Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 33 sonuçtan 1 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Soru Önergesi Ufuk Uras

İndirilme
    0
    Uploads
    0

thumbs up Soru Önergesi Ufuk Uras

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
    Aşağıdaki sorumun Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 03.03.2009

Ufuk URAS
    İstanbul Milletvekili

İnsan kaynakları planlaması yapılmadan, yetişen nitelikli işgücü işsizlikle karşı karşıyadır. OECD ülkeleri arasında en fazla üniversite mezunu işsiz Türkiye‘de bulunmaktadır. TÜİK kayıtlarına göre yerbilimleri mühendislik bölümü mezunlarının % 35‘i işsiz görünmektedir. Genç mezunlar arasında bu oran çok daha yüksektir.
    MTA, TKİ, TTK, ETİ MADEN, EÜAŞ gibi madencilik alanında üretici ve araştırıcı kamu kurumlarının yatırımları düşerken, madencilik faaliyetlerini denetlemekle görevli MİGEM, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Valilik Özel İdare Genel Sekreterlikleri, Sanayi İl Müdürlükleri, TCK, DSİ ve diğer ilgili kamu kurumlarının maden, jeoloji, jeofizik mühendislikleri istihdamında bir artış yokken, üniversitelerde mevcut yer bilimi bölümlerine ilave yeni yer bilimi bölümleri açılmış, açılmaya da devam etmekte ve kontenjanlar da artırılmaktadır.
    Mühendislik fakültelerinden yılda ortalama 1100 maden, 2000 jeoloji ve 600 jeofizik mühendisi mezun olmaktadır.
    TMMOB Maden Mühendisleri Odası başta olmak üzere diğer yer bilimleri TMMOB Odalarınca; yapılan istihdamın artırılmasına ilişkin girişimler de sonuçsuz kalmaktadır.

Bu verilere dayanarak;
    1- İnsan kaynaklarının planlanması ülke ve sanayinin ihtiyaçlarına göre eğitim ve öğretimi planlaması zorunlu değil midir? Başta Maden mühendisleri olmak üzere jeofizik ve jeoloji mühendisliğindeki %35 olan işsizliğe rağmen mevcut bölümlere ilaveten yeni bölümlerin açılması ve kontenjanların artırılması rasyonel midir? Bu doğrultuda YÖK, DPT ve Devlet Personel Başkanlığının koordineli çalıştığını söylemek mümkün müdür?
    2- Hükümetin; maden kaynaklarını sanayinin girdisi olarak değerlendirmek, Türkiye‘nin ithal kaynaklara bağımlılığını azaltmak gibi hedefi var mıdır? Varsa bu doğrultuda yaptığı ve yapacağı yatırımlar nelerdir?
    3- Maden mühendisi başta olmak üzere yer bilimleri bölümleri mezunlarının istihdamına ilişkin bir çalışma yapılmakta mıdır? 2009 ve 2010 yılı için kamuda istihdamı düşünülen personel sayısı kaçtır?
    4- Madencilik alanında üretici ve araştırıcı kamu kurumları ile madencilik faaliyetlerini denetlemekle görevli kamu kurumları ve ilgili kamu kurumlarda 2000 yılındaki maden, jeoloji, jeofizik mühendisleri unvanlarına sahip personel sayısı ile bugün çalışan maden, jeoloji, jeofizik mühendisleri unvanlarına sahip personel sayısı kaçtır?
    5- Hükümetiniz döneminde; yıllık bazda madencilikle ilgili hangi kurumlara kaç personel yerleştirilmiştir? Yerleştirilen personelden kaçı mühendisdir? Yerleştirilen mühendislerin mesleki dağılımları nasıldır?
    6-Yukarıda adı geçen kurumlardan hükümetiniz döneminde kaç mühendis emekliye ayrılmıştır? Emekliye ayrılanların meslek dağılımları nasıldır? Bu kurumlardan emekli olan personelin kadrolarının kaçı iptal edilmiştir?
    7- Yaşanan "Dünya Kapitalist Kriz"inde başta madencilik sektörü olmak üzere kamunun bir denge unsuru olarak ekonomik faaliyet içinde olması gerekliliğine inanıyor musunuz? Kamu madencilik kurumlarını güçlendirmek ve tekrar üretimin içinde önemli bir yere sahip olması için programınız var mı? Eğer programınız var ise bu programın ana hatları nelerdir?

teşekkürler UFUK URAS BEY

alıntıdır : http://www.maden.org.tr/genel/bizden...&tipi=2&sube=0

İndirilme
    0
    Uploads
    0

bakalım ne cevap verecekler.... çok merak ediyorum.... son alımlarda 9 tane maden müh. alınırken 200 tane orman müh. alındı yazık yaaa bu ülke madenle kalkınacaktır.... paramla rezil oluyorum deniyor ya %100 bizim lafımızdır....

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Ülkemizde bir çok kişi madencilik yapılmasına karşı olurken AKP hükümeti ne yapsın? Devlet eliyle madencilikten vaz geçtim (daha önce denendi milyarlarca dolarımız heba oldu, şimdi de örneğin TTK, eğitimden, sağlıktan kesilen paralarla sübvanse ediliyor) de yasal mevzuattaki sıkıntıları ortadan kaldırsınlar yeter. Bu kadar çok sık mevzuatın değiştiği, bir kurumun onadığını (Anayasa Mahkemesi) diğer bir kurumun iptal ettiğ (Danıştay) mevzuatın/izinlerin olduğu başka bir sektör varmıdır, acaba?
    Kısaca ülkemizde devlet eliyle madenciliğe hayır ama devletin denetlediği kuralları koyduğu bir madenciliğe evet.
    Konu sinan_dinler tarafından (05-03-2009 Saat 21:34 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

ahmet yıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart devletçilik sovyet rusya ile tarihe karıştı.

