Çiz-Çoklu Doğru Çiz-menüsü ve F4 Nokta yakalama modu ile noktaların üzerinden geçerek birleştiriniz.
Bu azimle burdan netcad i öğreneceksiniz...
arkadaşlar acil yardım lüften şimdi koordinatları girilmiş ve sayısallaştırılmış topoğrafik haritam var. iç içe 2 tane kutum var ve ben bu kutulardan alan sor demek istiyorum ama dıştaki kutunun alanını gösteriyor. ama bana içteki kutunun alanını bilmem lazım yardımcı olursanız çok memnun olucam.....
Sorun çözüldü mü?
Çözülmediyse alan sor komutundan sonra F3 yaparsanız seçeceğiniz objenin alanını verir.
Sağ alt köşede komut verildikten sonra F2: Çevir F3:Seç ibareleri çıkar.
çevir işlemi bir alan çevirmenizi seç işlemi ise bir alan seçmenizi söyler.
Saygılarımla...
teşekkür ederim.. hallettim. çok sağolun
yaklaşık 20 tane noktam var bunları nasıl birleştiricem? bir fikri olan varsa yardım etsin lütfen....
Çiz-Çoklu Doğru Çiz-menüsü ve F4 Nokta yakalama modu ile noktaların üzerinden geçerek birleştiriniz.
Bu azimle burdan netcad i öğreneceksiniz...
bu noktaları birşetiriyorum ama aynı doğrulta değiller ama dediğin yöntemle düz bir doğru çiziyor. acaba neden ayrıca bütün çiz işlemlerini denedim..ama yine olmuyor..
Bir diğer sorum daha var;
koordinatları belirlenmiş bir paftam var. gps ten okunmuş koordinatlar bir kare oluşturuyor bu paftada. ben ise bu kare olan alanın içinde 25 hektarlık bir alan seçmem lazım. deneme yanılmayla mı nasıl yapılıyor bu iş bir fikri olan varsa hemen dönsün. şimdiden teşekkürler......