Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Kpss

merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Standart Kpss

Okulumdan bu sene mezun oldum ve ne yapacagımı bilmiorum,yuksek lisans yapmak istiorum ama daha yabancı dil kursuna da gitmem lazım bunun yanında kpss ye de calısmam gerek,hayatıma nasıl bir yön vermem gerekiyor?Tecrübeli büyüklerimden tavsiyeleri bekliyorum.bir de kpss b den girmemiz gerekiyormus sanırım,kac puan alirsam atamam gerceklesir?Kafamda daha bircok soru var kafam cok karısık işsiz bir maden muhendisi olmak istemiyorum,işimi seviyorum ve yapmak istiyorum.Bana yardımcı olursanız cok sevinirim.

İndirilme
    2
    Uploads
    0

ha birde şey vardı; yüksek lisans yaparsam maden muhendisliginden mi yoksa cevre muhendisliginden mi yapmam daha akıllıca olur?çevre muhendisliğinden yaparsam CED derdinden kurtulmus olurum,onun imza yetkisini de kazanmıs olurum diye düsünüyorum ama benim için daha zor mu olur onu bilmiyorum sonucta maden muhendisliğinden bi bölümden ders almak daha kolay olur benim için.

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

kpss sınavında bu sene TKİ işletmelerine 24 Maden Mühendisi aldı ve en düşük puan 80 (79 küsür) di.Bu tabi kontenjana ve talebe göre artıp düşebiliyor.85 civarı bir puanla kamuya girebilirsiniz.

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Gerekli bayaa bir acıklama yapmıştım ben kpss başlıgında okursanız faideli olacaktır
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    2
    Uploads
    0

okudum ama yeterli bilgi alamadıgım icin buraya yazmak istedim bide herkesin dusuncesini merak ediyorum tek kisiye baglı kalmak istemiyorum...Ama sizin verdiginiz bilgilerde gayet faideli oldu tesekkur ederim...

HeNDeSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Öncelikle sen bir bayan olduğun için askerlik sorunun yok bu yönden şanslısın
    Ayrıca mezun olur olmaz iş bulmamız bu sektörde bayağı zor bence ingilizceni geliştirmen gerekiyor aynı anda kpssye de hazırlanabilirsin... Saygılar
    Memleketimizin henüz keşfedilmemiş servetlerini birer birer keşfetmek zorundayiz. Madencilik bize çok önemli sürprizlerde bulunacaktır.
    K. Atatürk

İlkerUfukFİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Kendimi baz alarak konuşursam;matematik zaten bildiğimiz konulardan oluşuyor,sınava yakın deneme ve yaprak testlerle egzersiz yapılıp pratik kazanılırsa ek bir çalışmaya gerek duyulmaz.Türkçede anlatım bozuklukları,yazım noktalama gibi ilave bilgiler gerektiren konulara çalışılıp pratik kazanılırsa sorun olmaz.Bize ters gelen tarih,coğrafya,anayasa ise çok konulu dallı budaklı gibi görünsede sistemli çalışıldıktan sonra tamamı öğrenilemesede genel mantık ve soru tipleri hakkında bilgi sahibi olunur ve yeterli olabilecek kadar doğru şık işaretlenebilir.Tabiki ösym tarafından yapılan her sınavda olduğu gibi bu sınavda da en önemli unsur zamandır,bu yüzden egzersiz yapmak çok önemlidir.Eğer yeteri kadar hızlı değilseniz ne kadar çok şey bilirseniz bilin bu bilgileri kullanacak vakit bulamayacaksınız,sınavdan çıktıktan sonra konu çalıştığınız zamanları düşünüp çok üzüleceksiniz.Tecrübeyle sabittir

Kpss ye çalışarak hayatınıza yön vermeye çalışmak hata olacaktır.Kanımca bu sınava umut bağlanmaz,sadece şans denenir.Yukarıda helbir rumuzlu büyüğümüzün belirttiği gibi bir yere yerleşmek için 85 civarı puan alınması gereklidir.Bu puan alınması imkansız olmasada,kolayda olmayan bir puandır.Şöyle fikir sahibi olabiliriz:60 kpss10 puanı ile batıda bir şehre atanan okul öncesi öğretmenleri vardır.Bu insanlar belki senelerce Kpss kurslarına giden ve Eğitim fakültesi mezunu kişilerdir.Ve 60 puanla atabilmişlerdir.

Dilimin döndüğünce az da olsa deneyimimi paylaşmaya çalıştım.Umarım ''faideli'' olur

İndirilme
    2
    Uploads
    0

maden mühendisliği cevher hazırlama bölümünden yüksek lisansıma başladım,ayrıca bir kpss kursuna yazıldım bu senemi böyle değerlendirmeyi uygun gördüm,umarım hata yapmıyorumdur...Allah sonumuzu hayırlı etsin.cvplarınız için teşekkür ederim.