Her şeyin devlet eliyle yapıldığı dönem sovyet rusya ile tarihe karışmıştır. Devlet işletmelerindeki hantal yapının sağlıklı çalışması mümkün değildir.

devlet eliyle yapılan madencilik faaliyetlerindede işi yine taşeron firmalar yapmaktadır. ttk zonguldak işletmesinin yıllık 450-500 trilyonluk zararları görmezden gelinemez. Burada sapla samanı birbirine karıştırmamak gereklidir.
    birincisi devletin her ferde doğrudan iş vermesi mümkün değildir. İkincisi ise ihtiyaca göre üniversitelerde kontenjan ayarlamaları tabiiki yapılmalıdır. Ama bu sorun sadece maden mühendisliği açısından değil diğer bütün alanlarda (tıp hariç) fazlalık görülmektedir. İstihdam yaratılacaksa bu yine özel sektör eliyle yapılmalıdır. Ama görüyorumki birşeyler yapmaya çalışan hükümetinde önüne sürekli engeller çıkarılmaktadır. Yürütmeyi durdurmalar yönetmelik iptalleri falan. Deveye sormuşlar neren eğri diye cevabı malum.

selim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

MADENCHİ (başmühendis)
    Ama bu sorun sadece maden mühendisliği açısından değil diğer bütün alanlarda (tıp hariç) fazlalık görülmektedir. İstihdam yaratılacaksa bu yine özel sektör eliyle yapılmalıdır. Ama görüyorumki birşeyler yapmaya çalışan hükümetinde önüne sürekli engeller çıkarılmaktadır. Yürütmeyi durdurmalar yönetmelik iptalleri falan. Deveye sormuşlar neren eğri diye cevabı malum....

YAZINDA BÖYLE BELİRTMİŞSİN ;SAYIN URAS'IN MADEN MÜHENDİSLERİNİN DEVLETTE İSTİHDAMI VE KÖTÜLEŞEN BU EKONOMİK KOŞULLARDA MESLEKTAŞLARIMIZIN İŞ BULAMAMASI KONUSUNDA TAYYİP ERDOĞANA GÖNDERDİĞİ SORU ÖNERGESİNDE;
    [B][I]ŞİMDİ SANA BİRKAÇ SÖZÜM VAR KULAKLARINI AÇ İYİ DİNLE BENİ madenchi:BİR KERE DEVLET MADENLERİNİ İŞLETEMİYOR ZARAR EDİYOR ,SATSIN KURTULSUN BÖYLECE KAR ETSİN DİYORSAN ÇOK AMA ÇOK YANILIYORSUN.DEVLET ADAM GİBİ DEVLETİ YÖNETİRSE HİÇBİR KURUM ZARAR ETMEZ BİLİNÇLİ,GENÇ,DİNAMİK,TEKNİK PERSONEL SAHALARA DÜZGÜN VE MANTIKLI BİR ŞEKİLDE YERLEŞİRSE ÖZEL SEKTÖRDEKİNDEN 10 KAT DAHA FAZLA KAR İLE YÖNETİLEBİLİR..SONRA SEN NASI MADEN MÜHENDİSİSİN ANLAMADIM SENEDE 1100 MADEN MÜHENDİSİ BU MEMLEKETTE MEZUN OLUYOR VE BUNLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU İŞSİZ KALIYORKEN VE BUNUN YANINDA YILDA 300 BİLEMEDİN 500 MEZUN İLE PİYASAYA AÇILAN ORMAN MÜHENDİSLERİNİN DEVLETE SADECE BİR ALIMDA 205 MÜHENDİS KADRO VERİRKEN;ZİRAAT MÜHENDSİLERİNİN 100 ÜN ÜSTÜNDE ALIMINI GÖRMEDEN HAKEZA İNŞAAT 350,MAKİNE 245 ...vs BİLMEDEN YORUM YAPARAK (BİLMEDİĞİN KONUŞMANDAN BELLİ) ÖZELLEŞTİR KURTUL MANTIĞI İLE HAREKET ETMEN VE MADEN MÜHENDİSLERİNİN SADECE VE SADECE 9 TANE DEVLETE ALINMASINI BİR UTANÇ TABLOSU OLARAK GÖRMEMEN SENİN BU HÜKÜMETİN TABİRİ YERİNDE İSE YALAKASI BİR ŞİRKETTE ÇALIŞTIĞIN (BU ŞİRKETLER DEYİM YERİNDE İSE SON ZAMANLARDA YILDIZI PARLAYAN VE KÖMÜR SAHALARININ İHALELERİNİ ALAN TAŞERON ŞİRKETLER ((...isimliYA DA ALTIN İŞLETMELERİNİ KİRALAYAN ...isimli))BİR ŞİRKETTE ÇALIŞTIĞIN YADA BİZZAT SENİN işin sahibi İHALELERİ ALAN ŞİRKETİN BAŞIINDA OLDUĞUNU GÖSTERİR ... YAZIKLAR OLSUN
    Konu selim tarafından (06-03-2009 Saat 17:26 ) değiştirilmiştir.
    İÇİMİZDEKİ DÜŞMANLAR

