Sinan bey,yaşınız ve siteden takip ettiğim kadarı ile aktif meslek yaşantınız dolayısıyla saygı duyduğum birisiniz fakat yukarıdaki mesajınıza darıldım biraz...
Ben Cumhuriyet Ünv. mezunuyum..Hocalarımın hepsi sizin üniversite sınavına girdiğiniz dönemde var olan o 6 maden fakültesinden mezun kişilerdi.Onlarda bizim haytalığımızdan veryansın ederlerdi.Fakat biz orada onları dinlemesek ne iş yaparlardı bilemiyorum.Kaldıki görevleri veryansın etmek değildi.Eldeki malzeme ile çıkarabilecekleri en iyi ürünü ortaya koymak olmalıydı görevleri.Diyelimki un kötü şeker kötü.Ne veryansın ediyorsun senin görevin helva yapmak.Yapabiliyorsan yap,yapamıyorsan bırak.Sizin akranlarınızdı hocalarım.Ben değildim demeyiniz.Siz de olabilirdiniz.Ben kişi olarak ele almıyorum kuşak olarak yaklaşıyorum olaya.
Ayrıca malumunuz her yeni nesil bir öncekinden zeki oluyor.Yine malumunuz teknoloji ve bilgi çağındayız.Aynı zamanda imkanlar iyileşti,bilgiye erişim kolaylaştı çağımızda.Demem o ki bence bugün en kötü maden bölümünden mezun olan maden mühendisi sizin zamanınızda mezun olan İTÜ,ODTÜ mezunundan daha donanımlı mezun oluyor.Kaldıki ben üniversitedeyken bahsettiğiniz üniversitelerden mezun,bana ders veren adamların ''bazılarının'' aklına şaşardım ve nasıl bu kadar saf olabiliyor diye düşünürdüm.
Maden mühendisliği ayağa düşmez.Düşse bile sizin gibi birinin ''siz geldiniz böyle oldu'' demesi hoş değil bence.Bu mesleği icra ediyorsanız senelerdir, bu mesleğe olan herşeyde imzanız vardır. Biz geldiğimiz için böyle olduysa bizi almasaydınız içinize efendim.
Siz üniversite sınavına girdiğinizde ben dünyada değildim Sayın Sinan Hocam.Eğer bu meslek söylediğiniz gibi ayağa düştüyse Buna neden izin verdiniz.Sizden sonra gelen madenci kuşağa mesleği böyle mi teslim edeceksiniz.Siz öncekilerden böylemi emanet almıştınız.Lütfen ben yapmadım,onlar yaptı,ben bilmem demeyiniz.Çığ düştüğünde de hiçbir kartanesi kendini sorumlu hissetmezmiş ama siz hissedin lütfen.
Evet Maden Mühendisi olarak iş bulmadım..Zaten aramadım da çünkü yok

..Malum ülkemizde insanlar çalışamaz duruma gelinceye kadar yaşlanıp işi öyle bırakıyorlar,gençlere şans tanımıyorlar..Dolayısı ile hiçbir belgede,dökümanda Maden Mühendisi İlker yazmıyor..Ama kendime bir mermer mezar taşı yaptıracağım ve Maden mühendisiydi diye yazdıracağım..Sadece orada yazsa bile bana yeter..Bu mesleğe ait olmak beni mutlu ediyor,heyecanlandırıyor.Bu meslek benim hemde kimsenin olmadığı kadar benim..
Maden mühendisliği ele ayağa düştüyse bence sorumlusu sizlersiniz..Onu yüceltecek biri varsa o da bizleriz..Lütfen bizi kırmayınız...