Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 3 SonuncuSonuncu
Toplam 75 sonuçtan 1 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Maden Mühendisi Maaşları

merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Standart Maden Mühendisi Maaşları

Merhaba ben maden mühendisliği son sınıftayım bu sene mezun olucam insallah ama maden piyasasıyla ilgili hic bir bilgim yok,mesela bir maden mühendisi ne kadar maaş alır?devlette çalışmak mı yoksa özel sektörü mü tercih etmeliyiz?bir de yüksek lisans yapmak iş hayatında gerçekten faydalı oluyor mu bunu öğrenmek istiyorum...

gknkandemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

bende son sınıf öğrencisiyim..mezun olan arkadaşlar çaıştıkları yere konuma göre değişen maaşlarda çalışıyorlar..ve öezl sektörden daha ziyade devlete sıcak bakıyorlar hem garantisi var hemde imkanları özeldeki bir çok iş imkanına göre daha cazip..yüksek lisansta devlet kurumlarında mutlaka olumlu yöndeetki edecektir ama özeldeki bir çok firmada ister yüksek mühendis ol ya da olma önemli olan diploman yüksek yapmış olman ilgilendirmiyor onları..

Fatih.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

»"2009 YILI SERBEST MADEN MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİ ASGARİ ÜCRET TARİFESİ" BELİRLENMİŞTİR.

http://www.maden.org.tr/genel/bizden...&tipi=2&sube=0

Bu sayfada gerekli ücretleri görebilirsiniz.

AySeGuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

mervecim, devlet yada özel sektör farketmez önemli olan senin beyninde oluşturduğun sen.
    mesela 5 sene sonra nerede olmak ne yapmak istiyorsun?
    devlettemi kontrol mühendisi, özelde mi kontrol mühendisi?
    bu sektörün üretiminde mi, zenginleştirilmesinde mi, pazarlamasında mı yer almak istiyorsun?
    beyninde ne var ne yapmak istiyorsun?
    bunlar çok önemli...
    sonra yola kimlerle ve nasıl çıkacağın önemli... ben büyük firmalarla yola çıktım ve şuanda da büyük bir firmada istediğim pozisyondayım.
    önce kendini dinle, sonra aklına bişi takılırsa biz yine buradayız?

Ayşegül YÜCEL
    Maden Yüksek Mühendisi

TEM ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
    Art. Müh. Müş.
    ADANA
    (554)4227994

İndirilme
    2
    Uploads
    0

sorularıma cvp verdiginiz icin tesekkur ederim ama bu sene son sınıf oldugum icin baya bi stresliyim napacagımı bilmiyorum bi okulda kaliyim diyorum bi yuksek lisans yapsam nasıl olur diyorum bi hemen is hayatına atilayim diyorum bi de iş bulamamak var tabi,sizin gibi iş hayatına atılmıs insanların fikirleri benim icin cok önemli...maden mühendisi bayanların böle guzel yerlere gelmis oldugunu görmek beni umutlandiriyor tabi

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Merhaba ben maden mühendisliği son sınıftayım bu sene mezun olucam insallah ama maden piyasasıyla ilgili hic bir bilgim yok,mesela bir maden mühendisi ne kadar maaş alır?devlette çalışmak mı yoksa özel sektörü mü tercih etmeliyiz?bir de yüksek lisans yapmak iş hayatında gerçekten faydalı oluyor mu bunu öğrenmek istiyorum...
    Öncelikle merhaba;

Merve Hanım'ın yazısı üzerinden genel bir sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.

Bazen üye arkadaşlar yazdıkları sorular hemen cevaplansın istiyorlar. Forumu takip eden arkadaşlar bilirler ki sorulan sorulara en kısa sürede cevap verilmektedir fakat bazı arkadaşlar bunu hemen olsun istiyorlar. Forumda olduğum sürece gelen bütün sorulara elimden geldiğince cevap yazmaya gayret ediyorum ve bir çok üyemizinde bu konuda yardımcı olduğunu biliyorum. Takdir edersiniz ki çalışma saatlerimiz içerisinde sorulan sorulara anında cevap verme imkanımız yok. Yeni gelen mesajların hemen hemen hepsini anında okuyorum. Özellikle cevap gerektiren soruların aciliyet durumuna bakıyorum. Eğer çok acil değilse de ilk fırsatta cevaplamaya çalışıyorum. Bazı arkadaşlar bunu ilgilenmiyoruz gibi algılıyorlar sanırım. Altını çizerek belirtmek gereği duydum.