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Eleştiri dilimiz

BİR KERE DEVLET MADENLERİNİ İŞLETEMİYOR ZARAR EDİYOR ,SATSIN KURTULSUN BÖYLECE KAR ETSİN DİYORSAN ÇOK AMA ÇOK YANILIYORSUN.DEVLET ADAM GİBİ DEVLETİ YÖNETİRSE HİÇBİR KURUM ZARAR ETMEZ BİLİNÇLİ,GENÇ,DİNAMİK,TEKNİK PERSONEL SAHALARA DÜZGÜN VE MANTIKLI BİR ŞEKİLDE YERLEŞİRSE ÖZEL SEKTÖRDEKİNDEN 10 KAT DAHA FAZLA KAR İLE YÖNETİLEBİLİR..SONRA SEN NASI MADEN MÜHENDİSİSİN ANLAMADIM SENEDE 1100 MADEN MÜHENDİSİ BU MEMLEKETTE MEZUN OLUYOR VE BUNLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU İŞSİZ KALIYORKEN VE BUNUN YANINDA YILDA 300 BİLEMEDİN 500 MEZUN İLE PİYASAYA AÇILAN ORMAN MÜHENDİSLERİNİN DEVLETE SADECE BİR ALIMDA 205 MÜHENDİS KADRO VERİRKEN;ZİRAAT MÜHENDSİLERİNİN 100 ÜN ÜSTÜNDE ALIMINI GÖRMEDEN HAKEZA İNŞAAT 350,MAKİNE 245 ...vs BİLMEDEN YORUM YAPARAK (BİLMEDİĞİN KONUŞMANDAN BELLİ) ÖZELLEŞTİR KURTUL MANTIĞI İLE HAREKET ETMEN VE MADEN MÜHENDİSLERİNİN SADECE VE SADECE 9 TANE DEVLETE ALINMASINI BİR UTANÇ TABLOSU OLARAK GÖRMEMEN SENİN BU HÜKÜMETİN TABİRİ YERİNDE İSE YALAKASI BİR ŞİRKETTE ÇALIŞTIĞIN (BU ŞİRKETLER DEYİM YERİNDE İSE SON ZAMANLARDA YILDIZI PARLAYAN VE KÖMÜR SAHALARININ İHALELERİNİ ALAN TAŞERON ŞİRKETLER ((...isimliYA DA ALTIN İŞLETMELERİNİ KİRALAYAN ...isimli))BİR ŞİRKETTE ÇALIŞTIĞIN YADA BİZZAT SENİN işin sahibi İHALELERİ ALAN ŞİRKETİN BAŞIINDA OLDUĞUNU GÖSTERİR ... YAZIKLAR OLSUN
    Selim arkadaşım benim de bu yazınıza karşı bir çift lafım var. Elbette devlet de adam gibi yönetirse/yönetilirse işletmeler güzel kar eder. Ama bu ülkemizin ve insanımızın güncel karakteri göz önüne alındığında bir ütopyadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında devlet işletmeleri çok güzel şeyler yaptılar. Bugün kü gelişmeleri de buna borçluyuz. Ama 1975'den sonra aynı güzelliği devam ettiremediler. Özellikle 1985 den sonra siyasiler, sendikalar, çalışanlar, yerel güçler bu devlet işletmelerini batırmak için hepsi elinden geleni yaptı. Bu unsurlar bu sistemden beslenir hale geldiler ve sistemleştiler. Bundan kurtulmanın tek yolu, bunları özelleştirmekten geçmektedir. Çünkü kangren olmuşlardı. Kangren olmuş bir kol iyileşmez tek tedavi yolu kesip atmaktır ki bünyeyi kurtarabilesin. Özelleştirme öncesi ve özelleştirme sonrası verimlikte ve karlılıktaki özelleşirme lehine olan gelişme örneği verebilirim. Eminim ki bunları siz de biliyorsunuzdur.
    Bununla birlikte devlet denetleme görevini etkin yapabilmesi için yetkin, zeki, bilgili maden mühendisini yeter sayıda bulundurmak durumundadır. Burada maden mühendislerine açıkça haksızlık yapılmıştır. Bu konudaki görüşlerinize katılıyorum. Alınanların da bilgili olmaları, yetkin olmaları tartışılır durumdadır.
    Size aykırı görüşleri olan bir arkadaşımıza da bu kadar saldırgan bir dil ile cevap vermenizi de anlayamadığımı ifade etmek isterim. Herkes sizinle aynı görüşte olmayabilir. Size farklı olan görüşleri, yumuşak bir dil ile, nezaket kuralları içinde eleştirmenizi tavsiye ederim.
    Konu sinan_dinler tarafından (07-03-2009 Saat 11:18 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart herkesin doğruları vardır ama gerçek bir tanedir

[B][I]ŞİMDİ SANA BİRKAÇ SÖZÜM VAR KULAKLARINI AÇ İYİ DİNLE BENİ madenchi:BİR KERE DEVLET MADENLERİNİ İŞLETEMİYOR ZARAR EDİYOR ,SATSIN KURTULSUN BÖYLECE KAR ETSİN DİYORSAN ÇOK AMA ÇOK YANILIYORSUN.DEVLET ADAM GİBİ DEVLETİ YÖNETİRSE HİÇBİR KURUM ZARAR ETMEZ BİLİNÇLİ,GENÇ,DİNAMİK,TEKNİK PERSONEL SAHALARA DÜZGÜN VE MANTIKLI BİR ŞEKİLDE YERLEŞİRSE ÖZEL SEKTÖRDEKİNDEN 10 KAT DAHA FAZLA KAR İLE YÖNETİLEBİLİR..SONRA SEN NASI MADEN MÜHENDİSİSİN ANLAMADIM SENEDE 1100 MADEN MÜHENDİSİ BU MEMLEKETTE MEZUN OLUYOR VE BUNLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU İŞSİZ KALIYORKEN VE BUNUN YANINDA YILDA 300 BİLEMEDİN 500 MEZUN İLE PİYASAYA AÇILAN ORMAN MÜHENDİSLERİNİN DEVLETE SADECE BİR ALIMDA 205 MÜHENDİS KADRO VERİRKEN;ZİRAAT MÜHENDSİLERİNİN 100 ÜN ÜSTÜNDE ALIMINI GÖRMEDEN HAKEZA İNŞAAT 350,MAKİNE 245 ...vs BİLMEDEN YORUM YAPARAK (BİLMEDİĞİN KONUŞMANDAN BELLİ) ÖZELLEŞTİR KURTUL MANTIĞI İLE HAREKET ETMEN VE MADEN MÜHENDİSLERİNİN SADECE VE SADECE 9 TANE DEVLETE ALINMASINI BİR UTANÇ TABLOSU OLARAK GÖRMEMEN SENİN BU HÜKÜMETİN TABİRİ YERİNDE İSE YALAKASI BİR ŞİRKETTE ÇALIŞTIĞIN (BU ŞİRKETLER DEYİM YERİNDE İSE SON ZAMANLARDA YILDIZI PARLAYAN VE KÖMÜR SAHALARININ İHALELERİNİ ALAN TAŞERON ŞİRKETLER ((...isimliYA DA ALTIN İŞLETMELERİNİ KİRALAYAN ...isimli))BİR ŞİRKETTE ÇALIŞTIĞIN YADA BİZZAT SENİN işin sahibi İHALELERİ ALAN ŞİRKETİN BAŞIINDA OLDUĞUNU GÖSTERİR ... YAZIKLAR OLSUN[/QUOTE]

Selim arkadaşım herkes görmek istediğini görür. Ben sadece maden mühendisi açısından değil bütün meslekler açısından devletin istihdam oluşturamayacağını bunun bir hayalden ibaret olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Devlet kurumlarında çalışmak için hiç uğraşmadım. zor olanı seçtim ve 12 yıldır özel sektörde (bütün sıkıntılara katlanarak) alınterimle fikirterimle çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Ben ütopyalara bakmam. Gerçeklere bakarım. Neymiş efendim kurumlar adam gibi idare edilirse kar edermiş bu kurumlar 25-30yıldır zarar ediyor bu hükümete özgü bir şey değil (ki siyasi nedenlerle şişirilen kadrolara ve politik atamalara da karşıyım). Devlet aş versin iş versin bu bitti arkadaşım deniz bitti kara göründü. Devlet işletmeleri ürettiğinden çok tüketen obez yaratıklar haline gelmiş.
    Son satırlardaki hezeyanların ise işkembe-i kübradan sallamalar. Gel özel sektöre adam gibi mühendis isen hakkını fazlasıyla alırsın devlet kurumunda üç kuruşa talim etmezsin. Siyasi görüşüne falanda bakmazlar bilgin deneyimin donanımın senin alacağın maaşın parametreleridir. Belki aylığın zamanla 10bin tl bile olabilir. Ama özel sektörde yan gelip yatamazsın, salla başı al maaşıda yoktur. özel sektörde kalifiye mühendis için sayı limiti yoktur iş bulursun sınavmış mülakatmış uğraşmazsın. hükümet yandaşı falan hikayedir. İşini adam gibi yapan her zaman "yürüyen yol alır" misali ilerler. Senin gibiler ise yerinde sayar. (bu arada seviyeyi düşürmeyede gerek yoktu)

