Allah kolaylık versin zor iş...
Zonguldak'ta, taş kömürü üretim faaliyetlerinden 2003-2007'de 2 milyar 18 milyon YTL zarar eden ve 11 bin 797 kişinin istihdam edildiği kurumda, kömür üretiminde sadece 1792 kişi çalışıyor.Yer altı ve yer üstünden 2006'da 1130, 2007'de 585 ve 2008'in haziran ayı sonu itibariyle 620 işçinin emekli olduğu kurumda, yer altında üretim işçisi ...Haberin Devamı İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/
Allah kolaylık versin zor iş...
Memleketimizin henüz keşfedilmemiş servetlerini birer birer keşfetmek zorundayiz. Madencilik bize çok önemli sürprizlerde bulunacaktır.
K. Atatürk
Basbakan Kozlu da yeraltina indiginde 1500 + 1500 isci alinacagini soylemidti ya, hadi hayirlisi bakalim...
[QUOTE=MiNeR;3950]Zonguldak'ta, taş kömürü üretim faaliyetlerinden 2003-2007'de 2 milyar 18 milyon YTL zarar eden ve 11 bin 797 kişinin istihdam edildiği kurumda, kömür üretiminde sadece 1792 kişi çalışıyor.QUOTE]
Bir gazetede okumuştum. Kurum müdürü bu sene daha az zarar ettik diyordu (yıllık 400 trilyon tl). Yukardaki haberle kurumun ne halde olduğunu gördük. Beş yılda 2 milyar dolar zarar. Akıllara zarar bir "zarar" miktarı. Versinler özel sektöre eksi bakiyeyi nasıl artı bakiyeye çeviriyor görsünler. 21.yüzyıl merkeziyetçi yapıların hayatlarını devam ettiremeyeceği bir yüzyıldır. Değişime ayak uyduramayan kurumlar iflas etmeye mahkumdur.
evet katılıyorum
TTK zaten kar amaclıyla kurulmadı ki, istihdam amacıyla kurulmuş bir kurum...
Memleketimizin henüz keşfedilmemiş servetlerini birer birer keşfetmek zorundayiz. Madencilik bize çok önemli sürprizlerde bulunacaktır.
K. Atatürk
pardon istihdam amacıyla kurulmuş ne demek? O zaman işçiler evde otursun maaşlarını devlet versin yine, hem yol paraları ve yemek paralarından da tasarruf yapılmış olur. Kaza riski sıfıra iner, üretim sarflarına da para harcanmaz. Böylece zarar yıllık bazda yarı yarıya düşer! Mantıklı geldimi yazdıklarım?
Her kurum ülkeye katma değer katmak ve kar amaçlı kurulur, Kamu kurumlarında kar 2. hedef katma değer birincil hedeftir. Ama 2 kulvarda birden zarar hiçbir hal ve koşul altında kabul edilemez.