Şimdi verdiğim söz üzerine Merve Hanım'ın sorusuna cevap yazayım. Evet herşeyden önce gelecekden ne beklediğiniz önemli. Maden Mühendisi iseniz çalışacağınız iş alanlarını iyi öğrenip yaşam tarzınıza ve gelecek planlarınıza göre yönlenmelisiniz.

Örnek olarak KPSS de iyi bir not alıp bir kuruma atanabilirsiniz fakat memuriyet sizin tarzınız olmayabilir. (benim şahsen memuriyet tarzım değildir.)

Özel sektörde çalışacaksanız ne iş yapacaksınız. birebir üretimde mi çalışacaksınız. Tulum ve baret i girip üretime girebilecek misiniz yoksa daha çok masa başı iş mi tercih edersiniz.

Örnekler uzayıp gider. Maaş konusuna gelince mezun olduğumda tek sormadığım soru buydu. KAÇ PARA KAZANIRIM?
    Ne kadar mühendis olursanız o kadar para kazanırsınız....

Saygılarımla...

İndirilme
    2
    Uploads
    0

Peki ozaman çok para kazanacağım kesin cvplar için teşekürler...

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Merve, mermer sektöründe fabrikalarda, özellikle pazarlama ve satışta yabancı dil bilen bayan maden mühendisleri tercih edilmekte, hele birde dış ticaret hakkında bilgin varsa avantajlı olursunuz..

İndirilme
    2
    Uploads
    0

cvbınız için tesekkur ederim helbir...

metalrehberi
    Guest

Merve sana şu kadarını söğleyebilirim;

Başka meslekmi bulamadın da maden mühendisi oluyosun,Bu yazdığım sana absürt gelecektir ama zamanla bana hak vereceksin.

İndirilme
    2
    Uploads
    0

Ben böyle düşünmüyorum bu mesleği çok bilinçli olarak seçtim,yani ezbere yazılmış bir tercih değildi...Lütfen bizi karamsarlığa düşürecek kelimeler yerine bize nasıl yararlı olabileceğiniz konusunda yardımcı olursanız sevinirim...
    Teşekkürler...

gknkandemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

thumbs down

Alıntı metalrehberi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Başka meslekmi bulamadın da maden mühendisi oluyosun,Bu yazdığım sana absürt gelecektir ama zamanla bana hak vereceksin.
    isme bak metal rehberi olacak birde
    rehberi metalrehberi olanın burnu...

Fatih.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı metalrehberi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sizin Maden Mühendisi olduğunuzu düşünmüyorum. Eğer ki yanılıyorsam ve siz Maden Mühendisiyseniz bu mesleğin değerini yavaş yavaş diğer mühendislerin (Makina, Metalurji,vs...) bile kabul ettiğini ciddi anlamda hatırlatırım. Herkes sevmek zorunda değil tabi ki, ancak insanların tercihlerine bu şekilde ki bir yaklaşımın hoş olmadığını israrla hatırlatır saygılarımı sunarım...

madencizade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorularıma cvp verdiginiz icin tesekkur ederim ama bu sene son sınıf oldugum icin baya bi stresliyim napacagımı bilmiyorum bi okulda kaliyim diyorum bi yuksek lisans yapsam nasıl olur diyorum bi hemen is hayatına atilayim diyorum bi de iş bulamamak var tabi,sizin gibi iş hayatına atılmıs insanların fikirleri benim icin cok önemli...maden mühendisi bayanların böle guzel yerlere gelmis oldugunu görmek beni umutlandiriyor tabi
    Devlete kapak atmaya çalış yoksa özel ıı ııhhh metalrehberinin demek istediği olay doğru sen galiba bu bölüme araştırmadan geldin yoksa bir bayanın araştırıp geldiğini sanmam ama sonuçta sende bu meslektensin devlete girebilirsen ne mutlu sana