İndirilme
    2
    Uploads
    0

Standart maden mühendisleri ve seviye

Sevgili arkadaşlarım;
    Devletten emekli olmuş,7 yıldır da özel sektörde çalışan bir maden mühendisi olarak sizlere tartıştığınız konu hakkında fikirlerimi aktarayım izninizle.
    Devletin yapısının hantallığını,siyasilerin oy kapısı olarak görüp baskılarla doldurduğu kadrolar sağlamaktadır.Siyasilerin baskısı ile giren elemanların tabii ki hepsi hantal yapıya dahil edilemez ama;şişen kadrolar maaş+ikramiye+sosyal haklar vb gibi aldıkları paraları haketmez bir şekilde çalışmaya devam ederler.Zira artık devlete girdikten sonra,rahattır ve aybaşında maaşını,günü geldiğinde ikramiyesini ve diğer haklarının ödeneceğini,25 sene sonrada emeklilik hakkının doğacağını bilir.Devletteki kadroların tümünün böyle olduğunu söylemiyorum,sakın yanlış anlaşılmasın.Ama özel sektörde 1 mühendisin yaptığı bütün işler için (yapar çünkü vazifesi bunları yapmaktır),devlette aynı işe şişirilmiş kadrolar olduğundan,3 veya 4 kişi bakar.İşte farkta burada doğar devletle-özel arasında.Devlet ıstıhdam diye bakarken,özel sektör kar etme mantığı ile bakar.Az eleman veya yeterli elemanla çok iş yapmayı düşünen özel sektör,diğer tarafta istihdam yaptığı elemanlara iş yaratmak için özelde bi mühendisin yaptığı işe 3-4 eleman veren ve bunlara kadro yaratan (şef mühendis-baş mühendis-birim müdürü vb gibi)devlet.Böylece hantallık başlar ve devam eder.Kim gelirse gelsin devleti bu gözden farklı gözle gören siyasiler olmamıştır.Her parti iktidarını gördüm ama,bu olaya farklı yaklaşan siyasileri görmedim inanın.Birbirinize kırıcı sözler söylemek bunun yolu değildir.Bakın Etibank'ın sattığı Elazığ ferrokrom tesisleri,devlete borcunu neredeyse 1 senede sattığı krom parası ile ödemiştir.Noldu şimdi??kar eden bir işletmenin satışı yapıldı ve alınan özelleştirme parası bir yerlere yama oldu bitti.Şimdi bu şirket krom piyasasında söz sahibi.Devlet mantığı ile çalıştırılamayan veya çalıştırılan ama kar edemeyen bu işletme veya az kar eden bu işletme şimdi özel sektörde ve çok güzel çalıştırılıyor.Demekki devletin mantığı değişmeli.Bu da çok zor.Devlet hantal tamam.Özelleştirilsin tamam.Ama kar edeni ,geleceğimizi satmak niye??Hadi sattın fiyat bumu olmalıdır?Çelişkilerle dolu gerçekleri anlattım.Hadi çözün bakalım.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

NE YAZKKİ GÖRDÜĞÜM TABLO BU FORUMDAKİ MADEN MÜHENDİSLERİNİN ÇOĞUNUN ÖZELLEŞTİRME TARAFTARI OLDUĞUDUR,PEKİ GÖRELİM BAKALIM Bİ TKİ YEERÜSTÜ, BİRDE ETİBOR KALDI DEVLET ELİNDE NOLACAK ÇOK MU KAR EDECEĞİZ CEBİMİZE PARAMI GİRECEK MEMLEKET Mİ KALKINACAK(TELEKOM SATILDI NE OLDU SORUYORUM SİZLERE !!)
    SİZLERDEN İSTEDİĞİM ASLINDA GENÇ MADEN MÜHENDİSLERİNİN RESMİ VERİLERLE EN AZINDAN %40-50 SİNİN İŞSİZ KALDIĞI BU ZAMANDA ,DEVLETİN MEMUR ALIMLARINDA özellikle BİZ MADEN MÜHENDİSLERİNE YAPTIKLARI HAKSIZLIĞI GÖRMENİZDİ .
    İÇİMİZDEKİ DÜŞMANLAR

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart kravatlı keneleri yoketmek lazım

Alıntı selim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    NE YAZKKİ GÖRDÜĞÜM TABLO BU FORUMDAKİ MADEN MÜHENDİSLERİNİN ÇOĞUNUN ÖZELLEŞTİRME TARAFTARI OLDUĞUDUR,PEKİ GÖRELİM BAKALIM Bİ TKİ YEERÜSTÜ, BİRDE ETİBOR KALDI DEVLET ELİNDE NOLACAK ÇOK MU KAR EDECEĞİZ CEBİMİZE PARAMI GİRECEK MEMLEKET Mİ KALKINACAK(TELEKOM SATILDI NE OLDU SORUYORUM SİZLERE !!)
    SİZLERDEN İSTEDİĞİM ASLINDA GENÇ MADEN MÜHENDİSLERİNİN RESMİ VERİLERLE EN AZINDAN %40-50 SİNİN İŞSİZ KALDIĞI BU ZAMANDA ,DEVLETİN MEMUR ALIMLARINDA özellikle BİZ MADEN MÜHENDİSLERİNE YAPTIKLARI HAKSIZLIĞI GÖRMENİZDİ .
    maninig abimizinde yazısında çok güzel özetlediği gibi devletin hantallaşan işletmeleri ve kurumları verimlilikten uzaktır. Buna rağmen sen hala devlet işletmeleri ve istihdam diyorsun. Şu anda en büyük madenci hala devlettir araştırırsan bunu göreceksin. Amaç kapağı devlete atmak olmamalı. Orada fazladan istihdam edilen kişinin maaşını benim vergilerimden verecek devlet, sayın reis

