Toplam 24 sonuçtan 1 ile 24 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Patlayıcı Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Almak Isteyenler..

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Standart Patlayıcı Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Almak Isteyenler..

PATLAYICI MADDE ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK BELGESİ ALMAK İSTEYENLER..

Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavına girmek isteyenlerin, aşağıdaki belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ikamet ettikleri İl Valiliğine başvurmaları gerekmektedir.

a) Nüfus cüzdanı fotokopisi,
    b) Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet renkli vesikalık fotoğraf,
    c) Öğrenim durumunu gösteren belge aslı ve onaylı örneği,
    d)1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve bu Kanunun uygulama yönetmeliği hükümleri çerçevesinde mahalli kolluk amirliği kayıtlarına uygunluğu tastiklenmiş muhtarlık ikamet ilmuhaberi,
    e) Yeterlilik belgesi almasında psikolojik, nörolojik veya fiziki bir rahatsızlığı bulunmadığına dair resmi veya İl Sağlık Müdürlüğünün yetkilendirdiği özel sağlık kuruluşları tarafından düzenlenecek sağlık raporu,
    f) Adli sicil belgesi,

Yeterlilik sınavları, Ankara'da, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yazılı ve mülakat sınavı olmak üzere iki aşamalı olarak, adayın almak istediği yeterlilik belgesine göre farklı bir şekilde yapılmaktadır.

Yazılı sınavdan yeterli not alan adayların mesleki bilgi ve becerisinin değerlendirilmesi amacıyla mülakat sınavı yapılmakta, mülakatta da başarılı olanlar Ateşleyici Yeterlilik Belgesini almaya hak kazanmaktadırlar.

Ateşleyici Yeterlilik Belgesi 3 gruba ayrılmaktadır.

(A) Sınıfı Yeterlilik Belgesi: Piroteknik maddelerin ateşlenmesi işini yapacaklara verilen yeterlilik belgesidir.

(B) Sınıfı Yeterlilik Belgesi: Yerüstünde yapılacak işlemlerle ilgili Tüzük kapsamındaki patlayıcı maddelerin ateşlenmesi işini yapacaklara verilen yeterlilik belgesidir.

(C) Sınıfı Yeterlilik Belgesi: Yeraltında ve grizulu ocaklarda yapılacak işlemlerle ilgili Tüzük kapsamındaki patlayıcı maddelerin ateşlenmesi işini yapacaklara verilen yeterlilik belgesidir.

Hakkı ELBİR

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Teşekkürler Hakkı bey, Emeğinize Sağlık

Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bilgi için tsk. En yakın sınav tarihi hakkında bir bilginiz var mı ? Tskler...

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Sınav tarihini bilmiyorum.Geçen sene mayıs ve ekim aylarında olmak üzere 2 defa sınav yapılmıştı.Bu sene büyük ihtimalle ekim yada kasım ayında olabilir. Onun için sınava girmek isteyenlerin en kısa sürede İl Valiliklerine başvurmaları gerekiyor.

Hakkı ELBİR

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bilgi için Tsk ederim.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Mezun olanlar bu sınava girmeye hakkı varmı?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

arkadaşlar ve B ve C ehliyetleri birlikte alınabiliyormu.

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

tanerkaya09:bütün sertifikaları bir arada alabilirsin.
    yücel62:ilkokul diploması yeterli.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

bu belgenin geçerliliği ne kadar? Belli dönemlerde eğitimleri oluyo mu acaba cvp için şimdiden teşekkürler...

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Alıntı Ö.Z.E.R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu belgenin geçerliliği ne kadar? Belli dönemlerde eğitimleri oluyo mu acaba cvp için şimdiden teşekkürler...
    PATLAYICI MADDE ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK BELGESİNİN VERİLMESİ ESAS VE USULLERİNİN BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK' te bu belgelerin geçerlilik süresinin 5 yıl olduğu belirtilmiş ve yeterlilik belgelerinin yenilenmesi için, belgenin süresinin sona ermesinden bir ay önce yenileme için gerekli işlemlerin başlatılması istenmiştir.
    Yönetmeliğin ilgili maddesinde; " Süresi biten yeterlilik belgeleri, süresi sonunda yazılı ve mülakat sınavları yapılmaksızın, verilişindeki usule uygun olarak Valilikçe yenilenir." demektedir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

