Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 32 sonuçtan 1 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: İş Kıyafetlerini Calışanların Kullanmaları Için Ne Yapmalıyım?

MaDMaX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

question İş Kıyafetlerini Calışanların Kullanmaları Için Ne Yapmalıyım?

arkadaşlar sizden mermer fabrikasında ki işcilerin, işe uygun giyinip kuşanmaları için neler yapabilirim konusunda yardım isteyecektim. hepimiz biliyoruz ki bizim millete sabit bir düşünce var " bana bir şey olmaz". bu düşünce yüzünden çoğusu yaralanıyor hatta ölüyor. bu düşünce ile hepiniz karşılaşmışsınızdır.

fabrikada gördüğüm kadarıyla çizme verilmiş ama verilen çizmelerin üst kısmını kesip terlik niyetine kullanıyorlar. baret, eldiven, maske gibi kullanımı zorunlu olan malzemeleri hiç kullanmıyorlar. benim bu durumu aşa bilmem ve çalışanların bu malzemeyi kulanması için nasıl yol izlemem lazım. şimdiden teşekürler.
    Crazy_immortaL

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Merhaba Şerif Bey, tam olarak bilmiyorum ama İşçi Sağlığı ve Güvenliği hakkında bi seminer alsalar daha bilinçli olmazlar mı?Size katılıyorum 'bana bişey olmaz düşüncesi malesef milletimizde var'ama hayatları bi anda yok olup iş işten geçmiş oluyor.Bence sürekli söyleyin yazılar asın eninde sonunda uyacaklardır

İndirilme
    0
    Uploads
    0

dilimde tüy kalmadı eğitim konusuna gelince zaten gerekli eğitimi düşünüyorum. uygulamaya geçireceğim. ama hiç umudum yok şimdi kalkıp çalışanlara bir şeyleri dikte etmekten nefret ediyorum. ondan ara yol bulmak zorundayım ve bunu nasıl yapacam bilmiyorum
    Crazy_immortaL

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Tabiki zorlukla olmazama nasıl fikir bilmem de hergün kontrol edin ve giymeyen kişiler için bi tutanak tutun

İndirilme
    0
    Uploads
    0

en güzeli onları iş kazaları konusunda korkutmak. yoksa iş kıyafetlerini giymeyecekler başlarına gelecekleri biraz abartarak acıklı bir senaryoya getirerek anlatayım.
    Crazy_immortaL

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Mühendislik bölümlerinin en eksik yanı insan yönetimi ile ilgili ders olmaması. Maalesef bu sektörde zamanla elde edilen bilgiler ile herkes bunları uygulamaya çalışıyor. Çalışma ortamını zamanla analiz edip en iyi yöntemi kendiniz belirleyeceksiniz.(maalesef)
    saygılarımla....

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Egitim seminerleri yap.. Alınan önlemleri yapılası gerekenleri slayt şeklinde bir sunum haline getır anlat.. Boylece görsel olarak akıllarına yerleşmiş olur. Sonra yaptıklarını dokuman haline getir panoya as... Yazıları okuyup gorebılceklerı yere koy. Görsellik herzaman daha faydalıdır.

Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

onu şu an deniyeceğim zaten bakalım bu seminer işi pozitif bir netice almamı sağlayacak mı? önerileriniz için teşekürler...
    Crazy_immortaL

nesrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Teknik nezaretci olarak bizler iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili konularda işçileri ne kadar aydınlatmaya çalışsakta bu tedbirlerin alınması ve yaptırımımız çok zor. çünkü belli bir sistem var. biz bunları aşamıyoruz.Teknik nezaretci olarak sürekli ocakta olmadığımız için bu tedbirler ocaktaki diğer sorumlu olan kişiye (çavuş v.s) sunarız. oda bu tedbirleri ocakta çalışan işçilere sunmak zorunda.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı nesrin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teknik nezaretci olarak bizler iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili konularda işçileri ne kadar aydınlatmaya çalışsakta bu tedbirlerin alınması ve yaptırımımız çok zor. çünkü belli bir sistem var. biz bunları aşamıyoruz.Teknik nezaretci olarak sürekli ocakta olmadığımız için bu tedbirler ocaktaki diğer sorumlu olan kişiye (çavuş v.s) sunarız. oda bu tedbirleri ocakta çalışan işçilere sunmak zorunda.