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı madenchi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maninig abimizinde yazısında çok güzel özetlediği gibi devletin hantallaşan işletmeleri ve kurumları verimlilikten uzaktır. Buna rağmen sen hala devlet işletmeleri ve istihdam diyorsun. Şu anda en büyük madenci hala devlettir araştırırsan bunu göreceksin. Amaç kapağı devlete atmak olmamalı. Orada fazladan istihdam edilen kişinin maaşını benim vergilerimden verecek devlet, sayın reis
    YA madenchi kardeş tamam anlıyorum dediklerinde haklılık payı tabiki var ancak senin bilmediğin şeylerde var işte ona yanıyorum diyorsunki kendini göster özel sektörde 10 bin ytl al..şimdi senede tekrar söylüyorum 1100 mezun veriyor maden mühendisleri ve bunların çoğu işsiz güçsüz tabiri yerinde ise kahve köşelerinde geziyorlar ne yapsınlar adamlar ..ha qualifie eleman demişisn ,adam iş bulamıyor odtü mezunu maden mühendisleri bu sene aldığım verileri söylüyorum sana ben araşatırarak konuşuyorum sallamıyorum arkadaşım;26 mezun vermiş ve bunların sadece 2 ya da 3 ü iş bulabilmişler düşünün hala burda özelleşsin die yorum yazanlar haydi cvp verin özel sektörde çok mu iş varda adamlar girmemiş hemde odtü mezunları BEN TEKRAR SÖYLÜYORUM İÇİMİZDE MUHALİF ANLAYIŞA RAĞMEN MADEN MÜHENDİSLERİ BU DEVLET TARAFINDAN RESMEN SİLİNMEK İSTENİYOR BU AÇIK VE NET ..KAÇ TANE DEVLETTE ÇALIŞAN AĞABEYİMİZLE GÖRÜŞTÜYSEM TKİ VE MTA DAKİ MADEN MÜHENDİSLERİDE BUNU ZİKRETTİLER Kİ ;MADEN MÜHENDİSLERİNE BU MEMLEKETTE İŞ OLANAKLARI KESİNLİKLE KALDIRILIYOR ...BU ARADA (madenchi) bana sayın reis die itham etme ...
    İÇİMİZDEKİ DÜŞMANLAR

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Alıntı madenchi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kamuda çalışan meslektaşlarınızdan " kravatlı keneler " diye bahsetmenizi kınıyorum.Kravatlı keneler, kamuda çalışanlar değil, kamu kurumlarını, işletmelerini siyasi çıkarları için, kendi çıkarları için kullanan siyasilerdir.Kurumların yönetici kadrolarına yapılan yandaş atamalar, yanlış politikalar kamu kurumlarının hantallaşmasını dolayısıyla verimsizleşmesini getirmektedir.Türkiye'de madencilik belirli bir yere geldiyse bu tamamen Kamunun sayesinde olmuştur.Bunu unutmamamız gerekiyor..
    Not: Devletçilik Sovyet Rusya ile tarihe karıştı, demişsiniz.global kriz yaşadığımız şu günlerde başta ABD olmak üzere AB ülkeleri gibi kapitalizmin lider ülkeleri batmakta olan büyük özel sektör şirketlerini devletleştiriyorlar...
    Konu helbir tarafından (07-03-2009 Saat 15:48 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

BOŞVER HELBİR KİME NEYİ ANLATIYORUZ ADAMLAR PASO SATTA SAT DİYOR YARIN ÖBÜRGÜN SATILACAK BİRŞEYLERİ KALMAYINCA NE DİYECEKLER ACABA!!! ŞİMDİ ÇOK İYİ ÇALIŞIOSUNUZ EVET BRAVO BÜTÜN TESİSLER KARDA ,MEMLEKETİ NASI KALKINDIRIOSUNUZ YA HARBİ GURUR DUYUORUM SİZLERLE EKONOMİSİNİN % 70 i MADENCİLİĞE DAYANAN KANADA İLE YARIŞIYORUZ SİZ ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN VE ÖZELLEŞTİME TARAFTARI ABİLERİMİZİN SAYESİNDE))))))
    Konu selim tarafından (07-03-2009 Saat 16:27 ) değiştirilmiştir.
    İÇİMİZDEKİ DÜŞMANLAR

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Devlet işletmeleri halkın sırtında bir kene iken buna itiraz anlamında kimsenin sesi çıkmıyordu. Binlerce "bankamatik çalışan"lar halkın parasını hortumlarken iyiydi, ses seda yoktu. Özelleştirme işte bunları yok etti. Yok oluncada bu sistemden beslenecek olanlar, bu sisteme umut bağlamış olanlar feryada başladılar.
    İşletmelerin o hale gelmesinde çalışanların hiç mi suçu yoktur? Testiyi kıranın hiç mi kabahati yoktur? Devletin buraları siyasi nedenlerle çiftliğe çevirmesine çalışanlar neden seslerini çıkarmıyorlar dı? Çünkü herkes bir şekilde bundan nemalanıyordu. İşini az yapmak, az çalışmak, üretimi artırıcı faaliyetlerde bulunmamak da nemalanmaktır. Olan çalışanalrın, üretenlerin, katma değer yaratanların vergilerine oluyordu. Burada başka ülkeleri ve oradaki insanların davranış biçimlerini konuşmuyoruz, ülkemiz gerçeklerini konuşuyoruz. Ülkemizdeki tüm işletmeleri, iş yerlerini devletleştirseniz insanlar acından, hastalıktan, pislikten ölürler. Neden mi, mal ve hizmet üretilemiyeceğinden dolayı. Devlet işletmeciliğini savunanlar eskisi gibi bedevadan, emek vermeden çalışmak (buna halkımız "salla başını al maaşını" demektedir) isteyenlerdir...
    Ekonomik kriz nedeniyle gelişmiş ülkelerde devletin şirketleri kurtarmak için hisselerini satın almaları konjonktöreldir.. Yarın ekonomi düzeldiğinde tekrar özelleştirecektir. Bir sistem değişikliği değildir.
    Bu konuyu burada daldan dala geçerek kısaca yazmak zorunda kaldım. Yoksa bir kaç sayfayı bulur yazacaklarım. Selim arkadaşım ben de Ankara'da oturuyorum. Buluşabilirsek bu konuda düşüncelerimi detaylı olarak karşılıklı tartışma fırsatı da bulmuş olabiliriz. Ütopyalar güzeldir ama hayatın gerçekleri karşısında parçalanmaya mahkumdurlar...
    Kısaca devlet kural koyucu, kuralları denetleyici olmalıdır.

