Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2
Toplam 45 sonuçtan 26 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Surpac Vision

İndirilme
    0
    Uploads
    0

http://www.datamine.co.uk/Downloads/download_temp.htm

amacım paylaşımı teşviktir. yanlış anlaşılmaktan yoruldum. saygılar

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart dll hatası veriyor

Arkadaşlar surpac'ı "bir şekilde" buldum.
    kuruluyor ancak çalışıtırınca dll dosyası bulunamadı diye hata veriyor.
    Bu sorunu çözen var mı aranızda?

muzafferalucra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı madenci26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    NET Framework 3.0 ve 3.5 kurmayı dene. yine olmazsa başka bir yerden indirip kurmayı dene. kolay gelsin..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Arakadaşlar, buyrun surpac eğitim dökümanları, güle güle kullanın...
    http://rapidshare.com/files/269087251/surpac.rar.html

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı madenci26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Link var mıdır ?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

arkadaşlar surpac 6.1.2'nin yamasını nereden bulabilirim?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı mtuncel1971 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Link var mıdır ?
    linkten öte zaten surpac'i resmi sitesinden indirebiliyorsunuz. Önemli olan yamasını bulmak.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

karaelmas üniversitesindede ders olarak okutuluor. derslere ek olarak yardımcı bilgiler verebilecek arkadaşlar varmı

mining software - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Jeolojik modelleme ve maden planlama yazılım ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için www.jeodijital.com adreslerimizden bilgi edinebilir ve türkçe broşür, refaranslarımız, demo indirme gibi her türlü konuda bize ulaşabilirsiniz.
    Konu mining software tarafından (05-03-2012 Saat 10:16 ) değiştirilmiştir.

mining software - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Jeolojik modelleme ve maden planlama yazılım ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için www.jeodijital.com adreslerimizden bilgi edinebilir ve türkçe broşür, refaranslarımız, demo indirme gibi her türlü konuda bize ulaşabilirsiniz.
    Konu mining software tarafından (05-03-2012 Saat 10:17 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Surpac ile ilgili eğitim dökümanlarını nasıl temin edebilirim?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Slm arkadaşlar bende surpac kullanıcısıyımm...
    Orkuncecen arkadaşın dediği gibi surpac sondaj verilerinin collar-survey-geology-sample adı altında oluşturulan 4 adet excel dosyası ile beslenir.bu verilere göre database oluşturup programı çalıştırırsınız sonrası komutlar.evet bazı arkadaşların dediği gibi faysız ve sorunsuz sahalar için daha ideal ama tki bunun için gemcom firmesından surpaca destek minex programıda kullanmaya başladı.minex daha çok fay modellemesinde kullanılıyor ve surpac la bağlantılı minex te fayı modelleyip surpac a aktarıyorsunuz.%100 sağlıklı olmasada fikir veriyor.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

arkadaşlar yanlış düşündüğünüz bir durumu düzeltmek istedim. illede projeye sondaj veri tabanından başlanacak diye bir kaide yoktur. daha önceden kağıt üzerinde oluşturulmuş, cevher ve ocak kesitlerinden bile bir model oluşturabilirsiniz. topografyanın oluşturulması veya aramadaki ölçüm sonuçlarını (fay, jeolojik sınırlar vs..) surpaca aktarabilirsiniz. ayrıca elinizde veri olmasında gerekyok, kafanızdan sanal sondajlar oluşturabilirsiniz. çalışmak istedikten sonra herhangibir şirketin 5 tane sondajını alın verileri girin. veri girişi excel omasına da gerek yok, notpad, access, sql, oracle vs.. birçok veridepolama türünü kullanabilirsiniz.

tki minex'i surpac'a destek olsun diye kullanmaktan ziyade; aslında blok model tabanlı çalışan tüm madencilik yazılımları metalik maden yataklarının modellenmesine yönelik kullanılır. kömürde kullanılmazmı? tabiki kullanılır fakat kömür sedimanter olarak oluştuğu için, tektonik hareketlerin etkisiylede antiklinal, senklinal ve kompleks fay yapıları mevcuttur. kömür havzasında jeoistatistiksel kestirim yapılması için sahanın ilksel hale getirilmesi gerekmektedir. yani faylar, atımlar geri alınmalı antiklinal ve senklinaller ilksel duruma dönüşütrülmelidir. sonra kestirim yapıp tekrar bugünkü hale getirilmedir. fazla uzatmayayım, kısacası minex kömür yataklarının modellenmesi için özel olarak üretilmiş bir yazılımdır Surpac ve diğer blok model kullanan madencilik yazılımlarıyla karıştırmayın. surpacta ortam ilksel hale getirilmezmi, getirilebilir ama çok uzun ve karmaşık bir işlem sürecinden sonra. ayrıca kömürdeki saçaklanma yapısını surpacta dahil hiç madencilik yapılımda yapamazsınız. çünkü minex, blok yerine ileri grid teknolojisini kullanıyor. surpacta fay modellemsi var ve çok iyi. ama demin dediğim gibi komplex bir fa yapı varsa kesinlikle minex.. banug arkadaşımında dediği gibi fayları minexte yapıp geri kalanı surpacta yapıldığını zannetmiyorum. minexte yeraltı modellemesi yoktu, o anlamda surpac kullnaılıyor. birde surpağın minesched diye ileri bir planlama modülü var. yeraltı planlaması yapmak için yine surpac kullanıyorlar.

