BÜLTEN-1
Maden Mühendisleri Odasý Adana Þubesi Üyelerine!
Sayýn Meslekdaþlarýmýz!
Hepinizin bildiði üzere Maden Mühendisleri Oda’sý Maden Mühendislerinin haklarýný savunan bir sivil toplum örgütüdür. Bu sebeple Oda’mýzýn bu hizmeti saðlayabilmesi için her üyenin ferdi olarak katký saðlamasý gerekmektedir. Mesleðimizin etik yapýsýný koruyan bu teþkilatlanma; Bütün Maden Mühendislerinin menfaatini koruyan, bir düzen ve disiplin içerisinde tutmaya çalýþan bir yapýdan baþka bir þey deðildir. Bunun aksini düþünmek söz konusu dahi olmamalýdýr.
Bu amaçtan sapan yada karar mekanizmasýnýn çalýþtýðý yapýda oluþabilecek sorunlar Meslekdaþlarýmýzýn Oda’ nýn varlýðýnýn gereðini sorgulamaya baþlayacaklarý an olacaktýr.
• Maden Mühendisleri Odasý’nýn amaçlarýný þu þekilde sýralayabiliriz:
1- Bulunduðu bölgede Maden Mühendisleri ile Madencilikle uðraþan firmalara gerekli teknik bilgi, danýþmanlýk ve tecrübe aktarýmý saðlamasý.
2- Maden Mühendislerinin sorunlarýna çözümler üretmesi.
3- Maden Mühendislerini örgütleyen bir aile ortamýný yakalama çabasý içerisinde olmasý.
4- Üniversitemiz’de Maden Mühendisliði eðitimi alan öðrencilerle iyi iliþkilerin yakalanmasý.
5- Madenciliðin geliþmesi için katkýlar yapmasý.
6- Bu sayýlan amaçlarýný seminer, çalýþtay, meslek içi eðitim programlarý, konferanslar sempozyumlar v.s. ile desteklemesi.
Maden Mühendisleri Oda’sý sadece vize parasý alan ve evrak onayý yapan bir yer olmaktan çýkýp, Madencilikle ilgili bütün ihtiyacý karþýlamak için uðraþan, Yeniliklere açýk, Ýleriyi gören, Saðlam iliþkiler kuran bir örgüt olmalýdýr.
4. dönem Maden Mühendisleri Odasý Adana Þube Yönetimi 26.01.2008 günü yapýlan seçimle göreve gelmiþtir. 7 Asil ve 7 Yedek üyeden oluþan bu yönetimi oluþturan kiþiler herhangi bir menfaati olmaksýzýn Madenciliðin geliþimi için çalýþan Meslekdaþlarýmýzdýr.
Serbest ve özel sektörde, farklý þehirlerdeki çalýþma hayatlarýndan dolayý Yönetim Kurulu’nu oluþturan üyelerin Oda için vakit ayýrmalarý kendileri için artýk zorlaþmýþtýr.
Bir sonraki Maden Mühendisleri Odasý Adana Þube seçimlerine farklý bir liste ile girilmesini hem daha demokratik hem de bir zenginlik olacaðýný düþünüyoruz. Farklý fikirler farklý bakýþ açýlarýný getirerek Mesleðimizin daha iyi yerlere gelmesi için bize hýz vereceðini düþünmekteyiz.
Ýlkini yayýnladýðýmýz bu bülteni sadece niyetimizi açýklayýcý bir yazý olarak sizlere sunuyoruz. Seçime kadar sizlere ulaþtýracaðýmýz bir sonraki bültenlerimizde:
* Mevcut yönetimin faaliyetleri.
* Meslekdaþlarýmýzýn Oda’dan beklentileri.
* Bizim neler yapabileceðimiz.( Vaatlerimiz )
* 5.dönem için yönetim kurulu üyeleri listemiz
Saygýlarýmýzý Sunar, Çalýþmalarýnýzda Baþarýlar Dileriz…
(PMMH)
Paylaþýmcý Maden Mühendisliði Hareketi
Konu madenhareketi tarafýndan (02-01-2009 Saat 09:19 ) deðiþtirilmiþtir.
BÜLTEN - 2
Maden Mühendisleri Odasý Adana Þubesi Üyelerine!
Sayýn Meslekdaþlarýmýz!
Bu bültenimizde 4. Dönem Maden Mühendisleri Odasý Adana Þubesi Yönetiminin bir senelik faaliyetlerini tartýþmaya açacaðýz.
Maden Müh. Odasý Adana Þubesi Yönetiminin
2008 Yýlý Faaliyetleri
( 01 Ocak 2008 - 31 Aralýk 2008 )
*Danýþma Kurulu Toplantýsý
12 Ocak 2008 Cumartesi Danýþma Kurulu Toplantýsý yapýldý. ( Yönetim kurulu seçimlerine hazýrlýk )
*Adana Þube Genel Kurulu ve Seçimleri gerçekleþtirildi.
