Toplam 21 sonuçtan 1 ile 21 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Mühendislik Hakkında Bilgi

ottoman19050519
    Guest

post Mühendislik Hakkında Bilgi

Öncelikle herkese merhaba. Siteye yeni üye oldum. Bu konuyu yanlış yere açtıysam herkesten özür dilerim.

Ben bu sitedeki Maden Mühendislerinden bu meslekle ilgili bilgi almak istiyorum. Ben ÖSS'ye hazırlanan bir öğrenciyim. Birkaç tane düşündüğüm bölüm var. Bu bölümlerden biri de Maden Mühendisliği. Ancak bazı endişelerim var. İş bulma imkanı var mı? Türkiye de iş imkanları nasıl? Ve parası nasıl? Saygılar...

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Sanırım arkadaşlarımız calıştıkları yerlerı ve o yerlerdeki statülerini anlatırsalar senin için açıklayıcı olcaktır. Gelecegın en ıhtıyac duyulacak bolumlerınden bırı Maden Muh. ben bunu bilir bunu söylerim. Çunku bir ülke rahata erecekse bu zenginliklerini ortaya cıkararak olur. Bu yuzden Maden Müh. yazmanı tavsiye ederim.

Yeraltı ve Yerüstü Tüm Maden Ocakları, Kamu Kurumları (DSİ, Karayolları) v.s çalışılacak yerlerden bir kaçı..
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Tercih etmeyi düşündüğün diğer bölümleri bilemem ama maden mühendisliği şartları çok ağır olan ama son maden kanunu ile iş imkanı olan bir meslek. Vereceğin karar hayatını etkileyeceği için yönlendirme yapmak istemem. Senin sormak istediğin sorulara cevap verelim lay kafanda çözümlenir kanaatindeyim.
    Saygılar...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Maden Mühendisleri aşağıdaki kurum ve kuruluşlarda iş bulma imkanına sahiptir:

*Eti Holding, Karadeniz Bakır İşletmeleri, Türkiye Demir-Çelik İşletmeleri gibi metal madenleri işleten devlet kurumları ve bunlara bağlı müesseseler.
    *Türkiye Kömür İşletmeleri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu gibi kömür madenleri işleten resmi kurumlar ve bunlara bağlı müesseseler.
    *Arama, sondaj ve değerlendirme faaliyetlerinin yapıldığı Maden Tetkik Arama *Enstitüsü ve benzeri kuruluşlar.
    *Metal ve kömür madenlerini işleten özel sektöre ait çok sayıda şirketler.
    *Mermer ve yapı taşı üreten özel sektör şirketleri.
    *Endüstriyel mineralleri işleten devlet ve özel sektör kurumları.
    *Çimento sektörüne hammadde sağlayan devlet ve özel sektör kurumları.
    *Kireç sektörüne hammadde sağlayan devlet ve özel sektör kurumları.
    *Kırmataş ve taş üreten devlet ve özel sektör kurumları.
    *Delme ve patlatma yoluyla yarmalar, karayolu yapımı, sualtı sıkıştırmaları, barajlar, kıyı doldurma vb. faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşlar.
    *Tünel ve metro gibi yeraltı yapılarını yapan kurum ve kuruluşlar.
    *Maden hammaddeleri ithalat, ihracat ve pazarlama şirketleri.
    *Maden makinalarını pazarlama şirketleri ve temsilcilikleri.
    *Maden işletmelerine malzeme ve yedek parça temin eden şirketler.
    *Devlet Planlama Teşkilatı gibi planlamacı kuruluşlar.

Bunlara ek olarak özellikle yönetim faaliyetlerinde ağırlıklı olarak maden mühendislerinin çalıştırıldığı ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar mevcuttur.

Kaynak : muhendisevi.com dan alıntıdır.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

yeni bir konu açmak istiyorum?
    bu konuda tüm madenci arkadaşların fikirlerini merak ediyorum?

sizce madenler derme çatma kabaca kap kaç üsülüyle üretilip ekonomiyemi kazandırılmalı veya yer altında bırakılıp uygun üretim tekniklerinin yaygınlaştırılmasımı beklenmeli?

