Zonguldak`ta maden ocağında gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 30 yıllık madenci Osman Göktaş`ın babalar gününde iş kazası sonucu ölmesi, kızı Emine Göktaş`ı yıktı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde sinir krizleri geçiren Göktaş`ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.
Merkez ilçeye bağlı Kilimli beldesinde, gaz zehirlenmesi sonucu 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kaçak maden ocağında Türkiye Taşkömürü Kurumu ekipleri inceleme yaptı. Yapılan incelemede, zehirlenmenin, elektrik kablosunun yanması sonucu ortaya çıkan karbonmonoksit gazından kaynaklandığı anlaşıldı.
Kaçak olarak işletilen maden ocağının sahibi olduğu öğrenilen 3 çocuk babası Osman Göktaş`ın sabah işbaşı yaptıklarında ocaktaki gazı fark ettiği ve arkasından gelen işçiler Muhammet Çift, Şükrü Akkaya ve Celil Ak`ı uyararak dışarıya çıkmalarını sağladığı; ancak kendisinin gazdan etkilenerek dışarıya çıkamadığı iddia edildi.
Öte yandan, Osman Göktaş`ın 27 yaşındaki kızı Emine Göktaş, `Babacığım, Babalar Günü`nde daha sana hediye alacaktım. Beni bırakıp nereye gittin ? Ben sensiz ne yaparım ? Ben bu acıya nasıl dayanırım ?` diye gözyaşı döktü. Genç kızı, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.
(CİHAN)