Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Lütfen Yardımcı Olun(acil)

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Lütfen Yardımcı Olun(acil)

Arkadaşlar Selçuk Maden Müh. kazandım bu sene hazırlık okuyorum yarı donemde muhafiyet sınavı olucak geçenler kendi bölümüne geçme hakkı kazanıcak aklım baya karışık bölümüme geçip 2. yarı derslerini halledememkten baya korkuyorum açıkcası ve derece gibi bir niyetimde var(nekadar yapabilirim bilmiyorum tabi )
    ve ilk y arı derslerini seneye alıcam beni öğrenmek istediğim 2. yarı dersleri ne kadar zor ?yapabilrmiyim yoksa ilk yarıyla çok mu bağlantısı var?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

ilk sene mühendislikle ilgili teknik resim hariç hiçbir ders almıcaksın zaten,1.dönem dersleride edebiyat,tarih,fizik,matematik,yabancı dil,kimya dersleri var 2.dönemde aynı derslere ilave olarak maden mühendisliğine giriş ve bilgisayar dersi alıcaksın.çok zorlanmazsın,hazırlığın mutlaka faydası olacaktır ama yeterli olmayacaktır.1.sene selçukta hazırlık okudum ben ve açıkcası çok bir faydası olmadı.bölüme bir an önce geçmende fayda var.fazla ders almış olcaksın seneye ama biraz çalışmayla rahatlıkla geçebilirsin.şimdiden başarılar dilerim sana.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim ve bilmiyorum bilgin varmı ancak benim yan yada çift ana dal niyetim vardı acaba bu durum bunu nekadar etlikiler bir bilgin varmı ...mühendislik öğrenci işleri tınlamadığı için onlara sorsamda gerekli cevabı alamıyorum

İndirilme
    0
    Uploads
    0

ortalamanı yüksek tutmayı başardığın sürece yan ada çift anadal yapman mümkün tabi en az 3.00 ortalaman olması lazım.2.dönem alacağın dersleri verirsen yapabilirsin tabi.ama yan yada çift yapmayı düşünyorsan okulu 4 yıldan fazla bir sürede bitirmen gerekicektir.bunu göz önüne al ve tavsiyem önce 2.sınıfa geç bölüm derslerinin nasıl olduğunu gör ondan sonra karar ver bence.çünkü selçuk maden her sene programını biraz değiştirir ve zorlar.bazı dersleride ingilizce olarak alıcaksın yabancı dilede ağırlık vermeni tavsiye ederim.3. ve 4. sınıf seni epey zorlıcak yani hem bölüm derslerini hemde yan yada çift yaparsan diğer bölüm derslerini yürütebileceğini düşünüyorsan gerçekten sıkı çalışman lazım.umarım herşey istediğin gibi olur şimdiden başarılar.

miss.taupe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

çift anadala başvurmaktan son anda vazgeçmiş bir 2. sınıf öğrencisi olarak söylüyorum ki koltuğuna 2. bir karpuz almak isterken asıl karpuzu düşürüp mahvedebilirsin.çift anadal gerçekten çok fazla özveri isteyen bir şey.sosyal hayatından tamamen vazgeçmek demek.çift anadalı muhtemelen jeolojiden yapacaksın.bunun yerine kendi bölümünü bitirip össye girip 2 yıl veya daha az sürede jeolojiyi bitirmek daha mantıklı ayrıca bence hazırlığı zamanında bitirip normal deslere de 1. dönemden başlamanı tavsiye ederim.birbirinin takibi dersler var...ayrıca üniversitede hazırlık demek okuduğun şehri rahat rahat tanıyıp,üniversite hayatında bir yılı rahat ve hoşça geçirmek demektir üniversiteye gecikmeli girdiysen bir şey diyemem elbette...
    HEDEF: Prof. Dr. miss.taupe

İndirilme
    0
    Uploads
    0

ben selçuk 3. sınıf öğrencisiyim tavsiye etmem arkadaşım tüm dersleri vermiyolar otur yadam da yarım dönem daha takıl ne olacak şurda ne kalmış bölüme geç anlarsın oranın kıymetini benden sölemesi ayrıca derece yapıpta ne yapacan bende var ne işe yarıyo derslere iyi çalış mesleki dersleri öğrenerek geç senin için yeterli ama illa notlarım yüksek olsun diyosan 2.5 üzeri olması yeterli diye düşünüyorum gerçi 2.00 geçse gene yeter bana göre dersler zor değil ama hoca faktörünüde işin içine katarsan ders geçme biraz zorlaşıyor bölümde kaliteli hocalar var bölüm başkanımızın(patron), veysel hocamızın ve ihsan hocamızın derslerini kaçırmamanı şiddetle tavsiye ederim çünkü onlardan öğreneceğin çok şey olduğunu düşünüyorum hepside kendi dallarında gerek teorik gerekse pratik olarak uzmanlaşmış kişiler.... başka bişeye ihtiyacın olursada burdan bana ulaşabilirsin....