ama nedense sunamıyor. hata konuştuğum çavuş "böyle geldi böyle gider senmi değiştireceksin" diyor. şimdi işciye bir şey olsa (ölüm gibi bir kazalanma olursa) ilk yakasına yapışacakları kişi sorumlu yani nezaretçidir. o yüzden bir şekilde uygulatmaya çalışılmalı güzeliklen mi zorlan mı bilemem?
    Crazy_immortaL

nesrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı MaDMaX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama nedense sunamıyor. hata konuştuğum çavuş "böyle geldi böyle gider senmi değiştireceksin" diyor. şimdi işciye bir şey olsa (ölüm gibi bir kazalanma olursa) ilk yakasına yapışacakları kişi sorumlu yani nezaretçidir. o yüzden bir şekilde uygulatmaya çalışılmalı güzeliklen mi zorlan mı bilemem?
    sistem bu işte.bunu değiştiremiyoruz. bunu çavuş yapamıyorsa işletme sahibine sunacaksın. yine aynı şekilde devam ediyorsa teknik nezaretci defterimiz var. o deftere iş güvenliği işçi sağlığı ile ilgili tedbirlerini yazarsın allah esirgesi bir kaza sonrası işte bu yazdıkların kurtarır seni. Bu tabir biraz bencilce oldu. her nekadar tedbirli olmasalarda işçilerimizde bilinçli sonuçta bir can. kim canını tehlikeye atarki.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Madmax arkadaşım, özel hayatımda son derece saygılı efendi birisi olabilirsin ama iş sahaya gelince bu meziyetlerini evde unutucan. Önce bascan bi bağırmayı, daha birine bağırmayı bitirmeden ortaya sağlam bi sinir hareketi, son cümlede "2 yövmiye ceza" olacak. Bak giymeyen kalıyomu. Eğer yetkin varsa düzenli olarak 2 haftada bir yeni birini işe al, eski birini gönder. Sana fabrikada kalifiye olarak 1 meydancı 1 st'ci (st başına) 1 tanede atölye işi iyi birisi lazım gerisini hiç takma çok rahat yetiştirebilirsin yeni elemanı. Bu herkese bir gözdağı olur, seninle iyi geçinmek zorunda olduklarını bilirler. Yalnız çok önemli bir nokta senin gönderdiğin adamı senden yetkili biri geri alırsa bir daha uğrama o fabrikaya, bittin demek çünkü. yok ben sadece arada sırada uğruyorum zaten çok da sıkıntıya gelemem diyorsan yaz defterine işletmeci düşünsün (bu kısmı önermiyorum ama neyse). İyi çalışmalar.

ps:sinir hareketi = terbiye sınırları ve limitlerinin çok üstünde, toplum tarafından kabul edilemeyecek, ahlak dışı söylem veya hareket
    Konu vacs1024 tarafından (09-07-2008 Saat 10:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: admine slm

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Standart Kişisel Koruyucu Donanımların Çalışanlar Tarafından Kullanılması

Arkadaşlar, Kişisel Koruyucu Donanımları çalışanların kulanmasını istiyorsak, öncelikle kendimiz baret, toz maskesi, çizme v.s. gibi işin gereği kıyafatleri giymemiz veya takmamız gerekli.Öncelikle yanınızda çalışan personele örnek olmalısınız.
    Kişisel Koruyucu Donanımlar (KKD) işçilere imza karşılığı dağıtılmalı ve bu belgeler işçilerin özlük dosyasına konmalıdır.İşçilere KKD ile ilgili eğitim verilmelidir.
    Bu eğitimde;
    •Kişisel koruyucu kullanılmasını gerektiren riskin önlenmesi için alınan önlemler;
    •Bu önlemlere rağmen sürmekte olan riskin düzeyi ve olası sağlık güvenlik etkileri;
    •Kişisel koruyucu ile çalışma zorunluluğunun bu etkileri önleme çabasından kaynaklandığı;
    •Kişisel koruyucunun hangi etkilere karşı koruma sağladığı,
    •Kişisel koruyucunun nasıl kullanılacağı;
    •Kişisel koruyucunun bakımının ve temizliğinin nasıl yapılacağı,
    •Kişisel koruyucunun nerede ve nasıl saklanacağı,
    anlatılmalı ve uygulamalı olarak gösterilmelidir.
    Ayrıca, kişisel koruyucu kullanma kuralları yazılı olarak da hazırlanmalı ve ilgili koruyucunun kullanıldığı birimlere asılmalıdır.