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Yeraltında her madeni çıkarabilecek bir metod var bunu uygulamak konusunda sıkıntı var kanaatindeyim. Bu da zaten insanların düşünce yapısı ile orantılı.
    Yeraltı üretimleri bilindiği gibi imalatın bitiminde sonra tekrar işletilmeye alınması çok zor. Yapılan kapkaç üretimi dediğimiz işlemde zaten planlı bir imalatdan daha zor ve tehlikeli. İnsanlar neden böyle bir işlemi seçer anlamam

madencizade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Ne varsa çıkaracan ama son gramına kadar sen kullanacaksın eğer kullanamıyorsan hammadde olarak satıyorsan yer altında durması en hayırlısı derim...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Bende oyle yada boyle bu madenler bizim.. Çalışılıp yöntemler bulunp uretilmeli. Kap-kaç madenciliginide gorduk okullarda.. daha sonra uretım için girilmeyecek alanlar ortaya cıkıyor. Bu yuzden daha duzenli olup öyle yada böyle uretilmeli..

Saygılar

ottoman19050519
    Guest

Alıntı rmzn_crm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım arkadaşlarımız calıştıkları yerlerı ve o yerlerdeki statülerini anlatırsalar senin için açıklayıcı olcaktır. Gelecegın en ıhtıyac duyulacak bolumlerınden bırı Maden Muh. ben bunu bilir bunu söylerim. Çunku bir ülke rahata erecekse bu zenginliklerini ortaya cıkararak olur. Bu yuzden Maden Müh. yazmanı tavsiye ederim.

Yeraltı ve Yerüstü Tüm Maden Ocakları, Kamu Kurumları (DSİ, Karayolları) v.s çalışılacak yerlerden bir kaçı..
    Abi peki hangi üniversiteden mezun olduğun önemli bu işte. Mesela sen hangi üniversiteleri önerirsin. Ben eğer kazanabilirsem Çukurova Üniversitesini düşünüyorum. Bir de Kütahya'nın Maden konusunda ilerlemiş bir il olduğunu ve bu yüzden orda okuyanların daha avantajlı olduklarını duymuştum. Sen ne düşünüyorsun?

Bir de şunu merak ediyorum. Ortalama aylık ne kadar para kazanabilir bir Maden Mühendisi acaba?
    Konu ottoman19050519 tarafından (25-02-2008 Saat 20:32 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Ortalama aylık ne kadar kazanacagıan degil işi ne kadar kalitelı yapacagına bak. zamna la gelecektır kazancın.. unı olarak sana şuna şuna şuna gıt şunlara gıtme dıyemem. ben cukurova mezunuyum. kutahyayıda gordum. kuthya rektorunden dekanına gep madencilerle dolu ıdı ben gittigimde. lab ları oldukca gelişmiş. zaten etrafı oldukca zengin maden yataklarına sahip.. hatta o kadar ileri gitmişlerki unıversite sahası ıcınde rödevansla işletilen Kırdar diye bir taş ocağı bile vardı.. yani senin tercihin bu..

Saygılar

İndirilme
    0
    Uploads
    0

yazılanları okudum yorum larını katan tüm meslektaşlarıma saygılar.

bence yer altı bi nevi sihirler dünyası...ne olduğunu veya yarın karşımıza ne gibi yenilikler çıkacağını bilmemize imkan yok.imkan yok dedim jeoloji müh. arkadaşlar kızacaklar bu kelimeye.nasıl imkan yok yer bilimi varya...
    hemen şunu diyecem şuana kadar çalıştığım tüm ocaklar MTA nın sondajlı çalıştığı ve üretime elverişli cevher yok dediği yerleradamlar 97 den beri çalışıyolar

kaldıki adı kapkaç olur,vur kaç olurne olursa olsun yer altından çıkarılan ve para eden herşeyin ekonomiye kazandırılmasından yanayım.türkiye deprem bölgesi yer altı sürekli değişiyo yarın o malzemenin orda kalıp kalmayacağı bile belli değil
    gönül tabikide tekniğine uygun ,daha verimli sonuçların alınacağı üretim metotlarından olsada yinede yer altın çıkarmak çıkarmamaktan iyiy bence

ahmet yıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Büyük Türkiye İçin

"Ekonomik büyüklük olarak dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiyenin devler ligine çıkması için yeraltı kaynaklarını en etkin şekilde değerlendirmesi gerekmektedir. G8 ülkelerine baktığımız zaman GSMH lerinin %10-15 ini Madencilikten sağlamaktadırlar. Ülkemiz için bu oran %3-4 seviyesindedir. Gelişmişliğin göstergesi madenleri değerlendirmekten geçiyor."

