Toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: S.Çiftliği Cebeci Taş Ocağı'nda arsamda olan çalışmalar.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart S.Çiftliği Cebeci Taş Ocağı'nda arsamda olan çalışmalar.

Oncelikle iyi günler.Google vasıtasıyla sitenizi buldum ve üye oldum.
    Bir kaç konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.

-Sultanciftliği Cebeci Taş Ocakları Mevkii'nde bir arsamız mevcut.(Miras yolu ile).Arsaya bakmaya gittiğimde arsanın yerini bulamadım.Heryer oyulmuş ,arsanın bulundugu mevkiide çalışmalar var.Anladığım kadarıyla o bölgede iş yapan birçok firma var.

Benden habersiz olarak arsamda kazı yapan ve ticari gelir elde eden bu firma tarafıma herhangi bir bilgi vermeden bu işi yapmış.Bildigim kadarıyla define arayanlar devlette izin almış olsalar dahi ,eğer kendi toprakları değilse buldukları ganimetin %50 kısmını mülk sahibine vermeleri zorunluluğu var.Buradan hareketle bir kaç soru sormak istiyorum.

-S.Çiftliği Cebeci Taş Ocakları Bölgesinde çıkarılan mamül türleri nelerdir.
    -30 seneden beri sahip olunan ve arsa vergileri ödenen bu yerde mülk sahibinden izinsiz amul çıkarmak mümkün müdür?
    -30 sene zarfı içinde o bölgede çıkarılan mamülün(hangi mamül çıkarılıyorsa) maddi değeri ne kadar olabilir? Örnegin 1 metrekare yerden maximum ne kadarlık ürün cıkarılabilir?
    -Arsamız 600 metrekare; 600 etrekare yerden 30 yıllık zaman zarfında çıkarılan ürünün maddi değeri ne kadardır?(en düşük değeri nedir en yüksek değeri nedir,örnegin mıcır çıkmışsa ve ya o bölgede cıkan en pahalı ürün cıkmışsa)

Konu ile ilgili pek bir bilgim olmadığından yüzeysel bir bilgi almak için buraya yazıyorum.Tapu kadastro müdürlüğünden tam olarak koordinatlarını çıkarmadan önce,harcayacagım emeğin ve masrafların karşılığını öğrenmek için bu soruyu yönelttim.

Teşekkürler

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

sayın üye!
    öncelikle biz defineci değil madenciyiz.rakamsal olarak sorduğunuz bu soruları madeninin cinsini bilmeden hiçbirimiz cevaplayamayız.taş ocağı olabilir düşüncesi ile bağlı bulunduğunuz ilin İL ÖZEL İDARESİ ne başvurabilirsiniz.arazi mülkiyet izni olmadan madencilerin bir sahada çalışması mümkün değildir.sizin sahanızda kaçak çalışılmıştır.30 sene zarfında sahanızda çalışan kişileri nasıl bulursunuz bilemem ama zor bence.size başka bir tavsiyem.masrafı ne olursa olsun topragınızın kaybolması hoşunuza gitmiyorsa arazinizin yerini çıkarın ve bir çit ile çevirin.daha az zarar edersiniz.saygılar.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

tarla sahibi olsanız bilene eğer muafakattname almadan çalışma yapsalar bilene çıkarılan maden den hak idda edemessiniz. eğer hala çalışmalar dewam ediyosa firma sahibi anlaşma yoluna gitebilirsiniz o da mümkün olmuyosa zaten firma o alan için kamulaştırma kararını aldırır. ve arsanızın bugunkü değerini alabilirsiniz. iyi çalışmalar.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

S.Çiftliği Cebeci Taş Ocakları Bölgesi diyosunuz ama defineden de bahsediosunuz.Taş ocağı işletmecisinin başına gelebilecek en büyük belalardan biride ocağından define cıkmasıdır.
    ACAR MERMER ve TAŞIMACILIK
    Tel:0 370 452 01 09
    Fax:0 370 452 01 08
    Gsm:0532 276 31 06
    e-mail: acarmarble@acarmarble.com
    web: www.acarmarble.com
    KARABÜK