sinan.dinler@gmail.com
    Konu sinan_dinler tarafından (07-03-2009 Saat 20:16 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

kisgunesi_m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

sayın dinler,
    öyle güzel yazı yazmışsınız ki;sanırsanız devlete 2 yılda 500-400 maden müh alımı yapıldı.yazık,biz nelerden bahsadeyiyoz.evet özelleştirme çok iyi bir olay.ama gel görün ki orada neler oluyor.kimileri özelde kendini kanıtlar kimileride devletde ..adam özelde başarısızsa devlette çalışmasın mı.çok yazık..isterseniz devlet özel sektörü hiç denetlemesin.sadece özel sektör olsun..evet orman müh 205,çevre müh 70-ziraat müh 345,inşaat müh 345 kişi alındığında çok iyi.siz ve sizin gibiler böyle düşündükleri için maden müh değersiz.yıllardan beri .kime sorsam hııı taş müh olacaksın.git işene diyenler hala bizle alay ediliyo..ben de yeraltında çalışıyom,kpss de girdim iyi puan aldım.ama siz bizleri yanlış anladınız.dedğim gibi adam özelde kariyerini yapamazsa devlet de hak vermişse kpss sınavıda varsa..neden arkadaşlar devlette bulunmasın.bide devlette emekli olmuş şuanda özelde çalışıyomuş.şimdi özeli tercih ediyo.ya bende mi hata var..devlet o zaman kimi kontrol edecek.maden kanunu var.orada maden müh çalışma alanları hakkında..elbet kpss katılan arkadşlar devlet haklarını alacaklar.biz bunun için hala direniyoz.o kadar mailler attık. ama sizin gibiler farklı düşünüyo..bide sanki 30 kadro bile verilmeden nelerden yanasınız.hala madencilikde birlik yok
    dğr kadrolarda tam tersi.sizinle bu benim hür düşüncenm.devlet bana bazı haklar vermişse doğal olarak kullanmam gerek.zaten kpss de torpili önlemek içindi.zaten kpss de kolay bi sınav değildi. artık zorlandı.kimileri bu hakdan yaralanır.kimileri yaralanmaz.devlet güzel bi kapı açmıştır.kimileri özelde çalışır.kimileri devlete girer.bu tc vatandaşın en güçlü haklarıdır.bu sistem böyledir.kafamızı sırf bi yöne odaklamayalım.elbette özel sektör kar marjinali.ama kontrollerde devletin mühendisinde yani.bunları yazma gerğini duymuştum.
    Konu kisgunesi_m tarafından (10-03-2009 Saat 16:34 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bakın devlet işletmecilik yapmasın diyorum. Elbette denetim hizmetleri için yeter sayı ve kalitede maden mühendisi bulundursun. MTA her yönüyle (laboratuvar, teknolojik test, harita gibi) ülke madenciliğine hizmet verecek alt yapıya kavuşturulsun....
    Yeter sayı ve kalitede olmayan meslektaşlarımızla bürokrasi de çok sıkıntı yaşıyoruz.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

"İşletmelerin o hale gelmesinde çalışanların hiç mi suçu yoktur? Testiyi kıranın hiç mi kabahati yoktur? Devletin buraları siyasi nedenlerle çiftliğe çevirmesine çalışanlar neden seslerini çıkarmıyorlar dı? Çünkü herkes bir şekilde bundan nemalanıyordu..." diyor Sinan Bey.
    yazdıklarınızdan sadece ama sadece çok az bir bölümüne katılıyorum, yani kamuda çalışan personelden bir kısmı sırf kişisel hırsları için, makam ve koltuk hırsları için siyasilerin her dediklerine evet diyerek yerlerini koruyorlar, yada siyaseten yapılan atamalar neticesinde kendilerini o makamlara getiren siyasilerin her dediklerini yapmak zorunda kalıyorlar. Görevde yükselmeler hak edenler yerine yandaşlar arasında dağıtılınca işler istediği gibi gitmiyor tabii. Sizde yazınızda belirtmişsiniz bu konuyu zaten.(Yeter sayı ve kalitede olmayan meslektaşlarımızla bürokrasi de çok sıkıntı yaşıyoruz.) Buda Kamu işletmelerinin verimsiz çalışmalarında en büyük etken bence.

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

sayın selim: odtü mezunu olunca bişey değişiyormu bilmiyorum.odtü mezunu maden mühendisi arıyorum diye bir ilanı hiç duymadım.devlette zaten KPSS ile aldığına göre nereden mezun olduğunda pek önemli değil.ayrıca sen karşındaki adama yalaka dersen oda sana kene der.
    ben özelleştirmeye karşı değilim.20-25 yıldır kar etmeyen bir kurumunda satılması bence yerinde bir davranıştır.neden?sizler söylediniz devlet içerisindeki bu hantal yapıyı değiştirmek zor diye.bu yüzden satılıyor sorun kökten halledilmiş oluyor.telekomun satılması çok ses getirdi mesela.stratejikti falan.artık telekomun pekte hayati bir önemi kalmadı cep telefonu ve internet sayesinde.herkes istediğini istediği yerden dinliyor atık.küreselleşen dünyada artık herkes heryerde.bir türk firma gider amerikada gökdelen diker gögsümüz kabarırda yabancı firmalar gelip altın çıkarmak istediğinde herkes devreye girer yapmasınlar diye.milletler boşunamı avrupa birliği G8 ve diğer birlikler altına giriyor.çünkü dünya artık değişti.ekonomin güçlü ise güçlüsün.buda tek başına olmakla mümkün değil.osmanlının belkide yüzyıllardır ayakta kalmasının sebebini daha yeni keşfedip birleşiyor herkes.orduyla silahla olmuyor artık bu işler.savaşacağına bir kriz çıkarıyor herkes işsiz...bizi ilgilendiren kısım daha çok madencilikteki özelleştirme.bizdeki koltuk sevdası her yerde devam ettiği müddetçe ister özel ister devlet bişe değişmez.karakterimiz yüksek bizim.çokda çalışkanız.zekiyiz biz.korkmayın bize bişe olmaz.
    Konu irfansayar tarafından (09-03-2009 Saat 14:35 ) değiştirilmiştir.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Kamuda iyi çalışanlar, dürüst iş yapanlar her zaman vardır ve mutlaka da olacaktır. Burada bahsettiğimiz insanların iyi ya da kötü oluşu değil bir sistemin kötüleşmesidir. Sistem esas itibariyle çalışanların dışında kötüleşmeye başladı. Fakat sistem kötüleşirken, iş ve üretim yapılmazken çalışanlar günlük çıkarları için bu duruma ses çıkarmadılar. Üretken gayretler içinde olmadılar. Rahat olmayı, sorumsuz olmayı yeğlediler. Kısaca sistemden beslenir oldular. Bu nedenle de nemalandılar. Sistem bir çok nedenle kangrenleşince özelleştirmeler olunca da "neden oldu, nasıl oldu" denmeye başladı. Üretim yapılmadığı zaman neden kimse sesini çıkarmadı, burada herkes "salla başını al maaşını" sistemine uydu. Bu nedenle de çalışanlar da burada biraz suçludur.
    Bundan sonra ne olmalıdır. Kangren olmuş, halka yük olan bütün işletmeler derhal ve bir kısmı da bedelsiz özelleştirilmelidir. Özelleştirilme yapılırken de kim en iyi teklifi veriyorsa ona verilmelidir. Sermayenin yerlisi-yabancısı, yeşili-kırmızısı olmaz, sermaye sermayedir.
    Bakın ben 25 yıldır özel sektörün metalik maden işletmelerinde (ülkemizin en büyük ve en iyi projelerinde) çalışıyordum, bu ekonomik krizlede işsiz kaldım ama gene de 'devlette çalışsaydım' demiyorum. Ekonomik olarak çok sıkıntı çekmeme rağmen umudumu tüketmiyorum. Yarın iyi şeyler olacak beklentisiyle yaşantımı idame ettirmeye çalışıyorum.
    Ayrıca çeşitli kamu kuruluşlarında denetleme, kontrol hizmetlerinde görevli arkadaşlarımızın gerek nitelik ve gerekse de nicelik olarak yetersizliği beni çok üzmektedir. Burada, bu arkadaşların da kendilerini geliştirmek için gayret içinde bulunmaları gerekmektidir.
    Konu sinan_dinler tarafından (09-03-2009 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