Saygıdeğer Arkadaşlarım;

Hepimiz ülkemizi çok seviyoruz ve ABD ye ve AB ye aşağılardan bakmamıza gerek yok.

Maden Mühendisleri olarak bizlerin ne yapmamız gerektiğini naçizane aşağıda sıralayacağım.

1- Her meslektaşım mesleğinin aşığı olacak. Sizler yok hükmünde olan değerleri emtia ya çeviriyorsunuz. Ekonomiye en büyük katkıyı sizler yapıyorsunuz.

2- Her arkadaşım işini en iyi şekilde yapacak. Mevcut işletme yöntemleri ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olacağız.

3- Mesleki deneyim ve birikimlerimizi mutlaka bizden sonra gelen arkadaşlarımıza aktarmalıyız.

4- Bir yabancı dil tercihen İngilizce'yi bileceğiz, bilmeyen arkadaşlarımız mutlaka öğrenmeli.

5- Mesleki Bilgisayar programlarından alanımızla alakalı olanları mutlaka öğrenmeliyiz. (Datamine, Excel, Visual C) Yeraltı işletmelerinde çalışan arkadaşlarımız üç boyutlu modellemeyi bilgisayarda programla yapabilmeli. Artık harita üzerinde kesit alma yeterli değil.

6- Her arkadaşımız mesleğiyle alakalı bir alanda uzmanlaşmalı, Cevher Zenginleştirme (Flotasyon, Liç vb), Yeraltı işletmesi, Açık Ocak.

7- Mevzuata hakim olmalı, yürürlükte olan kanunlar, yönetmelikler (maden,orman,çevre) her meslektaşımın bilmesi gereken husuları içerir.

8- Yönetim bilimi ve sosyoloji hakkında kendimizi yetiştirmeliyiz. Herkes büyük bir lider olamaz ama iyi bir yönetici olabilir.

9- Laf üreten değil iş üreten olacağız, mühendislik çözüm üretme sanatıdır bizler problemin ne kaynağı ne de tarafı olacağız.

10- Ülkesini en çok seven görevini en iyi yapandır diyerek özverili çalışacağız.

Kendimizi on soruda değerlendirerek on üzerinden on alabiliyorsak bu ülkeyi on yıl içerisinde dünyada ekonomik güç olarak onuncu sıraya çıkarmışız demektir.

Yukarda sıralananları kendimizde görebiliyorsak hem kendimize hemde ülkemize bir değer katmışız demektir.

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

Elinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz.
    Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
    Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
    Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
    Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bende değişik bir açıdan anlatıyım,

Ben büyük bir inşaat şirketinde Maden mühendisi olarak çalışıyorum. Çoğu arkadaşım gibi şantiyelerde yada yeraltında değilim. İşim şirketimin inşaatlarda kullanmak üzere almış olduğu mermerlerin ekspertliğini yapıyorum. Şuanda yurt dışında çalışıyorum.

Sana söleyebileceğim şey işsizlik yada açıkta kalırım korkusu olmasın. Bu her meslekte olan bişi. Yeterki sen çalışmak iste ozaman iş kolaylaşır. Ayrıca biz maden mühendisleri diğer mesleklere karşı daha şanslıyız. Çünkü ülkemiz maden cenneti ve bu da bizim iş imkanlarımızı yeterince yüksek tutuyor.

Senide meslektaşımız olarak görmek bizi mutlu eder.
    Olgun ŞAHİN
    Maden Mühendisi
    Site Yöneticisi
    www.Madenciyim.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Ayrıca Üniversite konusuna değinmek istiyorum. Ben DPÜ (Kütahya) Mezunuyum. Ramazan kardeşimin dediği gibi bizim zamanımızda bile laboratuvarlarımız ve imkanlarımız iyiydi. Çukurovadaki arkadaşlarımızdan da oranın ne kadar iyi bir yer olduğunu duyduk. artık üniversite bir yere kadar. İşini iyi öğrenim layıki ile yaparsan zaten önün açık olur merak etme...
    Olgun ŞAHİN
    Maden Mühendisi
    Site Yöneticisi
    www.Madenciyim.com

firatmsn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

ottoman19050519 bu mesajım sana

öncelikle herkese merhaba. ben madenciyim.com'un taze bir üyesiyim ve bu ilk mesajım.formu çok beğendim onu söyleyebilirim....

