Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Yeraltı Krom Ocağı

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Yeraltı Krom Ocağı

merhabalar,

Yeraltı krom ocaklarından çoğunlukla kullanılan patlayıcı çeşitleri nelerdir?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Metalik madenlerde yeraltı/açık işletme, tünel imalatlarında patlayıcı olarak;
    1-Anfo,
    2-Emülsiyon tipi yeni nesil patlayıcılar
    kullanılmaktadır.
    Jelatinit tipi patlayıcılar tehlikeleri açısından artık pek kullanılmamaktadır.
    Adi fitil, adi kapsül, elektrikli kapsüllerde yeni nesil ateşleyicilerin (nonel, exel tipi) yüksek güvenlik sağlamalarından dolayı kullanımı sınırlıdır. Elektrikli kapsül ilk ataşleyci olarak kullanılmaktadır.
    Sorunuzu tam olarak yazarsanız, neyi tam olarak öğrenmek istediğinizi belirtirseniz daha fazla ve doğru bilgi verebilirim. Yukarıda yazdıklarım kısa bilgidir. Detayı biraz daha farklıcadır.
    Konu sinan_dinler tarafından (08-03-2009 Saat 15:08 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

cevabınız için teşekkür ederim. Bunlardan hangi türleri yeraltı kromda kullanılabilir? (ocakta herhangi bir gaz problemide yok). Kullanılması daha uygundur?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

İşletmeniz için yüksek güvenlik/emniyet içeren yeni nesil patlayıcıları tavsiye ederim. Unutulmamalıdır ki "İŞ KAZALARINI ÖNLEMENİN MALİYETİ, İŞ KAZALARI SONUCU OLUŞAN MALİYETTEN DAHA AZDIR".
    İşletmenizde kullanacağınız patlayıcı madde ve ferileri;
    1-Emülsiyon tipi dinamitler
    2-Nonel veya exel tipi kapsüller
    3-İnfilaklı fitil
    4-Elektrikli kapsül (ilk ateşleme için/her ateşleme de bir adet kullanılır)
    olmalıdır.
    Bütün bu patlayıcı madde ve ferilerini ORICA ve NITROMAK firmaları tarafından ülkemizde de üretilip pazarlanmaktadır. Her iki firmanın da web sitelerinde gerekli olan teknik bilgileri bulabilirsiniz.Ben size uzun yılların bilgi birikimimden hareketle ORICA firmasının ürünlerini kullanmanızı öneririm, fiyatının ekonomikliğinden dolayı. NITROMAK ürünlerine de haksızlık yapmak istemem. Onlarda çok kaliteli ve emniyetli ürünlerdir. Ben tercihimi ORICA dan yana yaparım diyorum, sadece.Yalnız bu ürünleri her ateşçi bunları kullanamaz. Özel bir eğitimden geçmesi gerekir. Bu patlayıcıların; jelatinit dinamit, adi kapsül, adi fitil ve elektrikli kapsülün yerini almasıyla birlikte patalıyıcı madde kaynaklı iş kazalarında ciddi azalmalar olmuştur.
    Konu sinan_dinler tarafından (08-03-2009 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

merhaba
    ben ateşleyiçiyim ;degişik firmalarda degişik madenlerde patlatmalar yaptım krom madeni icin size en uygun olanı elektrksiz kapsül( exel veya nonel ) uygun olur delik capınıza görede patlayıcı maliyetinizide düşüre bilirsiniz . mesela delik capı 32mm altında anfo kulanımı uygun olmaz sadece emisyonlu patlayıcı bunlarda oricada powergel magnum 365 diye adlandırlıan sert kayaçlarda verimli olan patlayıcı nitromakta ise nebelex tg diye gecen dinamitleri kullanabilirsiniz ben ateşçi olarak hiç bir firmaya kömür ve kükürt haric tabiki elektrikli kapsül kullanmasını istemem MADENCİLİK de ÖNCE EMNİYET bu cümleyi göz ardı etmeyelim lütfen .
    Ben suana kadar elektriksiz kapsüllerde kaza yaşandıgını hiç duymadım ama elektrikli kapsülden cok duydum bunun için lütfen patlayıcı konusunda hiç bir firma maddiyatı düşünerek hareket etmesin . firmalardan bu konuda fiat teklifi alsın ve aradaki zaman farkınıda koysun hesaplarını ona göre yapsın derim .
    exel veya nonel kapsullerin baglatıları cok basit ve kısa zamanda olur delik capınızda uygun olursa sulu olmayan deliklerde anfo kullana bilirsiniz .
    ibrahim senol bey kolaygelsin iyigünler .
    Konu birolaltan tarafından (01-11-2009 Saat 12:35 ) değiştirilmiştir.