teşekkürler cvp için...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Bizlerin Maden Mühendisi olarak Bu belgeyi almamamız gerekdiği düşüncesindeyim.Çok bir artısı yok bize.Nihayetinde ilk okul mezunları bile alıyor.Tamam Bizim ateşçilik yapmamız şart değil ama ekstra bir özelliğimizin olması gerek ama yok.Biz olmadanda patlatma yapılabiliyor biz sadece malzeme alınırken imza atıyoruz.(İhtiyaç kaps raporu)

demkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

sınav önümüzdeki ayın içinde olabilir.PATLAYICI MADDE ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK BELGESİ ALMAK İSTEYENLER en kısa zamanda gerekli belgeleri tamamlamaları gerekmektedir.
    bilgi : istanbul emniyet müdürlüğünden.

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Standart Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınav Tarihi

Emniyet Genel Müdürlüğünce Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı
    Yapılacaktır.

*B Grubu Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı:*
    Tarih : 02 Kasım 2009 / Saat : 10.00
    Yer: Polis Akademisi Başkanlığı Anıttepe Kampüsü Anıttepe / Ankara

*C Grubu Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı:*
    Tarih : 09 Kasım 2009 / Saat : 10.00

*A Grubu Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı:*
    Tarih : 16 Kasım 2009 / Saat : 10.00

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart selam arkadaşlar

ben yeni katıldım foruma ve böyle bir forum olduğu içinde çok mutlu oldum bu forumu hazırlayan ve yaratn arkadaşlara teşekkür ederim.
    benim sizden bir isteğim olacaktı inşallah yardımcı olursunuz
    bende bir maden işçisiyim ve kasımda yapılacak olan patlayıcı madde yeterlilik belgesi sınavına katılmak istiyorum ama sizlerden bir ricam olacak
    benim geçen yıl TMMO tarafından sınavdan bir hafta önce yapılan ateşleyici ve patlayıcı maddeler semineri kitapçığı nı bulmam lazım bu kitapçıkta ankarada selanik caddesinde bulunan maden mühendisleri odasında varmış ben kütahya lı olduğum için oradan almam zor eğer o kitapçık elinizde olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirlermi yada maden mühendisleri odasına yakın olan arkadaş varmı lütfen bana yardımcı olun teşekkürler

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

maden mühendisleri odasına telefon ederseniz ödeme karşılığı kargo edeceklerini düşünüyorum.. tabi yardımcı olacak birileride olabilir..
    Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
    Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
    Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
    Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Mühendisler için çok gerekli bir belge değil

yaklaşık 1-2 hafta önce delme-patlatma dersimizin hocası, odamızın bu sertifikaya yönelik eğitimlerinin hocası ve bu belgenin verilmesinde sözlü sınavları yapan kişilerden biri olan sayın Doç. Dr. H. Aydın BİLGİN'e bizim bu belgeyi almamızın gerekli olup olmadığını sorduğumda cevabı:
    "Ben 30-35 yıldır bunun eğitimini veriyorum ve bir çok firmaya bu konuda danışmanlık yapıyorum benim bile ateşleyici ehliyetim yok. Bizler mühendisiz ve planlama elemanıyız. Uygulamaya yönelik bilgi ve tecrübe maden işçilerinde olduğundan bu işi onlara bırakmalıyız." oldu.
    Yani sözün kısası herkes kendi işini yapsın diyor Aydın hocamız. Nihayetinde bu belge sadece patlatma deliği doldurma, patlayıcı taşıma, ateşleme vs. işlerin uygulamasında işe yarar. Patlatma tasarımı ve maliyeti düşürme çalışmalarını ise sadece mühendisler yapabilir ve onların bu belgeye ihtiyacı yoktur.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Belgeleri ayarladıktan sonra sınav için harç yatırmak gerekiyor mu?

madenci_50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

2010 ateşleyici belgesi sınavı hangi tarihlerde yapılacak haberi olan var mı arkadaşlar

