Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 3 SonuncuSonuncu
Toplam 58 sonuçtan 1 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Maden Mühendisliği Okuma Konusunda Fikirleriniz

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Maden Mühendisliği Okuma Konusunda Fikirleriniz

merhaba ben bu yıl üniversiteye başlıcam ancak bazı çelişkilerim var sizden öneri bekliyorum bayanlar için zor bir meslek mi? siz hangi üniversitede okudunuz dersler nasıldı okumada zorluk çektiniz mi ek olarak başka hangi bölümleri bitirmeliyim iyi bir iş bulabilmek için
    bir de özellikle şunu çok merak ediyorum staj olarak yerin altına benim de inmem gerekiyor mu tehlikeler nelerdir? şimdiden çok teşekkür ederim

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Bayan olup bu meslekte çok başarılı olan arkadaşlarımızda var. İnsan kendini iyi yetiştirdikten sonra sıkıntısı olmayacaktır. Sadece erkekler Maden Müh. yapar diye bir kaide de yok. Bunun yanında stajın varsa yeraltı, onu yapacaksın. Ha yeraltına iniyorsan unutmaki orada çalışan bir Maden Müh. var ve hiçbir meslektaşımız güvenliği sağlamadan çalışma yaptırmaz kendi ocağında. Bu yuzden senin gireceğin yerde güvenliği sağlanmış, emniyet tedbirleri alınmış bir ocak olacaktır. Stajlar oldukça zevklidir. Ben şahsen Eskişehir - Kırka Bor İşletmesindeki stajımdan sonra bu meslegi daha cok sevdim. Stajlar insanı mesleğe hazırlar hakkı ile yapabilirsen. Korkuya hacet yok çalışmak yetecektır. Okul bitirme konusunda çalıştıktan sonra o da biter. Ama okuld aiken sektöre kendini hazırlamalısın..

Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

ben hala kendiiçimde çelişiyorum bu mesleği sevebilir miyim bilmiyorum çünkü uzun süredir düşündüğüm bir şey değildi daha 3 4 gündür aklımda tercih listeme yazmayı düşünüyorum yazarsam büyük ihtimalle gelecek ama kendimi buna hazır hissetmiyorum her gün araştırıyorum dersleri ve mesleği sevmek çok önemli size bu mesleği sevdiren nedir yani stajda neyi sevdiniz ne zevkli geldi size

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Adrenalin ve birşeyler ortaya koyma duygusu bana bu meslegi sevdirdi.. Hareketli bir insanın çok seveceği bir meslek.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

o zaman sevebilirim peki dersleri okurken zorlandınız mı yani toprak bilimi taş çeşitleri madenler ....öğrenmesi zor mu ezber gerekiyor mu bir de hangi üniversitede okudunuz ben çukurova düşünüyorum ceyhan yolunda maden çalışmaları oluyormuş merkezden pek uzaklaşmak istemiyorum buraya yerleşmeyi planlıyorum mümkün mü acaba adana dan iş bulmak

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Taş değil Kayaç Ben de Çukurova Mezunuyum ve bundan Mutluyum Adana Madencilikte Gelişmiş bir yer.. İş bulma konusunuda mezun olunca düşünürsün şimdiden bira zerken değil mi?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

aslında erken ama eğer işimi istediğim ilde bulamayacaksm en başından başlamamam gerekir bu yüzden sordum adana da bir iki şirket varmış umarım mezun olduğumda bana ihtiyaç duyarlar bilgileniriz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Rica ederim. Adana benım hayalimdeki memleket bir gun olcak geri donecegım oraya

