%2 Au mu? 2 gr/ton (2 ppm) olmasın.
Arkadaslar rödavansla verılmek üzere Kalkoprit bakır sahamız mevcuttur.
Sahadakı Kalkopritin bakır oranı % 5, Altın oranıda % 2 olarak analızlerde cıkmıstır saha kayserı bölgesındedir damarlar ve aynalar acılmıs olup işletme kuruldugu takdırde hemen üretim yapılıp cevher cıkarılmaya başlanabılır
Sahadakı aynalardan ve acılmıs yarmalardan sahanın ne denlı bır zengın rezerve sahıp oldugu gözünüzle bariz bır şekılde görülecektır.
Ciddi firmalarla görüşmek istiyoruz lütfen sadece ciddi olan kişilerle irtibat kurmak ıstıyoruz
sevgilerımle
Nedim0001@hotmail.com
%2 Au mu? 2 gr/ton (2 ppm) olmasın.
Sayın Romalı elinizde mutlaka analiz raporları vardır.buradan veya özelden gönderirseniz ilgilenirim.iyi günler.
atillacan_77@hotmail.com
Konu karakaya tarafından (26-08-2009 Saat 09:31 ) değiştirilmiştir.
emekliliğimde sevdiğim hobim olan madenciliği seçtim.
Sayın Nedim Bey,
teklifinizle ilgilenmek isterim, fakat Analiz Raporu ve Sahada acılmış Ayna ve yarmaları resimleri ile beraber gönderirseniz size teklif için dönerim.
Selam ve Saygılar
Seyit Küçük, Istanbul
Mining in Turkey
Merhaba madenci arkadaslarım
Analiz Raporu ve Sahada acılmış Ayna ve yarmaları resimleri ile beraber sizlere yollayacagım söyledıklerımde ne denlı haklı oldugumu göreceksınız en gec pazartesı elınızde olacaktır ayrıca analızler ppm derecesınde degıldır arkadasım
sevgilerimle
% 2 Au= 20000 gr/ton Au= 20000 ppm Au dur. Böylesi bir değer telaffuzu zor bir değerdir. Analizde yanlışlık yoktur, inşallah. Fire Assay yöntemiyler mi yapıldı ve kim (kuruluş) yaptı? Böylesi bir cevher rezervi dünya madenciliğini yerinden sallar. Merakla bekliyorum.
Sinan Bey'e katılıyorum dünyada bile işletilebilir sınırların 2-5 ppm olduğunu düşünürsek %2 au değeri inanılmaz yüksek. Kesinlikle bir yanlışlık olduğuna bende inanıyorum. Yanlış yoksa zaten o sahanın hala durması kabahat..
Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/
İşletilebilir sınırlar 1,3 gr/ton civarında bile (Uşak/Eşme/Kışladağ) oldukça rantabl olarak yapılabilmektedir. % 2 Au ya çok spesifik bir değerdir (nabit altın) ya da analiz hatası vardır.
Analiz yaparken altının tozu değse analizi yanıltacak diye altın yüzük vs. varsa çıkarılır. Söylediğiniz gibi olabilir..
Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/
% 2 inanılamaz...bir ihtimal zenginleştirilmiş kalkoprit içerisinde olması yada alınan numunede iricebir altın taneciğinin denk düşmüş olasılığı..yok eğer gercekten %2 altınsa dünyadaki alın fiyatları dahi etkilenir.ve zaten o zaman bakır cevheri değil altın cevheridir.direk olarak altın siyanürsüz alınır
Merhaba arkadaslar
Burası eskı romalılar tarafındandan işletılmıs bırcok ocaklar potalar mevcuttur.Sahada zaten acılmıs ayna ve yarmalardakı rezerv akıllara zarar bır olay ve buraya bır cok yabancı yatırımcı fırma satın alma muracatında zaten bulunmus olup saha satılık degıldır.
