http://www.datamine.co.uk/Downloads/download_temp.htm
amacım paylaşımı teşviktir. yanlış anlaşılmaktan yoruldum. saygılar
http://www.datamine.co.uk/Downloads/download_temp.htm
amacım paylaşımı teşviktir. yanlış anlaşılmaktan yoruldum. saygılar
Arkadaşlar surpac'ı "bir şekilde" buldum.
kuruluyor ancak çalışıtırınca dll dosyası bulunamadı diye hata veriyor.
Bu sorunu çözen var mı aranızda?
Arakadaşlar, buyrun surpac eğitim dökümanları, güle güle kullanın...
http://rapidshare.com/files/269087251/surpac.rar.html
arkadaşlar surpac 6.1.2'nin yamasını nereden bulabilirim?
karaelmas üniversitesindede ders olarak okutuluor. derslere ek olarak yardımcı bilgiler verebilecek arkadaşlar varmı
Jeolojik modelleme ve maden planlama yazılım ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için www.jeodijital.com adreslerimizden bilgi edinebilir ve türkçe broşür, refaranslarımız, demo indirme gibi her türlü konuda bize ulaşabilirsiniz.
Konu mining software tarafından (05-03-2012 Saat 10:16 ) değiştirilmiştir.
Jeolojik modelleme ve maden planlama yazılım ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için www.jeodijital.com adreslerimizden bilgi edinebilir ve türkçe broşür, refaranslarımız, demo indirme gibi her türlü konuda bize ulaşabilirsiniz.
Konu mining software tarafından (05-03-2012 Saat 10:17 ) değiştirilmiştir.
Surpac ile ilgili eğitim dökümanlarını nasıl temin edebilirim?
Slm arkadaşlar bende surpac kullanıcısıyımm...
Orkuncecen arkadaşın dediği gibi surpac sondaj verilerinin collar-survey-geology-sample adı altında oluşturulan 4 adet excel dosyası ile beslenir.bu verilere göre database oluşturup programı çalıştırırsınız sonrası komutlar.evet bazı arkadaşların dediği gibi faysız ve sorunsuz sahalar için daha ideal ama tki bunun için gemcom firmesından surpaca destek minex programıda kullanmaya başladı.minex daha çok fay modellemesinde kullanılıyor ve surpac la bağlantılı minex te fayı modelleyip surpac a aktarıyorsunuz.%100 sağlıklı olmasada fikir veriyor.
arkadaşlar yanlış düşündüğünüz bir durumu düzeltmek istedim. illede projeye sondaj veri tabanından başlanacak diye bir kaide yoktur. daha önceden kağıt üzerinde oluşturulmuş, cevher ve ocak kesitlerinden bile bir model oluşturabilirsiniz. topografyanın oluşturulması veya aramadaki ölçüm sonuçlarını (fay, jeolojik sınırlar vs..) surpaca aktarabilirsiniz. ayrıca elinizde veri olmasında gerekyok, kafanızdan sanal sondajlar oluşturabilirsiniz. çalışmak istedikten sonra herhangibir şirketin 5 tane sondajını alın verileri girin. veri girişi excel omasına da gerek yok, notpad, access, sql, oracle vs.. birçok veridepolama türünü kullanabilirsiniz.