İndirilme
    0
    Uploads
    0

sana dost tavsiyesi bayanların madenimen benz alanında işleri çok zor bazen bizlerinde zorlandığını düşünüyorum bunu kadın erkek eşitliği olayına çekmek çok yanlış olur kadınlar için ağır bir meslek olduğunu düşünüyorum bizim sınıfta 6 bayan oğrençi vardı 2 si oğretim gorevlisi oldu gersi ne yaptı bilmiyorum.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

smile

sakın iş bulamam korkusuna kapılma bulursunn mesleğinis evdikten sonraa neden olmasın. ayrıca aklını kullanırsan özellikle büyük firmalar argede çalişdırmak istedikleri kişinin bayan olmasını istiyorlar şöyle bir durumda var herkess madene yükleniyorr jeoloji jeofizik mühendisleri bile madene yöneliyorlar bayan olarak dezavantajları olabilir ama ocakta değil fabrikada veyaa büyük şirketlerdde labaratuar vbb gibi yerlerde çalışırsın yeterki sen iste...

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı ostentoso Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkess madene yükleniyorr jeoloji jeofizik mühendisleri bile madene yöneliyorlar
    başka nereye yönelebilirler sence?
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı irfansayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başka nereye yönelebilirler sence?
    jeoloji müh belki maden aramada, maden yataklarının bulunmasında, kayaçları tanıma konusunda evet jeofizik müh. ise sismik, gravite , zemin etüdü,deprem araştırmaları vs bunun maden le ilgisi ne irfan bey öğrenebilirmiyim??

İndirilme
    0
    Uploads
    0

sismik gravite ne için yapılıyor?
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

sismik gravite ne için yapılıyor?
    daha çok petrol aramalarında kullanılan bir yöntem sismik ve gravite veya doğal veya suni dalgaların kayaçlar içinde geçerkenkii davranışını inceler... ben kesinlikle kullanılmaz du alanlaa ilişkileri yok die bişey demiyorum ki ama iki benzerlikten dolayı bu alana yönelmeleri saglıklı mı sizce bende maden müh olarak su arayıp bul bana desenizz yapamam bilmiyorum yöntemlerini ,travertende mermerde sismik kullanılıyor evet ama kaya mek deneylerini bilen bir maden mühendisi bu yöntemleri bilir bunun için jeofizik müh gerek yok bence...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

jeofizik mühendisi arkadaşlara haksızlık ediyosunuz bence.maden mühleri, orman çevre harita jeoloji mühendisleri ile bir ekiptir.jeofizik mühendisi arkadaşların büyük bir bölümü madenle alakalı işler yapıyolar.jeoloji mühendisleride öyle.petrol diyosunuz ülkemizde çok ileri bir konu değil.doğal taş konusundada karota ragbet var.genelde metalik cevherlerde uygulanan 2 arama yöntemi var sondaj ve jeofizik.jeofizik mühendislerinin çalışabileceği en hareketli sektör madencilik.tabiki bu işi onlarda yapacaklar...
    bu arada sismik gravite manyetik rezisitive Ip gibi yöntemler metalik cevherler için uygulanır.biraz daha araştırmanızı öneririm.
    Konu irfansayar tarafından (22-07-2008 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

metalik cevherler içinde kullanılıyorr onuda biliyorum.. ben zaten madende ne işleri var demedim ki irfan bey sydığınız mühendisliklerle iç içe olduğumuzuda biliyorum sadece bir veya iki ortak yönümüz var diye bu alana önlenmesini sağlıklı buluyomusunuz dedim yoksa herkes kendini geliştirdiği bir alanda çalışabilir...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

size bir soru maden mühendisleri iş makinası pazarlayan şirketlerde çalışabilirlermi?nasıl bakıyosunuz bu mevzuya?
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