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Arkadaşlar birbirimize her türlü destek vermemiz gerekirken biz tam tersini yapıyoruz.bir meslek tamamen erkeklere aittir denilemez.bayan maden mühendislerin bu sektörde patronluktan tutun ocakta şantiye şefliğine varana kadar çalışabildiklerini biliyorum.çoğu yakın arkadaşım.ofisi olan yeraltında çalışan nezaretçilik yapan çoğu bayan mühendis arkadaşım var.ayrıca bana firmalardan gelen mühendis taleplerinde lütfen bayan olsun isteğiyle çok karşılaşır oldum.neden diye sorduğumda aldığım cvplar biz erkekleri düşündürmesi gereken sözler.ister bayan ister erkek olsun herkese iş var.erkeklere belki iş bayanlara göre daha çok ama çalıştığına değecek firma az.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

ahmet yıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart yeraltı işletmeleri hariç

Mevcut durumda maden mühendisi bayan arkadaşlar yeraltı işletmeleri hariç sektörde bütün alanlarda çalışabilir. Dünyada genel kabul olarak kadınlar yeraltında işçi olarak çalışamazlar, ama bu bayan mühendislerin çalışmadığı anlamına gelmiyor. Ama ülkemizde yeraltında çalışan işçilerin kültür seviyeleri, öğrenim durumları ve şartlar dikkate alındığında çalışmalarında mahzurlar olabilir. Yeraltı işletmelerinde mühendislik yapan yokmu? vardır ama bir elin parmaklarını geçmez. Zaten madencilik sektörüde yeraltı işletmelerinden ibaret değildir. Onun için genç meslektaşlarımızın ümitlerini kırmamak lazım. Sektör geniş kendilerini ispat ettikten sonra niye çalışamasınlarki..

"Devlete kapak atmaya çalış yoksa özel ıı ııhhh metalrehberinin demek istediği olay doğru sen galiba bu bölüme araştırmadan geldin yoksa bir bayanın araştırıp geldiğini sanmam ama sonuçta sende bu meslektensin devlete girebilirsen ne mutlu sana"

madencizade arkadaşım rakiplerini azaltmak için böyle bir strateji izliyor herhalde.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Merve Hanım,

Hakkı beyin izlenimine katılıyorum. Bayan meslektaşlarımız için en idea meslek satış ve pazarlama. Geliri bakımından ve kariyer geliştirmek için en güzel iş. Ancak tabiki bununda bazı zorlukları var. bunları aşmakta tamamen sana ve senin azm,ne kalmış bir olay.

umarım herşey istediğin gibi olur.
    Olgun ŞAHİN
    Maden Mühendisi
    Site Yöneticisi
    www.Madenciyim.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart önce aşk gerekir

bu meslege başlayacak ve başlamaya hevesli kişilere sesleniyorum bu mesleğe aşık olmazsanız bu meslegi yapamazsınız

arkadaşlar bu meslek büroda başlamaz. abest olabilir ama maden tozunun bi yerlerinize değmesi lazım...

en az 1 ay şantiyede yatmanız lazım...

gece vardiyasında en az 2 hafta çalışmanız lazım

anlayacagınız madenciliği yaşamanız lazım... daha sonra yaşadıgınız her yerin kıymetini bilirsiniz

İndirilme
    0
    Uploads
    0

25 yıldır özel sektörde çalışarak ailemin geçimini sağlıyorum. Çok sıkıntılar çektim, özellikle kriz dönemlerindei Şimdi de çekiyorum. Ama hiç bir zaman devlette çalışmak istemedim (devlete girdim ama 1 gün çalıştım ve istifa ettim). Yaratıcı olmak, dinamik olamanın dayanılmaz hafifliğini yaşadım özel sektörde. Özellikle de yabancı firmalarda çalışırken.
    Özel sektörde vermeden alamazsın. Önce vereceksin, vereceksin ki sonra da alabilesin.
    Çok çalışmak, üretken olmak, çok geniş entellektüel bilgiye sahip olmak gerekir. Türk özel sektöründe çalışacaksanız kesinlikle yalaka olmak veya şark tipi dalkavuk olmak ilk meziyet olmalıdır, diğer meziyetler sonra gelir.
    Sinan DİNLER
    Mad. Müh.
    sinan.dinler@gmail.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

herkez farklı bişe diyorya kimisi iş imkanı geniş sen devam et diyor kimiside yatay geçiş yapabilirsen başka bölüme geç diyor insan ne yapacağını şaşırıyor yaaa

madencizade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Ömür biter maden bitmez yola devam