sevgili kardeşim dpü girişli osmangazi ünv çıkışlıyım...(yatay geçiş)
    dpü de okurken (2002- 2003 1. dönemi) çok şey duymuştum...yok şu üniversitennin eğitimi daha iyi yok bununki daha güzel falan...böyle şeylere kesinlikle kulak asma...unutma boğaziçi üniversitesinin bile 100 de 2 işsiz mezunu var. ben ilk maden mühendisliği bölümünü kazandığımda benimle dalga geçen arkadaşlarım oldu ne iş yapacaksın???ülkede maden mi var??? kömürde bitti bak artık doğal gaza geçtik ne çıkaracaksın dediler...insanlar bilmediklerinden atıp tutuyolar...işletme, makina okuyan arkadaşlarım vardı...onlar benden önce mezun oldular ve ben 1 yıl da uzatmama rağmen okulum bitmeden iş görüşmeleri yapmıştım ve okulum bitmeden daha 7 ayrı teklifim elimdeydi...okulum biter bitmez işe başladım. piyasada açık var yeterki sen iste. işten kaçmayan biriysen heryerde iş var...bi de sana bişey daha söylicem aşağıda maden mühendislerinin çalıştığı yerler yazıyo onlar ek ilave olarak büro mühendisliği var...mühendislik, müşavirlik bürolarında maden mühendisi olarak çalışabiliyorsun...serbest maden mühendisliği de yapabilirsin...bunlar bölüme girdikten sonra öğreneceğin şeyler...
    sana şimdiden kolay gelsin..

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Eğer yanılmıyorsam Fırat Bey DPÜ döneminizde tanışmıştık. Forumumuza hoşgeldiniz paylaşımlarınızı bekliyoruz...
    Saygılarımla...

hakanciftci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

arkadaşlar ben de bir öğrenci olarak bu forumda şimdilik sizlerden bilgi edinmekle geçiniyorum.bu yüzden şimdiden paylaştığınız faydalı bilgilerden dolayı teşekkürlerimi sunarım.
    özellikle son gelişmelerden sonra van çimento fabrikasında çalışmak benim amaçlarımdan biri oldu. bu konuda ne düşünüyorsunuz . bunu elde edebilmek için bana neler önerebilirsiniz?

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Her insanın her insana katabileeği birçok şey vardır. Bunun yaşla okumakla vs hiç alakası yoktur. Aramızda olmanız güzel.
    Çimento sektörü hakkında çok fazla bir bilgiye sahip deyilim ama sektörü iyi araştırdıktan sonra o doğrultuda çalışman ve yaptığın işi doğru yapman gerek.
    çimento ile ilgili hammaddeleri üretim prosesi vs her konuda kendini geliştir. Çalıştığı bölgede alternatif hammadde kaynakları, ekonomik üretim vs vs uzar gider.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Hakancım sözüm sana,

Aramıza yeni katılan cagatayset isimli bir meslektaşımız katıldı. Kendisi anladığım kadarı ile çimento sektörü hakkında bilgili ve paylaşmaya hazır. Bence bu fırsatı kaçırma.

Birde Fırat bey, size katılıyorum, daha öncelerdede dediğim gibi üniversite değil insanın işini sevip kendini geliştirmesi önemlidir. Eğer isterseniz ve kendinize güvenirseniz bizim sektörümüzde işsizlik diye bir olay yok.
    Olgun ŞAHİN
    Maden Mühendisi
    Site Yöneticisi
    www.Madenciyim.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

merhaba arkadas lar ben dpu maden muh ıkıncı sınıf ogrencısı oldum bu sene .dpu muhendıslık fakultesınde yuksek bır ortalama yaparsan baska muhendıslıge gecme sansı tanınıyor bende makınaya gecmeyı dusunuyorum.ayrıca daha onceden ıklımlendırme ve sogutma myo da okudum.fakat maden muh olan bı aıle dostumuz var musavırlk fırması var sızce gecmelımıyım.....