Mermerde çalışırken en cok korktugum ıkı seyden bırı buydu.. tel kopması ve bırıne denk gelmesı.. ikincisite blok altında filan adam kalır dıye korkardım.. her zamanda uyarırdım.. Allah rahmet eylesın
Cavit YILDIRIM/YATAĞAN (Muğla), (DHA)MUĞLA'nın Kavaklıdere İlçesi'nde, bir mermer ocağında çalışan 29 yaşındaki Mümtaz Bulut, kesim makinesinden kopan telin şah damarını kesmesi sonucu öldü.Aydın'dan ilçeye bağlı Derebağ Köyü'nde 4 yıl önce gelen Mümtaz Bulut, Koçar Mermer A.Ş.'ye ait ocakta çalışmaya başladı. Bulut, önceki gün vardiyaya gitti. Saat 19.30 sıralarında kesim makinesiyle ...Haberin Devamı İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/
Mermerde çalışırken en cok korktugum ıkı seyden bırı buydu.. tel kopması ve bırıne denk gelmesı.. ikincisite blok altında filan adam kalır dıye korkardım.. her zamanda uyarırdım.. Allah rahmet eylesın
[B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi
Uyarma ile kazalar önlenemez, ancak doğru, etkili tedbir ve eğitimle kazalar önlenebilir. Veya enazından minumuma indirilebilinir. O telin kopmaması için tedbir alınmalı, koptuğu zaman çalışanlara zarar vermemesi için tedbirler alınmalı gibi... Kısaca risk analizi ve riskleri bertaraf edici önlemler hayata geçirildiğinde kazalar önlenebilir. Tabiiki eğitim şart.
bir ocakta kaza nedenlerinden biri tehlikeli durumlar diğeri ise tehlikeli davranışlardır. bunlardan birinin ortadan kaldırılması kaza riskini ortadan kaldıracaktır. bu nedenle ocakta risk analizlerinin yapılamsı ve buna göre tehlike gruplarına göre önlemler alınması gerekir. gerek teknik nezaretçi olsun gerekse ocakta çalışan maden mühendisi olsun bu riskleri belirlemesi ve buna göre alınacak tedbirleri risk analizi yaparak belirtmesi gerektiğini düşünüyorum....gerçekten üzücü bir durum...ölen arkadaşın ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum....allah rahmet eylesin...umarım bu sitede duyacağımız son kaza olur....kazasız günler....
Makinelerin günlük,haftalık,aylık,yıllık bakım defterleri olmalı ve titizlikle bu bakımları yapılarak ihmal edilmemeli. Allah rahmet eylesin.