Burada Bakanlıik yetkilileri, maden sahasında 360 milyon ton civarında bakır rezervi tahmininde bulunduklarını bildirdiler. Türkiye’nin işlenebilecek durumdaki toplam bakır rezervinin 160 milyon ton olduğu düşünülürse, maden sahamızda tahmin edilen rezerv, Türkiye’nin toplam rezervinin iki katından daha fazla bır rezerve sahıuptır dıyebılırızTurkıyede ıkı tane bakır sahası gördüm şimdiye kadar bır tanesı Tokat il sınırlarında diğeride bu bahsettıgım sahadır.Burada amacımız cıddı bır yatırımcı varsa onlarla bırlıkte güclerımızı bırlestırmektır
kardeşim türkiyede iki saha filanmış türkiyede 160 yakın bakır sahası var hepside yatıyor bakır işi zor iiiiiiiiiiişşşşşşşşş girene allah yardım etsin ben girdim battım üretim de yaptım alan yok yüzüne bakan yok zor iş
hayatta kolay iş yok.iş bilenin kılıç kuşananınmış. araştırmak lazım nerelerde yanlış var.
inşallah doğrudur sonuçta kazanan türkiye olur ama çok zor ya o oranlar
Etka maden
Sen bakır işletmiş olabılırsın calıstırmısda olabılırsın ama demekkı bır yerlerde yanlıs yapmıssın bunu kabul etmelısın Arkadaslarımızında dedıgı gıbı arastırmak lazım 2010 yılından itibaren Bakır stratejik mAdenler grubuna girecektır belkı oda bor kadar degerlı bır maden olacaktır cunkü dünya bakır rezervlerınde önemlı sıkıntılar yasamaktadır Şuna ınanıyorum sen bu bakır sanasının görünürdekı mılyon ton rezervı görsen ne derece haklı oldugumu görürdun SGS analız sonucları cıksın Resımlerle hepsını burda yayınlayacagım ozaman belkı bana ınanırsın belkı ozaman sende yanlış giden hayatında bırseylerın gercek oldugunu öğrenırsın
Emre bey Sgs cıktıgı zaman oranların ne oldugunu göreceksınız bır kac gun sabredın bu sahaya devlet bakanları bıle zıyaret etmıstır bız cıddı yatırımcı arıyoruz bakırla ılgılı saha zaten satılık degıldır
SAHA HAKKINDA GENEL BİLGİ:
Saha çevresinde birçok ruhsatlanmış alanlar bulunmaktadır. Bunların başlıcaları Koza Madencilik ve 3S Madenciliktir. Fakat bu ruhsat sahiplerinin sahalarında bir çalışma mevcut değildir. Ayrıca sahada AML diye Amerika kökenli olup Anadolu Madencilik ve Trakya Madencilik adı altında sahalar kapatıp Au ve Cu işletmeciliği yapmaktadır. Mevcut bir sahasında da çalışma yapmaktadır.
Sahanın Rakımı 50 – 650 arasında değişiklik göstermekte zirvelerde 900 bulmaktadır. Sahanın örtü tabakası çok sık çam ve fındık kaplı olup arazi tam olarak gezilememiştir. Sadece yol güzergahı üzerinde numune çalışması yapılmıştır. Andezit ve bazalt yataklanmalarının üzerinde yer yer 30 cm ile 3 m arasında toprak örtü tabakası bulunmaktadır. En yakın liman Görele de olup sahaya yaklaşık 10 km dir. Fakat maden taşımacılığı yapılıp yapılmadığı bilinmemektedir. Ayrıca Giresun limanı vardır o da yaklaşık 60 km – 65 km arasındadır.
