Bu konuda takipte olursanız, staj yapabileceğiniz yerler hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar olacaktır.. o taraflarda çalışan meslektaşlarımız mevcuttur. onlar size cevap verecektir. Biz de bakalım elimizden geleni yaparız..
saygılar
slm arkadaşlar.ben meslek yüksek okulu maden bölümü 1. sınıf öğrencisiyim.bu yıl sonunda yapacak olacağımız staj için staj yeri aramaktayım.elazığ,kahraman maraş,sivas,kayseri ve malatya illerinde konaklama,yeme içme imkanları olan staj yerleri arıyorum.yardımcı olursanız sevinirim...
Konu Rmzn_Crm tarafından (17-02-2008 Saat 15:41 ) değiştirilmiştir.
Bu konuda takipte olursanız, staj yapabileceğiniz yerler hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar olacaktır.. o taraflarda çalışan meslektaşlarımız mevcuttur. onlar size cevap verecektir. Biz de bakalım elimizden geleni yaparız..
saygılar
[B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi
evet bende staj yeri arıyorum.maden mühendisi 3 sınıf öğrencisiyim.geçen sene kapalı işletme staj yeri bulamadığımdan bu sene her iki stajıda bu sene yapmak zorudayım.hem kapalı işletme hemde açık işletme türkiyenin heryerinde yapabilirim yeterki konaklama konusunda problem çıkmasın.şu anda çalışan meslektaşlarıma bize yardımcı olması konusunda ricaa ediyorum...
not:acele
saygılar
öğrenci
staj yeri arayan arkadaşlarıma.. malesefki sektörümüzün en byk sorunlarından biridr bu konu. staj yeri bulmak ayrı bir sorun olmakla birlikte çalıştığınız yerde VERİMLİ staj yapabilmekte ayrı bir sorun olmaktadır. Özellikle yer altı stajlarımızda yaşanılan zorluklar biz ögrencilerin artk sigortalı olarak staj yapması gerektiğini gösteriyor. Karşılaştığımız herhangi bir kazada hiç bir hak talep edemiyoruz. bu konuyu sevgili işi yeri sahiplerimize açmak istiyorum ve siz öğrenci arkadaşlarım sizden destek bekliyorum ltfen bu konuda el birliğiyle bişiler yapalm..
Elbette ama staj yaptığınız veya yapacağınız yerde sigortsasız olarak resmi staj yapılamaz kanaatindeyim...
Özel sağlık sigortası da bir sigortadır. Bunu karşılayan bir firma var mı derseniz az da olsa bulunuyor ama ne yazakki çok az.
Her türlü yardıma açığız ...
Saygılar...
arkadaşlar sesimizi daha fazla duyurmak için daha fazla kişi olalım! bu konu öğrencilerin genel sorunudr ve işletme sahipleri lütfen bu konuda yardımcı olsunlar. eger kaliteli mühendisler istiyorsak hep birlikte elele çalşmalıyz..
arkadaşlar ben yeni mezun oldum staj konusunda iyi deneyimler yaptım anladımkı devlet işletmesi olmayan biryerde staj yapılamıyor ,devlet işletmeside kalacak yer ve yemek konusunda yardımcı olmuyor size tavsiyem yaklasık 6 staj defteri yaktım zorzar 2 tanesinide verdim, okul bu sayede bıttı ,en iyi ogrendigim ;g.l.i işletmesinde acık ocak ,yer altı ve komur hazılama ve zenginleştirme tesileriydi aradıgımı buldum orada yer konusu otel veya misafirhane de kalarak , yemek konusunda işciler yardımcı oluyor veya yemek hanede uygun fıyata fiş alıyorsunuz fazla yuk olmuyor, bana cok katkısı oldu ozellikle yer altında hem mekanıze hemde klasik ayak işletmsi bulunuyor önemle tavsıye ederim
Konu salih şen tarafından (12-03-2008 Saat 01:06 ) değiştirilmiştir.
Bahsettiği işletme Kütahya iline bağlı G.L.İ işletmesidir.Tavşanlı ilçesi sınırları içerisinde kalır. Yer altı Stajımı yaptığım dönemde ömerlerde mekanize yöntem henüz hazırlık aşamasındaydı. Kömür düşünen arkadaşlar için hem mekanize hemde klasik yöntem için iyi bir staj yeridir.