size bir soru maden mühendisleri iş makinası pazarlayan şirketlerde çalışabilirlermi?nasıl bakıyosunuz bu mevzuya?
    bizim okulun(itü) mezunlarından bildiğim kadarıyla maden makinaları satan şirketlerde çalışan kişiler vardı...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Tabiki çalışabilrler irfan bey hatta sağlıklı olan budur saten hangi iş makinasının nerede nasıl kullanılacağını o alana yönelen maden müh. den başka daha iyi bilecek olan bir kişi yoktur herhelde, bu işi almanyada yapıp türkiyede pazarlayan şirketlerlerle de diyolok halindeyim.....
    Ben maden mühendisi adayı olarak böyle kuruluşlarda maden müh. çalışmasının çok sağlıklı olacağı kanısındayım...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Elbette çalışabilirler ama bence bu sektörde çalışmak maden mühendisi için sadece mesleki bilgilerinin dışında para kazanabileceği bir iş olur. Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun olan kişilerin ünvanının anlamı iyi pazarlayan değildir bildiğim kadarıyla

Zira maden ocaklarında operatörlük yapmış ve lise mezunu, diksiyonu düzgün, az çok kafası çalışan birisi de bu işi bence Maden Mühendisi kadar yapar...

Saygılarımla....

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı sevket_sevket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elbette çalışabilirler ama bence bu sektörde çalışmak maden mühendisi için sadece mesleki bilgilerinin dışında para kazanabileceği bir iş olur. Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun olan kişilerin ünvanının anlamı iyi pazarlayan değildir bildiğim kadarıyla

Zira maden ocaklarında operatörlük yapmış ve lise mezunu, diksiyonu düzgün, az çok kafası çalışan birisi de bu işi bence Maden Mühendisi kadar yapar...

Saygılarımla....
    Tabiki şevket bey dediğinize katılıyorum ama ben öle küçük işlerden bahsetmedim iş makinelerini iyi bilen bir maden müh. çalışma performanslarınıda bilir onun için iş makinelerinin doğru seçilmesi lasım sizin lise mezunu dediğiniz kişi elmas telle kesim nasıl yapılır bilir ancak hangi tip elmas boncuk nerede kullanılır bilmez formasyona göre bunun kararını en iyi bilecek olan kişi maden mühendisidir bence bir noktada işimiz özel sektörde dah fazla olduğu için hem mühendislik işlemlerini hem işletmeyi hemde pazarlamayı ii bilmemizz gerekiyor zira nerde nasıl konuşacagımızı bilemediğimiz sürece ürettiğimiz ürünüde pazarlamakta zorlanırız onun için yeni pazar alanları oluşturmak için biraz çenede gerekiyor bence...SAYGILARIMLA...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Elbette Madencilik sonucu oluşacak ürünü pazarlayabilmeli bu konuda birşey söylenemez ama sen bir makine mühendisinin gerek olduğunda Mermer ocağında çalışabilir diyorsan sorun yok benim için ama örneğin kendim için söylüyorum bir örnek ;

Bir yükleyicinin kapasitesini, yakıtını ,kaldırma gücünü vs vs bilmem gerekli bu makineyi kullanılacağı ocakta çalışan mühendisi olarak görevliysem veya bir mermer ocağında kullanılacak elmas telin boncukların traverten, limra, bej gibi ayrı kesimlerdeki farkını bilmeliyim veya bir mermer fabrikasında çalışıyorsam vinç ile fabrikama koyduğum bloğun kesimi için hangi ekipmanların kullanılması gerektiğini bilmeli ve öğrenmeliyim.

Bu tarz ekipmanların satışı ve pazarlamasında Maden Mühendisi'nin çalışması bana anlamsız geliyor.

Saygılarımla....

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Elbette Madencilik sonucu oluşacak ürünü pazarlayabilmeli bu konuda birşey söylenemez ama sen bir makine mühendisinin gerek olduğunda Mermer ocağında çalışabilir diyorsan sorun yok benim için ama örneğin kendim için söylüyorum bir örnek ;

Bir yükleyicinin kapasitesini, yakıtını ,kaldırma gücünü vs vs bilmem gerekli bu makineyi kullanılacağı ocakta çalışan mühendisi olarak görevliysem veya bir mermer ocağında kullanılacak elmas telin boncukların traverten, limra, bej gibi ayrı kesimlerdeki farkını bilmeliyim veya bir mermer fabrikasında çalışıyorsam vinç ile fabrikama koyduğum bloğun kesimi için hangi ekipmanların kullanılması gerektiğini bilmeli ve öğrenmeliyim.