sayın dinler siz beni hala anlamamışsınız.elbette özel sektör büyük kar elede ediyor.ben de yeraltında özel şirkette çalışıyom.günde toplam 11 saat iki yıldır bu işin içindeyim.ama ben özel sektörde kendimi haksız yere feda edemem.onun için bu sınva girdim zaten bu sınavda basit bi sınav değildi.anlamk mı istemiyosunuz.ben devlette yatıp kalmaya gitcek değilinm onunda çok sorumluluğu var.sizler devlet için yatıp kalkma yeri diyosunuz.ya öazel sektörde hergün kaygılısınız.bakın bu özel sektör nasıl kar yaptığını çok iyi biliyosunuz çaok çalışıp az parayla..bu az para alanlar vergileri nerelere senin benim cebimden siz de bahsetmişsiniz.ben yer altında çalışıyom aldığım maaş devleetkininden az.üstelik devletteki yerüstünde çalışıyo.neden ben hakkımı almayayım.ister devlettkiler ister özeldekiler sistemlerinde eksiklik varsa bu benim suçum değil.kurallar nasıl olmuşsa ben ona göre hareket ederim.ben zaten maden müh birlik olmamasından şikayetçiyim.orda emekli olan abi çok güzel söylemiş.devlet kar etmiyo diye.ben bişey demiyorum ama yine devletin müh denetleyecek benim istediğim bu..biz de öyle 9 kadroyla şok olduk.maden demek sanayi.nereye gitsen heryerde maden ürünüyle karşılaşırsın.örnek botaşa neden müh alınmıyo,eti maden tki mta 2004 den beri almıyo ..zaten devlet 2004 den beri toplam 200 bile maden müh alımı yapmamıştır.aradan geçen zamana bakın.ama bizim istediğimiz ister özel ister devlet değerimizin olması..yani bunuda bizler yapmalıyız.haklılığımızı ve hakkımızı aramalıyız.maden olmasa sanayi hiç olmaz.ama bakın inşaat müh alımlarında rekor kırdı.bakın orman müh rekoer kırdı.valla elimi atsam maden endüstrisi var altın bakır kömür krom bor gümüş vs.bunlar bizim herşeyimiz.alanımız çok geniş ..elbette özel sektör sayesinde ülke kalkınacak .ama kimileri beyin gücü kimileri deemek sarfederek.yeri geldiğinde aileni feda edeceksin.ben diyorum ki ister özel olsun ister devlet ama bizim değerimiz artık duyulsun geleceğin mesleği maden müh olsun.ama birlik olunsun.bizler onun için odamıza mailler gönderdik.sağolsun oda yardımcı oldu.ortada bi problem olsa elbet oda sahip çıkacak.zaten de oda yapıyor.yani diğer müh gibi bir olalım güçlü olalım.ayrımcılık yapmayalım.ister özel olsun ister devlet .örnek vereyim dursunbeylide geçen patlama oldu.9 maden müh yaralandı.ilk kim bu haberi dinler madenci..sen özeldesin sen devlettesin diye ayrım olmaz.bazı haklar varsa onuda kurtarmak bizim elimizde..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart aslı yok yaylasında 10.000 baş koyunum var benim

Devletin ağrı dağının doğusunda otlayan koyunları vardı bir zamanlar 5000-10000 adet sürüler (şaka değil). hala duruyormu bilmiyorum. 2000 li yıllardı o zaman. 50 kişi ile yapılacak işte 500 kişinin çalıştırıldığını işletmeleri biliyorum ben. TTK da çalışan personelin kaç tanesi yeraltında çalışıyor oran %10 yani 15000 kişinin sadece 1500 tanesi garip değilmi.
    Dünyanın en büyük madencilik firmaları Kanada Avustralya ve ABD de dir. Bunların kaç tanesi devlete aittir. Peki Japon firmalarının kaç tanesi kamu kuruluşudur. Aklın yolu birdir Amerikayı yeniden keşfe çıkmanın bir mantığıda yoktur. İlla bi yerleri keşfedecekseniz mars gezegenini keşfedin, malum aya gidildi.
    Genç arkadaşlarımın heyecanlarını anlıyorum tabii ki herkes bir işe girmek istiyor ve hayal kırıklıkları yaşanabiliyor. Burada kpss ile alınacak maden mühendislerinin sayısının azlığı beni sevindirmiyor mevcut duruma göre tabiiki istihdam olmalı. Ama bir yumurtayıda on kişi taşımamalı. Ben devleti küçültelim derken çocuklarımızı ve onların geleceğini düşünüyorum. Devlet üretemez üretsede astarı kumaşından pahalıya malolur. Kravatlı kene lafından bazı arkadaşlarım alınmasın ben herkes kravatlı kenedir demiyorum. Ama kravat takmış kenelerin varlığınıda kimse inkar edemez.
    Yüce Atatürk'ün gösterdiği hedef olan çağdaş medeniyetler seviyesine çıkana kadar her Türk Her Japon gibi ülkesini ve milletini düşünerek çok çalışmalıdır. (seksen yıldır istenilen gelişmeyi gösteremeyişimizin asıl nedenini katı devletçilik anlayışı olarak görüyorum) Hani adam olacak çocuk reklamda diyorya "ÇOK ÇALIŞMALIYIM ÇOK" diye. Gerçekler acıdır kimse hayal tarlalarından umut çiçekleri toplayıp-dağıtıp milleti avutmasın.

