İlkerUfukFİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sinan bey,yaşınız ve siteden takip ettiğim kadarı ile aktif meslek yaşantınız dolayısıyla saygı duyduğum birisiniz fakat yukarıdaki mesajınıza darıldım biraz...

Ben Cumhuriyet Ünv. mezunuyum..Hocalarımın hepsi sizin üniversite sınavına girdiğiniz dönemde var olan o 6 maden fakültesinden mezun kişilerdi.Onlarda bizim haytalığımızdan veryansın ederlerdi.Fakat biz orada onları dinlemesek ne iş yaparlardı bilemiyorum.Kaldıki görevleri veryansın etmek değildi.Eldeki malzeme ile çıkarabilecekleri en iyi ürünü ortaya koymak olmalıydı görevleri.Diyelimki un kötü şeker kötü.Ne veryansın ediyorsun senin görevin helva yapmak.Yapabiliyorsan yap,yapamıyorsan bırak.Sizin akranlarınızdı hocalarım.Ben değildim demeyiniz.Siz de olabilirdiniz.Ben kişi olarak ele almıyorum kuşak olarak yaklaşıyorum olaya.

Ayrıca malumunuz her yeni nesil bir öncekinden zeki oluyor.Yine malumunuz teknoloji ve bilgi çağındayız.Aynı zamanda imkanlar iyileşti,bilgiye erişim kolaylaştı çağımızda.Demem o ki bence bugün en kötü maden bölümünden mezun olan maden mühendisi sizin zamanınızda mezun olan İTÜ,ODTÜ mezunundan daha donanımlı mezun oluyor.Kaldıki ben üniversitedeyken bahsettiğiniz üniversitelerden mezun,bana ders veren adamların ''bazılarının'' aklına şaşardım ve nasıl bu kadar saf olabiliyor diye düşünürdüm.

Maden mühendisliği ayağa düşmez.Düşse bile sizin gibi birinin ''siz geldiniz böyle oldu'' demesi hoş değil bence.Bu mesleği icra ediyorsanız senelerdir, bu mesleğe olan herşeyde imzanız vardır. Biz geldiğimiz için böyle olduysa bizi almasaydınız içinize efendim.

Siz üniversite sınavına girdiğinizde ben dünyada değildim Sayın Sinan Hocam.Eğer bu meslek söylediğiniz gibi ayağa düştüyse Buna neden izin verdiniz.Sizden sonra gelen madenci kuşağa mesleği böyle mi teslim edeceksiniz.Siz öncekilerden böylemi emanet almıştınız.Lütfen ben yapmadım,onlar yaptı,ben bilmem demeyiniz.Çığ düştüğünde de hiçbir kartanesi kendini sorumlu hissetmezmiş ama siz hissedin lütfen.

Evet Maden Mühendisi olarak iş bulmadım..Zaten aramadım da çünkü yok..Malum ülkemizde insanlar çalışamaz duruma gelinceye kadar yaşlanıp işi öyle bırakıyorlar,gençlere şans tanımıyorlar..Dolayısı ile hiçbir belgede,dökümanda Maden Mühendisi İlker yazmıyor..Ama kendime bir mermer mezar taşı yaptıracağım ve Maden mühendisiydi diye yazdıracağım..Sadece orada yazsa bile bana yeter..Bu mesleğe ait olmak beni mutlu ediyor,heyecanlandırıyor.Bu meslek benim hemde kimsenin olmadığı kadar benim..

Maden mühendisliği ele ayağa düştüyse bence sorumlusu sizlersiniz..Onu yüceltecek biri varsa o da bizleriz..Lütfen bizi kırmayınız...
    Alıntı yaptığın yazımı bir kere daha dikkatlice okumanı tavsiye ederim. "Siz geldiniz böyle oldu" cümlesinini gösterebilirmisin.
    Sorun, ülkemizin eğitim sistemiyle direkt ilgilidir. Yani ülkemizin eğitim sisteminin sorunudur. Her sağlıklı doğan çocuk normal bir zekaya sahiptir. Ondaki bu zekayı üretken hale getirecek olan da eğitimdir. Yeterli alt yapıyı hazırlamadan açılan üniversitelerin ve fakültelerin mezun edeceği öğrencilerin iş hayatında çektiği sıkıntılar sizinde malumunuzdur.
    Herkesi doktor, mühendis, avukat, öğretmen vs. edemezsiniz. Ya herkese eşit imkan tanırsınız herkes yeteneğine göre yarışır, ya da herkesi üniversite mezunu edersiniz herkes yeteneğine göre iş bulur. Sistem budur, bence.
    Maden mühendislerinde yaptırılan işleri gördükçe "ele ayağa düşme" durumunu daha iyi anlarsınız. Bu kadar çok sayıda mühendis ve bu kadar az sayıda iş imkanının olduğu ortamda insanların iş bulmak ve bulduğu işi de kaybetmemek için mesleklerini "ele ayağa düşürecek" işler yapmaları da anlaşılabilir şeydir. Bunda alınmaya gerek yoktur.
    Ayrıca Avusralya gibi madencilik sektörünün son derece gelişmiş bir olduğu ülkede bile yılda 110 adet maden mühendisliği öğrencisi alınıyorsa ve bir madencilik ülkesi olmayan ülkemizde (efsaneleri değil ekonomik rezervleri konuşalım) hemen hemen her üniversitenin bölümü olduğu ve oldukça fazla kontenjana sahip oldukları bir ortamda tartıştığımız sorunların olması oldukça doğaldır.
    Ben tek başıma dünyayı güzelleştiremem. Güzelleştirmeye kalkıldığında da 12 Mart ve 12 Eylül de insanların başına neler geldiği hala hatırlardadır. Yok öyle Don Kişot'luk.
    Bu yazdıklarım ve yazamadıklarım gerçeklerdir. Herkesin kabul ettiği ve üzerinde hemfikir olduğu düşüncelerdir. Belki gerçekle ilk defa yüzleştiğiniz için kabullenmekte zorlanıyorsunuz ama gerçek bu. Hem siz niye mesleğinizi yapmıyorsunuz? Yoksa gerçekleşme yüzleşme korkusundan mı?
    Konu sinan_dinler tarafından (24-12-2009 Saat 08:29 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı sinan_dinler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maden mühendisi olmak, madenciliğe karşı olan jeoloji, çevre, kimya, metalurji, orman, ziraat mühendisleri odalarıyla mücadele etmek demektir.
    Maden mühendisi olmak, hele bir de altın işletmesi söz konusuysa cümle alem solcu tayfasıyla kısır tartışmalara girmek demektir.

hiç sorun değil.... gerekeni yaparız....

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı hasansafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

konyaya alışınca geçer şekil a 1 örnek ben