Toplam 12 sonuçtan 1 ile 12 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Maden Müh. Kendisini Nasıl Geliştirebilir?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Maden Müh. Kendisini Nasıl Geliştirebilir?

Yolun başındayım ve pek çok soru sordum eminim bu ne ya diyen arkadaşlarda vardır ancak bazı şeyleri bilmek ve kendimi geliştirmek istiyorum buyuzden ingilizce dışında bir maden müh. olarak kendimi nasıl geliştirebilirm?her türlü öneriye açığım yardımlarınız için teşekkür ederim ve maden müh. olarak takip etmemi önerdiğiniz bir dergi varmı ?

skadkyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı algoritma.rezel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yolun başındayım ve pek çok soru sordum eminim bu ne ya diyen arkadaşlarda vardır ancak bazı şeyleri bilmek ve kendimi geliştirmek istiyorum buyuzden ingilizce dışında bir maden müh. olarak kendimi nasıl geliştirebilirm?her türlü öneriye açığım yardımlarınız için teşekkür ederim ve maden müh. olarak takip etmemi önerdiğiniz bir dergi varmı ?
    merhabalar....öncelikle aramıza hoşgeldin diyorum..soru veya soruları sormak senin en doğal hakkın eğer mesleğimizi yapacaksan.kendini geliştirmek adına ing. dışında eğer fırsatın varsa bir yan dil daha öğrenebilirsin örneğin çince gibi... sana tavsiyem harita programlarından birini öğrenebilirsin.(netcad, autocad v.s) birde bol bol saha tecrübesi kazanman için fırsatın varsa ocaklara gitmeni ve mutlaka bir şantiyede çalışmanı öneririm. bu siteyi ve köstebek grubunu takip edersen senin için çok daha iyi olur. başarılar...

Maden Y.Müh.
    Şenay KADIKÖYLÜ

FENER MADENCİLİK MÜHENDİSLİK

İndirilme
    0
    Uploads
    0

@skadkyl

yorumun için teşekkür ederim 2. bir dil öğrenme şansım(ingilizce dışında)pek olacağını sanmıyorum ancak önerdiğin programlar konusunda en iyi olmak için elimden geleni yapıcam çünkü bilgisayarla aram baya iyi...ve staj konusundada senin gibi düşünüyorum umarım buna fırsatım olur...tekrardan teşekkür ederim

MaDMaX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

soru sorman doğal. sen bir işe gir Türkiye gibi bir yerde madencilik yapman zaten sana öyle bir deneyim kazandırır ki. sen canını sıkma.
    Crazy_immortaL

gocmen86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Stajları yaptınmı bilmiyorum ama benim önerim özel şirketleri tercih et fazla eziyorlar ama eziyetini çekmedende bu iş öğrenilmez diye düşünüyorum.
    SİZİN TAŞ DEDİĞİNİZE BİZ AŞK DERİZ!!!

İndirilme
    0
    Uploads
    0

yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..bu sene başlıcam okumaya inş en iyi şekilde geçer

İndirilme
    0
    Uploads
    0

wink

Alıntı algoritma.rezel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..bu sene başlıcam okumaya inş en iyi şekilde geçer
    kardeş senle aynı kaderi paylaşıyoruz sanırım bnde ingilizceyi iyice ögrenirsem bu sene, yabancı ülke deneyimim olsun istiorum okul bitince

gocmen86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı hacettepeüni Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş senle aynı kaderi paylaşıyoruz sanırım bnde ingilizceyi iyice ögrenirsem bu sene, yabancı ülke deneyimim olsun istiorum okul bitince
    okulların sunduğu çeşitli staj olanakları var enazından DPÜ de vardı büyük faydasını görürsün yurtdışında staj yapabilirsen
    SİZİN TAŞ DEDİĞİNİZE BİZ AŞK DERİZ!!!

mühendis_44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

slm arakadasalar ben maden müh.2 sınıftayım çevremdeki kişiler bana bu meslekte iş bulamıyacağımı boş boş 4 sene okuyup zamn kaybedeceğimi söylüyorlar bazen okulu bırakmayı düşünüyorum.ama ben bizim mesleğin ilerdeki senlerde daha revac ta olacağını düşünüyorum sizce böyelmi olur ya da iş bulmakda daha mı sıkıntılı olur.ülkemizde maden müh.iş bulma olasılığı nedir yorum yaparak beni aydınlatırsanız cok seviniirim benim de aklımda soru işaretleri kalmamiş olur...
    Konu mühendis_44 tarafından (02-10-2009 Saat 21:16 ) değiştirilmiştir.

İlkerUfukFİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı mühendis_44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm arakadasalar ben maden müh.2 sınıftayım çevremdeki kişiler bana bu meslekte iş bulamıyacağımı boş boş 4 sene okuyup zamn kaybedeceğimi söylüyorlar bazen okulu bırakmayı düşünüyorum.ama ben bizim mesleğin ilerdeki senlerde daha revac ta olacağını düşünüyorum sizce böyelmi olur ya da iş bulmakda daha mı sıkıntılı olur.ülkemizde maden müh.iş bulma olasılığı nedir yorum yaparak beni aydınlatırsanız cok seviniirim benim de aklımda soru işaretleri kalmamiş olur...
    En başında şunu belirtmeliyim;hayatta sonuçlanmış olaylar hakkında yorum yapmak ne kadar kolaysa,gelecek hakkında da yorum yapmak o kadar zordur.İyi olacağını öngörürsün kötü olur,kötü olacağını öngörürsün iyi olur.Kendi adıma;şöyle yap böyle git diyemem,bu vebal beni aşar.

Genel anlamda şunları söyleyebilirim.Büyük olasılıkla(istisnai durum olabilir) kendi mesleğini yapmazsın.Neden? dersen Maden mühendisliği eğitimi veren kurumlar artarken,şartlar değişti,teknoloji ilerledi,üzülerek söylüyorum Maden mühendisliği prestij kaybetmiş(1 nesil önceki madencilerden duyduklarımdır) ve maden mühendisliği sınırlarına birçok meslek grubu sızmış ve hala da sızmak için belki fırsat kolluyorlar.

Olaylar böyleyken dahi 4 yılın kesinlikle boşa gitmiş olmaz.Çok yönlü düşünürsün,işletmeciyim diyen adamdan daha kral işletmeci olursun,hayata ve olaylara bakış açından tut diğer insanlardan daha nitelikli olursun.Koyun güdersen örneğin,kendine has gütme tekniği geliştirebilirsin.Koyunu da maden mühendisi gibi güdersin,gütme işinde bile farkını ortaya koyarsın.

Bende mesleğini icra etmeyen veya edemeyen bi maden mühendisiyim.Pişman mıyım maden mühendisi olduğuma?HAYIR.Ben yapamasamda,ocaklarda olamasamda;oralarda çalışan emek veren canını mesleğe siper eden işçisinden tut çavuşuna mühendisine patronuna kadar hepsi benim kardeşim,abim,amcamdır.Madencilik sadece bir meslek değildir,bir asi ruhtur madencilik.Kimseye cennet bahçeleri vaat etmez,isteyen gelir istemeyen gelmez...

Kardeşim umarım faydalı olur söylediklerim
    Konu İlkerUfukFİL tarafından (02-10-2009 Saat 23:03 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

merba ben maden mühendisligi 2.sınıf ögrencisiyim hocaların destegi olmadan bir proje yapmak isitiyorum bu mümkün mü acaba,yardımcı olursanız sevinirim!!

microfar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı İlkerUfukFİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En başında şunu belirtmeliyim;hayatta sonuçlanmış olaylar hakkında yorum yapmak ne kadar kolaysa,gelecek hakkında da yorum yapmak o kadar zordur.İyi olacağını öngörürsün kötü olur,kötü olacağını öngörürsün iyi olur.Kendi adıma;şöyle yap böyle git diyemem,bu vebal beni aşar.

Genel anlamda şunları söyleyebilirim.Büyük olasılıkla(istisnai durum olabilir) kendi mesleğini yapmazsın.Neden? dersen Maden mühendisliği eğitimi veren kurumlar artarken,şartlar değişti,teknoloji ilerledi,üzülerek söylüyorum Maden mühendisliği prestij kaybetmiş(1 nesil önceki madencilerden duyduklarımdır) ve maden mühendisliği sınırlarına birçok meslek grubu sızmış ve hala da sızmak için belki fırsat kolluyorlar.

Olaylar böyleyken dahi 4 yılın kesinlikle boşa gitmiş olmaz.Çok yönlü düşünürsün,işletmeciyim diyen adamdan daha kral işletmeci olursun,hayata ve olaylara bakış açından tut diğer insanlardan daha nitelikli olursun.Koyun güdersen örneğin,kendine has gütme tekniği geliştirebilirsin.Koyunu da maden mühendisi gibi güdersin,gütme işinde bile farkını ortaya koyarsın.

Bende mesleğini icra etmeyen veya edemeyen bi maden mühendisiyim.Pişman mıyım maden mühendisi olduğuma?HAYIR.Ben yapamasamda,ocaklarda olamasamda;oralarda çalışan emek veren canını mesleğe siper eden işçisinden tut çavuşuna mühendisine patronuna kadar hepsi benim kardeşim,abim,amcamdır.Madencilik sadece bir meslek değildir,bir asi ruhtur madencilik.Kimseye cennet bahçeleri vaat etmez,isteyen gelir istemeyen gelmez...

Kardeşim umarım faydalı olur söylediklerim
    Maden sektoründe calışmadığı halde bu kadar mütiş ifadelerle mesleği anlatmak açıkcası duygulandırdı beni.
    O kadar olumsuz söylentiler arasında bunları duymak "iyiki" dedirtiyor insana.

Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle...
    Saygılar..