"Teknik nezaretcilik belgesini büro acarak kullandırmak istiyorum."diyorsunuz sayın ekecik!!
Ne demek istediğinizi anlamadım.Sertifikanızı kim kullanacak?
Arkadaşlar Teknik nezaretcilik belgesini büro acarak kullandırmak istiyorum.Ayrıca bunun yanında CED ve Arama ruhsatı takibini yapmak istiyorum ancak prosüdürleri bilmiyorum sadece okulda aldığımız kadarıyla değildir mutlaka
"Teknik nezaretcilik belgesini büro acarak kullandırmak istiyorum."diyorsunuz sayın ekecik!!
Ne demek istediğinizi anlamadım.Sertifikanızı kim kullanacak?
merhaba büro açtığın zaman kendi nezaretcilik belgen ile 1a grubu maden ruhsatlarından 5 1b grubu 2.grup3. grup. 4.grup 5. grup maden ruhsatlarından da 5 tane alabilirsin toplamda 10 ruhsat sahasından fazla saha alamazsın
eger 1a dan hiç ruhsat sahan yoksa diğer gruplardan sadece 5 tane alabilirsin
kafan karıştıysa 5177 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 3213 SAYILI MADEN KANUNU na bakmanı öneririm
belgemi ben kullancam helbir arkadaşım.acaba bu işte ekmek yermiyim ayrıca numune analizi ne kadara yapılıyo ve ocak baına alınan ücret ne teknik nezaretcilik için?
"belgemi ben kullancam helbir arkadaşım.acaba bu işte ekmek yermiyim ayrıca numune analizi ne kadara yapılıyo ve ocak baına alınan ücret ne teknik nezaretcilik için? "
Odadaki Teknik Nezaretçi Eğitimlerinde belirtildiği gibi, teknik nezaretçiliği ya bir firmada çalışarak yapabilirsiniz yada serbest çalışarak yani büro açarak yapabilirsiniz.Maden kanununda belirtilen sayıda ruhsat sahasına bakabilirsiniz.Eğer serbast çalışacaksanız Teknik nezaretçiliğini yapacağınız sahaları seçerken dikkat etmeniz gerekli, çünkü ücret sorun oluyor.Çoğu arkadaşımız ücretini alamamaktan şikayetçi.İşe başlamadan önce sözleşme yapmanız bu sorunları çözmenize yardımcı olur.
Odamızın ücret tarifesi:
1 (a) Grubu Madenler 350.- YTL/AY
Açık İşletme 550.- YTL/AY
Açık İşletme (Patlatmalı) 750.- YTL/AY
Yeraltı İşletmesi 1.000.- YTL/AY
Yeraltı İşletmesi (Grizulu) 1.300.- YTL/AY