İndirilme
    0
    Uploads
    0

bence sorusu ne kadar maaş alırım olan bir bayan maden mühendisinin madenci olması ve para kazanması imkansız.ağır bir sektör gerçekten sevmek ve üretimin içinde olmak gerek sadece maaş için yapılabilecek bir meslek değil önce madenciliği sevmen ve anlaman lazım

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Genç arkadaşlar. Lütfen umutlarınızı azaltmayın

Maden mühendisliği gerçekten zor, ama saygın bir meslek. Öncelikle buna inanmamız gerek. Maaş konusu tamamen meslekdaşlarımızın donanımlarıyla ilgili. Genç arkadaşlar yabancı dil öğrenmede biraz daha şanslı. Bilgisayar programlarını öğrenmeleri de daha kolay. Bir de öğrenci iken mesleki bilgilerini iyi öğrenirlerse, gerisi biraz daha kolay. Yani hiçbir şey hazır değil.
    İlk 3 yıl önemli. Bu süre içerisinde 1000 - 1500 TL ye fit olunduktan sonra iş bulmak daha kolay. 3 yıldan sonra 2000 TL, 10 yıldan sonra da 2500-5000 TL maaş almak olası. Ancak bir işte sabırlı olmak gerekli.
    Doğal taşlar, metal veya kömür madenciliğinde 3 yıllık tecrübe kazandıktan sonra, önünüzde zevkle çalışacağınız uzun bir meslek yaşamı var demektir.
    Devlet ve özel sektörde 34 yıl tecrübesi olan bir maden mühendisiyim.
    Genç arkadaşlara özel sektörü tavsiye ederim.
    Herkese kolaylıklar dilerim.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart madencilik

ben madenciliğin istenilen yerde oldsuğuna kesinlikle inanmıyorum. çünkü o kadar gerideyizki beim mantıığm bunu almıyor.hiçkimse olması gerektiği gibi davranmıyor.şartlar giderek ağırlaşıyor özellikle küçük şirketlerde çalışanlar için.Ekonomik anlamda firmalar tam anlamıyla uçurumun kenarındalar.

gocmen86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Devlet mi özel sktör mü sorularında bende bocalıyorum gitgeller yaşıyorum. Bende şuan mezun durumundayım tek ders yüzünden yaz okuluna gidicem neticede eylül ayında mezunum inş. Devletin ilk başlangıç maaşları yeni mezun birisi için gayet cazip ama özeldede ilerleme ve belli bir tecrubeden sonra güzel maaşlar alma olasılığı var ayrıca benim içinde en önemli olan kısmı kendi kapasite ve yeteneklerinizi köreltimeyip geliştirme imkanı olduğunu düşünüyorum (yanlış düşünüyor olabilirim henüz hayalleri ile yaşayan hırslı bi çömezim). Yüksek lisans yapmanında bi avantajı olabileceğinede inanmıyorum açıkçası oraya harcıycağım 2 yılı tecrübe edinmede kullanmak daha cazip geliyor, çalışarak yüksek lisans yapma olasılığını düşünürsek ozamanda madende mi yoksa birbaşka bölümmü sorusu geliyor aklıma ozamanda işletme bölümünde yüksek lisans yapmayı seçerdim sanırım.
    Deneyimli ve bu mesleğe yıllarını vermiş üstadlarımızın her konudaki öğütleri ben ve benim gibi tecrübesiz arkadaşlarım için çok önemli sizden ricam bu mesleğin ve piyasanın sadece iyi yanlarını değil kötülüklerini ve püf noktalarınıda anlatırsanız bizlerde çalışmaya başladığımız zaman bu hususlara daha özen gösterir ve daha dikkatli oluruz.

Saygılarımla
    Sinan KIRCALİ
    SİZİN TAŞ DEDİĞİNİZE BİZ AŞK DERİZ!!!

Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 3 SonuncuSonuncu