27 Ocak 2008 günü 77 kiþinin oylamaya katýlmasý ile neticelendirilmiþtir. ( 2 senede 1 yapýlmasý gereken seçim )
*Adana Þube Yönetim Kurulu görev daðýlýmý
4. Dönem Yönetim Kurulu Görev daðýlýmý 02 Þubat 2008 günü yapýlan toplantýda belirlenmiþtir.
*Adana Þube Sosyal Etkinliði ( Tiyatro )
Tiyatrocu üyemizin "Bir Evlenme Þakasý" adlý komedi oyununa 20 Þubat 2008 Çarþamba günü Maden Mühendisleri Odasý Adana Þubesi katýlým saðlayarak destek vermiþtir.
*Öðrenci Tanýþma Toplantýsý
Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliði Bölümü Birinci Sýnýf öðrencileri ile 15.03.2008 günü Tanýþma toplantýsý yapýldý.
*Adana Þubemizde Patlayýcý Madde Eðitim Semineri
27 Mart 2008 Tarihinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan küçük anfi'de gerçekleþtirildi. ( Patlayýcý madde üreticilerince düzenlenen ve Adana Þubesi'nin de davet edildiði 2 senede 1 yapýlan rutin bir faaliyettir )
*Ýþletme Faaliyet Raporu Hazýrlama
05 Nisan 2008 tarihinde Adana Þube Binasýnda gerçekleþtirildi.
*6. Yüksek Öðretim Tanýtým Günleri
09 – 11 Nisan 2008 tarihleri arasýnda düzenlendi. ( Çukurova Üniversitesi'nin düzenlediði ve Adana Þubesi'nin de stand açmasýna izin verdiði her sene yapýlan rutin bir faaliyettir )
*Açýk Ocak Ýþletmeciliðinde Ýþ Saðlýðý, Güvenliði ve Mevzuat Eðitimi düzenlendi
26 Nisan 2008 günü Adana Þube binamýzda gerçekleþtirildi.
*Mersin Ýl Temsilciliðimizi Açtýk
22 Kasým 2008 günü Adana Þube Yönetim Kurulu Üyeleri katýlýmýyla Mersin Ýl Temsilciliði bürosu açýlmýþtýr. ( Yönetime geldikten 10 ay sonra )
*Öðrenci Tanýþma Toplantýsý
04 Kasým 2008 günü Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliði Bölümü birinci sýnýf öðrencileri ile Turkuaz lokalinde yapýldý.
*Teknik Nezaretçi Defterinin Kullanýmý
29 Kasým 2008 tarihinde Maden Mühendisleri Odasý Adana Þube Teknik Nezaretçilik defterlerinin kullanýmý ve doldurulmasý hakkýnda söyleþi düzenlendi. ( Teknik Nezaretçilik yapan kaç Meslekdaþýmýz katýlmýþtýr? )
*TMMOB ÝKK Toplantýsý Adana Þubesinde Yapýldý
3 Aralýk 2008 günü Adana Ýl Koordinasyon Kurulu bu kez Maden Mühendisleri Odasý Adana Þubesi'nde toplandý.
*Madencilik Sektörü ve Altýn Madenciliði
18 Aralýk 2008 tarihinde Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlýk Fakültesi Maden Mühendisliði Bölümü tarafýndan, Üsam Konferans Salonunda, " Madencilik Sektörü ve Altýn Madenciliði " konulu Konferans düzenledi. ( Çukurova Üniversitesi'nin düzenlediði ve Adana Þubesi'ninde katýldýðý bir faaliyettir )
Kaynak: www.maden.org.tr / tüm haberler ( web adresinden bakabilirler )
Güncellenme Zamaný: 31.12.2008 13:30:16
Yayýnlayan Birim: ADANA
Görüldüðü gibi Nisan ayýndan Kasým ayýna kadar olan 6 aylýk sürede Adana Þubesi hiçbir faaliyette bulunmamýþtýr. Diðer þubelerin ( Ankara, Ýstanbul, Ýzmir, Zonguldak ) yapmýþ olduðu faaliyetlere bakýldýðýnda Adana þubesinin bu konuda yetersiz olduðu görülmektedir.
Yapýlmasý gereken ne idi ?