Bunlardan sonra KKD kullanmayan çalışanlar önce sözlü uyarılmalı, kullanmamakta ısrar edenlerin, neden kıullanmadıklarına dair yazılı ifadelerinin alınması ve bunun o kişinin özlük dosyasına konması gerekir.Hala kullanmıyorsa örneğin:2 yevmiye para cezası gibi cezalar verilebilir.Eğer işyerinde yetkili iseniz para veya yevmiye cezasını takiben, iş akdini fesih bile edebilirsiniz.o zaman diğer çalışanlar istemeseler bile korkudan KKD kullanmak zorunda kalacaklardır.Ama bu işleri yaparken hep elinizde belge olması gerekirki, olası mahkemelik bir durumda haklılığınızı kanıtlayabilesiniz.

İş kazasız çalışmalar dileğiyle..

Hakkı ELBİR

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

MadMax "arkadaşlar sizden mermer fabrikasında ki işcilerin, işe uygun giyinip kuşanmaları için neler yapabilirim konusunda yardım isteyecektim." demişsin, biraz geç oldu ama yazayım dedim.
    Bu konuda yönetmelik var.Bu yönetmeliğin ekinde hangi işyerlerinde, çalışanlara hangi tip KKD verileceği belirtiliyor.Buna göre işverene aldırtıp, çalışanlara dağıtılmalıdır.
    "Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik"
    Bu yönetmeliği incelemeni öneririm.
    Nasıl kullandıracağın hakkındaki fikirlerimde bir önce ki yazıda var.
    İyi çalışmalar..

Hakkı ELBİR

İndirilme
    0
    Uploads
    0

biraz komik gelebilir ama havalar soğuduğu için tam techizat giyinip kuşanıyorlar artık.

Bu yönergeler her saat başı değişiyor hepsini toplu bir şekilde nasıl takip edebiliriz a'dan z'ye
    Crazy_immortaL

-
    İndirilme
    2
    Uploads
    0

Evet dediğin gibi yönetmelikler zaman zaman değişiyor.Takip için Çalışma Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlıklarının web sayfalarına bakarsan iyi olur.Ayrıca Odamız web sayfasında da bizleri ilgilendiren yönetmeliklerdeki değişikliklerde yayınlanıyor.Kolay gelsin.
    Konu helbir tarafından (09-10-2008 Saat 09:30 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait yönetmelik

Arkadaşlar çevre ve ormanla alakalı yönetmelikleri bu linkten takip ederek son sürümlerini (yapılan son değişiklerin son haliyle) görebilirsiniz. hepsi toplu olarak sunulmakta ilgilenenlere:

http://www.cevreorman.gov.tr/yasa/yonetmelik.asp
    Crazy_immortaL

kisgunesi_m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı vacs1024 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madmax arkadaşım, özel hayatımda son derece saygılı efendi birisi olabilirsin ama iş sahaya gelince bu meziyetlerini evde unutucan. Önce bascan bi bağırmayı, daha birine bağırmayı bitirmeden ortaya sağlam bi sinir hareketi, son cümlede "2 yövmiye ceza" olacak. Bak giymeyen kalıyomu. Eğer yetkin varsa düzenli olarak 2 haftada bir yeni birini işe al, eski birini gönder. Sana fabrikada kalifiye olarak 1 meydancı 1 st'ci (st başına) 1 tanede atölye işi iyi birisi lazım gerisini hiç takma çok rahat yetiştirebilirsin yeni elemanı. Bu herkese bir gözdağı olur, seninle iyi geçinmek zorunda olduklarını bilirler. Yalnız çok önemli bir nokta senin gönderdiğin adamı senden yetkili biri geri alırsa bir daha uğrama o fabrikaya, bittin demek çünkü. yok ben sadece arada sırada uğruyorum zaten çok da sıkıntıya gelemem diyorsan yaz defterine işletmeci düşünsün (bu kısmı önermiyorum ama neyse). İyi çalışmalar.