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bu aralar bilhassa hes projelerinin çokluğundan dolayı ateşçiler kolay iş bulur oldu ve artık onlarda çalışma standartlarının daha yüksek olduğu iş yerlerine kaymaya başladılar. Bir gün ansızın bakıyorsunuz ateşçiniz istihtamın artmasından dolayı daha yüksek ücret veren bir firmaya kaymış olabiliyor veya sizi bunu bir fırsat bilerek köşeye sıkıştırmak isteyebiliyor. Bence en azında böle bir durumda ateşleyici yeterlilik belgesi sizi bu şekilde zor durumda kalmaktan veya köşeye sıkışmaktan kurtaracaktır. İkinci olarak gördüğüm yararlı yanı Ateşçiler çoğu zaman verdiğiniz talimatları sorgulayıp mühendis için ya bu kitabi bilgiye sahip arazide ne olup bittiğini pek bilmez gibi tavırlarda bulunabiliyor. Böyle bir durumda ateşçiye çıkarıp ehliyetinizi önüne koyduğunuzda bu belgeyi almak o kadar zor değil sen benim dediklerimi yap imajını rahatlıkla verebilmenizi de sağlayacaktır.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı swindler87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaklaşık 1-2 hafta önce delme-patlatma dersimizin hocası, odamızın bu sertifikaya yönelik eğitimlerinin hocası ve bu belgenin verilmesinde sözlü sınavları yapan kişilerden biri olan sayın Doç. Dr. H. Aydın BİLGİN'e bizim bu belgeyi almamızın gerekli olup olmadığını sorduğumda cevabı:
    "Ben 30-35 yıldır bunun eğitimini veriyorum ve bir çok firmaya bu konuda danışmanlık yapıyorum benim bile ateşleyici ehliyetim yok. Bizler mühendisiz ve planlama elemanıyız. Uygulamaya yönelik bilgi ve tecrübe maden işçilerinde olduğundan bu işi onlara bırakmalıyız." oldu.
    Yani sözün kısası herkes kendi işini yapsın diyor Aydın hocamız. Nihayetinde bu belge sadece patlatma deliği doldurma, patlayıcı taşıma, ateşleme vs. işlerin uygulamasında işe yarar. Patlatma tasarımı ve maliyeti düşürme çalışmalarını ise sadece mühendisler yapabilir ve onların bu belgeye ihtiyacı yoktur.
    Bu aralar bilhassa hes projelerinin çokluğundan dolayı ateşçiler kolay iş bulur oldu ve artık onlarda çalışma standartlarının daha yüksek olduğu iş yerlerine kaymaya başladılar. Bir gün ansızın bakıyorsunuz ateşçiniz istihtamın artmasından dolayı daha yüksek ücret veren bir firmaya kaymış olabiliyor veya sizi bunu bir fırsat bilerek köşeye sıkıştırmak isteyebiliyor. Bence en azında böle bir durumda ateşleyici yeterlilik belgesi sizi bu şekilde zor durumda kalmaktan veya köşeye sıkışmaktan kurtaracaktır. İkinci olarak gördüğüm yararlı yanı Ateşçiler çoğu zaman verdiğiniz talimatları sorgulayıp mühendis için ya bu kitabi bilgiye sahip arazide ne olup bittiğini pek bilmez gibi tavırlarda bulunabiliyor. Böyle bir durumda ateşçiye çıkarıp ehliyetinizi önüne koyduğunuzda bu belgeyi almak o kadar zor değil sen benim dediklerimi yap imajını rahatlıkla verebilmenizi de sağlayacaktır.

İndirilme
    4
    Uploads
    0

herkese selamlar ilk kez mesaj atıyorum.. acaba ateşleyicilik yeterlilik yapılmayacak mı ? geçen agustosta başvuru yaptık fakat halen bi ses yok bilgilendirilmeyi umuyorum teşekkür ederim.... madenci63

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Ateşçi sınavının, eylül yada ekim 2011 aylarında yapılacağı Emniyet yetkilileri tarafından İstanbul'da yapılan bir etkinlikte söylenmiş..

omegamermer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

A sınıfı ateşçi belgesi olan arkadaşlara prime Time iş temini.... Seyahat engeliniz yoksa Türkiye'nin muhtelif yerlerinde yapılacak Piroteknik Kaya Kırma işlemlerinde görev verilecektir. 0532 593 1874 - HASAN DOĞAN