1- Çukurova Üniversitesi mezuniyet törenine katýlmamýþlardýr. ( Yeni mezun Maden Mühendisleri arkadaþlara yalnýz olmadýklarýný göstermek gerekirdi )
2- Ülkemizde düzenlenen Madencilikle ilgili hiçbir fuara katýlým yapýlmamýþtýr. ( Mesleki açýdan bu fuarlar çok önemli )
Marble 2008 …………... 26 - 29 Mart 2008
Maden Türkiye 2008 …… 19 - 22 Nisan 2008
Anatolia Stone Fair 2008 … 16 - 19 Ekim 2008
Natural Stone Turkey…… 13 - 16 Kasým 2008
Yadex 2008 …………..... 19 - 23 Kasým 2008
3- Ýl temsilciliklerini ziyaret etmemiþlerdir. ( Mersin Ýl temsilciliði açýlýþýný yönetim kurulu, ancak seçilmesinden 10 ay sonra yapabilmiþtir ( 22–11–2008 ). Diðer temsilcilikler ise gidip görülmeden verilmiþtir )
4- Maden Mühendislerinin haksýz yere iþten çýkartýlmasýný umursamamýþlardýr. ( Oysa bir çok Meslekdaþýmýz haksýz yere iþten çýkarýlmýþlardýr )
5- Teknik Nezaretçilik ücretlerinin ödenmesi için bir çaba sarf edilmemiþtir. ( Arkadaþlarýmýz emeðinin karþýlýðýný alamamýþlardýr )
6- Teknik gezi, Meslek içi eðitim, Seminer, Konferanslar, Çalýþtay vs. gibi etkinliklerden oldukça uzaklaþýlmýþtýr.( Meslekdaþlarýmýzý ve Madencilik firmalarýný bir araya getiren bu etkinliklerin çokça yapýlmasý gerekirdi )
7- Üniversitedeki akademik personel ile iþbirliðine gidilmemiþtir. ( Aksine küstürülmüþtür )
8- Diðer Meslek Odalarýyla iliþkilerin geliþtirilmesi saðlanamamýþtýr. ( Diðer Meslek gruplarý ile görüþmelerin iyileþtirilmesi hem tecrübelerin aktarýlmasý hem de fikirlerin ortak bir paydada toplanmasý açýsýndan son derece önemlidir )
9- Öðrenci arkadaþlara staj yeri ve ödevlerini hazýrlamalarý için kaynak bulma konusunda yetersiz kalýnmýþtýr. ( Bu sýkýntý maalesef her sene yaþanmaktadýr )
* Yönetim kurulu, haftada 1 kez yapýlmasý düþünülen toplantýlarýný yaz aylarýnda iþlerinin yoðun oluþundan ayda 1'e çýkarmýþ yinede sayýca eksik olarak toplantý yapýlmýþtýr.
* 25 Ekim 2008 tarihinde Baþkanýn olmadýðý, Baþkan yardýmcýsýnýn ise toplantýnýn sonuna doðru geldiði, senede 2 kez yapýlmasý gereken "Danýþma Kurulu Toplantýsý" yapýlmýþ, fakat kurul üyeleri gündem ana maddesini oluþturan "Yeni Maden Kanunu Uygulama Yönetmelik Taslaðý"'ný okumadan katýlmýþ, taslaktan haberlerinin bile olmadýðýný söylemiþlerdir.
* Hatta "1 senedir bazý kararlarý aldýklarýný fakat bir türlü uygulamaya geçemediklerini" kendileri itiraf etmiþlerdir.
* 3 defa toplantýya katýlmayan Yönetim Kurulu Üyesinin görevi düþerken mevcut yönetimde gelmediði toplantýlara sonradan yoklama kaðýdýna imza atýlarak durum kurtarýlmýþtýr (!)
* Maden Mühendisleri Odasý'nýn bir odasý Yönetim Kurulundaki bir kiþinin ofisi haline dönüþtürülmüþ, Meslekdaþlarýmýzýn verdiði aidat ve evrak onay paralarý ile lap top alýnmýþ bu üyenin kullanýmýna verilmiþtir. Üye iþi bitince odanýn kapýsýný kitleyip gitmektedir.
* Bazý üyelerin SSK'lý olarak bir þirkette çalýþýrken baþka þirketlere ait ocaklarýn Teknik Nezaretçiliðini almalarýna göz yumulmuþtur.
* Adana Þubesi bazý aktivitelerini birkaç kiþi toplantý yaparak karar vermiþ, þube üyesi kiþileri bilgilendirmeden toplantý kararlarý almýþtýr. Faaliyetlere katýlýmýn az olmasý bu sebepledir. Ayrýca Adana Þubesi baþkalarýnýn düzenlediði faaliyetleri kendisi yapmýþ gibi gösterip sahiplenmiþtir.
Örnekleri çoðaltmak mümkündür…
Ýkincisini yayýnladýðýmýz bu bültenle Sizleri seçime kadar Oda'nýn faaliyetlerini yakýndan takip etmeye, sessiz kalarak deðil dile getirerek eleþtirmeye ve oyunuzu kullanmaya çaðýrýyoruz. Seçime kadar sizlere ulaþtýracaðýmýz bir sonraki bültenlerimizde;
* Meslekdaþlarýmýzýn Oda'dan beklentileri.
* Bizim neler yapabileceðimiz ( Vaatlerimiz )
* 5.dönem için yönetim kurulu üyeleri listemiz.
Saygýlarýmýzý Sunar, Çalýþmalarýnýzda Baþarýlar Dileriz…
( PMMH )
Paylaþýmcý Maden Mühendisliði Hareketi
Bu Konuyu Paylaþýn !