Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Dumlupınar maden mühh..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

question Dumlupınar maden mühh..

Mrhabalar... Bu sene hıc olmazsa dıyerek 24 tercıhıme yazdıgm dpü maden müh.. kazanmıs bulundum.. Maden müh hakkında %50 snn ıssız oldugunu bılıorm... İyi bir maden müh. olmak için yabancı dıl olarak ıngılızce bılmek yeterlımıdır??? Dumlupınar maden muh.. bolumunu bıtren abılermz ablalarmz warsa gercekten bılgı almak cok ıstermm. NAsıl basarılı bı sekılde okulu bıtıreblrm?? Maden muh cok heyecanlı bır meslek ıs bularblrm.. Yatay gecıs yapamayı dsunuorm dsunmenn dsında fıılı neler yapmalıym???Ltfn yardımcı olabılrsenz cok sewınırm...

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

%50 sinin işsiz olduğunu nerden biliyorsun bilemedim ama burada ki mezun Dumlupınar mezunları senin işini görmez.. Çünkü onların %90 dan fazlası çalışıyor. Arkadaşım sende bu saplantıyı kim bıraktı bilmiyorum ama bu düşünce ile anca kendine zarar verirsin. %50 çalışmıyor demek cooook buyuk araştırmalardan sonra söylenebilecek bir cümle.. İyi araştırmanı tavsiye ederim. Meslegini sev, özverili ol, ingilizce ve en az bir yabancı dil daha öğren, bilgisayarla sorunun olmasın bak gör o zaman nasıl iş buluyorsun.. Ha bu arada şuan calışanlar bunların hepsini biliytormu? "Hayır..".. Sen sormussun bende neler apabileceğini yazdım sana + değer katacak..

Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

skadkyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı Kerem35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mrhabalar... Bu sene hıc olmazsa dıyerek 24 tercıhıme yazdıgm dpü maden müh.. kazanmıs bulundum.. Maden müh hakkında %50 snn ıssız oldugunu bılıorm... İyi bir maden müh. olmak için yabancı dıl olarak ıngılızce bılmek yeterlımıdır??? Dumlupınar maden muh.. bolumunu bıtren abılermz ablalarmz warsa gercekten bılgı almak cok ıstermm. NAsıl basarılı bı sekılde okulu bıtıreblrm?? Maden muh cok heyecanlı bır meslek ıs bularblrm.. Yatay gecıs yapamayı dsunuorm dsunmenn dsında fıılı neler yapmalıym???Ltfn yardımcı olabılrsenz cok sewınırm...
    merhaba kerem. öncelikle aramıza hoşgeldin. tercih sıralaman ne olursa olsun maden müh. liği bölümünü kazanmış olmandan dolayı seni tebrik ediyorum. yalnız bu bölümü okuyupta %50 sinin işsiz olduğunu söylemen doğru değildir. hiçbir şey eskisi gibi değil mesleğimiz gün geçtikçe daha da büyüyor iş konusunda. birçok yeni mezun arkadaşımız şimdiden iş buldular. evet bundan belki 6 yıl önce olsaydı kaygını anlayabilirdim ama dediğim gibi hiçbirşey eskisi gibi değil. mezun olduğunda işsiz kalman mümkün bile değil. önemli olan bu mesleği isteyerek okumandır.ramazan arkadaşımın da dediği gibi eğer ingilizce ve bunun yanında bir ek dil daha öğrenir ve en önemlisi madencilik yazılım programlarından birini öğrenir ve teknik bilgi olarakta kendini yetiştirirsen pekala her halikarda iş bulabilirsin. şimdiden sana başarılar dilerim ve aramıza tekrar hoşgeldin diyorum....

Maden Y.Müh.
    Şenay KADIKÖYLÜ

Gedizemek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Ben bunları biryerden hatırlıyorum kerem. 2000 yılında başladım okula. üst sınıflar ve hocalarımız dahil hep aynı şeyi söylediler. 'ne işiniz var bu bölümde. İş bulamazsınız.' belki o zaman öyle idi bilemiyorum ama şuan iş çok. araştırmak lazım, çalışma isteği lazım, mesleği sevmek lazım. Maden mühendisi isteyen yer çok şu anda. Sen 4 seneyi dolu dolu bitirmeye bak.
    Selamlar...

mineral61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart guzel gunler senı beklıyor

sevgılı meslektasım 2002 yılında bıtırdıgım okulumu hala sevıyorum sana şunları tavsiye edebilirim 21.yüzyıla girdiğimiz bu dönemde artık okulların öenmi yok önemli olan senin bu dinamikleri yakalayabilmen bilgiyi ve teknolojiyi yakından takip edebilmen tabiki mesleki olarak kendini geliştirmen önemli ama kütahyada bunları yapabilmen zor onun için özellikle stajlarını çok çok iyi değerlendirmelisin ve şimdiden kendine bir dal seçmeli ve böylece kendini o alanda yetiştirmelisin mermercilik mi olur, cevher zenginleştirmemi yada tünel madenciliği artık seçim sana bağlı ne hoşuna gidiyorsa o yönde kendini yetiştir ve geliştir sana tavsiyelerim bunlar olur yine sormak istediğin olursa memnuniyetle

İndirilme
    1
    Uploads
    0

2000-2004 yılları arasında kazandığın bölümde öğrenciydim. Kalite olarak sorarsan ben birçok üniversiteye göre + bulmama rağmen kişiye göre değşir. İş bulma konusuna gelince de kendini yetiştirmeden mezun olduğun her bölümde işsizsin bu her zaman böyledir.
    Okumaya başla bölümü ve gerekliliklerini gör ne yapman gerektiğine zaten sen karar verebileceksin. Bu forumda her türlü soruna cevap bulursun...
    Saygılarımla...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı sevket_sevket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2000-2004 yılları arasında kazandığın bölümde öğrenciydim. Kalite olarak sorarsan ben birçok üniversiteye göre + bulmama rağmen kişiye göre değşir. İş bulma konusuna gelince de kendini yetiştirmeden mezun olduğun her bölümde işsizsin bu her zaman böyledir.
    Okumaya başla bölümü ve gerekliliklerini gör ne yapman gerektiğine zaten sen karar verebileceksin. Bu forumda her türlü soruna cevap bulursun...
    Saygılarımla...
    Herkese cok tesekkur ederım... MAden muh.. her zmn meslek olarak cok cekıcıydı benm ıcın ama gerek arkads grubu gerekse aılem bilgi sahıbı olmadıkları bu konuda benı karamsarlıga surukledıler... Sizlern sayesınde kendımı iyi hissedıorm tekrar tesekkur ederim..İyi bir maden muh olmak ıcın elımden gelenı yapmak ıstıorm.. Arkadslarmn hepsı makıne endustrı v.s. bolumlerı kazndılar bense dershanede aldgım en kotu puanı bıle alamdm hedefm makıneydı o yuzdende ıcımde bır burukluk wardı... Ama artk maden muh. benm meslegm we sewerek yapmak ıstıorm sızler sayesınde cok tsekkurler...