Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 34684, Çengelköy, İstanbul
Tel: 0216 516 36 00
Deprem Bilgi Hattı: 0216 556 44 00 (100 hat)
Konya yaklaşık 15 gün önce 4.5 ve 4.7 büyüklüğünde deprem yaşadı depremin büyüklüğü az olmasına ragmen yüzeye 5 km yakınlıkta olduğu için daha fazla hissedildi.O günden itibaren 100'e yakın artçı gerçekleşti.Konya 4. derece deprem bölgesi olmasına ragmen yetkili bir jeoloji mühendisi Konya'da 7 büyüklüğünde depremin olabileceğini söyledi.Sizce bu ne kadar doğru???4. dereceden 3. dereceye geçiş yapılabilir mi?Bu artçıların bu kadar uzun sürmesi normal mi?Yoksa bu haberler sigorta şirketlerinin bir propagandası olabilir mi?Beni bu konuda bilgi sahibi olan birileri aydınlatabilirse çok sevinirim...
Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 34684, Çengelköy, İstanbul
Tel: 0216 516 36 00
Deprem Bilgi Hattı: 0216 556 44 00 (100 hat)
orayı çoktan aradım konuştum bilgi vermeye çalıştılar ama oradan sanki derece atlayacağını sölediklerini hatırlıyor gibiyim,ama burdan bilir kişiye sorduğumda da böyle bişeyin olmayacağını söyledi.Kandilliden Konyadaki fayların lokal fay olduğu,7 büyüklüğünde bir depremi oluşturacak uzunlukta bir fayın olmadığı söylenmişti.Ama dediğim gibi buradaki bir jeoloji muhendisi de olabileceğini söylüyor.