Saha oluşumu ortaç ve asidik mağmatik kayaçlar içinde gelişen porfiri Cu ( disemine Cu ) yataklanmasıdır. Porfiri Cu yataklanmalarının tenörleri düşük olmasına (% 0,3 – 2 ) rağmen rezervleri oldukça fazladır ( 50-500 milyon ton ). Cevher minerali içlerinde bulundukları kayaç içinde ya saçılmış olarak ya da çoğunlukla kuvarsitik damarlarda müteşekkil stokverkler halinde gözlenir. Göreledeki disemine Cu yataklanmasın da yan ürün olarak Mo ve Au bulunması muhtemeldir. Ayrıca sahada masif sülfitlerin ( Cu, Pb, Zn) bulunması yataklanmanın iki evreden olabileceğine işarettir. Birinci evrede çok büyük bir ihtimalle porfiri cevherleşmeler dasitik – bazaltik kayaçlar içinde gerçekleşmiş, ikinci evrede denizaltındaki volkanik-hidrotermal çıkışlar porfiri cevherleri yıkayarak üst kesimlere taşımış ve masif cevherlerin çökmesine yol açmıştır.
bu rapora göre; giresun görele sahasındaki bakır sahasının değeri nedir? bu rapora göre değerli fikirlerinizi bekliyorum.
şimdiden teşekkürler
İşletme İzni Talep Edilen Alanın İzine Tabi Olduğu Bölgeler Orman X Hazine Özel Mülk Mera SİT Belediye Mücavir Alan İmar Alanı
Askeri Bölge Diğerleri ..........................
Mülkiyet İzini ile İlgili Bilgiler Orman Dairesine başvuru yaılacak
ÇED ile İlgili Bilgiler Var Yok X Tarihi .../..../....... Karar No:...........
GSM ile İlgili Bilgiler Var Yok X Tarihi .../..../....... Karar No:..........
Patlayıcı İzinleri ile İlgili Bilgiler Var Yok X Tarihi .../..../....... Karar No:..........
Sevk Fişi ile İlgili Bilgiler Var Yok X
Sahada Bulunan Tesisler Sahada mevcut tesis bulunmamaktadır
Sahadaki Elektrik Durumu En yakın hat 4 km’de
Sahadaki Su Durumu Sahada mevcut doğal kaynaklar bulunmaktadır
Sahaya Ulaşım Bilgileri Giresun – Trabzon karayolu Görele kavşağından 4 km asfalt + 5 km stabilize
Sahaya Komşu İşletmelerinin Durumları Firmaya komşu birçok işletme mevcuttur. Koza Madencilik, 3S Madencilik gibi fakat bunlarda çalışma yok.AML diye bir Amerika firması çalışmaktadır.
Aynı Alan İçerisinde Diğer Grup Ruhsatları Varsa Bununla İlgili Bilgiler Aynı sahada içerisinde yoktur. Fakat etrafında Au(Altın) ve Cu (Bakır) sahaları ruhsatlandırılmıştır.
Cevherleşmenin Türü Mağmatik X Metamorgik Sedimanter
Cevherleşmenin Şekli Masif X Tabakalı Damar /Filon Mercek/Adese Çökelti Stock-Work Diğerleri ....................
Madenin Cinsi Au ve Cu
Cevherleşmenin Boyutları, Koordinatları
( Uzunluk x Genişlik x Kalınlık ) Sahanın büyük bir kısmı andezit ve bazalt yatakları ile kaplıdır. 200 x 100 x 50 boyutlarında bir çok oluşum mevcuttur.
Sayın romalımadenci, 15 gün geçmesine rağmen yukarda belittiğiniz analiz raporu ve sahada açılmış ayna ve yarmaların resimlerini göndermediniz.merak ettim.cevaplarsanız sevinirim.selamlar.
ismail erhan
atillacan_77@otmail.com
o5373285008
Konu karakaya tarafından (21-09-2009 Saat 10:02 ) değiştirilmiştir.
emekliliğimde sevdiğim hobim olan madenciliği seçtim.
Bakanlık yetkilileri hangi araştırmaya göre 360 milyon ton bakır cevheri olduğunu söylüyorlar. Öylesi bir rakamı telaffuz edebilmek için metalik madenler için binlerce metre veya onlarca sondaj (yer altı ve yer üstü) yapılması gerekmektedir. Bazen bu bile yetmez arama galerileriyle de desteklenmesi gerekmektedir. Böylesi spekülasyonlara hemen inanmayın. Bu tür haberlerin çoğu şehir efsenesidir.Böylesi spekülatif haberler (en hafif deyimiyle) çok fazla yer almaya başladı.