tki minex'i surpac'a destek olsun diye kullanmaktan ziyade; aslında blok model tabanlı çalışan tüm madencilik yazılımları metalik maden yataklarının modellenmesine yönelik kullanılır. kömürde kullanılmazmı? tabiki kullanılır fakat kömür sedimanter olarak oluştuğu için, tektonik hareketlerin etkisiylede antiklinal, senklinal ve kompleks fay yapıları mevcuttur. kömür havzasında jeoistatistiksel kestirim yapılması için sahanın ilksel hale getirilmesi gerekmektedir. yani faylar, atımlar geri alınmalı antiklinal ve senklinaller ilksel duruma dönüşütrülmelidir. sonra kestirim yapıp tekrar bugünkü hale getirilmedir. fazla uzatmayayım, kısacası minex kömür yataklarının modellenmesi için özel olarak üretilmiş bir yazılımdır Surpac ve diğer blok model kullanan madencilik yazılımlarıyla karıştırmayın. surpacta ortam ilksel hale getirilmezmi, getirilebilir ama çok uzun ve karmaşık bir işlem sürecinden sonra. ayrıca kömürdeki saçaklanma yapısını surpacta dahil hiç madencilik yapılımda yapamazsınız. çünkü minex, blok yerine ileri grid teknolojisini kullanıyor. surpacta fay modellemsi var ve çok iyi. ama demin dediğim gibi komplex bir fa yapı varsa kesinlikle minex.. banug arkadaşımında dediği gibi fayları minexte yapıp geri kalanı surpacta yapıldığını zannetmiyorum. minexte yeraltı modellemesi yoktu, o anlamda surpac kullnaılıyor. birde surpağın minesched diye ileri bir planlama modülü var. yeraltı planlaması yapmak için yine surpac kullanıyorlar.
kolay gelsin..
orkun arkadaşında dediği gibi collar-survey-geology-sample excel dosyaları oluşturmanız gerekiyor.ben tki nin çanakkale bölgesinde görevliyim ve surpac ı burada ben kullanıyorum.bu verileri 500 sondajla oluşturmak bir haylı zamanımı aldı.bu dosyaları surpac a yükleyip database oluşturmalısınız.zaten bu database üzerinden çalışıyor program.sonrası tamamen komut...tabii ben şuanda %100 kullanıcı değilim yani öğrenmeye devam.ama işimizi görecek kadarını çözdük proje yapabiliyoruz en azından bilgim dahilinde yardımcı olabilirim.
muzaffer kardeşim tki minex i öncelikli fay modellemesi için aldı biliyorum çünkü kurslarına katıldım ve tki çalışanı olarak surpac kullanıyorum.minex surpac a göre daha sağlıklı bir fay modellemesi sunuyor.tabiki dediğin gibi minexte undergrand (yer altı) modellemesi yok biz zaten bunuda surpac ta gördük...mutlaka minex in birçok işlevi vardır fakat tki bunu faylamada kullanıyor.bunun dışında dediklerine %100 katılıyorum.
forum da sorulan sorulara neden cevap verilmediğini öğrenebilirmiyim. Saygılar...
Sebeb;
Yazıları olan arkadaşların iş yogunlukları yada başka sebeblerle siteye uğrayıp mesajlarını takip etmemeleri olabilir. Özel mesaj atarsanız kendısıne mailine ulaşacak ve siteye gelip cevaplayacaktır.
Saygılar
[B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi
arkadaşlar ben 9 eylül mezunuyum. Bitirme projem olarak sondaj log ve topoğrafya bilgilerinden başlayarak bir kil sahasını jeoistatistik olarak modelleyip, basamakları ve yolları oluşturup kısa orta ve uzun vadeli olarak görüntülerini hazırladık bir arkadaşımla birlikte. Tezimizin sonunda da Surpac'da hiç bilmeyen bir kişinin dahi eline aldığında adım adım sonuna kadar gelip modellemeyi başarabileceği şekilde bilgilendirme kısmı ekledik...tez yanlış hatırlamıyorsam 147 sayfa ve 10 adet A0 ocak görüntülerinden oluşuyor. Toplam 4 aya yakın durmaksızın haftanın 7 günü yapılan bir çalışmanın ürünüdür ancak dosya boyutu nedeniyle ben upload edemiyorum... Projeye ulaşmak isteyen arkadaşlar olursa Dokuz Eylül üniversitesi Maden mühendisliği bölümünde bulunuyor oradan temin edebilirler. Dediğim gibi proje tamamen ben ve bir arkadaşıma aittir emek bizim emeğimiz kafanızda soru işareti kalmasın.
Surpac Örnek Kil sahası modellemesi, Dokuz Eylül Üniversitesi - 2010 Deniz Ural, Ilgın Ablan