Site Yöneticisi Rok Stone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Standart Nokta

Gerçekler acıdır kimse hayal tarlalarından umut çiçekleri toplayıp-dağıtıp milleti avutmasın.
    Site Yöneticisi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart yeraltı notları -1-

ununu eleyip eleğini asmışlara lafım.birde yeraltında çalışma şartlarını bilmeyenlere.yeraltında çalışmak zordur,streslidir.bir maden mühendisi olarak çok şeyden sorumlusunuz.çalışan bütün astlarınızdan ve işçilerinizden -ki canlarına birşey gelse siz sorumlusunuz.yeraltı yerüstü gibi değildir.hep dikkat ister.tehlikenin nereden geleceğini tahmin edip önlem almanız lazım.kısacası doğayla bir savaştır.ve artı bütün kullanılan gereçlerden, nakliyattan, nakliyattaki aksamalardan.yeraltında bunlara hakim olmanız içinde bir futbolcu gibi(belkide daha fazla) efor sarfetmeniz lazım.ÇÜNKÜ YAYA OLARAK DOLAŞIYORSUNUZ VE GENELDE EĞİMLİ YOLLARDA.birde bu kadar koşturmacadan sonra her gün yerüstünde ufacık şeylerden bile fırça yemeyi göze almak lazım -ki evliysen ve hatta çocugun varsa kapıyıda çekip gidemiyorsun.
    hafta tatili bir gündür diğer yerlerde old.gibi.ve bazende o hafta tatilini çalışman lazım.-ki o zaman 2 hafta çalışıpta hafta tatili kazanmış oluyorsun.benim gördüğüm tam 1 ay çalışıpta o 1 ayın sonunda 1 gün izin kullanan kişide mevcuttur.dünyanın en ağır şartlarından sayılan yeraltı çalışanları için de bu özel şirketlerde çalışma zorunluluk gibi birşey oldugundan herkes hayatından mutlu olma oyunu oynuyor diyebiliriz.(kısa sürede emeklilik ve hemen işten çıkınca başka bir işin olmamasından dolayı.sonuçta yükümlü oldugumuz ailemiz için.)
    birde o kadar çalışıpta senelik izin hakedipte kullanamamak varki o daha vahim.tanıdığım 2 ila 4 sene çalışıpta daha senelik izni içerde yani kullanmayanlar var.

tabi bu yerüstünde çalışanlar ve devlette çalışanlar bunu yaşamadıkları için yorum yapmakta kolay olabilir.hele devlette hafta tatili 2 gün ve mesaiye kalmaya zorlayan veya tatilinizden feragat etmenizi zorlayan şartlar olmadığı için ve de yerüstünde devlette çalışanlarında nereye giderse altında pick-up arabaları mevcut oldugu için bu dediğim kategoriye girmeleri normal.

son olarak KESİN BİRŞEY YOK AMA aldığım iyi puanıma rağmen atanamazsam anayasa mahkemesine sonuç alamazsam avrupa insan hakları mahkemesine bu hafta tatili meselesini taşımak istiyorum.dinlenmek bizimde hakkımız.yada onlarda devlete bizim gibi feragat edip1 gün tatil yapsınlar.
    Konu kisgunesi_m tarafından (10-03-2009 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

TEK SORUM VAR SİZLERE BAKIN YAZINCA ASABİ YAZIYORSUN ,KURALLARI ÇİĞNİYORSUN.. FELAN DİYORSUNUZ....2008 /4 MEMURLAR GENEL ALIMINDA MADEN MÜHENDİSLERİNİN RESMEN BU MEMLEKETTE YOK SAYILARAK 205 ORMAN MÜHENDİSİ KADROLU(hemen her ağacın başına orman mühendisi aldılar)80KADROLU CİVARI ZİRAAT MÜHENDİSİ 35-40 CİVARI SÖZLEŞMELİ AÇIKTAN...120 CİVARI ,,,345 İNŞAATMÜHENDİSİ HAKEZA MAKİNE ,,30 CİVARI PETROL MÜHENDİSİ TPAO.,,, ALINMASINI ONAYLIYORMUSUNUZ ???MADEN MÜHENDİSLERİ YOK SAYILDI MI SAYILMADI MI? RESMEN HAKSIZLIK DEĞİL Mİ ?? DELİKANLI GİBİ BU SORUMA AĞABEYLER ARKADAŞLAR CVP VERİN ?? NEDİR BU YA OTURMUŞ YOK BİLMEM ZARAR EDİYODUKDA ONDAN ÖZELLEŞSİN SATALIM KAR EDELİM İŞLETMELER KURTULSUN ..SORUMU CVPLAYIN SORUMU LÜTFEN...
    İÇİMİZDEKİ DÜŞMANLAR

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Sanırım sorunun cevabını vermiştim. Elbette devlet kontrol ve denetleme için ihtiyaçı olan maden mühendislerini istihdam etmelidir. Diğer mühendislik dallarına göre maden mühendislerine haksızlık yapılmıştır diye ifade de ettik, düşüncelerimizi. Bunun sıkıntısını, yeter sayı ve kalitede olmayan maden mühendislerinden dolayı büroraside çektiğimizi de yazmıştık. Ama devlet nereye dolduracak maden mühendislerini bunu da bir düşünmek gerekir. TKİ işi zaten müteahhitlere yaptırıyor, ETİBANK diye bir şey kalmadı, KBİ kalmadı, MTA olabilir, ÇİN-KUR çoktan bitti, TTK ha keza aynı şekilde....
    Konu sinan_dinler tarafından (10-03-2009 Saat 22:34 ) değiştirilmiştir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu