Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) yeni alınacak işçilerin üretime önemli katkı sağlayacaklarını bildirdi.
Kaymakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruma 1500 artı 1500 olmak üzere toplam 3 bin gruplu üretim işçisinin istihdam edilebilmesine yönelik alınan Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.
Kurumun işçi açıklarının giderilmesinin bölgedeki işsizliğin önlenmesine de yarar sağlayacağını anlatan Kaymakçı, şunları kaydetti: "Taş kömürü kurumu emek yoğun çalışmaktadır. Ocakların yapısı gereği mekanizasyon madenlerimizde kullanılamıyor. Bundan dolayı üretime yönelik gerçekleştirilen istihdamlar kurumun varlığını sürdürebilmesi açısından gereklidir. TTK'ya yeni alınacak işçiler üretime önemli katkı sağlayacaklardır. İstihdamın, müracaat edenlerin işe yatkınlıklarına göre yapılması uygulamasına karşı değiliz. Ancak, bu konu suiistimal edilmemelidir. Madencilik çok zor meslek olduğundan çalışacakların iş koşullarına dayanabilecek kişilerden seçilmesi verimliliği artıracaktır."
SEÇİM YATIRIMI YAPILACAK;YAP! OY AVLARI BAŞLADI30 DEĞİL,300 DEĞİL,3000 KİŞİ BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL,NE OLDU KOCAMAN DAMAR MI ÇIKTI ZONGULDAKTA?YOKSA SEÇİMLER Mİ YAKLAŞIYOR?EY ÜLKEMİN GÜZEL İNSANLARI OY UĞRUNA YİNE SEÇİM ÜSTÜ KANDIRILIYORLAR
![]()
Konu i.sertan tarafından (04-09-2008 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir.
sertan kardeş seçim yatırımı bile olsa yeraltı ocakları devlet tarafından işlenirse ancak iş güvenliği en üst düzeyde tutulabilir. keşke bütün seçim yatırımları böyle olsa.. bu alım son yıllarda yapılan en güzel icraattır.. oradaki çalışmayı bilen biri olarak destekliyorum bunun diğer kurumlara ve sendikalara örnek olmasını diliyorum
Kömür bütün Türkiyeyi ihya edecek bir servettir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
/I LOVE UNDERGROUND/
diyorsunuz, ama MMO Zonguldak Şubesi Başkanının dediğine dikkat etmek gerek.
"Taş kömürü kurumu emek yoğun çalışmaktadır. Ocakların yapısı gereği mekanizasyon madenlerimizde kullanılamıyor. Bundan dolayı üretime yönelik gerçekleştirilen istihdamlar kurumun varlığını sürdürebilmesi açısından gereklidir. TTK'ya yeni alınacak işçiler üretime önemli katkı sağlayacaklardır. İstihdamın, müracaat edenlerin işe yatkınlıklarına göre yapılması uygulamasına karşı değiliz. Ancak, bu konu suiistimal edilmemelidir. Madencilik çok zor meslek olduğundan çalışacakların iş koşullarına dayanabilecek kişilerden seçilmesi verimliliği artıracaktır."
Başkanın dediği gibi üretime yönelik çalışacak eleman alınması gerekli.Seçim yatırımı olarak alınacak kişiler eğer yan işlerde çalıştırılacaksa üretimi kim yapacak.?
yeraltında çalışan bir maden mühendisi olarak kesinlikle katılıyorum.zonguldak alımları için lütfen yeraltı görmüş meslektaşlarım yorum yazsın.yeraltında çalışanlar ne dediğimi anlamıştır.
keşke devlete alımlar artsa.işsizlikte azalır özelde yıprananların sayısı da.
yeraltında çalışmak kolay değil ve özelde hafta tatili 1 gün.stres dersen adamı bitiriyor.değer de verilmiyor.40 gün iyi ol 1 gün kötü adın kötü.yalakalık ve gösteriş yapan tutuluyor.8 saat -10 saat çalışmadan sonra 7 saatte uykuda geçince geriye kalan vakitte ailemizede vakit ayıramıyoruz.
ama bence devlet hem az stresli olur hemde hafta tatilinde tam anlamıyla dinlenmiş olursun.hemde ailene vakit ayırabilirsin.
başka birşey demeye gerek yok.
son söz illa eleştiri yapacaksanız her sene alınan binlerce öğretmene ve imamlara yapın.en son 9000 imam daha alınacakmış.birkaç yıldır alınan imamlara bakınca binlerce camimi yapıldı da bu kadar imam alınıyor diye yorum yapana ben hiç rastlamadım.
Konu kisgunesi_m tarafından (27-09-2008 Saat 11:20 ) değiştirilmiştir.
kisgunesi_m "yeraltında çalışan bir maden mühendisi olarak kesinlikle katılıyorum.zonguldak alımları için lütfen yeraltı görmüş meslektaşlarım yorum yazsın.yeraltında çalışanlar ne dediğimi anlamıştır.
keşke devlete alımlar artsa.işsizlikte azalır özelde yıprananların sayısı da."
TTK'ya işçi alımları mutlaka desteklenmeli, ama işçi alınsında nasıl alınırsa alınsın düşünceside bence yanlış.Daha önce TTK Kozlu'da çalıştığım için Zonguldak'ta ki işçi alımlarını ve sonrasını biliyorum.Değiştiğinide zannetmiyorum. Benim çalıştığım dönemlerde 45.000 civarında işçi (daimi çalışanlara ilaveten gruplu işçilerde vardı,şimdi de varmı bilmiyorum) vardı. Doğal olarak Maden Mühendisi sayısıda fazlaydı.Üretimde şimdikine göre daha çoktu.Giderek çalışan sayısı 15.000 civarına düştü ve doğal olarakta üretimde düştü.Yalnız şu konuya dikkat çekmek istiyorum.İşçi alımlarında torpilli olanlar kısa sürede yan işlere kaydırılırken, kazmacı ve domuzdamcı gibi direkt üretimde çalışacak işçi sayısı azalıyor.Yeni işe giren torpilliler rahat işlere kaydırılırken senelerce kazmada ve domuzdamında çalışanlar ise yaşlarına rağmen üretimde çalışmaya devam ediyorlar.Zonguldak gibi çok zor şartları olan ocaklarda uzun süre üretimde çalışmak çok zordur.Onun için alınacakların iyi seçilmesi gerekli diye düşünüyorum.
Kamu işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği özel ocaklara göre daha üst düzeyde, çalışma ortamları ve sosyal olanakları çok çok iyi.
Kamuda çalışan bir Maden Mühendisi olarak, madenlerin Kamu yada Kurumsallaşmış büyük firmalar tarafından işletilmesinden yanayım.
Konu helbir tarafından (09-10-2008 Saat 10:54 ) değiştirilmiştir.
Seçim önceside olsa yeterki işe alımlar olsun. ne güzel işte 3000 kişi iş sahibi oluyor.
ben özelleştirme taraftarıyım. kamunun işletmelerine girenler devlet malı deniz yemeyen ... deyimini uygulamaktadır ama özel sektörde öyle bir deyimi asla kullanamazsınız. özeleştirme yanlısıyım ama şimdi özelleştirilen kurumların denetimini devlet yapacak. çünkü çoğu yerde çalışma koşulları çok zorlaştırılıyor.
Crazy_immortaL
Hakkı Abi senin neyi eleştirdiğini anlamadım.. ben gelik ocaklarında çalıştım ve orada üretimin emek yoğun çalışmanın ne olduğunu gördüm mücadeleyi gördüm şu sıralar başka bir üretim sahasında çalışıyorum işçi alımının olmasını desteklediğimi söyledim eğer bunun haricinde fikri olan varsa söylesin işçi alımlarının süistimal edilmesi ayrı bir konudur o alımı gerçekleştirenlerin problemi ben mühendis olarak bana gelen personeli çalıştırmakla yükümlüyüm ancak ben şahsım adına bu alımın olması için çalışan tüm sahış ve örgütlere teşekkür ediyorum Erdoğan başkanda söylemlerinde haklıdır ama herşeye rağmen dağdelen ve genel maden iş güzel bir çalışma ile bu alımı bu hükümete yaptırmışlardır. Buyursunlarda diğer sendikalarda bağlı işyerlerine işçi aldırsınlar onlarıda görelim.. İşyerlerinde şu sıralar işçi sıkıntısı hat safhada ben çalışırken ttk dada vardı ama artık bir süreliğine çözülecek bu nedenle diğer kurum sendikaları örneğin türkiye maden işçileri sendikasıda artık bişeyler yapmalı.. Son olarakta Türkiyenin yakından izlediği bir işçi alımını süistimaller olacağına inanılıyorsa odamız ve diğer sizil kuruluşlar bu alımı yakından izlemelidir.. Bu alım için sendika ve genel müdürlük arasında bir ek protokol yapılarak toplu sözleşmeye eklenecek o protokolün şekli bu alımın verimliliğini %100 etkileyen en önemli belgedir.. Saygılar herkese
Kömür bütün Türkiyeyi ihya edecek bir servettir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
/I LOVE UNDERGROUND/
Hakkı Bey'in neyi eleştirdiği çok açık sanırım. ""Başkanın dediği gibi üretime yönelik çalışacak eleman alınması gerekli.Seçim yatırımı olarak alınacak kişiler eğer yan işlerde çalıştırılacaksa üretimi kim yapacak.?"" .. Yeni alınacak elemanlar kesinlikle ve kesinlikle üretimde çalıştırılmalıdır, yan işlere kaydırılmamalıdır demiş ki çok doğru bir tespit. Bir kaç ay önce yine bir yazı okumuştum ve TTK çalışanlarının sadece %30 gibi bir kısmının direkt üretimde çalıştığı iddaa ediliyordu. Hal böyle iken elbette direkt üretimde çalışacak işçi alınmalıki faydalı olsun, torpilliler 3 gün sonra başka yerlere kaydırılmasın.. Yani iş seçim yatırımına döndürülüp torpili iyi olan rahat işe kaçmasın, işin zorluğu ve yapılacak iş en başından anlatılıp yerleri değiştirilmemek üzere alımlar yapılsın. Ayrıca daha önce bu işlerde çalışmış tecrübeli işçilerede öncelik verilmesi gerektğini düşünüyorum.
Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/