Merak ettim bunu bir görmek lazım..
metalik maden mostralarının bilgisayar yardımıyla bulunması için; parası olmayıpta madencilikten para kazanmak istiyen maden mühendislerine yardım amaçlı bilgi verebilirim.yeni mezunlar bu bilgiler özellikle sizin için. yalnız bu bilgiler; sadece anahtar işlemler olacak gerisini siz bulacaksınız. bunu bir nevi ders olarak kabul edebilirsiniz. hazıra konmak yok. sizde biraz emek harcıyacaksınız. bulduğunuz sonuçları bana gönderdiğinizde size doğru olup olmadığıyla ilgili bilgi vereceğim. yalnız bu iş için mutlaka maden mühendisi olmanız gerekli. diğer meslekten arkadaşlar kusura bakmasın.
Merak ettim bunu bir görmek lazım..
[B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi
nasıl oluyomuş bende merak ettim ilgi çekici....
Madenci 87 bizim sahada bu işi bi deneyelim...olmaz mı
arkadaşlar kusura bakmayın bunu sadece maden mühendislerine öğretebilirim ve onlar deniyebilir. ben bu işi öğrenene kadar jeolog hocalarına varıncaya kadar herkez para istedi. bende inadına bu işi kendim öğrendim ve şimdi de bu işi parayla yapanlara inat kendi meslekdaşlarıma bedava öğretmeye karar verdim.
denizlide bi mn saham var bana yardımcı olabilirmisin saygılar
Yawf gardaşım meslektaşım. yardımcı olurum demişsin gerisi yok. biraz açabilirmisin...
birincisi; netcad rs modüllü programın olması gerekiyor. bilgisayarında google earth yüklü olacak. daha sonra arazinin bakış irtifası 2km' den fazla olmayacak şekilde google earth fotoğraflarını çekeceksin.gerisinide msn adresine gönderirim. işyeri telefonum 0346 225 10 45 buradan kamil kurt derseniz irtibat kurabiliriz. ayrıca cumhuriyet üniversitesi maden mühendisliği bölümünde bahar aylarında bu konuyla ilgili bir seminer verecem. Sivas'ta bulunan meslektaşlarımda davetlidir.
Konu arahan tarafından (27-01-2010 Saat 11:14 ) değiştirilmiştir.
Bedirhan kardeşim İrfan Sayar'ı tanıyormuşsun; onun çalıştığı fenermadencilik şirketinin Malatya'daki şubesine bu bilgileri verdim. İrfan 'a sor onda da olması gerekiyor.
merhaba size resim göndersem bana yardımcı olurmusun selamlar talat mil at
tamam gönder. hangi maden için taranacak onuda belirtirsen iyi olur. Şu anda krom, demir, mangan madenini bulabilirim. kamilkurt58@hotmail.com adresine gönderebilirsin. uydu görüntüsü için google earth kullanacaksın. Sahanın bitki örtüsüyle kaplı alan olmaması gerekiyor.
arkadaşlar bazı kişiler bilgileri benden aldığı halde kendisi yapmış gibi gösteriyorlar yazık. emeğe saygı. benim için sadece adımın geçmesi yeterli. intial yanlış bir davranıştır. meslektaşlarıma istirhamımdır. sadece ve sadece maden mühendisi kamil kurt' tan aldık bu bilgileri demeniz benim için yeterli. intialcinin adı da ihsanbjk dır. kendi moderatör olduğu sitede paylaşmaktadır. ayıp bu kişiye meslektaşım demekten ve aramızda bulunmasından da iğreniyorum.
Konu arahan tarafından (17-02-2010 Saat 20:35 ) değiştirilmiştir.
kamil bey sizden özür dilemiş arkadaş...birde soru sormuş cevap bekliyor...
vay bee... bu site baya yükselmeye başladı hee![]()
Ömer Faruk KAPUSIZOĞLU
MADEN MÜHENDİSİ
Kamil bey terbiyesizleşmenin alemi yok.. sizin kendi bilgisayarınızdan Salih YÜKSEK hocamızın yanında sizden aldım zaten bu anlattığınız dökmümanı. Kendiniz verdiniz. kaynak bildiremememin sebebi adınızı bilmememdir. Bu şekilde iftira atarca değil kibarca söylemeniz yeterli olurdu ama hala bağırıp çağırıyosunuz ki zaten söyledikten sonrada kusura bakmayın dedim ve hemen isminizi yazdım. Burda sanki isiminiz vardıda onu kaldırıp kendi ismimi yazmışım anlatıyosunuz, asıl sizin yaptığınız ayıptır.. Ben kendi yaptığım Bitirme ödevimi, Mühendislik projemi paylaştım maksadım daha çok meslektaşımıza, öğrenci kardeşlerimize faydası dokunsun diye. Kimsenin yaptığı bişeyi sahiplenmeye ihtiyacımda olmaz merak etmeyin. Konuya bu kadar agresif yaklaşıp forum forum gezip benim ismimi karalamanıza anlam veremiyorum ! Biz madencilerin sürekli karşımızda duran diğer mühendislere ( jeoloji. çevre, metalurji vs. ) karşı birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekirken biz birbirimizi neden sürekli yıpratıyoruz onuda anlamış değilim !!
Cumhuriyet Maden
geç kalınmış bir özürdür. adımı üniversiteden hangi maden mühendisliği hocasına sorsa söylerlerdi. heleki salih hocaya. dökümanı direk yayınlamak yerine nerden ve nasıl aldığını belirtmek bu kadar zor muydu? ben yazıncamı aklı başına geldi. artık kimse çocuk değil; yaptıklarının ne sonuçlar doğuracağınıda hesap etmeli. Dökümanı isim belirtmeden kendi sitende yayınlaman onu sahiplendiğini gösterir. mesleki dayanışmadan bahsediyorsun ama uzaktan algılama bilgilerini herkesin kullanımına açıyorsun.ben bu sitede sadece maden mühendislerine bilgi vereceğimi söylerken, sen tutuyorsun herkese ifşa ediyorsun. jeoloji bölümündeki kaan hocanın bu bilgilerin peşinde olduğunu ve benim vereceğim uzaktan algılama seminerine alınmayacağı söylenince netcad firmasına şikayet edeceğini söylediğini de bilmiyorsun tabi. size bilgiler hazır gelince bu işin kolay olduğunu zannediyorsunuz galiba. size vermiş olduğum bilgilerin benzerleriyle; saha başına 10000tl ye arama yapan kişiler var.
Konu arahan tarafından (27-03-2010 Saat 16:22 ) değiştirilmiştir.
benim uzaktan algılama ile maden varlığının tespiti ile ilgili bi tez çalışmam var,elinizde bi döküman vs. kaynak falan var mı yardımcı olabilirseniz sevinirim
hocam meraba krom madeni için bende bu bilgiden faydalanmak istiyorum lütfen yardımcı olunuz teşekkürler
hocam kararınızdan dönmediyseniz lütfen yardımcı olun)