kolay gelsin..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

orkun arkadaşında dediği gibi collar-survey-geology-sample excel dosyaları oluşturmanız gerekiyor.ben tki nin çanakkale bölgesinde görevliyim ve surpac ı burada ben kullanıyorum.bu verileri 500 sondajla oluşturmak bir haylı zamanımı aldı.bu dosyaları surpac a yükleyip database oluşturmalısınız.zaten bu database üzerinden çalışıyor program.sonrası tamamen komut...tabii ben şuanda %100 kullanıcı değilim yani öğrenmeye devam.ama işimizi görecek kadarını çözdük proje yapabiliyoruz en azından bilgim dahilinde yardımcı olabilirim.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

muzaffer kardeşim tki minex i öncelikli fay modellemesi için aldı biliyorum çünkü kurslarına katıldım ve tki çalışanı olarak surpac kullanıyorum.minex surpac a göre daha sağlıklı bir fay modellemesi sunuyor.tabiki dediğin gibi minexte undergrand (yer altı) modellemesi yok biz zaten bunuda surpac ta gördük...mutlaka minex in birçok işlevi vardır fakat tki bunu faylamada kullanıyor.bunun dışında dediklerine %100 katılıyorum.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı Programmer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar böyle bir konu açtığınız için öncelikle teşekkür ederim. Paylaşım hepimizin ihtiyacı olan birşey. Bazı düzeltemelerim olacak Surpac konusunda. Öncelikle programın fiyatı 40 değil 20 bin euro civarında. (türkiyede daha pahallı satılyor olabilir) Dünyada bu fiyata satılan programlar vulcan ve datamine. Piyasada (dünyada çimentoda genellikle datamine kullanılmaktadır.) Kaynak:world mining magazine. 3d modelleme yapabilen dünya klasmanında programlar olarak Vulcan ve datamine gösterilebilir. En kaliteli ve ne yazık ki pahallı olanlar bunlar. Surpac ve micromine ise daha ucuz çözümler, daha çok fay içermeyen, problemsiz madenlerde tercih edilmektedirler. Surpac ve micromine 3d değil 2.5 d olarak adlandırılan 2 boyutlu modellemenin biraz daha detaylısını yapabilmektedirler. Surpac (Survey Package) genelde survey konusunda kullanılmaktadır- maden modellemede yetersizdir. Micromine ise çok pratik ve surpace göre kullanımı daha basit ve daha çok fonksiyon içermektedir.Yazılım konularında bana buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca karar vermeden önce mutlaka dünyadaki magazineleri takip edin. Çünkü türkiyede niteliksiz yazılımlar çok pahallı fiyatlara satılabilmekte ve bununla birlikte yetersiz ve yanlış eğitimler gerçekleştirilmektedir. Programlar konusunda daha önce o programı kullanan firmalar ve kuruluşlarla mutlaka temasa geçin.
    Sayın Programmer ben forum da yeniyim iletinizdeki dünyadaki magazinleri takip edin demişsiniz mümkünse dünya çapında bilinen takip etseniz iyi olur dediğiniz bana ve forumdaki arkadaşlara önereceğiniz dergi vs. varsa yazarmısınız?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

forum da sorulan sorulara neden cevap verilmediğini öğrenebilirmiyim. Saygılar...

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Sebeb;

Yazıları olan arkadaşların iş yogunlukları yada başka sebeblerle siteye uğrayıp mesajlarını takip etmemeleri olabilir. Özel mesaj atarsanız kendısıne mailine ulaşacak ve siteye gelip cevaplayacaktır.

Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı muzafferalucra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arakadaşlar, buyrun surpac eğitim dökümanları, güle güle kullanın...
    http://rapidshare.com/files/269087251/surpac.rar.html
    link ölü.. yenileyebilir misiniz...saygılar..

Denizural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

arkadaşlar ben 9 eylül mezunuyum. Bitirme projem olarak sondaj log ve topoğrafya bilgilerinden başlayarak bir kil sahasını jeoistatistik olarak modelleyip, basamakları ve yolları oluşturup kısa orta ve uzun vadeli olarak görüntülerini hazırladık bir arkadaşımla birlikte. Tezimizin sonunda da Surpac'da hiç bilmeyen bir kişinin dahi eline aldığında adım adım sonuna kadar gelip modellemeyi başarabileceği şekilde bilgilendirme kısmı ekledik...tez yanlış hatırlamıyorsam 147 sayfa ve 10 adet A0 ocak görüntülerinden oluşuyor. Toplam 4 aya yakın durmaksızın haftanın 7 günü yapılan bir çalışmanın ürünüdür ancak dosya boyutu nedeniyle ben upload edemiyorum... Projeye ulaşmak isteyen arkadaşlar olursa Dokuz Eylül üniversitesi Maden mühendisliği bölümünde bulunuyor oradan temin edebilirler. Dediğim gibi proje tamamen ben ve bir arkadaşıma aittir emek bizim emeğimiz kafanızda soru işareti kalmasın.

Surpac Örnek Kil sahası modellemesi, Dokuz Eylül Üniversitesi - 2010 Deniz Ural, Ilgın Ablan

Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2