Bu tarz ekipmanların satışı ve pazarlamasında Maden Mühendisi'nin çalışması bana anlamsız geliyor.

Saygılarımla....
    Yok hayır ben makine müh çalışabilir demiyorum ama siizn dediğiniz mermer de blok üretiminde geçerli o zamn belkii az çok bilgisi olan yapabilir ama bir cevher hazırlama ve zenginleştrme yapan bir kuruluşta bu tip makinelerin maden müh den baskası bilemez ben makinanın kimyasıyla değil çalışma performansıylaa ilgilenirim verim alabiliyorsamm doğru iş yapıyorum sayet verim alamıyorsam üretimim kısıtlı kalıyorsaa bir sorun var demektir onun için makinalardan da anlamak gerekiyor bunun için bunun pazarında çalışmak bence mantıklı

ÖRNEĞİN,

Makina mühendisiyim bu iş makinalarının pazarlama bölümünde görev yapıyorum bana firmalardan talepler geldi bana travertente kullanılacak elmas tel kesme makinası lazım bana bu konuda yardımcı olun dendi, eğerrr ben taraavertenin hangi özellikte olduğunu yumusak bir formasyon olduğunu bilmezsem aç gözlülük yaparr fiyata bakarım en pahalısı hangisiysee bunun verimi ii bunu alınn derim ama karsımdakii insan bu işi biliyorsa maden müh olarak hiç değilse pazarlık payı bırakırım olması gerekeni söylerim böylelikle hem müşteri kazanırım hem paramı kazanırımm....
    Şimdi siz diyeceksiniz ki traverteni araştırır özelliliklerini bilir ona göre makinaa önerir oda olabilir ama ben bu işin okulunuu okuyorum 4 yıl boyunca...
    SAYGILARIMLAAA....

İndirilme
    1
    Uploads
    0

ben bu işin okulunuu okuyorum 4 yıl boyunca...
    4 yıl boyunca iş makinesinin pazarlanması ve hangi iş makineleri ile alakalı ders aldınız?
    Bilmeniz gerekli bunu bende söylüyorum ama diyorum ki şahsi fikrim İş makinelerinin pazarlanması konusunda Maden mühendisi harcanır. Tasarlamasında katkısı olabilir, değişik ocaklarla ile alakalı değişik gereksinimleri analiz edebilir madan mühendisi ama pazarlaması bence iş olmazsa çalışırım denilecek bir durumdur. (Nacizane görüşüm)

Saygılarımla...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

4 yıl boyunca iş makinesinin pazarlanması ve hangi iş makineleri ile alakalı ders aldınız?
    Bilmeniz gerekli bunu bende söylüyorum ama diyorum ki şahsi fikrim İş makinelerinin pazarlanması konusunda Maden mühendisi harcanır. Tasarlamasında katkısı olabilir, değişik ocaklarla ile alakalı değişik gereksinimleri analiz edebilir madan mühendisi ama pazarlaması bence iş olmazsa çalışırım denilecek bir durumdur. (Nacizane görüşüm)

Saygılarımla...
    Ben iş makinelerin Pazarlamasıylaa ilgili ders aldımm diye bişey demedim ki sadece kayç özelliklerini neyin ne olduğunu bildiğimiz için daha iyi yönlendirirz alıcıyı dedim siizn küçümsediğiniz işi yapan ve yurtt dısına kadar açılan yükselen insanlar tanıyorum o kadar küçümsenecek bir iş değil....Tabi siz bu işlerde daha tecrübelisiniz sektörün içindesiniz daha iyi bilirsiniz bazı şeylerr haa deyince olmuyorr zaman gerek...

Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 3 SonuncuSonuncu