sevket arkadaşımızın tarifi dogrudur
http://ssen032.spaces.live.com/photo...114&_c02_vws=1
buraya bakarsan bıraz fıkır edınırsın yanı azda olsa (fotorafların 10da 1 kadarı bu)
draglıne istersen var MTA nın sondaj makınalrı mevcut bu makınlar son sıstem tabıkı bunun yanında işletmenin 79 model sondaj makınalrıda var ekskavator istedigin kadar 200 tonluk dev kamyonlar dekapaj harman alanı acık ocak komur işletmesi yer altı ocakları kulıkar monaray mekanıze ayak yer altı da calısan kepce bılmıyorumda ıstedıgımı bulablırsın bence ayrıca termık santralde mevcut ayrıca komur elem yıkama ayırma tsesı tamamen otamasyon sisteminde eger imkanın varsa bırde kastamonu kure bakır işletmelerinde staj yapmanı tavsıye ederim eger bu işi seviyorsan sevmiyor ısen hıc ugraşma eziyet olur![]()
Konu salih şen tarafından (13-03-2008 Saat 00:10 ) değiştirilmiştir.
Salih bey çok guzel bir paylaşım olmuş..Teşekkürler.. Emeğinize sağlık.. paylaşımlarınızın devamı dileğiyle
Saygılar
arkadaşlar burada ismi gecen işletmelere ve bu isimleri burada geciren arkadaşlara staj yeri arayan arkadaşlar mesaj atarsa yardımcı olacaklarını umuyorum.. sektorun içinde çalışan cok arkadaşımız var.. burdaki staj yerı arayan arkadaşları birer ikişer kişi alıp stajlarını icra ettirseler bu sorum cozulmuş olcaktır.. bu konuda birbirimize yardımcı olalım..
saygılar
Sayın eickhoff13;
Sitemizde cagatayset nicki ile yazan Çağatay Bey Ankara Set çimentoda çalışıyor. Kendisine özel mesaj ve e-mail aton isterseniz.
Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/
teşekkür ederim,irtibata geçicem hemen.
BEN DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE OKUYORUM VE 2 SINIF OGRENCISIYM STAJ YERI ARIYORUM VARSA BILGINIZ MSN ADRESIM apo_045@hotmail.com YADA TEL NO 05446398312 LUTFEN ULASIN COK TESEKKUR EDERIM SIMDIDEN
Bildiğin gibi somada kömür ocaklarımız var ve bu ocaklarda çok rahatlıkla staj yapabilirsin. Ayrıca E.L.İ'nin ocaklarında yapıcak olursan misafirhanelerde de kalabiliyorsun. Bunun yanında şirketler daha çok kendi yöresindeki öğrencileri staja alıyorlar. İstersen biraz araştırabilirsin. İyi çalışmalar.
GENÇ MADENCİ
merhaba ben hasan uygur dumlupınar universitesi 3. sınıf ögrencısıyım sivas koyulhısarda yeraltı veya acık işletme stajı yapmak için işletmeler varmı ? konuyla ılgısı olan birisi varsa yardımcı olursa çok steşekkür ederim iyi gunler dilerim...
Konu hasanuygur tarafından (01-05-2008 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir.
Sivas-Koyulhisarda Menka A.Ş. ye ait kurşun-çinko yeraltı ocagı ve flotasyon tesisi oldugunu duymustum ama şu anda faaliyette olup olmadıgını bilmiyorum. Ama büyük ihtimal mevsim şartlarından dolayı kışın bir süre ara veriliyor.
Seyit Ahmet IRAK
Maden Mühendisi
koyulhisar daki bahsedilen işletme faaliyette.koyulhisarlıysan sorun olmaz staj için.olmadı tanıdık birilerini araya sokarsan muhakkak staj yapabilirsinn.ferhat yahşi var orada calısıyo mühendis olarak.bilmiyorum bu siteye üyemiii..eger üye ise irtibata gecebilirsinnnnn....
cevaplarınız ıçın tsk ederim ben arastırmama devam edım cok sagolunn
arkadaşlar bu işletme hakkında bilgi sahibi olna varmı?stajerlere ücret veriliyomu burda?
Şimdi staj alışkanlıklarıda değişiyor sanırım. Herkes ücretli staj yeri soruyor. Biz staj yaparken kalacak yer yemek vereceklermi derdine düşerdik. Hatta tunçbilekte yemek parasını bile alırdılar. Amaç iş öğrenmek mi yoksa para kazanmak mı staj yaparken?
Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/
yok ben onun için sormadım.benim staj yeri belli oldu.gideceğim yerde kalacak yere ve yemeğe para vericem hatta.bişi öğrenmek istemesem konaklamaya ve yemeğe para verilen bir yere gitmeyi tercih etmezdim.bi arkadaş dedemanda stajerlere ücret verildiğini söyledi.ben onun doğruluğunu öğrenmek için sordum sadece.
Staj yerin neresi oldu, hallettiğine sevindim. Amasya dışında bır yerde ise üzüldümHayırlısı olur inşaallah..
Saygılar