ps:sinir hareketi = terbiye sınırları ve limitlerinin çok üstünde, toplum tarafından kabul edilemeyecek, ahlak dışı söylem veya hareket
    işte tecrübe
    bencede işçiyi caydırmanın en iyi yöntemidir para cezası.hem soma da yerüstünde çalışırken şartnamelerde bunlar yazıyordu.bareti yoksa şu kadar toz maskesi yoksa şu kadar çizmesi yoksa şu kadar ceza diye.
    para cezasını denemeni şiddetle öneririm

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Maalesef seminerler bizim halkımız üzerinde bilinçlendirmede pek işe yaramıyor.Zaten seminerden sonra icerde anlatılanlar unutacaktır.Bence önemli olan yeri geldiğinde sert olmayı yeri geldiğindede gayet seviyeli ve tatlı muhabbet işi cözüyor.vacs1024 arkadaşımızın bahsettiği yöntemde işi cözebilir ama sadece korku üzerinedir.Bence çalışan yöneticisinden hem korkmalı hem sevmeli.Yöneticiden sadece korkudan deil,sevgisinden ve yönetici sevgisinden mahrum olma korkusunuda taşımalıdır.
    ACAR MERMER ve TAŞIMACILIK
    Tel:0 370 452 01 09
    Fax:0 370 452 01 08
    Gsm:0532 276 31 06
    e-mail: acarmarble@acarmarble.com
    web: www.acarmarble.com
    KARABÜK

ahmet yıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart cellat&rahip

Bir söz vardır. "İyi bir yönetici yeri geldiğinde cellat gibi acımasızca kesmeli yeri geldiğinde ise bir rahip gibi sakin olmasını bilmelidir" diye. Not:Bu arada iyi bir cellata örnek vacs kardeşimizi verebiliriz. Bak adam ortalığı nasıl dağıttı.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Yevmiye cezasını bildiğiniz üzere ancak disiplin kurulu hazırlayıp sunduğu disiplin yönetmeliğine göre verebilir. Ve bu miktar da Çalışma Bakanlığı'nın ilgili hesabına yatırılır. Bunlar yapılmadı mı idari suç işlenmiş olur. Eğitim şart. Bu konuda eğitim, eğitim, eğitim. Eğitimleri imzalı olarak kayıt altına almayı ve kişisel koruyucu malzemeleri tutanak karşılığı vermeyi de unutmayalım. Bir de madenci kemeri, emniyet kemeri değildir. Tüm meslektaşlarıma sevgiler,saygılar. Bu konuda isteyen melektaşlarıma yardımcı olabilirim

Sinan Dinler
    sinan.dinler@gmail.com

madencizade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Birine bişi olursa takarlar

gknkandemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

exclamat

işçilere çok baskı yaparsan seni kaale almamaya başlıyorlar iş yaptıramıyorsun çok serbest bırakırsan fırsat bu fırsat der sana bile iş yaptırmazlar
    orta bi yol bulup patronun emri deyip takmayana para cezası uygula olmadı bi kaçını azarla (diğer işçilerin duyacağı şekilde) ama işçileri karşına almamaya dikkat etmelisin
    hassas bi konu

gknkandemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

cool

iş kazasına karşıda kendini sağlama almalısın bence sonra başın çok ağrıyabilir
    yazılı olarak iş güvenliğiyle ilgili baret takılacak,iş kıyafeti giyilecek vs. yapılacakları hazırla ve aldıklarına dair imza karşılığı işçilere dağıt o zman herhangi bir kaza sonucu başın fazla ağrımaz ama bunu hazırlarken yapılacakları ince ayrıntılarınıda atmaladan yazmalısın her yerede iş güvenliğiyle ilgili levhalar as..günah senden gitsin

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Arkadaşlar bana madencinin kişisel donanımları nelerdir bu lazım bilenler varsa lütfen yardım edin veya nette nasıl bulabilirim lütfennnn..

Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu